X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu i dopiero w poniedzialek mam pierwsza wizyte. Bylam dwa tygodnie wczesniej z pytaniem czy mam przyjsc wczesniej, ale Pani doktor powiedziala ze nie trzeba. Nie zlecila tez zadnych badan usg i krwi. Troche sie martwie, ze wy badacie co chwile krew a ja nic nie wiem!
    To moja pierwsza ciaza wiec to co piszecie to dla mnie czarna magia!;)

hiacynta99, CassieMK, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie większość z nas jest już po przejściach wiec musimy to robić :) spokojnie czekaj do wizyty :)

hiacynta99, tiffi, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu i dopiero w poniedzialek mam pierwsza wizyte. Bylam dwa tygodnie wczesniej z pytaniem czy mam przyjsc wczesniej, ale Pani doktor powiedziala ze nie trzeba. Nie zlecila tez zadnych badan usg i krwi. Troche sie martwie, ze wy badacie co chwile krew a ja nic nie wiem!
    To moja pierwsza ciaza wiec to co piszecie to dla mnie czarna magia!;)

Tifi, na pewno teraz na wizycie doktor zleci Ci badania i zrobi usg dopochwowe żeby zobaczyć maluszka :)
    Tutaj najczęstszym wynikiem krwi który się przewija to chyba beta hcg ;) Robiłaś sobie? Akurat to badanie praktycznie każda z nas robi na własną rękę żeby sprawdzić czy hormon prawidłowo rośnie co oznacza tyle że ciąża się rozwija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:48

tiffi lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam zadnych badan, ale chyba jutro pojde zrobic sobie te bete ;)

Duzo moich znajomych mialo problemy z ciaza wiec z mezem stwierdzilismy, ze sprobujemy - z nastawieniem ze jak ma byc cos nie tak to lepiej wiedziec o tym wczesniej i zaczac sie leczyc. No i udalo sie w pierwszym miesiacu;) troche jestesmy zszokowani, bo myslelismy ze potrwa to troche dluzej haha kupilsmy mieszkanie, ale bedzie do odbioru dopiero w pazdzierniku 2016 ;) trzeba teraz wszystko przeorganizowac.
    Oby tylko wszystko bylo dobrze!
    Trzymam kciuki za Wasze fasolki.:*

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miałam nie brać nospy w tej ciąży ani nic ale się tak rozbolał mi się brzuchol, że jednak musze :( no gdyby źle było to nawet mam zastrzyki z papaveryny.. igły strzykawki są a ja samowystarczalna w tym temacie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

byłam dziś u tego lekarza i tak jak się spodziewałam, nie wiem nic.. Na luteinę za wcześnie, nie ma sensu, bo nic nie da podobno. Betę rzekomo mam niską (101,46 w 12dpo) i nie ma sensu jej powtarzać wcześniej niż za tydzień. Endometrium grube.

Wizyta była mega nieprzyjemna i oszczędzę Wam określeń użytych przez gina. ;/ Jutro tak czy inaczej idę zrobić betę, bo mija mniej więcej 48h.

tiffi, gratuluję sukcesu w pierwszym cyklu! :) Podziwiam za ten spokój z czekaniem do wizyty.

tiffi lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś siedzialam taka zmarnowana w pracy bez kawy już usypialam, ale nie zrobiłam bo było mi niedobrze. Kaszel też mnie dziś strasznie męczył. A tu wchodzi jedna Moja klientka i mówi, że ja coraz piękniej wyglądam i jakoś tak promienieje. Wyszła i zaraz wchodzi nastepna i tez mówi, że pięknie wyglądam. A ja szok, bo naprawdę tragicznie się czułam. A na koniec przyszła męża ciocia i mnie nie poznała i też mówiła, że bardzo ładnie wyglądam. Nigdy takich komplementów nie dostalam. Ciekawe czy jakoś zauważyły po buzi , że w ciąży jestem.

xpatiiix3, CassieMK, Agnieszka0812, tiffi lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem się wydaje ze tak się przyglądają jakby wiedzieli...

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiffi, nic się nie martw, ja też czuję się jak we mgle i nic jeszcze nie wiem ;-) dostałam tylko luteinę i dupka, bo miałam problemy z progesteronem po leczeniu endometriozy, a tak to czarna magia...nie mogę się doczekać niedzielnej wizyty!

I chyba jako jedyna tu nie robiłam bety... :P

Ja Wam powiem, jaką miałam akcję... Nie mówimy jeszcze nikomu z rodziny, czekamy na wieści z wizyty. Ale przyjechała do nas ciocia, która jest farmaceutką od 50 lat :P Jedno spojrzenie na stół i chyba wyczaiła moje witaminy dla ciężarówek i zaraz obok duphaston :D Nic nie powiedziała, ale widziałam przez ułamek sekundy to spojrzenie, myślę, że się domyśliła... A jutro mamy rodzinne ognisko i właśnie się zastanawiam, jak umotywować moje niespożywanie alkoholu, zwłaszcza, że specjalnie dla mnie kupili redsa żurawinowego, którego uwielbiam... :P ups... ;)

I wiecie co? Chyba to zapalenie pęcherza przechodzi na mnie, dziwnie się czuję podczas wizyt w wc :-/

oar89jcgzipdaets.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:03

CassieMK lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK ja też nie robiłam bety. Na tym forum w ogóle dowiedziałam się, że jest coś takiego jak beta.

CassieMK, tiffi lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK tez uwielbiam reddsa zurawinowego :) babcia kupiła piwo i czeka aż mi się zachęcić a ja ciągle ze mnie żołądek boli to niby coś tam albo zmęczona nie chce mi się matko mogłaby już wypić to z mamą moją ale nie no przecież czeka na mnie ahahaha się nie doczeka :P tylko ile dni z rzędu można odmawiać ;) powiedz ze przytrułam się wczoraj czymś i nie chcesz ryzykować bo jeszcze do rana Cię szarpało ja tak ostatnio ledwo teściowej odmówiłam ale ona wie już bo ostatnio gadala z meżem ze ja to na pewno w ciąży bo zawsze to wypiłam piwko a teraz nie ale żeby prosto z mostu się spytać czy coś to już nie..;) powiemy im po tej wizycie albo następnej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:08

CassieMK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kilka łakotek

15 minut później łakotko intensywne chcą wrócić:/

Ja na szczęście mam odpaly dietowe, wystaczylo ze powiedziałam że mam nowa dietę i nie piję alkoholu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:15

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można powiedzieć, że się wzięło ketonal na ból głowy/ zęba i boisz się napić :)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny, raźniej mi, że nie tylko ja bety nie robiłam :D A nie zrobiłam jej bo musiałabym do miasta jechać, wyniki są na drugi dzień, to w sumie 4 wycieczki samochodem, a trochę się boję teraz sama jeździć, bo jakby mi się tak w głowie zakręciło, czy niedobrze zrobiło na środku ulicy to co ja zrobię... Poza tym mój lekarz nic o becie nie mówił, może teraz po usg każe zrobić? nie wiem... Na razie mnie nie ciągnie, zrobiłam dwa testy ciążowe w odstępie 4 dni i to mi wystarczyło ;)

xpatiiix3, bimba, tiffi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam brak @ znaczy ze jest dzidziuś po pozytyw ach ;)

A ja jutro na 8 do 15.15 także trochę posiedzę na twardym krześle ciekawe na którą ja dotrę do szkoły jak najpierw ogarnąć maluchy siebie hehe z resztą jak będę cicho to będą spać jeszcze jak będę wychodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:33

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    CassieMK wrote:

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:P
    Ja jestem kolejny raz w ciąży, ale robiłam pierwszy raz czy prawidłowo przyrasta, bo jestem po poronieniu

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą
    Zapazyc lyzeczke majeranku i pic trzy razy dziennie,

Zrobić syrop cebulowy

Podobno syrop prawoślazowy można, ale nie jestem pewna

Pic lipę

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Ja wyczytalam iz w 8 tygoniu ciazy moze byc tak;

Mogą pojawić się też pierwsze bóle w krzyżowym odcinku kręgosłupa, pośladkach, a nawet udach, co jest związane z uciskiem rosnącej macicy na kręgosłup i nerw kulszowy. Oprócz paracetamolu przyjmowanego doraźnie, nie ma żadnej recepty na te bóle – jeśli wystąpią w pierwszym trymestrze, to z dużym prawdopodobieństwem mogą Cię trapić aż do końca ciąży. Czasem pomaga masaż, fizjoterapia, a bieżącą ulgę przynieść może zmiana pozycji.

To kochana jest tak na pocieszenie :(
    No i zadzwoniłam do gina.
    Najpierw pytał czy już tak miałam, potem, że mogłabym iść do ortopedy,ale i tak prześwietlenia mi nie zrobi. Powiedział znowu coś ;) mogę brać apap 3x2, no i raz wzięłam trochę pomogło, ale mam nadzieję, że już nie będę musiała :/ Powiedział, że albo macica uciska rwę kulszową, lub zmarzłam/przewiało mnie i dlatego. Jak nie dam rady wytrzymać to do lekarza pierwszego kontaktu

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ