X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu i dopiero w poniedzialek mam pierwsza wizyte. Bylam dwa tygodnie wczesniej z pytaniem czy mam przyjsc wczesniej, ale Pani doktor powiedziala ze nie trzeba. Nie zlecila tez zadnych badan usg i krwi. Troche sie martwie, ze wy badacie co chwile krew a ja nic nie wiem!
    To moja pierwsza ciaza wiec to co piszecie to dla mnie czarna magia!;)

hiacynta99, CassieMK, Marietta lubią tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie większość z nas jest już po przejściach wiec musimy to robić :) spokojnie czekaj do wizyty :)

hiacynta99, tiffi, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    Hej dziewczyny. Jestem w 7 tygodniu i dopiero w poniedzialek mam pierwsza wizyte. Bylam dwa tygodnie wczesniej z pytaniem czy mam przyjsc wczesniej, ale Pani doktor powiedziala ze nie trzeba. Nie zlecila tez zadnych badan usg i krwi. Troche sie martwie, ze wy badacie co chwile krew a ja nic nie wiem!
    To moja pierwsza ciaza wiec to co piszecie to dla mnie czarna magia!;)

Tifi, na pewno teraz na wizycie doktor zleci Ci badania i zrobi usg dopochwowe żeby zobaczyć maluszka :)
    Tutaj najczęstszym wynikiem krwi który się przewija to chyba beta hcg ;) Robiłaś sobie? Akurat to badanie praktycznie każda z nas robi na własną rękę żeby sprawdzić czy hormon prawidłowo rośnie co oznacza tyle że ciąża się rozwija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 19:48

tiffi lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • tiffi Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam zadnych badan, ale chyba jutro pojde zrobic sobie te bete ;)

Duzo moich znajomych mialo problemy z ciaza wiec z mezem stwierdzilismy, ze sprobujemy - z nastawieniem ze jak ma byc cos nie tak to lepiej wiedziec o tym wczesniej i zaczac sie leczyc. No i udalo sie w pierwszym miesiacu;) troche jestesmy zszokowani, bo myslelismy ze potrwa to troche dluzej haha kupilsmy mieszkanie, ale bedzie do odbioru dopiero w pazdzierniku 2016 ;) trzeba teraz wszystko przeorganizowac.
    Oby tylko wszystko bylo dobrze!
    Trzymam kciuki za Wasze fasolki.:*

hiacynta99 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dbb5gr2db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miałam nie brać nospy w tej ciąży ani nic ale się tak rozbolał mi się brzuchol, że jednak musze :( no gdyby źle było to nawet mam zastrzyki z papaveryny.. igły strzykawki są a ja samowystarczalna w tym temacie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

byłam dziś u tego lekarza i tak jak się spodziewałam, nie wiem nic.. Na luteinę za wcześnie, nie ma sensu, bo nic nie da podobno. Betę rzekomo mam niską (101,46 w 12dpo) i nie ma sensu jej powtarzać wcześniej niż za tydzień. Endometrium grube.

Wizyta była mega nieprzyjemna i oszczędzę Wam określeń użytych przez gina. ;/ Jutro tak czy inaczej idę zrobić betę, bo mija mniej więcej 48h.

tiffi, gratuluję sukcesu w pierwszym cyklu! :) Podziwiam za ten spokój z czekaniem do wizyty.

tiffi lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś siedzialam taka zmarnowana w pracy bez kawy już usypialam, ale nie zrobiłam bo było mi niedobrze. Kaszel też mnie dziś strasznie męczył. A tu wchodzi jedna Moja klientka i mówi, że ja coraz piękniej wyglądam i jakoś tak promienieje. Wyszła i zaraz wchodzi nastepna i tez mówi, że pięknie wyglądam. A ja szok, bo naprawdę tragicznie się czułam. A na koniec przyszła męża ciocia i mnie nie poznała i też mówiła, że bardzo ładnie wyglądam. Nigdy takich komplementów nie dostalam. Ciekawe czy jakoś zauważyły po buzi , że w ciąży jestem.

xpatiiix3, CassieMK, Agnieszka0812, tiffi lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem się wydaje ze tak się przyglądają jakby wiedzieli...

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiffi, nic się nie martw, ja też czuję się jak we mgle i nic jeszcze nie wiem ;-) dostałam tylko luteinę i dupka, bo miałam problemy z progesteronem po leczeniu endometriozy, a tak to czarna magia...nie mogę się doczekać niedzielnej wizyty!

I chyba jako jedyna tu nie robiłam bety... :P

Ja Wam powiem, jaką miałam akcję... Nie mówimy jeszcze nikomu z rodziny, czekamy na wieści z wizyty. Ale przyjechała do nas ciocia, która jest farmaceutką od 50 lat :P Jedno spojrzenie na stół i chyba wyczaiła moje witaminy dla ciężarówek i zaraz obok duphaston :D Nic nie powiedziała, ale widziałam przez ułamek sekundy to spojrzenie, myślę, że się domyśliła... A jutro mamy rodzinne ognisko i właśnie się zastanawiam, jak umotywować moje niespożywanie alkoholu, zwłaszcza, że specjalnie dla mnie kupili redsa żurawinowego, którego uwielbiam... :P ups... ;)

I wiecie co? Chyba to zapalenie pęcherza przechodzi na mnie, dziwnie się czuję podczas wizyt w wc :-/

oar89jcgzipdaets.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:03

CassieMK lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK ja też nie robiłam bety. Na tym forum w ogóle dowiedziałam się, że jest coś takiego jak beta.

CassieMK, tiffi lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK tez uwielbiam reddsa zurawinowego :) babcia kupiła piwo i czeka aż mi się zachęcić a ja ciągle ze mnie żołądek boli to niby coś tam albo zmęczona nie chce mi się matko mogłaby już wypić to z mamą moją ale nie no przecież czeka na mnie ahahaha się nie doczeka :P tylko ile dni z rzędu można odmawiać ;) powiedz ze przytrułam się wczoraj czymś i nie chcesz ryzykować bo jeszcze do rana Cię szarpało ja tak ostatnio ledwo teściowej odmówiłam ale ona wie już bo ostatnio gadala z meżem ze ja to na pewno w ciąży bo zawsze to wypiłam piwko a teraz nie ale żeby prosto z mostu się spytać czy coś to już nie..;) powiemy im po tej wizycie albo następnej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:08

CassieMK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kilka łakotek

15 minut później łakotko intensywne chcą wrócić:/

Ja na szczęście mam odpaly dietowe, wystaczylo ze powiedziałam że mam nowa dietę i nie piję alkoholu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:15

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można powiedzieć, że się wzięło ketonal na ból głowy/ zęba i boisz się napić :)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny, raźniej mi, że nie tylko ja bety nie robiłam :D A nie zrobiłam jej bo musiałabym do miasta jechać, wyniki są na drugi dzień, to w sumie 4 wycieczki samochodem, a trochę się boję teraz sama jeździć, bo jakby mi się tak w głowie zakręciło, czy niedobrze zrobiło na środku ulicy to co ja zrobię... Poza tym mój lekarz nic o becie nie mówił, może teraz po usg każe zrobić? nie wiem... Na razie mnie nie ciągnie, zrobiłam dwa testy ciążowe w odstępie 4 dni i to mi wystarczyło ;)

xpatiiix3, bimba, tiffi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam brak @ znaczy ze jest dzidziuś po pozytyw ach ;)

A ja jutro na 8 do 15.15 także trochę posiedzę na twardym krześle ciekawe na którą ja dotrę do szkoły jak najpierw ogarnąć maluchy siebie hehe z resztą jak będę cicho to będą spać jeszcze jak będę wychodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:33

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    CassieMK wrote:

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:P
    Ja jestem kolejny raz w ciąży, ale robiłam pierwszy raz czy prawidłowo przyrasta, bo jestem po poronieniu

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą
    Zapazyc lyzeczke majeranku i pic trzy razy dziennie,

Zrobić syrop cebulowy

Podobno syrop prawoślazowy można, ale nie jestem pewna

Pic lipę

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Ja wyczytalam iz w 8 tygoniu ciazy moze byc tak;

Mogą pojawić się też pierwsze bóle w krzyżowym odcinku kręgosłupa, pośladkach, a nawet udach, co jest związane z uciskiem rosnącej macicy na kręgosłup i nerw kulszowy. Oprócz paracetamolu przyjmowanego doraźnie, nie ma żadnej recepty na te bóle – jeśli wystąpią w pierwszym trymestrze, to z dużym prawdopodobieństwem mogą Cię trapić aż do końca ciąży. Czasem pomaga masaż, fizjoterapia, a bieżącą ulgę przynieść może zmiana pozycji.

To kochana jest tak na pocieszenie :(
    No i zadzwoniłam do gina.
    Najpierw pytał czy już tak miałam, potem, że mogłabym iść do ortopedy,ale i tak prześwietlenia mi nie zrobi. Powiedział znowu coś ;) mogę brać apap 3x2, no i raz wzięłam trochę pomogło, ale mam nadzieję, że już nie będę musiała :/ Powiedział, że albo macica uciska rwę kulszową, lub zmarzłam/przewiało mnie i dlatego. Jak nie dam rady wytrzymać to do lekarza pierwszego kontaktu

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ