X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przed ciążą na tabletkach 1,0 w ciąży od razy skoczylo do 3,2 wzięłam większą dawkę leku i po tygodniu miałam 2,5 lekarz powiedział ze spada to dobrze. A teraz nie wiem ile mam dopiero za tydzień robie badania :) w 1 trymestrze powinno być ok 1,5 maks

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety po tej wizycie u konowała dostałam silnych bóli :( mąż wezwał karetke zabrali mnie do szpitala,zrobiono usg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c01685415ab8.jpg

pęcherzyk ma 0.49 cm ;) wszystko skończyło sie dobrze,maluszek twardy nic go nie ruszy ;)

kejkej, Cigaretta, myszka2070, CassieMK, Efendis, monilia84, bimba, hiacynta99, bereda11, kasius lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka mąż dobrze zrobił, teraz wypoczywaj kochana i najważniejsze, że groszek ma się dobrze i nic wam nie jest ! :) i nie idź juz więcej do tego pajaca, tragedia normalnie z takimi pożal się Boże lekarzami....

• kejkej Znajoma

Wysłany: 18 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    niestety po tej wizycie u konowała dostałam silnych bóli :( mąż wezwał karetke zabrali mnie do szpitala,zrobiono usg

pęcherzyk ma 0.49 cm ;) wszystko skończyło sie dobrze,maluszek twardy nic go nie ruszy ;)

Gratulacje ! a do tego konowała brak slow !!

• mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:

Smerfetka, a teraz jak się czujesz? Lepiej?
    Jejku dzisiaj to masz niezłe przejścia... Całe szczęście że wszystko w porządku z maluszkiem ! :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Smerfetka, a teraz jak się czujesz? Lepiej?
    Jejku dzisiaj to masz niezłe przejścia... Całe szczęście że wszystko w porządku z maluszkiem ! :)

mam jeszcze dyskomfort w podbrzuszu,ale na słowa P.doktor że wszystko w porządku czuje sie cudownie,i pierwsze spotkanie z maluszkiem nie obyło się bez łez ;( :)

CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja pierdole jaki debilu no brak słów :o

Czarny kot witaj i gratuluje :*

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Smerfetka ja pierdole jaki debilu no brak słów :o

Czarny kot witaj i gratuluje :*

A jak tam Twoja wizyta? :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam chyba z 2 strony wczesniej

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pisałam chyba z 2 strony wczesniej

Serioo? JA to chyba nieprzytomna jestem dzisiaj, już zerkam

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie mi umknęło bo było na końcu strony i chyba się rozpędziłam za bardzo. A on dzisiaj Ci usg nie robił? Na jakiej podstawie stwierdził ze fasolka jest tak nisko?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xpatiii właśnie miałam też odpisać ale ten konował od smerfetki mnie zainrygował za bardzo. Zrobił Ci usg? Co dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:30

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z Was jest tutaj z Warszawy???

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odp w sprawie TSH dziewczyny... :) az sie boje co mi wyjdzie...

• Natala Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 tyg przed owulacją miałam TSH 2,09, biorę letrox 25 mg, ale już Pani doktor mi zaznaczyła, że pewnie dawkę trzeba będzie zwiększyć, bo w ciąży zwiększa się zapotrzebowanie :)Muszę zrobić badania krwi :)

No właśnie, a może jest jakaś duszyczka z Poznania ?:)

Anna255 lubi tę wiadomość

hchygox14v09va6q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam euthyrox 25 a teraz biorę euthyrox 50 :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadał tylko po tym stwierdził że jest bardzo nisko..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny w poprzedniej ciąży miałam TSH 3,4 dostałam Letrox 75. Endokrynolog powiedział, że w ciąży powinno być poniżej 2,5 ale, żebym się nie przejmowała, bo tak naprawdę badania wpływu TSH na płód były robione na dużej grupie kobiet i tylko mały odsetek dzieci po urodzeniu miał jakieś tam nieprawidłowości.
    Jak ciążę straciłam i powiedziałam mu, że będziemy się znowu starać dał mi Letrox 50 i tak biorę już ponad pół roku. Ostatnio jak byłam na kontroli moje TSH wynosiło 2,1 i powiedział, że dla ciąży jest super więc mamy się starać.
    I jeszcze jedno nie martwcie się dziewczyny tym TSH póki nie jest jakieś bardzo wysokie, idźcie do endokrynologa i będzie ok. Ja przy synku nie miałam badanego, i pewnie też wynosiło ponad 3, a synek donoszony, ponad 4kg okaz zdrowia(no poza wadą serca ale na to tarczyca nie ma wpływu) rozwija się nawet szybciej niż rówieśnicy i w ogóle jest super.
    Aha chodzę prywatnie więc nie mogłam dostać od ginekologa skierowania do endokrynologa na NFZ ale jak poszłam do rodzinnego to bez problemu mi wypisała i do tego z dopiskiem PILNE więc na termin czekałam 3 dni, może ta informacja się komuś przyda.

CassieMK, Anna255 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam, to z ciekawości poleciałam obejrzeć wynik mojego TSH i wynosiło 2,67, ale to było dawno temu, teraz pewnie będę musiała zrobić raz jeszcze i mam nadzieję, że wynik będzie ok. A ten stosunek FT3 i FT4 to jaki powinien być? Bo ja zawsze zapominam :/

oar89jcgzipdaets.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam nerwa dzisiaj ta moja przychodnia jest jakaś poje...... chodzę 2 tyg aby mogli mi łaskawie potwierdzić ciąże z próbki moczu pierwszy wynik nie wrócił oddałam drugi we wtorek dzisiaj pytam dalej nie wrócił ale babka twardo wciska mi kartę z nr gdzie mogę się umówić na wizytę w szpitalu a dodzwonienie tam graniczy z cudem (nikt nigdy nie odbiera) takich nerwów tam dostałam bo ja naprawdę nie chce nic tylko żeby potwierdzili i żebym się umówiła z GP albo pielęgniarką, Nawet tej kartki nie wzięłam i wyszłam bez słowa. W domu po 2h dzwonienia non stop odebrał ktoś w tym szpitalu i babka i mówi że oni mają moje wyniki moczu ale te wcześniejsze a te ze wtorku to nie dotarły !
    Ale że nie mogę się zapisać na wizytę bo GP nie podał mojego numeru ubezpieczenia ! Ze muszę pierwsze załatwić to z nimi. Myślałam że padnę oni w tej przychodni są jakimiś idiotkami, soki dziewczyny że się tak rozpisałam ale normalnie aż się popłakałam z tych nerwów i nawet nie mam ochoty znowu tam iść. Jakaś paranoja.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:10

w7eM.png
    ozEK.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: