Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu i dopiero w poniedzialek mam pierwsza wizyte. Bylam dwa tygodnie wczesniej z pytaniem czy mam przyjsc wczesniej, ale Pani doktor powiedziala ze nie trzeba. Nie zlecila tez zadnych badan usg i krwi. Troche sie martwie, ze wy badacie co chwile krew a ja nic nie wiem!
To moja pierwsza ciaza wiec to co piszecie to dla mnie czarna magia!
hiacynta99, CassieMK, Marietta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tiffi wrote:Hej dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu i dopiero w poniedzialek mam pierwsza wizyte. Bylam dwa tygodnie wczesniej z pytaniem czy mam przyjsc wczesniej, ale Pani doktor powiedziala ze nie trzeba. Nie zlecila tez zadnych badan usg i krwi. Troche sie martwie, ze wy badacie co chwile krew a ja nic nie wiem!
To moja pierwsza ciaza wiec to co piszecie to dla mnie czarna magia!
Tifi, na pewno teraz na wizycie doktor zleci Ci badania i zrobi usg dopochwowe żeby zobaczyć maluszka
Tutaj najczęstszym wynikiem krwi który się przewija to chyba beta hcg
Robiłaś sobie? Akurat to badanie praktycznie każda z nas robi na własną rękę żeby sprawdzić czy hormon prawidłowo rośnie co oznacza tyle że ciąża się rozwija
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:48
tiffi lubi tę wiadomość
-
Nie robilam zadnych badan, ale chyba jutro pojde zrobic sobie te bete

Duzo moich znajomych mialo problemy z ciaza wiec z mezem stwierdzilismy, ze sprobujemy - z nastawieniem ze jak ma byc cos nie tak to lepiej wiedziec o tym wczesniej i zaczac sie leczyc. No i udalo sie w pierwszym miesiacu;) troche jestesmy zszokowani, bo myslelismy ze potrwa to troche dluzej haha kupilsmy mieszkanie, ale bedzie do odbioru dopiero w pazdzierniku 2016
trzeba teraz wszystko przeorganizowac.
Oby tylko wszystko bylo dobrze!
Trzymam kciuki za Wasze fasolki.:*
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
byłam dziś u tego lekarza i tak jak się spodziewałam, nie wiem nic.. Na luteinę za wcześnie, nie ma sensu, bo nic nie da podobno. Betę rzekomo mam niską (101,46 w 12dpo) i nie ma sensu jej powtarzać wcześniej niż za tydzień. Endometrium grube.
Wizyta była mega nieprzyjemna i oszczędzę Wam określeń użytych przez gina. ;/ Jutro tak czy inaczej idę zrobić betę, bo mija mniej więcej 48h.
tiffi, gratuluję sukcesu w pierwszym cyklu!
Podziwiam za ten spokój z czekaniem do wizyty.
tiffi lubi tę wiadomość
-
A ja dziś siedzialam taka zmarnowana w pracy bez kawy już usypialam, ale nie zrobiłam bo było mi niedobrze. Kaszel też mnie dziś strasznie męczył. A tu wchodzi jedna Moja klientka i mówi, że ja coraz piękniej wyglądam i jakoś tak promienieje. Wyszła i zaraz wchodzi nastepna i tez mówi, że pięknie wyglądam. A ja szok, bo naprawdę tragicznie się czułam. A na koniec przyszła męża ciocia i mnie nie poznała i też mówiła, że bardzo ładnie wyglądam. Nigdy takich komplementów nie dostalam. Ciekawe czy jakoś zauważyły po buzi , że w ciąży jestem.
xpatiiix3, CassieMK, Agnieszka0812, tiffi lubią tę wiadomość

-
Tiffi, nic się nie martw, ja też czuję się jak we mgle i nic jeszcze nie wiem
dostałam tylko luteinę i dupka, bo miałam problemy z progesteronem po leczeniu endometriozy, a tak to czarna magia...nie mogę się doczekać niedzielnej wizyty!
I chyba jako jedyna tu nie robiłam bety...
Ja Wam powiem, jaką miałam akcję... Nie mówimy jeszcze nikomu z rodziny, czekamy na wieści z wizyty. Ale przyjechała do nas ciocia, która jest farmaceutką od 50 lat
Jedno spojrzenie na stół i chyba wyczaiła moje witaminy dla ciężarówek i zaraz obok duphaston
Nic nie powiedziała, ale widziałam przez ułamek sekundy to spojrzenie, myślę, że się domyśliła... A jutro mamy rodzinne ognisko i właśnie się zastanawiam, jak umotywować moje niespożywanie alkoholu, zwłaszcza, że specjalnie dla mnie kupili redsa żurawinowego, którego uwielbiam...
ups... 
I wiecie co? Chyba to zapalenie pęcherza przechodzi na mnie, dziwnie się czuję podczas wizyt w wc

-
CassieMK tez uwielbiam reddsa zurawinowego
babcia kupiła piwo i czeka aż mi się zachęcić a ja ciągle ze mnie żołądek boli to niby coś tam albo zmęczona nie chce mi się matko mogłaby już wypić to z mamą moją ale nie no przecież czeka na mnie ahahaha się nie doczeka
tylko ile dni z rzędu można odmawiać
powiedz ze przytrułam się wczoraj czymś i nie chcesz ryzykować bo jeszcze do rana Cię szarpało ja tak ostatnio ledwo teściowej odmówiłam ale ona wie już bo ostatnio gadala z meżem ze ja to na pewno w ciąży bo zawsze to wypiłam piwko a teraz nie ale żeby prosto z mostu się spytać czy coś to już nie..
powiemy im po tej wizycie albo następnej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:08
CassieMK lubi tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
Zjadłam kilka łakotek
15 minut później łakotko intensywne chcą wrócić
Ja na szczęście mam odpaly dietowe, wystaczylo ze powiedziałam że mam nowa dietę i nie piję alkoholu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:15
-
nick nieaktualny
-
No to dziewczyny, raźniej mi, że nie tylko ja bety nie robiłam
A nie zrobiłam jej bo musiałabym do miasta jechać, wyniki są na drugi dzień, to w sumie 4 wycieczki samochodem, a trochę się boję teraz sama jeździć, bo jakby mi się tak w głowie zakręciło, czy niedobrze zrobiło na środku ulicy to co ja zrobię... Poza tym mój lekarz nic o becie nie mówił, może teraz po usg każe zrobić? nie wiem... Na razie mnie nie ciągnie, zrobiłam dwa testy ciążowe w odstępie 4 dni i to mi wystarczyło
xpatiiix3, bimba, tiffi lubią tę wiadomość

-
Sam brak @ znaczy ze jest dzidziuś po pozytyw ach

A ja jutro na 8 do 15.15 także trochę posiedzę na twardym krześle ciekawe na którą ja dotrę do szkoły jak najpierw ogarnąć maluchy siebie hehe z resztą jak będę cicho to będą spać jeszcze jak będę wychodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:33
Livia

Nela

Marcel

-
Efendis wrote:Ja jestem kolejny raz w ciąży, ale robiłam pierwszy raz czy prawidłowo przyrasta, bo jestem po poronieniuCassieMK wrote:I chyba jako jedyna tu nie robiłam bety...

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:PFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Zapazyc lyzeczke majeranku i pic trzy razy dziennie,Maialenn wrote:Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą
Zrobić syrop cebulowy
Podobno syrop prawoślazowy można, ale nie jestem pewna
Pic lipę
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
No i zadzwoniłam do gina.myszka2070 wrote:Ja wyczytalam iz w 8 tygoniu ciazy moze byc tak;
Mogą pojawić się też pierwsze bóle w krzyżowym odcinku kręgosłupa, pośladkach, a nawet udach, co jest związane z uciskiem rosnącej macicy na kręgosłup i nerw kulszowy. Oprócz paracetamolu przyjmowanego doraźnie, nie ma żadnej recepty na te bóle – jeśli wystąpią w pierwszym trymestrze, to z dużym prawdopodobieństwem mogą Cię trapić aż do końca ciąży. Czasem pomaga masaż, fizjoterapia, a bieżącą ulgę przynieść może zmiana pozycji.
To kochana jest tak na pocieszenie
Najpierw pytał czy już tak miałam, potem, że mogłabym iść do ortopedy,ale i tak prześwietlenia mi nie zrobi. Powiedział znowu coś
mogę brać apap 3x2, no i raz wzięłam trochę pomogło, ale mam nadzieję, że już nie będę musiała
Powiedział, że albo macica uciska rwę kulszową, lub zmarzłam/przewiało mnie i dlatego. Jak nie dam rady wytrzymać to do lekarza pierwszego kontaktu
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15