WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę dziewczyny, jak Wy znajdujecie te ciuszki w lumpkach, ja nie mam szczęścia chyba... nic nie ma ciekawego. Za to w innym smyku dobrałam jeszcze to:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1893f6693b8b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/124506f10d90.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f24a161d38c.jpg

Pati, oddychaj i powodzenia :) będzie pięknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 14:13

klaudia1534, Iwa81, migussia, pasia27, katarzyna_d, Agnieszka0812, Carolq, Patrycja24, helutka lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Hej dziewczyny, ja właśnie odebrałam wyniki wczorajsze i mam pytanie
    Robilam glukozę 75, ale tylko na czczo i po dwóch godzinach, wynik na czczo to 92, czyli mieści się, natomiast po 2 godz. 154, a norma ponoć do 153...
    W poniedziałek mam wizytę, ogarnelam te wyniki na Google i się naczytalam, że pow. 150 to już źle. A jak u was było?
    Boje się trochę diety, bo spada mi hemoglobina pomimo brania zelaza i staram się nadrabiać sokami, owocami,warzywami.
    Paris- coś mi się wydaje, że mogą Ci kazać powtarzać tą glukozę... 92 na czczo to też jest na granicy, albo już nawet przekroczone (zależy od lekarza jak interpretuje). I nie wiem, dlaczego nie masz wyniku po 1h? Wydaje mi sie, że zgodnie z ostatnimi wytycznymi (z połowy ubiegłego roku) powinno sie zlecać ciężarnym pobranie po 1h i po 2h (albo tak zlecają w przypadku powtórnego badania). Ja miałam po glukozie 2 pobrania i właśnie ten wynik po 1h wypadł najgorzej (ale nadal w normie)

paris, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Robilam glukozę 75, ale tylko na czczo i po dwóch godzinach, wynik na czczo to 92, czyli mieści się, natomiast po 2 godz. 154, a norma ponoć do 153...
    W poniedziałek mam wizytę, ogarnelam te wyniki na Google i się naczytalam, że pow. 150 to już źle. A jak u was było?
    Boje się trochę diety, bo spada mi hemoglobina pomimo brania zelaza i staram się nadrabiać sokami, owocami,warzywami.
    u mnie było w normie przed 79 , po 2h 93 więc mam w normie. najlepiej spokojnie powiedzieć co lekarz powie, bez nerwów,.:)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam się od rana biegam po domu ciągle próbuje sobie przypomnieć czy ja czegoś nie zapomniałam :) a jeszcze tylko dzieciakom ubranka musze przygotować i przed wyjściem ubiore ich a ja jeszcze tylko mejkap i się przebrać :)

powodzenia, na pewno będzie cudownie :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cudownego dnia życzę i wszystkiego najlepszego!
    Czekamy na zdjecie :)
    Śliczne brzuchy dziewczyny, prezentują się naprawdę imponująco ;)
    Jak już przy brzuchach jestesmy to nie odczuwacie czasem zmęczenia, irytacji i braku cierpliwości? Do 26 tygodnia czułam się naprawdę super! Miałam siłę na wszystko, aż tu z dnia na dzień zrobiłam się bardziej zmęczona, brzuch zaczął mi utrudniać funkcjonowanie, zrobiło się jakoś tak ciężko i nic mi się nie chce :(

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Pati cudownego dnia życzę i wszystkiego najlepszego!
    Czekamy na zdjecie :)
    Śliczne brzuchy dziewczyny, prezentują się naprawdę imponująco ;)
    Jak już przy brzuchach jestesmy to nie odczuwacie czasem zmęczenia, irytacji i braku cierpliwości? Do 26 tygodnia czułam się naprawdę super! Miałam siłę na wszystko, aż tu z dnia na dzień zrobiłam się bardziej zmęczona, brzuch zaczął mi utrudniać funkcjonowanie, zrobiło się jakoś tak ciężko i nic mi się nie chce :(
    Różyczko, z tą funkcjonalnością to niestety powoli słabo zaczyna być, byłam dwa dni na Konferencji i jak chodziłam po hotelu pomiędzy piętrami to i już zadyszka się pojawia, i już nie jest tak łatwo buty zapinać, więc zaczynają się pojawiać pewne ograniczenia niestety ;/ :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś są ostatki czy za tydzień?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień, a w czwartek tłusty czwartek i zielone światełko na paczusie.

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mega zadyszkę przy wchodzeniu po schodach A że u nas jedna na razie na dole, to często chodzę, najgorzej w nocy ;p :) Niby tylko +4kg i brzuszek nie za duży, a się czuję jak wieloryb;p;p

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Za tydzień, a w czwartek tłusty czwartek i zielone światełko na paczusie.
    A ja z tą moją cukrzycą to sobie tylko na nie popatrzę :( :( :(

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziś są ostatki czy za tydzień?

Za tydzień ale ja już dzisiaj jadę do babci na pyszniutkie domowe pączki, czekam tylko na telefon, że już upieczone :D

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:

Szkoda że po godzinie nie pobrali... Bo mogło być tak że cukier Ci rósł i po dwóch godzinach jest wyższy od tego po godzinie a wtedy to chyba cukrzyca?
    Ja miałam na czczo dobry, po godzinie 166, a po dwóch skoczył do 206 więc u mnie wątpliwości nie było..., a teraz mierząc, to na czczo mam normę 90, więc albo każą powtórzyć, albo dostaniesz tak jak ja skierowanie do diabetologa, tam już dostałam glukometr i wskazówki :)
    Diabetolog na pewno wszystko weźmie pod uwagę, musisz mu powiedzieć o tej hemoglobinie w razie czego. Owoców co prawda za dużo nie można, ja mam jakieś 200g na dzień do 15.00, ale warzyw mam zjadać 800g, więc może tak uda Ci się nadrobić? W każdym razie dla dobra maluszka lepiej trzymać dietę przy górnych granicach normy, na pewno nie zaszkodzi, a zdrowa dieta dla maluszka tylko dobra będzie :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a już tak się cieszyłam, że to dziś bo idziemy z mężem do znajomych i myślałam, że na jakiś czas koniec imprez. ciągle słyszę, że nigdy nie wychodzimy nigdzie. ja mogę iść, ale żeby nie pił bo mi się nie chce wracać autem. nie lubię w zasadzie.

• migussia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:37

katarzyna_d, Agnieszka0812, helutka, Marietta lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:37

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam te paczki z biedronki :-) z lukrem mmmmm
    W zeszłym roku poszliśmy po kilka a byly chyba po 50gr? Oj pozarlo sie hehe

migussia, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek nasze święto <3 <3 żremy do woli hahaha :P

Pati baw sie dobrze <3 spełnienia marzeń życzę i zgody <3 <3

migussia, tola2014, malvva, pasia27, bereda11, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A ja z tą moją cukrzycą to sobie tylko na nie popatrzę :( :( :(

Domiś będę Cię wspierać duchowo :) ja nie lubię pączków więc nie mam czego żałować ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Tola wspolczuje, ja tez nie znosze jezdzic samochodem. Od kiedy przestalam palic, zle sie czuje za kierownica hehe :P
    Tez nie moge tlustego czwartku sie doczekac :) Paczki sama zrobie :) ale takiego sztucznego ze sklepu zjem z wiekszym smakiem :P heh

O jaaaa co za brzucholki :) moj przy waszych wyglada jak wzdecie:)
    http://zapodaj.net/c0138d71d61b2.jpg.html

no rzeczywiście Migussia, maleńki fajny brzuszek :)

migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle brzuszków, to i mój wrzucę ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c8bacd08d21.jpg

migussia, malvva, pasia27, katarzyna_d, Patrycja24, bereda11, xpatiiix3, Marietta, klaudia1534 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ