X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przed ciążą na tabletkach 1,0 w ciąży od razy skoczylo do 3,2 wzięłam większą dawkę leku i po tygodniu miałam 2,5 lekarz powiedział ze spada to dobrze. A teraz nie wiem ile mam dopiero za tydzień robie badania :) w 1 trymestrze powinno być ok 1,5 maks

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety po tej wizycie u konowała dostałam silnych bóli :( mąż wezwał karetke zabrali mnie do szpitala,zrobiono usg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c01685415ab8.jpg

pęcherzyk ma 0.49 cm ;) wszystko skończyło sie dobrze,maluszek twardy nic go nie ruszy ;)

kejkej, Cigaretta, myszka2070, CassieMK, Efendis, monilia84, bimba, hiacynta99, bereda11, kasius lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka mąż dobrze zrobił, teraz wypoczywaj kochana i najważniejsze, że groszek ma się dobrze i nic wam nie jest ! :) i nie idź juz więcej do tego pajaca, tragedia normalnie z takimi pożal się Boże lekarzami....

• kejkej Znajoma

Wysłany: 18 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    niestety po tej wizycie u konowała dostałam silnych bóli :( mąż wezwał karetke zabrali mnie do szpitala,zrobiono usg

pęcherzyk ma 0.49 cm ;) wszystko skończyło sie dobrze,maluszek twardy nic go nie ruszy ;)

Gratulacje ! a do tego konowała brak slow !!

• mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:

Smerfetka, a teraz jak się czujesz? Lepiej?
    Jejku dzisiaj to masz niezłe przejścia... Całe szczęście że wszystko w porządku z maluszkiem ! :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Smerfetka, a teraz jak się czujesz? Lepiej?
    Jejku dzisiaj to masz niezłe przejścia... Całe szczęście że wszystko w porządku z maluszkiem ! :)

mam jeszcze dyskomfort w podbrzuszu,ale na słowa P.doktor że wszystko w porządku czuje sie cudownie,i pierwsze spotkanie z maluszkiem nie obyło się bez łez ;( :)

CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja pierdole jaki debilu no brak słów :o

Czarny kot witaj i gratuluje :*

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Smerfetka ja pierdole jaki debilu no brak słów :o

Czarny kot witaj i gratuluje :*

A jak tam Twoja wizyta? :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam chyba z 2 strony wczesniej

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pisałam chyba z 2 strony wczesniej

Serioo? JA to chyba nieprzytomna jestem dzisiaj, już zerkam

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie mi umknęło bo było na końcu strony i chyba się rozpędziłam za bardzo. A on dzisiaj Ci usg nie robił? Na jakiej podstawie stwierdził ze fasolka jest tak nisko?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiii właśnie miałam też odpisać ale ten konował od smerfetki mnie zainrygował za bardzo. Zrobił Ci usg? Co dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:30

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z Was jest tutaj z Warszawy???

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odp w sprawie TSH dziewczyny... :) az sie boje co mi wyjdzie...

• Natala Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 tyg przed owulacją miałam TSH 2,09, biorę letrox 25 mg, ale już Pani doktor mi zaznaczyła, że pewnie dawkę trzeba będzie zwiększyć, bo w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie :)Muszę zrobić badania krwi :)

No właśnie, a może jest jakaś duszyczka z Poznania ?:)

Anna255 lubi tę wiadomość

hchygox14v09va6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam euthyrox 25 a teraz biorę euthyrox 50 :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadał tylko po tym stwierdził że jest bardzo nisko..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w poprzedniej ciąży miałam TSH 3,4 dostałam Letrox 75. Endokrynolog powiedział, że w ciąży powinno być poniżej 2,5 ale, żebym się nie przejmowała, bo tak naprawdę badania wpływu TSH na płód były robione na dużej grupie kobiet i tylko mały odsetek dzieci po urodzeniu miał jakieś tam nieprawidłowości.
    Jak ciążę straciłam i powiedziałam mu, że będziemy się znowu starać dał mi Letrox 50 i tak biorę już ponad pół roku. Ostatnio jak byłam na kontroli moje TSH wynosiło 2,1 i powiedział, że dla ciąży jest super więc mamy się starać.
    I jeszcze jedno nie martwcie się dziewczyny tym TSH póki nie jest jakieś bardzo wysokie, idźcie do endokrynologa i będzie ok. Ja przy synku nie miałam badanego, i pewnie też wynosiło ponad 3, a synek donoszony, ponad 4kg okaz zdrowia(no poza wadą serca ale na to tarczyca nie ma wpływu) rozwija się nawet szybciej niż rówieśnicy i w ogóle jest super.
    Aha chodzę prywatnie więc nie mogłam dostać od ginekologa skierowania do endokrynologa na NFZ ale jak poszłam do rodzinnego to bez problemu mi wypisała i do tego z dopiskiem PILNE więc na termin czekałam 3 dni, może ta informacja się komuś przyda.

CassieMK, Anna255 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam, to z ciekawości poleciałam obejrzeć wynik mojego TSH i wynosiło 2,67, ale to było dawno temu, teraz pewnie będę musiała zrobić raz jeszcze i mam nadzieję, że wynik będzie ok. A ten stosunek FT3 i FT4 to jaki powinien być? Bo ja zawsze zapominam :/

oar89jcgzipdaets.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam nerwa dzisiaj ta moja przychodnia jest jakaś poje...... chodzę 2 tyg aby mogli mi łaskawie potwierdzić ciąże z próbki moczu pierwszy wynik nie wrócił oddałam drugi we wtorek dzisiaj pytam dalej nie wrócił ale babka twardo wciska mi kartę z nr gdzie mogę się umówić na wizytę w szpitalu a dodzwonienie tam graniczy z cudem (nikt nigdy nie odbiera) takich nerwów tam dostałam bo ja naprawdę nie chce nic tylko żeby potwierdzili i żebym się umówiła z GP albo pielęgniarką, Nawet tej kartki nie wzięłam i wyszłam bez słowa. W domu po 2h dzwonienia non stop odebrał ktoś w tym szpitalu i babka i mówi że oni mają moje wyniki moczu ale te wcześniejsze a te ze wtorku to nie dotarły !
    Ale że nie mogę się zapisać na wizytę bo GP nie podał mojego numeru ubezpieczenia ! Ze muszę pierwsze załatwić to z nimi. Myślałam że padnę oni w tej przychodni są jakimiś idiotkami, soki dziewczyny że się tak rozpisałam ale normalnie aż się popłakałam z tych nerwów i nawet nie mam ochoty znowu tam iść. Jakaś paranoja.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:10

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ