X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pannaaga Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpadłam się przywitać :) Termin mam na 24 maja, a w domu już 3 letniego synka :) proszę o wyrozumiałość bo dopiero zaczynam przygodę z tym forum :) Nadal nie mogę zdecydować się nad imieniem :/ Wojtek czy Maksymilian? Co myślicie? :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaga wrote:
    Cześć dziewczyny, wpadłam się przywitać :) Termin mam na 24 maja, a w domu już 3 letniego synka :) proszę o wyrozumiałość bo dopiero zaczynam przygodę z tym forum :) Nadal nie mogę zdecydować się nad imieniem :/ Wojtek czy Maksymilian? Co myślicie? :)
    cześć, nie pomogę z imieniem, bo mój syn nadal bezimienny :D

jeee kupiliśmy waniennkę i bujaczek z FP, bodziaki w tesco. i buty dla mnie, także kolejne rzeczy są :)
    jeszcze tylko jakiś milion :D

migussia, JusWik, Patrycja24, helutka, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:50

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    No ta na dolnym slasku hiacynta , za jaworem kolo Bolkowa

aha :P

ja to jednak pustak jestem :P

Bree lubi tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś po południ wybieramy się do smyka,nastawiam sie na kupno wanienki,sweterka,czapeczek,bujaczka i jakiegoś kocyka,po drodze jeszcze wstąpie do decathlonu po klapki do szpitala

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaga wrote:
    Witamy ! :)

Mi się podoba Wojtuś :)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola musisz pogadać z lekarzem, ale moim zdaniem niestety będziesz musiała powtórzyć badanie, bo jest bardzo ważne, ja robiłam te badanie 4 razy, za każdym razem udało się wytrzymać, w tej ciąży o tyle gorzej bo powrót do domu = szybkie śniadanie i bieganie za małolatem, na następną wizytę muszę ponownie zrobić na czczo, w 1 ciąży miałam cukrzyce i mój gin bardzo poważnie podchodzi do tematu.

tola2014 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    my dziś po południ wybieramy się do smyka,nastawiam sie na kupno wanienki,sweterka,czapeczek,bujaczka i jakiegoś kocyka,po drodze jeszcze wstąpie do decathlonu po klapki do szpitala
    ze smykiem uważaj, bo tam "normalne" ceny są z kosmosu. często nawet promocyjne są zawyżone.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    79 dni do porodu a gdyby była cesarka ( co jest bardzo możliwe ) ... No to pewnie jeszcze mniej :)
    Chyba najwyższa pora brać się za zakupy z listy, ale na spokojnie bo to ciągle 2 miesiące czasu :)
    Co do wizyt w szpitalu to chyba też nie chciałabym aby było ich duzo a zaraz po porodzie najlepiej tylko mąż w pobliżu.
    W domu bede gości przyjmować ale nie zapraszać. Mam nadzieje, ze większość rodziny i znajomych pozwoli mam pierwsze dni pozostać samym sobie i zacznie odwiedzanie przynajmniej po kilku dniach.
    Zaraz wychodzę na badania ( morfologia, mocz) i mam nadzieje, ze moje leukocyty we krwi nie galopują tak jak ostatnio... W poniedziałek mam wizytę, ktorej nie moge sie doczekać bo brzuch ciagle mi sie napina i pobolewa. Czy wy tez macie problem ze wstawaniem z łóżka? Ja jak przekręcać sie na drugi bok to robię to bardzo ostrożnie i zajmuje mi to chwile... Zastanawiam sie czy to jest normalne...
    Z łóżka wstać jeszcze daję radę, ale z boku na bok to tragedia, musze bardzo powoli bo strasznie wtedy brzuch się spina i boli... wydaje mi się że to normalne że już powoli zaczyna przeszkadzać...

tb732n0a0czusv9c.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woow Justyś jaki brzusio masz piękny :-D
    a za mną od paru dni chodził taki babciny kapuśniak z kwaszonej kapustki i właśnie się robi hue hue. Pierwszy raz gotuję więc ciekawe co wyjdzie.
    Dziewczyny mi też od paru dni strasznie napina się brzuch, twardy jak kamień, zapytam dr o to dziś.
    Jutro wkraczam w 3 trymestr YOHUUUUU!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:19

pasia27, migussia lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na spinanie pomaga magnez.
    Zresztą teraz coraz częściej będzie się spinał. W pierwszej ciązy jechałam na nospie non stop - urodziłam w 42 tygodniu. Także spinanie najczęściej to nic nie znaczy. Także trzeba skontrolować u lekarza, jak lekarz nie widzi, żeby się szyjka skracała to nie ma co się przejmować.
    Teraz mi pomaga ruch, im więcej leżę tym bardziej się spina. a jak się ruszam, piję (bo z odwodnienia też może się to robić) to czuję, ze 2 razy w ciągu dnia

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    ze smykiem uważaj, bo tam "normalne" ceny są z kosmosu. często nawet promocyjne są zawyżone.

o dzięki za upomnienie,w takim razie będe czujna :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztą dzisiaj w tesco ten bujaczek co kupiliśmy niby przeceniony ze 330, a na necie ceny od 240 ;D także wiedzą co robią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:46

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0efb605e31cd.jpg
    Pochwalę się dresikami dla mojej sportsmenki☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:01

Patrycja24, Baronowa_83, helutka, Dariaaa88, katarzyna_d, pasia27, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaga wrote:
    U mnie będzie najprawdopodobniej Maksymilian :D
    Wojtek mi się nie podoba, ale pewnie dlatego, że mój szef ma tak na imię :P ;) :D

pasia27 lubi tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaczął sie problem ze zgagą i do tego chodze jak śpiąca królewna,gdzie nie usiąde to przysypiam :/ :( dziewczyny pomocy,co na zgage???

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u mnie zaczął sie problem ze zgagą i do tego chodze jak śpiąca królewna,gdzie nie usiąde to przysypiam :/ :( dziewczyny pomocy,co na zgage???
    Migdały bez skórki, mleko, ewentualnie rennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Tola a wypiłaś tą glukoze jednym tchem czy powolutku po łyczku ? Mi powiedziała ta pielegniarka,że mam 10 min na wypicie także na spokojnie. Po pierwszym łyku mi się zrobiło niefajnie i odczekałam chwile i potem znowu kilka większych łyków. No i dużo mi ta cytryna pomogła. Współczuje Ci :*

Justyś super brzunio !
    piłam to z 10 min . wytrzymałam 30 min po wypiciu. zaczęło mi się robić gorąco kręcić w głowie i poszłam do łazienki polać twarz zimna woda i mnie naciągnelo wtedy. chyba następnym razem poproszę o leżanke w gabinecie. mam nadzieje, ze nie będę musiała za to badanie płacić teraz bo niby w pakiecie miałam to.

• migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:50

pasia27, tola2014, Różyczka, bereda11, candles88, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles masz umówione cc na 37tydz ? Niby ciąża donoszona ale nie chcesz sama od siebie zeby dzidziusz zrobil się dorodniejszy i tydzień jeszcze powiedzial w brzuchu? Tydzień dla takiego maluszka to sporo a jak nie będzie jakis ważnych atrakcji przed to bym odczekala :-)
    Czemu lekarce tak się spieszy? Skoro dla niej juz 36tydz jest ok ale to raczej ze wskazań? Bo jak nic się nie dzieje to po co?

Juz kiedyś miałam się zapytać ale zapomniałam he skleroza..

tola2014, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ