X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupuję do roczku.
    Dzis pierwszy raz na ciuchach kupiłam ubranka i jestem bardzo zadowolona bo wyszło bardzo tanio a ciuszki śliczne :)
    Kupiłam też buciki - trampki converse ;) Od teraz 70% zakupów bede robić na ciuchach ;)

pasia27, Negra lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    dziewczyny, a jaki rozmiar ubranek kupujecie?
    Ja tez.co wylapie to biorę wiadomo ze zwracam uwagę na rozmiar i miesiąc ale teraz do roku chce byc gotowa..co pozniej będzie bierzacego to się dokupi ale zawsze to juz mniej :-)

Negra lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta z malym to jeszcze się powłóczę a z dwojka juz nie tak szybko hehe

Negra lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja też kupuję do roczku.
    Dzis pierwszy raz na ciuchach kupiłam ubranka i jestem bardzo zadowolona bo wyszło bardzo tanio a ciuszki śliczne :)
    Kupiłam też buciki - trampki converse ;) Od teraz 70% zakupów bede robić na ciuchach ;)
    Ja też sie uzależniam hehe
    Czekam na wtorek i środa bo -50 i w środę nówki bo dostawa :-)

Patrycja24, Różyczka, migussia lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje 56 kilka jak by co ale raczej większe :)

Kupiłam dziś 2 butelki LOVI 250ml na allegro i do tego udało mi się upolować podgrzewacz tej samej firmy

Jak cos jest w dobrym stanie to nie kupuje nowego bo po co :) a trafiła sie okazja za 40 zł :) :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f7619e07a2c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:50

pasia27, Negra, Patrycja24, Carolq, migussia, helutka lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Pasia, właśnie długa jest :D
    Dł. całkowita tej XL = 99cm :)I fajna, leciutka, cienka bawełna jest - idealna na maj i letnie temperatury potem :)
    A ha.czyli tak się wydaje.juz sie nadzialam na koszule przy pierwszym porodzie co dostałam i mkerzylam w 5mc i byli ok wiec do torby a w szpitalu po porodzie jeszcze z wielkim opuchnietym brzuchem ledwo sie mieściłam w tych miniowksch hehe ledwo tylek zaslanialy..hehe mądra ja..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze znalałam na tej samej stronie leżaczek- bujaczek :) Gratis do tego wyparzacz do butelek AVENT, czapeczki i nosidełko :)

wszystko za 45 zł :) dzwoniłam do laski to mi jeszcze zpusci do 40 :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95955ba8f7e4.jpg

pasia27, bereda11, Patrycja24, Negra, migussia, JusWik, Marietta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec zadowolona jestem :) co się udało tanio kupic, to sie udało, resztę to muszę ruszyć dupe i jechać do sklepu :P

Dobrze że butelki chodz kupiłam 39 zł za dwie :)

kamisia88 lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ja 4 marca- to będzie 31 tc
    Ja 19.02 tydzień 30

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy macie jakieś takie wątpliwości odnosnie płci? Bo podane miałam w 18 tyg że jest chłopiec, pozniej w 21 potwierdzone - chłopak, mam zdjęcie nawet tego co ma między nóziami ale teraz się zastanawiam czy bardzo jest mozliwa pomyłka przy tej ocenie?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Czy Wy macie jakieś takie wątpliwości odnosnie płci? Bo podane miałam w 18 tyg że jest chłopiec, pozniej w 21 potwierdzone - chłopak, mam zdjęcie nawet tego co ma między nóziami ale teraz się zastanawiam czy bardzo jest mozliwa pomyłka przy tej ocenie?
    Hehe
    Mysle ze skoro juz jest chłopiec to chłopcem zostanie :-)
    Jeszcze przy dziewczynce mogloby sie jajeczka schować gdzie czy czy cos ale patrząc teraz na moje 2zdjecia siusiaki i pipki moich dzieci od razu widac roznice.nie ma szans na pomylke!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:38

pasia27, Carolq, katarzyna_d, bereda11 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Hej dziewczyny, ja od wczoraj żyję w stresie, właśnie wstaję i lecę na egzamin praktyczny. Byle dziś przeżyć te 3h do 10 :/
    Powodzonka,trzymamy kciuki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w sobotni poranek, niestety spać już nie mogę. Wczoraj już nie chciało mi się pisać bo byłam tak wkurzony, że szkoda gadać . Mąż mnie wkurzyl głupim tekstem,a mianowicie zadowolona mówię mojej mamie, że ten ból po lewej stronie już trochę ustąpił,a mój mężczyzna na to-"może to od objadania sie".i jak tu się nie wkurzyc.Az mojej kruszenie właczylam misia pozytywne żeby się nie denerwowala.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    A ja się witam w sobotni poranek, niestety spać już nie mogę. Wczoraj już nie chciało mi się pisać bo byłam tak wkurzony, że szkoda gadać . Mąż mnie wkurzyl głupim tekstem,a mianowicie zadowolona mówię mojej mamie, że ten ból po lewej stronie już trochę ustąpił,a mój mężczyzna na to-"może to od objadania sie".i jak tu się nie wkurzyc.Az mojej kruszenie właczylam misia pozytywne żeby się nie denerwowala.

Witam się i Ja:-)
    Cóż poradzisz faceci czasem nie pomyślą tylko mówią.A ja wczoraj prawie cały dzień w łóżku byłam bo tak mnie z lewej strony bolało,że nie byłam w stanie nic zrobić.Ale mi się dzień wcześniej córka tak na brzuchu oparła, że aż mnie skurcz złapał i następnego dnia też bolało :-(Dziś trochę lepiej całe szczęście

Daria 88 wszystko będzie ok na pewno:-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Co do USG to lekarz mi mówił że jedno około 30 tygodnia, potem około 36, a później już nie wiem, ale przy końcówce pewnie częściej będzie.
    Ale mam nadzieję że przy tej mojej nieszczęsnej cukrzycy zrobi mi też w poniedziałek żeby sprawdzić czy wszystko z małym w porządku, bo już czasami mam schizy.
    Ubranka mam komplet do 68, z 74 też już sporo, a z większych mam pojedyncze sztuki.

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:37

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Witamy sie w 27tc <3

Widzę dziewczyny że u Was zakupy już w pełni, musiałabym też już zacząć coraz bardziej myśleć o wyprawce, bo ubranek już coś mam, jeszcze troszkę nowych muszę kupić.
    Ale wyprawki wogóle nie mam. Muszę sobie listę zrobić :)

Co do USG 3 trymestru to ja jeszcze nie mam ustalonego terminu ale może na następnej wizycie gin ustali bo wizytę będe miała w 29tc. Choć się zastanawiam czy nie powinnam zadzwonić i się umówić.

Co do płci to ja widziałam siusiaczka mojego synka i myśle że mu nie odpadnie eheheh

Od wczoraj męczy mnie kaszel czyli przeziębienie znowu daje mi w tyłek. Muszę sobie kupić syropek bo ten z cebuli chyba mi nie pomoże.

Kasieńka gratuluje udanych zakupów :)

Daria trzymam kciuki za egzamin uda sie na pewno :)

Milego dnia :)

migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy taki otulaczek może służyć zamiast rożka? Czy wygodnie dziecko się do niego wkłada? Może któraś z Was miała okazję używać?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0f60b2d6691.jpg

Oglądałam rożki na żywo i nawet te nieusztywniane wydają mi się takie duże i nieporęczne... Poza tym może być ciepło a te rożki takie grubsze są...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:07

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejj wczraj d was nie odpisalam b czasu mi braklo i padlam . rano badania , potem do tescia do szpitala , potem kapanie i wizyta.
    Szczerze ja też z tych co nie dowiedzialam sie nic poprawdzie. Ta szyjka mu nie pasuje za każdym razem i mi dowcipne na chwile robi zeby ja zbadac ale jest ok i to chyba jej już budowa taka. Wielksci czy rozmiarów nie znam... tyle że chlpiec i zdrowy. teraz mam zrobic 2raz toxo no i glukoza.... nastepna wizyta 26lutego.

W poniedzialek wybiore sie do lidla akurat w mielcu kolo szpitala jest spory to moze znajde cos dla malucha badz siebie.No o ile bedzie cos do wieczora;D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ