X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę juz od 2 mcy magne b6 3x2 i nie mam w ogóle skurczy. brzuch tez w sumie się nie spina.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zaakceptowałam fakt, ze skurcze w ciąży to norma i w końcu przestałam się przejmować, a teraz czytam, że lepiej tego nie lekceważyć :)
    Żartuję oczywiście, Wasze rady są dla mnie bardzo cenne.
    Zaraz zażyję no-spe, zwinę się w kłębek i odpocznę.
    Przez weekend postaram się relaksować i dużo leżeć a w pon. o wszystko wypytam lekarza bo akurat mam wizytę.
    Niech moja Dziecinka nigdzie się nie spieszy, będziemy miały dla siebie całe życie :)
    Swoją drogą nie mogę uwierzyć, że to już 7 miesiąc. Jak sobie przypomnę to in vitro, zastrzyki w brzuch, wieczne podglądanie, punkcje itp...a potem TEN zapłodniony zarodek, transfer i wysoką betę...:) Marzę, żeby pojechać do kliniki niepłodności i wręczyć zdjęcie dorodnej Córeczki zrobione po porodzie mojemu lekarzowi :)Ma już niemałą kolekcję w gabinecie :)

bereda11, tola2014, migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jutro zdecydowalam się na glukozę podejście drugie.....:((( i wcisne cytryne
    Dzielna Dziewczyna! :)
    Weź ze sobą książkę, gazetę, grę, cokolwiek co zajmie Twoją uwagę.
    Łatwiej jest przeżyć to badanie kierując myśli w zupełnie innym kierunku :)
    I może spróbuj znaleźć laboratorium, gdzie nie ma dużo ludzi.
    Będzie dobrze :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Ja nie czuję skurczy jako takich albo nie umiem ich rozpoznać. Bardziej to jest taki dziwny, napięty ból podbrzusza i jakbym cały czas czuła parcie ale całego dołu, ciągnięcie w dół.
    Miałam dokładnie tak samo tydzień temu, potem doszły skurcze.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka, one mogą być nic nie znaczące. Ale to musi ocenić lekarz ;) czasami taka uroda ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dzisiaj kupiła pieluchy w biedrze. Dobrze ze wracam do pracy bo by mi sie kupowanie weszli w krew ;)

migussia, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wpadne do sklepu to nie wyjde z niego wcale :P wybieram sie do Mieszka w marcu. Mąż obiecał ze mnie zawiezie :-) i nie będzie marudził :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:33

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem jestem. U nas wszystko ok, maluszek zwolnil i teraz z usg termin mi na 25 maja wychodzi ale gin nie kazal sie tym sugerować. Mały wazy jakies 850 gram. Tatus chcial syna zobaczyc to zaslonil twarzyczke raczkami. Moj siedzi dupką do wyjscia i siuraska tez nie chcial nam pokazac - wstydzioch malutki

migussia, Dariaaa88, Carolq, katarzyna_d, bereda11, Różyczka, monilia84, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Hejka jestem jestem. U nas wszystko ok, maluszek zwolnil i teraz z usg termin mi na 25 maja wychodzi ale gin nie kazal sie tym sugerować. Mały wazy jakies 850 gram. Tatus chcial syna zobaczyc to zaslonil twarzyczke raczkami. Moj siedzi dupką do wyjscia i siuraska tez nie chcial nam pokazac - wstydzioch malutki

Najważniejsze ze jest zdrowy <3

a to ze mniejszy to może przez to ze matka je to czego maly nie lubi hahaha :-) lepiej jest rodzic mniejsze dziecko niz takiego klocka dużego :P

JusWik, Bree, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wrocilismy juz ze smyka,ale kupilam tylko kocyk i czapeczki dwie,wanienki byly brzydkie,karuzele na łozeczko wybrakowane,a bujaczek byl za 450 zl,a w necie kosztuje 320 za to uptym razem kuoialm cos dla siebie,buty reeboka,a co tam kolejna para do kolekcji,stylowa mama ze mnie :)

migussia, bereda11, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jaram bo zamowilam posciel:-) bylam w C&A i tam przez weekend jest -50% od juz przecenionych rzeczy:-) i takim sposobem dorobilam sie sweterka, narzutki sweterkowej i bluzki. I to wszystko za 79 zl :-)

migussia lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dzieciowe rzeczy nie byly zbyt piekne i do tego w regularnej cenie. No i u mnie nie ma dzialu z odzieza ciazowa, ale i tak jestem mega zadowolona :-)

migussia, fistaszek88, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jutro zdecydowalam się na glukozę podejście drugie.....:((( i wcisne cytryne

A nie lepiej kupić glukozę cytrynową? U mnie panie w lab twierdziły, że zwykła cytryna fałszuje wyniki. Poza tym życzę pozytywnego nastawienia. Wydaję mi się, że to bardzo dużo daje jak się nie boisz badania i myślisz o czymś innym:)

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Najważniejsze ze jest zdrowy <3

a to ze mniejszy to może przez to ze matka je to czego maly nie lubi hahaha :-) lepiej jest rodzic mniejsze dziecko niz takiego klocka dużego :P
    Ot właśnie tez tak stwierdzilam hehehe

katarzyna_d lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik to nasze robaczki oba beda male może łatwiejszy poród będzie :)

Moja córka ważyła 2900g jak sie urodziła także braciszek raczej jej nie przegoni wagowo :)

Mój też dupka do wyjścia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 20:43

JusWik lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    JusWik to nasze robaczki oba beda male może łatwiejszy poród będzie :)

Moja córka ważyła 2900g jak sie urodziła także braciszek raczej jej nie przegoni wagowo :)

Mój też dupka do wyjścia :)
    Powiem ci ze ten moj synalek to fika i sie przekreca co chwilę hehd akrobata maly. Wazne ze wszystko ok. Waga sie nie przejmuje. Dokladnie lzej porod nam pójdzie hehe

monilia84 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy mój się jeszcze obróci bo on to raczej taki maloruchliwy jest :)
    Zobaczymy jeszcze ma tyle miejsca ze ma na to duzo czasu :)

JusWik lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z roczku córeczka kuzynki męża.Fajnie było, animator:zabawy dla dzieci, figurki z balonów.Troche się nasiedziałam i jestem zmęczona jak cholera.
    Tola Powodzonka na glukozce trzymam kciuki.
    Dobranoc.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola trzymam kciuki za te cholerna glukoze zebys już miala ja za soba :)

U nas dzisiaj za oknem szaro buro. Deszcz pada taka pogoda do dupy, tylko do leżenia w łóżku :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak nie idę dziś bo się zapomniałam i wzięłam tabletkę na tarczyce. 2 podejście w poniedziałek. trzecie ewentualnie we wtorek. do wtorku musze zrobić bo to juz będzie początek 28 tyg

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ