X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:13

anka418 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • CassieMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, a tak z ciekawości zapytam: to prywatny, czy na nfz ten lekarz? Bardzo mi przykro, że coś takiego Cię spotkało, mam nadzieję, ze teraz trafisz na kompetentnego, fajnego lekarza. Dziwię się, że tak Cię wymęczył przy badaniu, mój mówił "Nie chcę Pani męczyć, ale musimy się bardzo delikatniutko zbadać" i zawsze jak zaczyna badanie, a ja się odruchowo spinam w sobie, to mnie przeprasza :P Właśnie jak czytam takie historie, to jeszcze bardziej doceniam mojego lekarza...

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wymagam karty ciąży tak wcześnie....byłam drugi raz,raz robił w zeszlym roku usg dopochwowe wydawał sie byc ok....po tym badaniu dostałam strasznych mdłości i ból w podbrzuszu nie do zniesienia

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetko co za drań , ale jestem wściekła wrrr
    co za ludzie są lekarzami ...

tamten chyba to nie lekarz tylko jakis zboczeniec kurcze - dziewczyna we wczesnej ciazy a on jej w pochwie swidruje do bólu - palant ... ufff ale sie wkurzylam ...

smerfetka uciekaj do innego lekarza ... koniecznie ...

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic dziwnego, wszystko jest wrażliwe i delikatne, a ten Cię gniecie :-/ mam nadzieję, że nie wyrządził maluszkowi żadnej krzywdy! Skąd się biorą tacy lekarze ://

oar89jcgzipdaets.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka to ci się debil trafił, bardzo Ci współczuje, nie przejmuj się jego durnym gadanie, tylko jak najprędzej zmień lekarza na jakiegoś innego może spróbuj z polecania jakiegoś wybrać. Może jakaś koleżanka Ci coś doradzi.

Ja kartę ciąży dostanę na następnej wizycie czyli za 3 tyg to będę w 10tc.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka coś okropnego, to jakiś konował a nie lekarz! Idź do innego i nie stresuj się :)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    ja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???

co za skurczybyk cholerny, ja bym więcej do niego nie poszła... szkoda nerwów na dziada

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz jestem po wizycie :) Wszystko jest wporzadku-serduszko ladnie bije!!! 8tc3d tak jak ovu wyznaczylo ;) Niestety wiecej informacji nie uzyskalam-taka juz jest ta nasza angielska sluzba zdrowia.. nastepne usg mam za 2tygodnie i jesli wszystko bedzie ok to przejmie mnie juz normalny lekarz i polozna... jak zapytalam o biodro to nawet nie odpowiedziala.. zapisze sie do zwyklego GP i wtedy podpytam co i jak dalej..

kejkej, Dariaaa88, CassieMK, hiacynta99, anka418, xpatiiix3, xpatiiix3, Larisa, Efendis, Różyczka, Eliana, Agnieszka0812, bereda11, kasius lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • kejkej Znajoma

Wysłany: 18 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Ile bet robilas? Jakie mialas przyrosty?

ja np. robiłam 3 bety.
    01.09 - 11,77
    03.09 - 71,68
    15.09 -17030 (bylo to w 4t6d czyli w tym dniu, w którym teraz jesteś Ty..o ile OF dobrze wyliczyło mi te dni, a do gin ide we wt to się dowiem:)

Maialenn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Co tak wzdychasz? Nowy tydzień nam się rozpoczął :)

Haha wzdycham bo nic mi nie przechodź :P dzis od lekarza dostałam flavamed dla dzieci malinowy . Juz kurw zygam tymi malinami wszystko co biorę na bazie malin, nie wiem ile wytrzymam :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Monik tak są dla koniec 35+ i ze wskazaniami. Mi jako wskazanie wpisze poprzednie poronienie, leczenie tarczycy i infekcje która miałam jakiś czas temu już w ciąży. Mówi ze nie będzie problemu żeby zrobić je na nfz bo tak na prawdę należy się ono każdej kobiecie nie tylko tej 35+ a rzadko lekarze kierują na to badanie refundowane tylko robią je u siebie prywatnie

Mój sąsiadka chodzi na nfz i miala darmowe prenatalne :) jest starsza ode mnie o rok 29 tak ze nie wiem jak to jest :P

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:13

hiacynta99 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Mój sąsiadka chodzi na nfz i miala darmowe prenatalne :) jest starsza ode mnie o rok 29 tak ze nie wiem jak to jest :P

Ja mam 25 lat i tez na nfz prenatalne :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja Ci powiem tak :
    OLEJ TOGO PALANTA LEJ NA NIEGO CIENKIM MOCZEK HAHAHAH :P

I zmień lekarza !!!!

Ja też karty ciazy nie mam tzn czeka na mnie na półce, jak bede iec wyniki badan.

A z tym pęcherzem to nie znam się zawsze musiałam się wysikać przed wejsciem i nikt mi nic nie powiedział na ten temat.

Ja też kiedyś chodziłam do takie pizdy za przeproszeniem, miałam nie regularne @ i przepisywała mi anty tabletki to było ok ale jak juz chciałam zajsc w ciąze to z wyników badan powiedziałam mi tak :

" Jest Pani BEZPŁODNA z mojej strony to tyle, pokazała mi drzwi i kazałą wypier za przeproszeniem " i tyle na pożegnanie usłyszałam wyszłam blada z gabinetu mało sie nie przewróciłam ;/

Moja gin kolejna chodziłam do niej 2 lata prywatenie leczyłam się ale jak zaszłam to wielce się nie przejeła, a jak po 2 tyg beta hcg spadała w dupie miała nawet nie kazała mi przyjechać na wizyte, olała mnie totalnie !! obcy lekarze się mną zajeli w szpitalu :/

Teraz chodze na NFZ do zajebistej babki :) ona sama poroniła 3 razy i podchodzi do pracy z wyrozumieniem i z troską o pacjentki!!!!
    Wiem że i ty trafisz na swojego lekarza <3

• czarnykot Znajoma

Wysłany: 18 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, 6tyg+1d. Termin porodu wyliczony przez BBF to 17.05. Robiłam dwie bety, w 13dpo - 90,78 i w 21dpo - 2236. Objawów za wiele nie mam, tylko powiększone i wrażliwe piersi oraz bardzo wyostrzony węch. W poniedziałek czeka mnie pierwsza wizyta u lekarza.

Gratuluję Wam wszystkim i pozdrawiam.

hiacynta99, anka418, xpatiiix3, CassieMK, Eliana, bereda11, Marietta, kasius lubią tę wiadomość

svch90bv96uefee0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja mam 25 lat i tez na nfz prenatalne :)

Widzisz da się jak się chce!!!! a nie którzy jakieś problemy robią :P

Chyba musimy lepiej poznać nasze prawa !! :P

anka418, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnykot wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża, 6tyg+1d. Termin porodu wyliczony przez BBF to 17.05. Robiłam dwie bety, w 13dpo - 90,78 i w 21dpo - 2236. Objawów za wiele nie mam, tylko powiększone i wrażliwe piersi oraz bardzo wyostrzony węch. W poniedziałek czeka mnie pierwsza wizyta u lekarza.

Gratuluję Wam wszystkim i pozdrawiam.

Gratulacje :) wpisuj się do nas :) trzymam kciuki za wizyte i za piękne serduszko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak u was z TSH? bo w maju ostatni raz badalam i mialam 1,7 - ponoc w ciazy bezpiecznie jest jak wynosi 1,5 ale gadalam z dziewczynami z forum, ze jedne mialy 2,5 TSH i lekarz nie przepisywal zadnego leku na tarczyce, a np endokrynolog juz tak, bo ponoc moze to wplynac na niedorozwoj u dziecka...

jakie wy macie wyniki? co na to wasi lekarze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:06

• czarnykot Znajoma

Wysłany: 18 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta dzięki za miłe przywitanie :)

Anna255 przed ciązą moje TSH wahało się w okolicach 3, endokrynolog powiedział, że dobre i nic nie przepisał. W momencie zajścia w ciążę miałam 2,4, a teraz znowu skoczyło do 3,07. FT3 i FT4 mam w normie. W poniedziałek będę pytać ginekologa co on o tym myśli, czym mam iść do endo czy nie. Trochę się tym martwię. Gdybym miała 1,7 tak jak Ty to skakałabym ze szczęścia ;)

Anna255, hiacynta99 lubią tę wiadomość

svch90bv96uefee0.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ