Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć jestem po wizycie. Narazie nic wielkiego nie widać. Dostałam Duphaston 2x1 a luteinę mam brać aż mi się skończy. Uspokoiłam się. Wszystko jest na swoim miejscu. Ciąża około 5 tygodnia. Plamień nie ma nawet wewnątrz po badaniu nic nie było na tym przyrządzie od usg. Pan doktor powiedział że jak przyjdę za 2 tyg to już będzie coś widać.
A tu nasza fotka (niewiele na niej widać)
anka418, monilia84, mejbi, Agnieszka0812, CassieMK, Alicce, Dariaaa88, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:cześć jestem po wizycie. Narazie nic wielkiego nie widać. Dostałam Duphaston 2x1 a luteinę mam brać aż mi się skończy. Uspokoiłam się. Wszystko jest na swoim miejscu. Ciąża około 5 tygodnia. Plamień nie ma nawet wewnątrz po badaniu nic nie było na tym przyrządzie od usg. Pan doktor powiedział że jak przyjdę za 2 tyg to już będzie coś widać.
A tu nasza fotka (niewiele na niej widać)
JusWik, CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
JusWik gratuluje udanej wizyty
Ja z Wiki robiłam krzywą cukrową i wyszła mi źle i teraz lekarz chce mi dużo wcześniej zrobić ją i zareagować szybciej. Po stracie dziecka ciąża następna wygląda zupełnie inaczej, bo lekarz może wielu rzeczom zapobiec, dużo więcej się wie ale szkoda że musiało się stracić maleństwo żeby gin się zainteresował kobietą ciężarną tak jak powinienAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
anka418 wrote:Na badania krwi, moczu nie wypisze raczej na nfz śle prenatalne czy recepty tak
Dokładnie tak, recepty na nfz, badania już nie, chyba, że właśnie każe podjechać do szpitala na dyżur, to co innego
Anka, muszę najpierw się zorientować, jaką książkę warto nabyćAle dzięki
Zainteresuję się tym tematem po wizycie, jeśli wszystko będzie dobrze
JusWik, ja tam widzę Cośu mnie to dopiero było wielkie nic! chciałabym teraz choć taki piękny pęcherzyk zobaczyć, jak u Ciebie jest...
anka418, JusWik lubią tę wiadomość
-
To się wydaje, że dużo wiemy. Im więcej się drąży tym bardziej człowiek sobie uświadamia jak mało wie
Pytania trzeba zadawać, po to jest to forumNa szczęście jedyną konsekwencją zadawania pytań jest to, że otrzyma się odpowiedź
To jest moja 4 ciąża, więc mam malutkie doświadczenie, ale naprawdę nie dużo większe niż w pierwszej ciąży, choć w pierwszej byłam błogo nieświadomaCassieMK, monilia84 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???
-
Dariaaa88 wrote:ja stosowałam i to z polecenia gina. na każdej ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży nie mogą brać bądź po konsultacji z lekarzem a to tylko dlatego, że leki nie są testowane na kobietach w ciąży więc z góry zakładają, że nie można stosować.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysmerfetka22 wrote:ja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???
Po 1 zmień lekarza... skarga nic nie da z lekarzem nie wygrasz. Co do karty ciąży to ja nadal jej nie mam a serducho słyszałam. Karta ciąży to zbiór badań wiec na nią jest jeszcze czasi lekarze często zakładają ją dopiero jak zobaczą serducho lub zrobisz badania pierwsze także tym się nie przejmuj. Zapisz się spokojnie do innego ginekologa i idź na wizytę...
współczuję wizyty -
nick nieaktualnyanka418 wrote:Po 1 zmień lekarza... skarga nic nie da z lekarzem nie wygrasz. Co do karty ciąży to ja nadal jej nie mam a serducho słyszałam. Karta ciąży to zbiór badań wiec na nią jest jeszcze czas
i lekarze często zakładają ją dopiero jak zobaczą serducho lub zrobisz badania pierwsze także tym się nie przejmuj. Zapisz się spokojnie do innego ginekologa i idź na wizytę...
współczuję wizyty
już mam wyznaczoną na poniedziałekanka418, Agnieszka0812, CassieMK, bimba lubią tę wiadomość
-
Daria psikus bo występuje konflikt kella jakoś tak poczytaj ale to bardzo rzadkie
Jestem i do dupy potem napisze wiecej zbadzl mnie musze chwile odpocząć najprawdopodobniej fasolka jest tak nisko że wchodzi na szyjkę aż stąd plamienie rano miałam nie biegać nie nosić nic dużo leżeć tylko teraz czekać na to usg w następny wtorek, żeby zobaczyć czy wszystko ok zdenerwowałam się ,ale już mi trochę przeszedł stres.. kurde bo nigdy nic nie może pójść gładko tylko w każdej ciąży coś... ehh..
Nie nadrabiam za dużo przejrzałam tylko tak widzę ze fajne newsy z wizyt gratuluję
A monikkk podaj mi tp to dopiszeLivia
Nela
Marcel
-
smerfetka22 wrote:ja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???
Jak najszybciej umów się do innego gin, najlepiej z polecenia.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
smerfetka22 wrote:ja już po wizycie,lekarz narobił mi tylko bólu i łez....lekarz nie określił wieku ciąży,4 razy musiałam mu powtarzać date ostatniej miesiączki,przed wejściem do gabinetu zrobiłam siusiu,położyłam się na fotelu włożył palce i świdrował po całej pochwie z naciskaniem na dół brzucha,ból przeszywający,powiedział że pęcherz jest pełny,i nie może mi nic powiedzieć,powoedział że karte ciąży założy tylko wtedy gdy stwierdzi czy ciąża jest martwa,czy nie... na moje pytanie o współzycie,czy wolno,zapytal po co pani takie głupie pytania zadaje przecież delikatny seksik może być zawsze....mam ochotę złożyć na niego skarge,a co wy o tym myślicie???
Jak lekarz może powiedzieć przyszłej matce coś takiego... Masakra. Ja bym chyba wyszła stamtąd i nie wracała. Znasz tego lekarza czy byłaś u niego pierwszy raz? Zmień go bez zastanowienia, skoro taka była pierwsza wizyta to nie wiadomo jak się będzie zachowywał na następnych a lekarz jest od tego zeby zadbać o pacjentke, rozwiać wątpliwości i informować a nie pieprzyć o martwej ciąży lub nie bo to lekka przesada