Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati u mnie ovu wyznaczylo termin na 21.05.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualnyno wiec widzicie wg lekarzy przedzial TSHod 1,5 - 2 jest taki wyposrodkowany, ze wg nich powinno byc z dzieckiem ok...
moze tego sie trzymajmy, bo jak widac to naprawde co lekarz to opinia.
no ja znalazlam u siebie w miescie jednego lekarza ginekologa na NFZ (specjalizacja: endokrynolog) i jak mi wyjdzie TSH za wysokie, to pojde to tez z nim skonsultowac wynik, jakby np moja gin prowadzaca nie chciala dac leku na obnizenie tego TSH. Chyba w poniedzialek skusze sie na badania. Mam zrobic mocz, morfologie, TSH i jeszcze kilka jakichs innych badan, zobaczymy, moze nie bedzie tak zle
Efendis - dziekuje za opisanie swojej histori z synkiem, wlasnie tez chodzilo mi m.in. o opinie kogos, kto juz ma malucha, a mial np TSH 2 lub wyzej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:26
-
nick nieaktualnyMadziaaaaa wrote:Dziewczyny ale mam nerwa dzisiaj ta moja przychodnia jest jakaś poje...... chodzę 2 tyg aby mogli mi łaskawie potwierdzić ciąże z próbki moczu pierwszy wynik nie wrócił oddałam drugi we wtorek dzisiaj pytam dalej nie wrócił ale babka twardo wciska mi kartę z nr gdzie mogę się umówić na wizytę w szpitalu a dodzwonienie tam graniczy z cudem (nikt nigdy nie odbiera) takich nerwów tam dostałam bo ja naprawdę nie chce nic tylko żeby potwierdzili i żebym się umówiła z GP albo pielęgniarką, Nawet tej kartki nie wzięłam i wyszłam bez słowa. W domu po 2h dzwonienia non stop odebrał ktoś w tym szpitalu i babka i mówi że oni mają moje wyniki moczu ale te wcześniejsze a te ze wtorku to nie dotarły !
Ale że nie mogę się zapisać na wizytę bo GP nie podał mojego numeru ubezpieczenia ! Ze muszę pierwsze załatwić to z nimi. Myślałam że padnę oni w tej przychodni są jakimiś idiotkami, soki dziewczyny że się tak rozpisałam ale normalnie aż się popłakałam z tych nerwów i nawet nie mam ochoty znowu tam iść. Jakaś paranoja.......
no i to jest wlasnie masakra, dlatego ja zdecydowalam sie poleciec do Polski, nie wytrzymalabym stresow w uk z tymi baranami... Kochana wspieram mocno i moze sprobuj do jakiejs polskiej przychodni sie zapisac na wizyte, bedziesz spokojniejsza -
Anna255 wrote:no wiec widzicie wg lekarzy przedzial TSHod 1,5 - 2 jest taki wyposrodkowany, ze wg nich powinno byc z dzieckiem ok...
moze tego sie trzymajmy, bo jak widac to naprawde co lekarz to opinia.
no ja znalazlam u siebie w miescie jednego lekarza ginekologa na NFZ (specjalizacja: endokrynolog) i jak mi wyjdzie TSH za wysokie, to pojde to tez z nim skonsultowac wynik, jakby np moja gin prowadzaca nie chciala dac leku na obnizenie tego TSH. Chyba w poniedzialek skusze sie na badania. Mam zrobic mocz, morfologie, TSH i jeszcze kilka jakichs innych badan, zobaczymy, moze nie bedzie tak zle
Efendis - dziekuje za opisanie swojej histori z synkiem, wlasnie tez chodzilo mi m.in. o opinie kogos, kto juz ma malucha, a mial np TSH 2 lub wyzej...
Napisałaś "jakby np moja gin prowadzaca nie chciala dac leku na obnizenie tego TSH", czy ginekolog, który nie jest endokrynologiem, też może taki lek przepisać? Chodzi mi o to, czy jak wynik będzie za wysoki, to gin może zadziałać, czy konieczna będzie wizyta u endo? -
nick nieaktualnyCassieMK wrote:Napisałaś "jakby np moja gin prowadzaca nie chciala dac leku na obnizenie tego TSH", czy ginekolog, który nie jest endokrynologiem, też może taki lek przepisać? Chodzi mi o to, czy jak wynik będzie za wysoki, to gin może zadziałać, czy konieczna będzie wizyta u endo?
powiem ci, ze sama nie wiem. Moze taka prowadzaca gin daje wtedy skierowanie do endo? a moze wypisuje lek - nie mam pojecia. Moze dziewczyny cos nam podpowiedza -
Hej Dziewczyny,
odnośnie wyników to czy któraś z Was miała może podwyższone leukocyty?
Odebrałam wyniki i właśnie te leukocyty mnie niepokoją. Wizytę u nowej ginekolog mam dopiero za kilka dni, konsultowałam ze znajomym lekarzem i kazał zrobić posiew i zażywać urosept. Nie mam żadnych objawów. Od prawie 3 miesięcy jestem na luteinie dopochwowej 3xdziennie.
Mam 5-10 a norma w tym lab to 0-5.
Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie? -
nick nieaktualnyRóżyczka wrote:Hej Dziewczyny,
odnośnie wyników to czy któraś z Was miała może podwyższone leukocyty?
Odebrałam wyniki i właśnie te leukocyty mnie niepokoją. Wizytę u nowej ginekolog mam dopiero za kilka dni, konsultowałam ze znajomym lekarzem i kazał zrobić posiew i zażywać urosept. Nie mam żadnych objawów. Od prawie 3 miesięcy jestem na luteinie dopochwowej 3xdziennie.
Mam 5-10 a norma w tym lab to 0-5.
Macie jakieś doświadczenia w tej sprawie?
ja mam leukocyty 11,3 a norma do 10, wiec tez lekko podwyzszone. Kojarze cie z watku IVF, mi w klinice dr mowila, ze nie ma sie do czego przyczepic jesli chodzi o morfologie. Ale czytalam kiedys, ze stymulacja i leki moga miec wplyw na morfoRóżyczka lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:no i to jest wlasnie masakra, dlatego ja zdecydowalam sie poleciec do Polski, nie wytrzymalabym stresow w uk z tymi baranami... Kochana wspieram mocno i moze sprobuj do jakiejs polskiej przychodni sie zapisac na wizyte, bedziesz spokojniejsza
U mnie nie ma możliwości powrotu tutaj żyjemy ogólnie się dobrze układa wiec nie ma nawet takiej opcji a niestety na prywatną polską klinikę mnie nie stać
Musze jakoś to załatwić chyba męża wyślę bo normalnie wyjdę przez nich z siebie i stanę obokWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:44
-
Dziewczyny sam wynik tsh nie ma takiego znacznia i niewiele mówi. Dopiero ft3 i ft4 dają jako taki obraz co się dzieje z tarczyca.
Anna255, williams1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
51 mamusiek
ludzie jak się rozmnażamy heheh
Kurde stresuje się tym że ten maluch ponoć tak nisko jest... teraz jeszcze 11 dni stresu... 11 długi cholernie długich dni do usg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 16:34
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Mam pytanie. KIedy szlyscie pierwszy raz do ginekologa w ciąży? Czekałyście na 7-8 tydz jak bedzie juz serduszko czy poszlyscie szybciej? Kiedy isc najlepiej?
Jestem w trakcie szukania ginekologa ktorego chcialabym na prowadzenie calej ciąży.
Wiesz co, ja sama się wahałam czy iść już czy jeszcze nie. U mnie dopiero czwarty tydzień minął. Ale dzwoniłam wczoraj do gina który prowadził moją poprzednią ciążę i kazał przyjść już w poniedziałek. Zapytał o betę, kazał łykać kwas foliowy co oczywiście robię a resztę mamy w poniedziałek obgadaćOwszem, niewiele na usg zobaczy ale chce żebym już była pod opieką, zrobiła badania itd. Więc idę i chyba będę się czuła pewniej będąc już po pierwszej wizycie niż czekać jeszcze 3 tygodnie.
-
xpatiiix3 wrote:51 mamusiek
ludzie jak się rozmnażamy heheh
Kurde stresuje się tym że ten maluch ponoć tak nisko jest... teraz jeszcze 11 dni stresu... 11 długi cholernie długich dni do usg...ja tez dzis sie stresowaam wyobrazalam sobie najgorsze-ze nie bedzie serduszka albo wogole zarodka a tu prosze
tyko te bole mnie mecza- ale jak nic nie powiedziala na ten temat to pewnie ok jest...
myszka2070 -
Maialenn wrote:Beta 199,30 przyrost jakieś 147℅
Maialenn no beta pięknaGratulacje
Ja robiłam w poniedziałek i środę a w najbliższy poniedziałek idę do lekarza popołudniu, myślicie żeby zrobić jeszcze w poniedziałek betę tak dla pewności czy dobrze przyrasta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 16:50
-
Myszka ale ja właśnie bóle brzucha miewam i plamienie plus tyclajeszcze ten lekarz nastraszyl może to łożysko tak nisko się tworzy ze schodzi na dół.? No denerwuje się nie powiem chociaż staram się zachować zimną krew boże jutro na 4 piętro schodami do szkoły. .. :o 8h...Livia
Nela
Marcel
-
Kourtney wrote:Mam pytanie. KIedy szlyscie pierwszy raz do ginekologa w ciąży? Czekałyście na 7-8 tydz jak bedzie juz serduszko czy poszlyscie szybciej? Kiedy isc najlepiej?
Jestem w trakcie szukania ginekologa ktorego chcialabym na prowadzenie calej ciąży.hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Dziewczyny ja z tym biodrem już z bólu nie wytrzymuje, strasznie mnie boli, teraz siedziałam kilka godzin i ruszyć się nie mogę
Mogą pojawić się też pierwsze bóle w krzyżowym odcinku kręgosłupa, pośladkach, a nawet udach, co jest związane z uciskiem rosnącej macicy na kręgosłup i nerw kulszowy. Oprócz paracetamolu przyjmowanego doraźnie, nie ma żadnej recepty na te bóle – jeśli wystąpią w pierwszym trymestrze, to z dużym prawdopodobieństwem mogą Cię trapić aż do końca ciąży. Czasem pomaga masaż, fizjoterapia, a bieżącą ulgę przynieść może zmiana pozycji.
To kochana jest tak na pocieszenieAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
myszka2070