X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    No właśnie ja chodze prywatnie do mojego gina który jest ordynatorem w szpitalu i zastanawiam się czy mi da skierowanie a mam 34+ :-) W sumie to nie mam co się łudzić luteine przepisał mi na 100% więc i za prenatalne pewnie będę musiała płacić :-(

Ja mam dużo mniej niż 34 a skierowanie da mi bez problemu i to sam zaproponował :) wiec jestem zadowolona i upewniło mnie to w przekonaniu ze dobrze wybrałam lekarza :)

CassieMK, monik, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Pewnie jeszcze oznaczenie grupy krwi? Ale to mam z czasów operacji wyrostka, teraz w szpitalu przed laparotomią wystarczyło, więc myślę, że tego nie będę musiała robić. Ale kurcze...połowa tych nazw nic mi nie mówi :D :D

Tak grupę musze robić chociaż robiłam w kwietniu ale w ciąży mogą zmienić się jakieś przeciwciała i musze powtórzyć :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    No właśnie ja chodze prywatnie do mojego gina który jest ordynatorem w szpitalu i zastanawiam się czy mi da skierowanie a mam 34+ :-) W sumie to nie mam co się łudzić luteine przepisał mi na 100% więc i za prenatalne pewnie będę musiała płacić :-(
    No tu najlepiej widać różnicę w cenie :/
    http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=luteina

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze badanie jakie wspominam to badanie na krzywą cukrową, z piciem glukozy, ohyda :P

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy to nie jest tak że lekarz do którego chodzimy prywatnie nie może dac skierowania na fundusz? Chodziłam kiedyś prywatnie do ortopedy i on mi powiedział żeby znaleźć jakiegoś lekarza na fundusz i wtedy taki lekarz może skierować na refundowane badania.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk, to pewnie zależy od lekarza. Mój ma prywatny gabinet, ale pracuje też w szpitalu na nfz i po prostu część badań zleca jako pracownik szpitala, a nie jako lekarz z prywatną praktyką ;-)

anka, mówisz? To ja też pewnie będę musiała oznaczać grupę krwi znowu...kurcze, skąd Wy to wszystko wiecie? Mam wrażenie, że ja nic nie wiem o ciąży, badaniach etc. :(

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Ale czy to nie jest tak że lekarz do którego chodzimy prywatnie nie może dac skierowania na fundusz? Chodziłam kiedyś prywatnie do ortopedy i on mi powiedział żeby znaleźć jakiegoś lekarza na fundusz i wtedy taki lekarz może skierować na refundowane badania.

Ginekolog do którego chodzę jedynie skierowania na badania nie daje na nfz. Recepty mam refundowane, prenatalne tez ze wskazaniami. Pracuje on w 2 szpitalach i ma swoją klinikę, nie wiem jak to wypisuje ale dla mnie lepiej ;) szukałam lekarza który pracuje w szpitalu gdzie chce rodzic I gdzie jbc jest patologia ciąży i się udało :)

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu sorki nie odświeżyłam strony i nie doczytałam. Ale co do grupy krwi to z tego co mi lekarze po drodze mówili to ona się nie zmienia. Ja grupę krwi robiłam w 2006 roku a teraz do Wiktorii nie kazali mi powtarzać. To nie wiem dlaczego :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Monikkk, to pewnie zależy od lekarza. Mój ma prywatny gabinet, ale pracuje też w szpitalu na nfz i po prostu część badań zleca jako pracownik szpitala, a nie jako lekarz z prywatną praktyką ;-)

anka, mówisz? To ja też pewnie będę musiała oznaczać grupę krwi znowu...kurcze, skąd Wy to wszystko wiecie? Mam wrażenie, że ja nic nie wiem o ciąży, badaniach etc. :(

Ginekolog mi wszystko tłumaczył ostatnio :) siedziałam w gabinecie 40 minut :) a z tych którzy się nie wstydzą i dużo pytają :)

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aniu sorki nie odświeżyłam strony i nie doczytałam. Ale co do grupy krwi to z tego co mi lekarze po drodze mówili to ona się nie zmienia. Ja grupę krwi robiłam w 2006 roku a teraz do Wiktorii nie kazali mi powtarzać. To nie wiem dlaczego :)

Nie nie grupa się nie zmienia :) ale żeby oznaczyli jakieś tam przeciwciała trzeba oznaczyć grupę znowu... przyjaciółka u innego lekarza ma tak samo a jest honorowym dawcą krwi. Pewnie co lekarz to inaczej...

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...mój też jest pracownikiem szpitala to może wyżebram coś na fundusz.
    Na szczęście grupę krwi też mam już zrobiona. U mnie dodatkowo dochodzi antygen, bo mamy konflikt.
    A laski...ktoś o mnie zapomniał na pierwszej stronie:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • monik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    No tu najlepiej widać różnicę w cenie :/
    http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=luteina

No właśnnie. Wcześniej mój gin wystawiał mi refundowane recepty więc nie bolała tak bardzo ta kwota za wizytę.
    A jedno opakowanie luteiny 100 mam na 10dni tj.54zł :-( skąd brać pieniądze na to wszystko...ehhhh

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja ostatnia wizyta była dość nieplanowana i byłam w mega szoku z powodu tych dwóch kresek, więc w sumie niewiele pytań zadawałam :D Muszę się chyba zaopatrzyć w jakąś dobrą, cenną merytorycznie, książkę.

anka418, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się już zakręciłam :P moj gin też pracuje w szpitalu, to znaczy że idąc do niego na prywatną wizytę może wypisać skierowanie na badania na nfz czy nie? Ja poprzednim razem wszystkie badania robiłam prywatnie

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio rzeczywiście nie ma Cię Monia, a to dlatego pewnie że jest monik przez jedno k ehehhe

Pati jak zajrzy to Cię dopisze :)

Monikkk lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK mam na sprzedaż poradnik w oczekiwaniu na dziecko w zasadzie nie używany mogę sprzedać jak któraś chce :)

• Efendis Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie płacę 130zł na każdej wizycie mam USG. Ja w drugiej ciąży miałam skierowanie na badania prenatalne na NFZ przez to, że mój synek ma wrodzoną wadę serca.

Z tego co ja się orientuje to jeżeli masz wynik grupy krwi na papierze z twoimi danymi i PESELEM, to nie musisz powtarzać. Mi nawet lekarka mówiła, żebym sobie taki wynik za laminowała, żeby się nie zniszczył i wtedy jest na lata.

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Ja to się już zakręciłam :P moj gin też pracuje w szpitalu, to znaczy że idąc do niego na prywatną wizytę może wypisać skierowanie na badania na nfz czy nie? Ja poprzednim razem wszystkie badania robiłam prywatnie

Na badania krwi, moczu nie wypisze raczej na nfz śle prenatalne czy recepty tak

CassieMK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wynik dzisiejszej bety 16.420 ! Ufff...

Ja chodzę prywatnie do gina, ale pracuje on tez w szpitalu, sam wykonywał moja laparoskopie i hsg, za wizytę prywatną płace zazwyczaj 120 zł a jak np chodziłam na monitoring 2 razy w tyg to placilam tylko raz , a jak mi każe podjechać do szpitala bo ma dyżur to oczywiście za darmo.

Kciuki za dzisiejsze wizytujace!

anka418, Agnieszka0812, CassieMK, kejkej, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pisze o oznaczeniu grupy krwi, ona się nie zmienia. Zmieniają się jakieś przeciwciała tzn mogą się zmienić a żeby to sprawdzić trzeba grupę powtarzać bo to tylko wtedy robią ;) ale pewnie nie każdy lekarz to robi. Moja szwagierka w ciąży nie miała połowy badań i krzywej cukrowej tez nie miała ;)

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ