X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Wit c podawalam ale to juz z zalecenia pediatry bo Kacper miał dlugo utrzymujaca sie zoltaczke..i brak tez czopki na rozbicie bilirubiny..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu porodów to nie potrafię zrozumieć dlaczego nadal w wielu szpitalach obowiązuje zasada porodu naturalnego na siłę. Przy obecnych możliwościach sprzętu i wiedzy to się w głowie nie mieści żeby takie bzdury opowiadać a do tego jeszcze praktykować. Paris nie dziwię się, że wyszłaś z tych zajęć.
    Ostatnio na fb jedna z moich znajomych wstawiła wywiad z lekarzem o cc. Ona od zawsze była wielką przeciwniczką cc a szczególnie tych na życzenie co oczywiście po raz kolejny podkreśliła w komentarzach. Szkoda, że nikt się nie zastanowi dlaczego kobiety boją się porodów i wybierają cesarkę. W artykule lekarka przekonuje, że nie należy słuchać opowieści mam/ciotek/babć o traumatycznych przeżyciach porodowych bo od czasu naszych narodzin wiele się w polskich szpitalach zmieniło. Niestety chyba ona nie ma świadomości że pozostaje nadal wiele oddziałów ze specjalistami z przed epoki i nie każda rodząca ma wybór na kogo trafi. Nie podoba mi się bardzo nagonka na kobiety które wybierają cc. Gdyby miały pewność, że zostaną potraktowane jak ludzie i odpowiednio zaopiekowane odsetek cc na życzenie pewnie byłby niższy. Można przedstawiać argumenty za porodem naturalnym ale bez oceniania zaraz tych co zdecydowały inaczej, że to z wygody itp. Wydaje mi się że żadna z mam rodzących (czy naturalnie czy przez cc) nie powie że to było wygodne przeżycie. No, musiałam wam się wyżalić ;) A jakby ktoś chciał przeczytać http://ohme.pl/zdrowie/chce-byc-dalej-kobieta-a-nie-porozciagana-matrona-wojna-o-cesarskie-ciecie/
    A to nasza propozycja na wyjście ze szpitala (nie pierwsza i pewnie nie ostatnia, choć chwilowo jestem zakochana w kompleciku Pinokia). Jeśli będzie bardzo ciepło to bez kaftanika albo z body z krótkim rękawkiem a jak zimno to polarkowy kombinezon.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/858099447b53.jpg

Cigaretta, pasia27 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w jakich rozmiarach macie te ciepłe kombinezony na wyjście? Umiałybyście zmierzyć od ramienia (kołnierzyka) do dołu? Bo ja mam z metki 62, ale on jest jak inne które mam na 68 i myślę czy nie kupić czegoś mniejszego...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:47

Cigaretta, Agusia ;), kamisia88, pasia27, helutka, xpatiiix3, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:49

JusWik, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te ciuszki macie ! Ja nie mam takiego kombinezonu właśnie, ale zamówiłam dziś na allegro śpiochy i dres bawełniany, chyba ten dresik założe na wyjście plus body pod spód i kocyk :)

• migussia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Wróciłam niedawno z zakupowych wojaży i od dentysty... zjadłam i padam...
    jutro wizyta między 17-18 i zabieram męża niech synka zobaczy.
    Kupiłam dziś w tesco butelki Avent 2szt za 35zł, 5szt bodziaków z dł rękawem i 5szt z krótkim i takie zajebiste spodenki na 3-6 m-cy za... 10zł :-)
    Dodatkowo byłam u znajomej i dała mi 2 reklamówki ubranek po córci. Przebrałam, te typowo dziewczęce odłożyłam może się przydadzą a neutralne zostawiłam...
    Co do odwiedzin to też bym nie chciala pielgrzymek do szpitala ale wiem że nie powstrzymają się przecież...
    Co do porodu to zanim zaszłam w ciążę to zawsze chciałam mieć cesarkę za wszelką cenę ale teraz coraz bardziej jestem przekonana do SN, powiem wam szczerze, że najbardziej chodzi o to żeby nie czekali z cc w razie jakichś komplikacji a niestety często jest tak, że czekają do ostatniej chwili kiedy już kobieta ledwo żywa jest(oczywiście nie wszędzie i nie wszyscy)...przykre ale prawdziwe

migussia lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    w jakich rozmiarach macie te ciepłe kombinezony na wyjście? Umiałybyście zmierzyć od ramienia (kołnierzyka) do dołu? Bo ja mam z metki 62, ale on jest jak inne które mam na 68 i myślę czy nie kupić czegoś mniejszego...

Zmierzyłam swój ma rozmiar 62 a od kołnierzyka do początku stópek jest 50 cm

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cigaretta, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    A oto moje dzisiejsze, skromne zakupki z lumeksu :)
    Rozmiarki większe ale będzie na zaś :)
    http://pokazywarka.pl/eq93ji/ Zdjęcia
    Niezłe łupy !

• candles88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zdecydowalam sie na cc ze wzgledu na moją wade wzroku (dosyc duza), kręgosłup po urazie i problemy z sercem...ale powiem Wam szczerze ja gdybym mogla to chcialabym rodzic naturalnie,ale w moim przypadku niestety grozi to całkowitą utratą wzroku,lub kalectwem

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles to uzasadnione ;) ja jestem zdecydowana na poród sn i choć bardzo się boję bólu to chce spróbować.

candles88, JusWik lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin.ja zapowiedziałam rodzince i koleżankom ze nie chce pielgrzymek w szpitalu bo raz ze wyglądałam i czułam się jak się czułam a dwa nie bylam sama na sali ..z reszta miałam sąsiadke jak poszłam ja odwiedzić a one w 4w sali dzieci plakaty kazda miała gości..duszno niw bylo czym oddychać...wrre...

Urodzilam 9sierpnia i dopiero we wrześni przyjechał tesciowa zobaczyć małego:-)
    Wiadomo ze jakbym miała mamę czy siostrę to bym chciała by przyszly wczesniej do nas ale to tylko najbliższe..wujki i ciotki zostawiłam na koniec:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 18:30

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja zdecydowalam sie na cc ze wzgledu na moją wade wzroku (dosyc duza), kręgosłup po urazie i problemy z sercem...ale powiem Wam szczerze ja gdybym mogla to chcialabym rodzic naturalnie,ale w moim przypadku niestety grozi to całkowitą utratą wzroku,lub kalectwem

masz już ustalona datę cc? właśnie nie wiem jak to jest jak będę miała skierowanie to ustala to e kwietniu czy teraz

• domi05 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    to chyba jednak mam 68, bo mój ma długość 55cm... no nic... przejrzę wszystko to co mam, bo jakiś ciut cieplejszy pajacyk też miałam, a w razie czego albo dodatkowo właśnie kocyk, albo ubiorę w ten co mam bo już następnego chyba kupować nie będę...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi bez sensu kupować, możesz ubrać jakiś dresik, pajaca itp i zawsze można opatulić w kocyk w razie jak nędzie zimno.

Jade do tesco pooglądać, może coś wyhacze :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Mój również ma 50 cm. Termin mam na po 20 maja więc nie sądzę by się przydał, na szczęście dostałam go od koleżanki po jej córeczce, również nie noszony.
    Zauważam że dziewczyny które wybierają cc od razu się muszą tłumaczyć dlaczego. Czasem jest to uzasadnione przyczynami zdrowotnymi, czasem strachem ale to nie powinno nikogo obchodzić a jedynym wytłumaczeniem powinno być że takie rozwiązanie jest dla nas najlepsze. Ja mam dość silny charakter i nie przejęłabym się takim gadaniem, jedynie mogłoby się to skończyć kłótnią ale jest wiele słabszych kobiet które taka ocena może bardzo zranić, będą rodzić za wszelką cenę naturalnie bo tak robi prawdziwa "matka Polka". Planuje poród naturalny ale w prywatnej klinice by czuć się pewnie, jednak nie czuję się przy tym lepszą matką od kobiet które wybrały cc. Za dużo nadal słyszy się traumatycznych opowieści z porodówek by dziwić się kobietą że uciekają w stronę cc, często nie wiedząc że są możliwe porody w dobrych szpitalach, z empatycznymi specjalistami, z różnymi metodami pomagającymi rodzącej.
    A tak jeszcze w temacie porodu to macie doświadczenie z TENS?

• candles88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    masz już ustalona datę cc? właśnie nie wiem jak to jest jak będę miała skierowanie to ustala to e kwietniu czy teraz

w poniedzialek mam isc na wizyte potwierdzającą,czyli ostateczny termin narazie eyznaczyli mi 29 kwiecien

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    w poniedzialek mam isc na wizyte potwierdzającą,czyli ostateczny termin narazie eyznaczyli mi 29 kwiecien

a na kiedy masz termin z OM?

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ