X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Co tu dziewczynki bezpiecznego wziąć na kaszel no tak mnie męczy aż mnie płuca już bolą

Prenalen syrop na kaszel

Agnieszka0812, Maialenn lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Zapazyc lyzeczke majeranku i pic trzy razy dziennie,

Zrobić syrop cebulowy

Podobno syrop prawoślazowy można, ale nie jestem pewna

Pic lipę
    Prawoślazowy można, bo ja stosowałam :) z cebuli jak najbardziej, wit.C 1000, ale nie rozpuszczalną, rutinoscorbin, maliny, syrop z pędów sosny

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja jestem kolejny raz w ciąży, ale robiłam pierwszy raz czy prawidłowo przyrasta, bo jestem po poronieniu

No tak, u Ciebie to jest umotywowane, u mnie wystarczy, że @ nie ma, 13 dni to mi się nigdy nie spóźniła ;-) jak będzie coś nie tak na usg, to oczywiście pójdę na betę, ale na razie nie czuję potrzeby :) aż się sama sobie dziwię, bo zawsze sądziłam, że zrobię milion testów i betę kilka razy :D

Agnieszka0812, bimba, tiffi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png

Wysłany: 18 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    No tak, u Ciebie to jest umotywowane, u mnie wystarczy, że @ nie ma, 13 dni to mi się nigdy nie spóźniła ;-) jak będzie coś nie tak na usg, to oczywiście pójdę na betę, ale na razie nie czuję potrzeby :) aż się sama sobie dziwię, bo zawsze sądziłam, że zrobię milion testów i betę kilka razy :D
    Myślę, że nie ma potrzeby :) kurczę jedno badanie 30 złotych

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:36

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dziewczyny miałam krwawienie żywa krwią ,coprawda jednorazowo ale już wiem co to oznacza :-( 03.07 miałam łyżeczkowanie obumarlej ciąży i pewnie znowu to samo :-(

jesteś pewna? może jedż do szpitala?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie robiłam bety, mój gin powiedział,że nie ma sensu poza tym szkodami 40 złotych :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 18 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dziewczyny miałam krwawienie żywa krwią ,coprawda jednorazowo ale już wiem co to oznacza :-( 03.07 miałam łyżeczkowanie obumarlej ciąży i pewnie znowu to samo :-(
    Jedź na IP, krwawienie może być od nadżerki, od pękniętego krwiaka, nie koniecznie najgorsze, jedź natychmiast! Trzymam kciuki

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz rodzinny powiedzial ze mogę pic syrop flavamed dla dzieci, zgadzacie sie z tym ??

Wysłany: 18 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Moj lekarz rodzinny powiedzial ze mogę pic syrop flavamed dla dzieci, zgadzacie sie z tym ??
    Chyba tak, ale uważam że prawoślazowy jest najlepszy i kosztuje 2,5

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Chyba tak, ale uważam że prawoślazowy jest najlepszy i kosztuje 2,5
    a teraz znalazłam na ulotce na niecie ze w I trymestrze nie wolno! No ja pierd. Lekarz. Mój wiedze ze epoki kamienia ..... A ten syrop prawoślazowy. To jest jego nazwa ? I mogę go pic teraz??

• Marietta Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tiffi wrote:
    Nie robilam zadnych badan, ale chyba jutro pojde zrobic sobie te bete ;)

Duzo moich znajomych mialo problemy z ciaza wiec z mezem stwierdzilismy, ze sprobujemy - z nastawieniem ze jak ma byc cos nie tak to lepiej wiedziec o tym wczesniej i zaczac sie leczyc. No i udalo sie w pierwszym miesiacu;) troche jestesmy zszokowani, bo myslelismy ze potrwa to troche dluzej haha kupilsmy mieszkanie, ale bedzie do odbioru dopiero w pazdzierniku 2016 ;) trzeba teraz wszystko przeorganizowac.
    Oby tylko wszystko bylo dobrze!
    Trzymam kciuki za Wasze fasolki.:*

My ponad pół roku po ślubie, mieszkaie odbieramy czerwiec 2016 ;) i takie samo założenie- wszyscy mają trudności, nam się nie udało, to pewnie jeszcze się z rok, dwa będziemy starać- a tu pyk! :) Betę nawet dla własnego spokoju warto zrobić na początku :)

Ania1989- beta przyrasta duuuużo wolniej powyżej 5 000, nie koniecznie coś złego się dzieje, bądź spokojna póki nie ma diagnozy lekarza. Poza tym przyrost bety niewiele ma wspólnego z pustym pęcherzykiem- beta przyrasta podobnie. Trzymam kciuki :)

Konwalijka- nie zakłądaj czarnych scenariuszy, to zdarzyło się raz. Moja koleżanka w ciąży 2 pierwsze cykle miała normalne żywe krwarwienie- jak intensywny okres, wiec nie podejrzewała nawet ciąży- dzieciak ma półtorej roku :) Spokojnie, jedź do lekarza jednorazowa krew nie przesądza jeszcze o niczym. Trzymaj sie dzielnie!

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leków- na leki na bazie olejku sosnowego trzeba uważać, napewno olejku pichotwego nie wolno, bo działa skurczowo, a olejek pichtowy to jodła syberyjska

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Blair91 Debiutantka

Wysłany: 18 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bety nie robiłam w sumie żadnej w ciąży. Z Zuzą to ja byłam głupią małolatą i niewielkie miałam o wszystkim pojęcie. Na szczęście wszystko było dobrze, aż do listopada. Termin miałam na koniec stycznia. Wtedy zaczęły się skurcze i skracanie szyjki. W szpitalu leżałam do samego porodu czyli do 3 stycznia, ale udało się do 37tc donosić.

Z Larinką już wiedziałam więcej, ale w sumie jakoś mnie nie ciągnęło. Na pierwszą wizytę poszłam w 7t 6d i pięknie biło już serduszko. Problemów w ciąży żadnych nie było i urodziłam w 41tc.

Teraz też planuję wizytę za trzy tygodnie i liczę na pozytywne wieści. Ogólnie mam nadzieje, że całe 9msc będą spokojne. W domu mam trójkę dzieci - mąż ma córkę z poprzedniego małżeństwa. To mam co robić :)

Pracować bym bardzo chciała do świąt, ale zobaczymy jak będzie. Troszkę poczytałam wątek i muszę napisać, że my chyba mega szczęściarzami jesteśmy. Wszystkie trzy ciążę za pierwszym strzałem:)
    Z Zuzą to była wielka niespodzianka bo ja brałam tabletki. A z Lari chcieliśmy spróbować czy nam się uda i tu szok II kreseczki. Teraz po cichutku liczyłam, że nam się uda, ale w sumie tyle par znajomych ma problemy z zajściem, że byłam przygotowana na dłuższe starania, a tu znów szczęśliwy strzał.

Dobrej nocki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 23:41

Agnieszka0812, tiffi lubią tę wiadomość

BtzWp2.pngd2uup2.pngQJl3p2.pngYvvUp2.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efendis wrote:
    CassieMK wrote:
    I chyba jako jedyna tu nie robiłam bety... :P

Ja też nie robiłam bety:) Jesteśmy dwie:P
    ja tez nie , jest nas 3 :-)

tiffi, CassieMK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Natala Koleżanka

Wysłany: 19 września 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robilam bety, testy wyszły mi pare dni przed miesiaczka mocno pozytywne wiec wybilam sobie bete z glowy... po za tym moja pani doktor nie kazala mi robic :) i co, obylo sie bez tego stresowania i badania bo serduszko slicznie bije :) ja nie robilam jej dla wlasnego komfortu psychicznego bo nie chcialam golych cyferek analizowac :)

CassieMK lubi tę wiadomość

hchygox14v09va6q.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i do pracy zmykam :) miłego dnia!!! ;)

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

Wysłany: 19 września 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! :)
    U mnie trzeci dzień jelitowka :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki ;)

Ja siedzę w szafie i zastanawiam się co ja mam ubrać żeby brzucha schować bo mam wciska pannę w klasie która aby popatrzy nic nie wie i ploty wali a jej mama z moja się kuma nie chce żeby się w taki sposób dowiedziała ze ktoś zadzwoni i spyta czy ja w ciąży wystarczy ze w ciąży z córką szczęśliwa z wizyty wróciłam ze zdjęciem z serduszkiem bijącym i czekam na mamę aż wróci do domu a tu się okazuje E ktoś tego dęgo dnia zadzwonił do niej i się pytał czy ja nie w ciąży... wrr co za chamstwo... jakby osobiście nie można było zapytać dorosłej osoby tylko przez matkę... widziałam jak jej przykro było i teraz nie wiem co założyć w worek tez się nie ubióre...

Konwalijka moim zdanie to leć na IP i tyle niech zrobią usg zbadają nie zakładaj z góry na gorszego tulę :*

Ok miłego dnia może w trakcie lekcji będę zerkać do Was czasem ;)

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa sukienka dresowa odpowiednia na tą pogodę w miarę luzna w brzuchu ;D z resztą i tak musze coś jeszcze zarzucić na siebie, bo ja w ciąży zmarźlak i kupić sukienki jeszcze z 2 podobne musze mieć w czym chodzić do szkoły w końcu :P

Agnieszka0812, Marietta lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ