X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą

Prenalen syrop na kaszel

Agnieszka0812, Maialenn lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Zapazyc lyzeczke majeranku i pic trzy razy dziennie,

Zrobić syrop cebulowy

Podobno syrop prawoślazowy można, ale nie jestem pewna

Pic lipę
    Prawoślazowy można, bo ja stosowałam :) z cebuli jak najbardziej, wit.C 1000, ale nie rozpuszczalną, rutinoscorbin, maliny, syrop z pędów sosny

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja jestem kolejny raz w ciąży, ale robiłam pierwszy raz czy prawidłowo przyrasta, bo jestem po poronieniu

No tak, u Ciebie to jest umotywowane, u mnie wystarczy, że @ nie ma, 13 dni to mi się nigdy nie spóźniła ;-) jak będzie coś nie tak na usg, to oczywiście pójdę na betę, ale na razie nie czuję potrzeby :) aż się sama sobie dziwię, bo zawsze sądziłam, że zrobię milion testów i betę kilka razy :D

Agnieszka0812, bimba, tiffi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 18 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    No tak, u Ciebie to jest umotywowane, u mnie wystarczy, że @ nie ma, 13 dni to mi się nigdy nie spóźniła ;-) jak będzie coś nie tak na usg, to oczywiście pójdę na betę, ale na razie nie czuję potrzeby :) aż się sama sobie dziwię, bo zawsze sądziłam, że zrobię milion testów i betę kilka razy :D
    Myślę, że nie ma potrzeby :) kurczę jedno badanie 30 złotych

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:36

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dziewczyny miałam krwawienie żywa krwią ,coprawda jednorazowo ale już wiem co to oznacza :-( 03.07 miałam łyżeczkowanie obumarlej ciąży i pewnie znowu to samo :-(

jesteś pewna? może jedż do szpitala?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie robiłam bety, mój gin powiedział,że nie ma sensu poza tym szkodami 40 złotych :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 18 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dziewczyny miałam krwawienie żywa krwią ,coprawda jednorazowo ale już wiem co to oznacza :-( 03.07 miałam łyżeczkowanie obumarlej ciąży i pewnie znowu to samo :-(
    Jedź na IP, krwawienie może być od nadżerki, od pękniętego krwiaka, nie koniecznie najgorsze, jedź natychmiast! Trzymam kciuki

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz rodzinny powiedzial ze mogę pic syrop flavamed dla dzieci, zgadzacie sie z tym ??

Wysłany: 18 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Moj lekarz rodzinny powiedzial ze mogę pic syrop flavamed dla dzieci, zgadzacie sie z tym ??
    Chyba tak, ale uważam że prawoślazowy jest najlepszy i kosztuje 2,5

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Chyba tak, ale uważam że prawoślazowy jest najlepszy i kosztuje 2,5
    a teraz znalazłam na ulotce na niecie ze w I trymestrze nie wolno! No ja pierd. Lekarz. Mój wiedze ze epoki kamienia ..... A ten syrop prawoślazowy. To jest jego nazwa ? I mogę go pic teraz??

• Marietta Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    Nie robilam zadnych badan, ale chyba jutro pojde zrobic sobie te bete ;)

Duzo moich znajomych mialo problemy z ciaza wiec z mezem stwierdzilismy, ze sprobujemy - z nastawieniem ze jak ma byc cos nie tak to lepiej wiedziec o tym wczesniej i zaczac sie leczyc. No i udalo sie w pierwszym miesiacu;) troche jestesmy zszokowani, bo myslelismy ze potrwa to troche dluzej haha kupilsmy mieszkanie, ale bedzie do odbioru dopiero w pazdzierniku 2016 ;) trzeba teraz wszystko przeorganizowac.
    Oby tylko wszystko bylo dobrze!
    Trzymam kciuki za Wasze fasolki.:*

My ponad pół roku po ślubie, mieszkaie odbieramy czerwiec 2016 ;) i takie samo założenie- wszyscy mają trudności, nam się nie udało, to pewnie jeszcze się z rok, dwa będziemy starać- a tu pyk! :) Betę nawet dla własnego spokoju warto zrobić na początku :)

Ania1989- beta przyrasta duuuużo wolniej powyżej 5 000, nie koniecznie coś złego się dzieje, bądź spokojna póki nie ma diagnozy lekarza. Poza tym przyrost bety niewiele ma wspólnego z pustym pęcherzykiem- beta przyrasta podobnie. Trzymam kciuki :)

Konwalijka- nie zakłądaj czarnych scenariuszy, to zdarzyło się raz. Moja koleżanka w ciąży 2 pierwsze cykle miała normalne żywe krwarwienie- jak intensywny okres, wiec nie podejrzewała nawet ciąży- dzieciak ma półtorej roku :) Spokojnie, jedź do lekarza jednorazowa krew nie przesądza jeszcze o niczym. Trzymaj sie dzielnie!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków- na leki na bazie olejku sosnowego trzeba uważać, napewno olejku pichotwego nie wolno, bo działa skurczowo, a olejek pichtowy to jodła syberyjska

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Blair91 Debiutantka

Wysłany: 18 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bety nie robiłam w sumie żadnej w ciąży. Z Zuzą to ja byłam głupią małolatą i niewielkie miałam o wszystkim pojęcie. Na szczęście wszystko było dobrze, aż do listopada. Termin miałam na koniec stycznia. Wtedy zaczęły się skurcze i skracanie szyjki. W szpitalu leżałam do samego porodu czyli do 3 stycznia, ale udało się do 37tc donosić.

Z Larinką już wiedziałam więcej, ale w sumie jakoś mnie nie ciągnęło. Na pierwszą wizytę poszłam w 7t 6d i pięknie biło już serduszko. Problemów w ciąży żadnych nie było i urodziłam w 41tc.

Teraz też planuję wizytę za trzy tygodnie i liczę na pozytywne wieści. Ogólnie mam nadzieje, że całe 9msc będą spokojne. W domu mam trójkę dzieci - mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa. To mam co robić :)

Pracować bym bardzo chciała do świąt, ale zobaczymy jak będzie. Troszkę poczytałam wątek i muszę napisać, że my chyba mega szczęściarzami jesteśmy. Wszystkie trzy ciążę za pierwszym strzałem:)
    Z Zuzą to była wielka niespodzianka bo ja brałam tabletki. A z Lari chcieliśmy spróbować czy nam się uda i tu szok II kreseczki. Teraz po cichutku liczyłam, że nam się uda, ale w sumie tyle par znajomych ma problemy z zajściem, że byłam przygotowana na dłuższe starania, a tu znów szczęśliwy strzał.

Dobrej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:41

Agnieszka0812, tiffi lubią tę wiadomość

BtzWp2.pngd2uup2.pngQJl3p2.pngYvvUp2.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    CassieMK wrote:
    I chyba jako jedyna tu nie robiłam bety... :P

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:P
    ja tez nie , jest nas 3 :-)

tiffi, CassieMK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Natala Koleżanka

Wysłany: 19 września 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robilam bety, testy wyszły mi pare dni przed miesiaczka mocno pozytywne wiec wybilam sobie bete z glowy... po za tym moja pani doktor nie kazala mi robic :) i co, obylo sie bez tego stresowania i badania bo serduszko slicznie bije :) ja nie robilam jej dla wlasnego komfortu psychicznego bo nie chcialam golych cyferek analizowac :)

CassieMK lubi tę wiadomość

hchygox14v09va6q.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i do pracy zmykam :) miłego dnia!!! ;)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

Wysłany: 19 września 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! :)
    U mnie trzeci dzień jelitowka :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ;)

Ja siedzę w szafie i zastanawiam się co ja mam ubrać żeby brzucha schować bo mam wciska pannę w klasie która aby popatrzy nic nie wie i ploty wali a jej mama z moja się kuma nie chce żeby się w taki sposób dowiedziała ze ktoś zadzwoni i spyta czy ja w ciąży wystarczy ze w ciąży z córką szczęśliwa z wizyty wróciłam ze zdjęciem z serduszkiem bijącym i czekam na mamę aż wróci do domu a tu się okazuje E ktoś tego dęgo dnia zadzwonił do niej i się pytał czy ja nie w ciąży... wrr co za chamstwo... jakby osobiście nie można było zapytać dorosłej osoby tylko przez matkę... widziałam jak jej przykro było i teraz nie wiem co założyć w worek tez się nie ubióre...

Konwalijka moim zdanie to leć na IP i tyle niech zrobią usg zbadają nie zakładaj z góry na gorszego tulę :*

Ok miłego dnia może w trakcie lekcji będę zerkać do Was czasem ;)

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa sukienka dresowa odpowiednia na tą pogodę w miarę luzna w brzuchu ;D z resztą i tak musze coś jeszcze zarzucić na siebie, bo ja w ciąży zmarźlak i kupić sukienki jeszcze z 2 podobne musze mieć w czym chodzić do szkoły w końcu :P

Agnieszka0812, Marietta lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ