Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Baronowa_83 wrote:Zapazyc lyzeczke majeranku i pic trzy razy dziennie,
Zrobić syrop cebulowy
Podobno syrop prawoślazowy można, ale nie jestem pewna
Pic lipęz cebuli jak najbardziej, wit.C 1000, ale nie rozpuszczalną, rutinoscorbin, maliny, syrop z pędów sosny
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka0812 wrote:Ja jestem kolejny raz w ciąży, ale robiłam pierwszy raz czy prawidłowo przyrasta, bo jestem po poronieniu
No tak, u Ciebie to jest umotywowane, u mnie wystarczy, że @ nie ma, 13 dni to mi się nigdy nie spóźniłajak będzie coś nie tak na usg, to oczywiście pójdę na betę, ale na razie nie czuję potrzeby
aż się sama sobie dziwię, bo zawsze sądziłam, że zrobię milion testów i betę kilka razy
Agnieszka0812, bimba, tiffi lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:No tak, u Ciebie to jest umotywowane, u mnie wystarczy, że @ nie ma, 13 dni to mi się nigdy nie spóźniła
jak będzie coś nie tak na usg, to oczywiście pójdę na betę, ale na razie nie czuję potrzeby
aż się sama sobie dziwię, bo zawsze sądziłam, że zrobię milion testów i betę kilka razy
kurczę jedno badanie 30 złotych
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
konwalijka wrote:Dziewczyny miałam krwawienie żywa krwią ,coprawda jednorazowo ale już wiem co to oznacza
03.07 miałam łyżeczkowanie obumarlej ciąży i pewnie znowu to samo
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnieszka0812 wrote:Chyba tak, ale uważam że prawoślazowy jest najlepszy i kosztuje 2,5
-
tiffi wrote:Nie robilam zadnych badan, ale chyba jutro pojde zrobic sobie te bete
Duzo moich znajomych mialo problemy z ciaza wiec z mezem stwierdzilismy, ze sprobujemy - z nastawieniem ze jak ma byc cos nie tak to lepiej wiedziec o tym wczesniej i zaczac sie leczyc. No i udalo sie w pierwszym miesiacu;) troche jestesmy zszokowani, bo myslelismy ze potrwa to troche dluzej haha kupilsmy mieszkanie, ale bedzie do odbioru dopiero w pazdzierniku 2016trzeba teraz wszystko przeorganizowac.
Oby tylko wszystko bylo dobrze!
Trzymam kciuki za Wasze fasolki.:*
My ponad pół roku po ślubie, mieszkaie odbieramy czerwiec 2016i takie samo założenie- wszyscy mają trudności, nam się nie udało, to pewnie jeszcze się z rok, dwa będziemy starać- a tu pyk!
Betę nawet dla własnego spokoju warto zrobić na początku
Ania1989- beta przyrasta duuuużo wolniej powyżej 5 000, nie koniecznie coś złego się dzieje, bądź spokojna póki nie ma diagnozy lekarza. Poza tym przyrost bety niewiele ma wspólnego z pustym pęcherzykiem- beta przyrasta podobnie. Trzymam kciuki
Konwalijka- nie zakłądaj czarnych scenariuszy, to zdarzyło się raz. Moja koleżanka w ciąży 2 pierwsze cykle miała normalne żywe krwarwienie- jak intensywny okres, wiec nie podejrzewała nawet ciąży- dzieciak ma półtorej rokuSpokojnie, jedź do lekarza jednorazowa krew nie przesądza jeszcze o niczym. Trzymaj sie dzielnie!
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Ja też bety nie robiłam w sumie żadnej w ciąży. Z Zuzą to ja byłam głupią małolatą i niewielkie miałam o wszystkim pojęcie. Na szczęście wszystko było dobrze, aż do listopada. Termin miałam na koniec stycznia. Wtedy zaczęły się skurcze i skracanie szyjki. W szpitalu leżałam do samego porodu czyli do 3 stycznia, ale udało się do 37tc donosić.
Z Larinką już wiedziałam więcej, ale w sumie jakoś mnie nie ciągnęło. Na pierwszą wizytę poszłam w 7t 6d i pięknie biło już serduszko. Problemów w ciąży żadnych nie było i urodziłam w 41tc.
Teraz też planuję wizytę za trzy tygodnie i liczę na pozytywne wieści. Ogólnie mam nadzieje, że całe 9msc będą spokojne. W domu mam trójkę dzieci - mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa. To mam co robić
Pracować bym bardzo chciała do świąt, ale zobaczymy jak będzie. Troszkę poczytałam wątek i muszę napisać, że my chyba mega szczęściarzami jesteśmy. Wszystkie trzy ciążę za pierwszym strzałem:)
Z Zuzą to była wielka niespodzianka bo ja brałam tabletki. A z Lari chcieliśmy spróbować czy nam się uda i tu szok II kreseczki. Teraz po cichutku liczyłam, że nam się uda, ale w sumie tyle par znajomych ma problemy z zajściem, że byłam przygotowana na dłuższe starania, a tu znów szczęśliwy strzał.
Dobrej nocki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:41
Agnieszka0812, tiffi lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie robilam bety, testy wyszły mi pare dni przed miesiaczka mocno pozytywne wiec wybilam sobie bete z glowy... po za tym moja pani doktor nie kazala mi robic
i co, obylo sie bez tego stresowania i badania bo serduszko slicznie bije
ja nie robilam jej dla wlasnego komfortu psychicznego bo nie chcialam golych cyferek analizowac
CassieMK lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki
Ja siedzę w szafie i zastanawiam się co ja mam ubrać żeby brzucha schować bo mam wciska pannę w klasie która aby popatrzy nic nie wie i ploty wali a jej mama z moja się kuma nie chce żeby się w taki sposób dowiedziała ze ktoś zadzwoni i spyta czy ja w ciąży wystarczy ze w ciąży z córką szczęśliwa z wizyty wróciłam ze zdjęciem z serduszkiem bijącym i czekam na mamę aż wróci do domu a tu się okazuje E ktoś tego dęgo dnia zadzwonił do niej i się pytał czy ja nie w ciąży... wrr co za chamstwo... jakby osobiście nie można było zapytać dorosłej osoby tylko przez matkę... widziałam jak jej przykro było i teraz nie wiem co założyć w worek tez się nie ubióre...
Konwalijka moim zdanie to leć na IP i tyle niech zrobią usg zbadają nie zakładaj z góry na gorszego tulę :*
Ok miłego dnia może w trakcie lekcji będę zerkać do Was czasemAgnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Haa sukienka dresowa odpowiednia na tą pogodę w miarę luzna w brzuchu
z resztą i tak musze coś jeszcze zarzucić na siebie, bo ja w ciąży zmarźlak i kupić sukienki jeszcze z 2 podobne musze mieć w czym chodzić do szkoły w końcu
Agnieszka0812, Marietta lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel