X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć jestem po wizycie. Narazie nic wielkiego nie widać. Dostałam Duphaston 2x1 a luteinę mam brać aż mi się skończy. Uspokoiłam się. Wszystko jest na swoim miejscu. Ciąża około 5 tygodnia. Plamień nie ma nawet wewnątrz po badaniu nic nie było na tym przyrządzie od usg. Pan doktor powiedział że jak przyjdę za 2 tyg to już będzie coś widać.
    A tu nasza fotka (niewiele na niej widać)
    12af38d030f4a63d.jpg

anka418, monilia84, mejbi, Agnieszka0812, CassieMK, Alicce, Dariaaa88, hiacynta99 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    cześć jestem po wizycie. Narazie nic wielkiego nie widać. Dostałam Duphaston 2x1 a luteinę mam brać aż mi się skończy. Uspokoiłam się. Wszystko jest na swoim miejscu. Ciąża około 5 tygodnia. Plamień nie ma nawet wewnątrz po badaniu nic nie było na tym przyrządzie od usg. Pan doktor powiedział że jak przyjdę za 2 tyg to już będzie coś widać.
    A tu nasza fotka (niewiele na niej widać)
    12af38d030f4a63d.jpg
    Widać piękny pęcherzyk! <3

JusWik, CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik gratuluje udanej wizyty :)

Ja z Wiki robiłam krzywą cukrową i wyszła mi źle i teraz lekarz chce mi dużo wcześniej zrobić ją i zareagować szybciej. Po stracie dziecka ciąża następna wygląda zupełnie inaczej, bo lekarz może wielu rzeczom zapobiec, dużo więcej się wie ale szkoda że musiało się stracić maleństwo żeby gin się zainteresował kobietą ciężarną tak jak powinien :(

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Na badania krwi, moczu nie wypisze raczej na nfz śle prenatalne czy recepty tak

Dokładnie tak, recepty na nfz, badania już nie, chyba, że właśnie każe podjechać do szpitala na dyżur, to co innego ;)

Anka, muszę najpierw się zorientować, jaką książkę warto nabyć ;) Ale dzięki :) Zainteresuję się tym tematem po wizycie, jeśli wszystko będzie dobrze :)

JusWik, ja tam widzę Coś ;) u mnie to dopiero było wielkie nic! chciałabym teraz choć taki piękny pęcherzyk zobaczyć, jak u Ciebie jest... :)

anka418, JusWik lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 18 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się wydaje, że dużo wiemy. Im więcej się drąży tym bardziej człowiek sobie uświadamia jak mało wie ;)
    Pytania trzeba zadawać, po to jest to forum ;) Na szczęście jedyną konsekwencją zadawania pytań jest to, że otrzyma się odpowiedź :)
    To jest moja 4 ciąża, więc mam malutkie doświadczenie, ale naprawdę nie dużo większe niż w pierwszej ciąży, choć w pierwszej byłam błogo nieświadoma :)

CassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:08

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:08

cd9bskjojgq3qzff.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, o to mi Daria chodziło, żeby chociaż te podstawowe mieć na nfz, zawsze to mniejszy wydatek :)

oar89jcgzipdaets.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:13

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja stosowałam i to z polecenia gina. na każdej ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży nie mogą brać bądź po konsultacji z lekarzem a to tylko dlatego, że leki nie są testowane na kobietach w ciąży więc z góry zakładają, że nie można stosować.
    Jak w ulotce pisze ze nie wiadomo i należy skonsultować z lekarzem to znaczy ze najprawdopodobniej można. Przy clotrinazolu pisze :Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie stosować w I trymestrze ciąży. W pozostałym okresie ciąży stosować w przypadku, gdy lekarz oceni, że przewidywane korzyści dla matki przewyższają ryzyko dla płodu. Ostrożnie stosować w okresie karmienia piersią. Co znaczy ze wiedza żeby nie stosowac bo może byc groźne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam RH+ a musze zrobić. Ginekolog powiedział ze mam oznaczyć grupę znowu i wtedy zrobią tez te przeciwciała bo osobno nie robią
    Ale dobrze ze mnie rozumiesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    ja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???

Po 1 zmień lekarza... skarga nic nie da z lekarzem nie wygrasz. Co do karty ciąży to ja nadal jej nie mam a serducho słyszałam. Karta ciąży to zbiór badań wiec na nią jest jeszcze czas :) i lekarze często zakładają ją dopiero jak zobaczą serducho lub zrobisz badania pierwsze także tym się nie przejmuj. Zapisz się spokojnie do innego ginekologa i idź na wizytę...
    współczuję wizyty

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Po 1 zmień lekarza... skarga nic nie da z lekarzem nie wygrasz. Co do karty ciąży to ja nadal jej nie mam a serducho słyszałam. Karta ciąży to zbiór badań wiec na nią jest jeszcze czas :) i lekarze często zakładają ją dopiero jak zobaczą serducho lub zrobisz badania pierwsze także tym się nie przejmuj. Zapisz się spokojnie do innego ginekologa i idź na wizytę...
    współczuję wizyty

już mam wyznaczoną na poniedziałek

anka418, Agnieszka0812, CassieMK, bimba lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria psikus bo występuje konflikt kella jakoś tak poczytaj ale to bardzo rzadkie ;)

Jestem i do dupy potem napisze wiecej zbadzl mnie musze chwile odpocząć najprawdopodobniej fasolka jest tak nisko że wchodzi na szyjkę aż stąd plamienie rano miałam nie biegać nie nosić nic dużo leżeć tylko teraz czekać na to usg w następny wtorek, żeby zobaczyć czy wszystko ok zdenerwowałam się ,ale już mi trochę przeszedł stres.. kurde bo nigdy nic nie może pójść gładko tylko w każdej ciąży coś... ehh..

Nie nadrabiam za dużo przejrzałam tylko tak widzę ze fajne newsy z wizyt gratuluję

A monikkk podaj mi tp to dopisze

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ale chuj za przeproszeniem no juz bym nie poszla tam...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 18 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    Lekarz Ci się trafił, przecież zalecają do usg żeby był pełen pęcherz! Kartę ciąży żaden lekarz nie założy w 5 tygodniu, skargę możesz złożyć, tylko najpierw się zastanów czy potrzebne Ci kolejne stresy?
    Jak najszybciej umów się do innego gin, najlepiej z polecenia.

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:

Jak lekarz może powiedzieć przyszłej matce coś takiego... Masakra. Ja bym chyba wyszła stamtąd i nie wracała. Znasz tego lekarza czy byłaś u niego pierwszy raz? Zmień go bez zastanowienia, skoro taka była pierwsza wizyta to nie wiadomo jak się będzie zachowywał na następnych a lekarz jest od tego zeby zadbać o pacjentke, rozwiać wątpliwości i informować a nie pieprzyć o martwej ciąży lub nie bo to lekka przesada

p19u3e3kp9e0sjpi.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ