X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    To nie jest takie straszne, też się bałam bo się naczytałam niewiadomo czego a naprawde było ok. Weź pół cytryny ! :)
    Ja dałam całą cytrynę i było nawet dobre :)

tola2014 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Guem Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola dasz radę, to na prawdę nie jest takie straszne jak opisują :)
    Skończyłam układać ubranka, cała szafa upchana a i tak jeszcze nie wszystko rozłożyłam ale miałam już dość na jeden raz. Jutro muszę dokupić wieszaczki to więcej miejsca będę miała na półkach bo na razie wszystkie w dwóch rzędach zapełnione. Odłożyłam dwie torby ubranek dla innych bo nie sądzę że użyję wszystkiego a komuś się przyda. Na początku bałam się że wszystko będę musiała kupić a okazuje się że kilka osób da po kilka ubranek i nagle robi się tego dużo za dużo :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    planuje wejść do łazienki i tam wypić w razie gdyby mnie naciągnelo.
    może lepiej weź torebkę i wypij na krześle bo gdybyś źle się poczuła lepiej żebyś nie została sama. Poza tym jakieś efekty typu wymioty czy zawroty głowy pojawiają się chyba dopiero po jakimś czasie. Nie nastawiaj się negatywnie. Z cytryną ten "drink" smakuje nie najgorzej i nie ma go aż tak dużo, kilka łyków i po sprawie :)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:47

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    idzie któraś jutro na glukozę? ja już się denerwuje, że będę wymiotowac :(((
    Ja rowniez mialam mega pietra bo w ogole nie wchodzi mi slodkie, ale okazalo sie, ze poszlo calkiem niezle. I to bez cytryny bo u nas pilnuja,zeby nie dawac i trzeba przy nich wypic. Strasznie glodna bylam potem wiec wez kanapke na pozniej ;-)

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet siostre wzielam ze soba w razie gdyby cos sie dzialo:-P

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo slabo 3 h po. Ręce mi sie zaczęły trześc. Dopiero jak zjadła śniadanie to jakos przeszło

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hrabina Katarzyna wrote:
    czesc

jestem tu nowa i troche niesmiala, o forum sie dowiedzialam od kolezanki, mam termin na 26 maja. tyle o mnie. troche was czytalam ale balam sie odezwac.
    mieszkam na dolnym slasku, to moja pierwsza ciaza. czy jest tu ktos z okolic jawora?
    hej Hrabina ...ja pochodze z dolnego slaska z ok Bolesławca , a moja Babcia mieszkala kolo Jawora wiec czesto tam bywalam ..Witaj u nas i nie krepuj sie pisac :-)

Bree lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzisiaj prawie caly dzien spalam , ta choroba mnie rozlozyla , a teraz jest ciut lepiej ale spac nie moge ..juz bym chciala zeby jutro bylo lepiej ..pytam dzisiaj mojego gdzie mnie zabierze na walentynki ? A On do mnie ze do apteki na syropek :-) no zartownis z niego

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu pierwsza sie z Wami witam.
    Ratunku cierpie na bezsenność.Po 4 się obudziłam, zrobiłam sobie wycieczkę do toalety na siusiu,mała kopie,a ja.....jestem głodna☺Jeszcze nosek zapchany...Wczoraj byłam na poczcie wieczorem bo dostałam powtórne awizo.Odebralam dresik dla małej -wkoncu doszedł bo na tą paczkę od dziewczyny z olx czekałam 2 tyg. I okazało się że od 03.02 paczka leży na poczcie, a listonosz awizo nie zostawił-jeszcze kilka dni i odeslali by do nadawcy.Ojjj szkoda gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 05:21

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!! My dzisiaj wizytujemy! Juhuuuuu doczekac się nie mogę :-)
    Obudzilam sie dzis po 5 bo mnie taki skurcz w lydke zlapal... wrrr myślałam ze umre. Masakra.
    milego dzionka i udanych wizyt.
    po glukozie tez mialam cienko dopóki czegos nie zjadlam, ręce sie trzęsły, 7 poty mnie oblaly, slabo mi bylo. Na szczęście mam to za soba. Jesli chodzi o samo wypicie to nie bylo tragedii.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,witam sie z Wami w 27tc :) rany jak to leci szybko :) co do glukozy,ja już jedną mam za sobą w 14 tc, a we wtorek robie następną i mam nadzieje,że ostatnią...nie było to przyjemne doświadczenie, było mi słabo cały dzień i ogolnie czułam sie z dupy,mdłości,niechęć do rozmowy,po badaniu wrócilam do domu i spałam do rana następnego dnia

Carolq, migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dnia :)

migussia, monilia84, Patrycja24, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) rownież jak candlles witam sie w 27 tygodniu :)
    Życzę Wam miłego Dnia :)

migussia, monilia84, JusWik, candles88, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:49

JusWik, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:49

Carolq, helutka, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wypiłam glukozę i zbiera mi się ślina niedobrze i w ogóle ciężko. za godz kolejne badanie. z palca wyszło 79 . nie wiem czy dobrze czy nie. położne pozwolily wypić mi pół kubka wody po tej glukozie. mam nadzieje ze to sztucznie nie obniży wyniku...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    właśnie wypiłam glukozę i zbiera mi się ślina niedobrze i w ogóle ciężko. za godz kolejne badanie. z palca wyszło 79 . nie wiem czy dobrze czy nie. położne pozwolily wypić mi pół kubka wody po tej glukozie. mam nadzieje ze to sztucznie nie obniży wyniku...
    79 dobrze wróży na resztę wyników ;) bardzo fajny wynik.
    Nie myśl o tym.
    Mi też pozwoliły wypić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    79 dni do porodu a gdyby była cesarka ( co jest bardzo możliwe ) ... No to pewnie jeszcze mniej :)
    Chyba najwyższa pora brać się za zakupy z listy, ale na spokojnie bo to ciągle 2 miesiące czasu :)
    Co do wizyt w szpitalu to chyba też nie chciałabym aby było ich duzo a zaraz po porodzie najlepiej tylko mąż w pobliżu.
    W domu bede gości przyjmować ale nie zapraszać. Mam nadzieje, ze większość rodziny i znajomych pozwoli mam pierwsze dni pozostać samym sobie i zacznie odwiedzanie przynajmniej po kilku dniach.
    Zaraz wychodzę na badania ( morfologia, mocz) i mam nadzieje, ze moje leukocyty we krwi nie galopują tak jak ostatnio... W poniedziałek mam wizytę, ktorej nie moge sie doczekać bo brzuch ciagle mi sie napina i pobolewa. Czy wy tez macie problem ze wstawaniem z łóżka? Ja jak przekręcać sie na drugi bok to robię to bardzo ostrożnie i zajmuje mi to chwile... Zastanawiam sie czy to jest normalne...

Marietta lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik trzymam kciuki za wizyte :)
    My tez dzisiaj wizytujemy i stresik powoli sie włącza :)

Tola 79 to super wynik wiec mysle ze wynik bedzie w normie. Teraz trzeba posiedziec tylko 2h :)

Różyczko ja dzisiaj po wizycie tez ruszam z zakupami. Wybieram sie tez do pepco po wizycie moze cos upoluje :)

Miłego dnia ;)

JusWik, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ