X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego jak jest cholesśtaza ,zatrucie ciążowe lub wysokie ciśnienie itp ale można do tego granicy 37sprobowac docisgnac ale jak nic się nie dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:23

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 26-27tydz.jestem juz ogromniasta tralala ;-)

Na weekend mamy gości.mojego brat z zona i synkiem :-) będą mi w kuchni remontować sufit nowy karnisz itp :-)

migussia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nie zdrowo zamowilismy chinczyka :) dopiero drugo raz jak jestem w ciazy wiec mysle ze tylko zgaga mnie pomeczy. Dzis juz u nas troszke ladnieksza pogoda deszcz nie pada i nawet sloneczko wyszlo

We wtorem mam wizyte juz nie moge sie doczekac :) ciekawe ile mala wazy, w 23 tygodnou miala 500 gram mysle ze teraz 900 bedzie :p

Patrycja24, migussia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Candles masz umówione cc na 37tydz ? Niby ciąża donoszona ale nie chcesz sama od siebie zeby dzidziusz zrobil się dorodniejszy i tydzień jeszcze powiedzial w brzuchu? Tydzień dla takiego maluszka to sporo a jak nie będzie jakis ważnych atrakcji przed to bym odczekala :-)
    Czemu lekarce tak się spieszy? Skoro dla niej juz 36tydz jest ok ale to raczej ze wskazań? Bo jak nic się nie dzieje to po co?

Juz kiedyś miałam się zapytać ale zapomniałam he skleroza..

a wiesz,że nawet sie nie zastanawiałam czemu taki termin wybrała....to bedzie 38tc powiedziała,że to jest odpowiedni moment na zrobienie cc,wyszłam z założenia,że skoro to pani profesor to chyba najlepiej będzie wiedziała...myśle,że to też wzgląd na moj kręgosłup po urazie,ktore będzie już wtedy bardzo obciążony,lepiej żeby zrobić cc w 38 tc tak jak zaleciła,niż żebym na sile trzymała i faszerowała się proszkami przeciwbolowymi,ja wiem że dla dzieciolka wszystko jest się w stanie zrobic,ale takie ataki jakie niekiedy miewam no to ja sie sama zaczynam bać o siebie

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziusia mąż obiadek zrobił warzywa i i grilowania pierś z kurczaka pyszne i niezapychajace no ale ja po tym obiadku wpirniczylam prawie całą czekoladę białą z dużymi orzechami ( czekolada z okienkiem ) i został ostatni pasek więc pytam czy ma ochotę, ale oczy zrobił jak zobaczył ile wpierniczylam

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgage zimne mleko:-)
    Mi polozna w Szkole Rodzenia mowila, ze takie spinanie brzucha jest jak najbardziej normalne i nie ma co sie denerwowac. Oczywiscie jesli nie towarzyszy temu ostry bol.

Patrycja24
  • Bree Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    E Bree moja babcia tez mieszkala w Roztoce wow czyzbysmy sie znaly ?

Ale jaja :D
    Wprawdzie moja babcia juz nie zyje od lat ale mieszka tam jej syn a moj wujek (brat mamy). Zaraz przy rzece na granicy z Borowem :)
    To jest taka mala wioseczka a okazuje sie ze nasze babcie stamtad pochodza :)
    Ja jestem z Gornego Slaska, ale wole ten Dolny - taka sympatia z dziecinstwa :)
    Teraz mieszkam w UK i tez mi dobrze :)

Po poludniu jade na USG i mam nadzieje zobaczyc mojego kangura z innej perspektywy niz plecow albo pupy - bo tak zazwyczaj sie ustawia....wszystko przez to ze chcialam miec jakies fajne zdjecie 3D na pamiatke :D

Rany... jeszcze 82 dni do porodu...czas oszalal :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:39

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ale jaja :D
    Wprawdzie moja babcia juz nie zyje od lat ale mieszka tam jej syn a moj wujek (brat mamy). Zaraz przy rzece na granicy z Borowem :)
    To jest taka mala wioseczka a okazuje sie ze nasze babcie stamtad pochodza :)
    Ja jestem z Gornego Slaska, ale wole ten Dolny - taka sympatia z dziecinstwa :)
    Teraz mieszkam w UK i tez mi dobrze :)

Po poludniu jade na USG i mam nadzieje zobaczyc mojego kangura z innej perspektywy niz plecow albo pupy - bo tak zazwyczaj sie ustawia....wszystko przez to ze chcialam miec jakies fajne zdjecie 3D na pamiatke :D

Rany... jeszcze 82 dni do porodu...czas oszalal :D
    Niesamowite ..moja babcia tez nie zyje , a moj wujek brat mamy ram mieszka ha ha ha ..moja babcia mieszkala przy zamku I cmentarzu ..wow jai ten swiat maly , ja tez mieszkam w Uk ...powodzenia na badaniu

Bree lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my juz po wizycie Kacperek ma sie ok :)
    Jest ułożony miednicowo dlatego napiera mi tak na dole i waży 1024g <3
    Jestem szczesliwa :)

Cigaretta, Kłosia, Różyczka, klaudia1534, migussia, maimama, bereda11, katarzyna_d, xpatiiix3, Patrycja24, Aniu_leczka, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze powizytowe łupy :)

5609fb84e9eb8af9med.jpg

JusWik a co tam u Was po wizycie ??

migussia, katarzyna_d, Carolq, Patrycja24, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) z tym spinaniem brzucha to uważajcie. Ja właśnie wracam po wizycie i trochę mnie lekarka zestresowała konsekwencjami niewyciszenia macicy. Dlatego teraz odpoczynek i pozytywne myślenie i mam nadzieję że po lekach szybko przejdzie, za dwa tygodnie kolejna wizyta. Oby obyło się bez szpitala.
    Też mam problem z wstawaniem z łóżka, szczególnie że śpię z poduchą-kojcem, opatulona kołdrą, więc zanim się wyplączę z tego i podniosę to już się zmęczę a w nocy wstaję 2-3 razy do łazienki. Ja jeszcze nie dobiłam do 3 trymestru i boję się co będzie dalej. Ostatnie półtora miesiąca 3 kg na plusie i 6 cm w brzuchu.
    Moja dzidzia waży już 900 g więc wymiarami nadal jest tydzień do przodu :) Buźki nie chciała pokazać, cały czas zasłaniała się rączką, mała wstydnisia :)
    Byłam dzisiaj w tesco pooglądać co w promocji i rzeczywiście jest dużo fajnych i niedrogich ciuszków. Niestety ja mam szlaban na kupowanie bo w szafę nie mieści mi się to co już mam. Może pod koniec kupię jeszcze kilka dodatkowych rzeczy, które już upatrzyłam, np śliczna sukienusia z H&M :)

monilia84, Różyczka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem gratuluje udanej wizytki :) Maluszek rośnie jak na drożdżach do mojego synka niewiele mu brakuje a jest 2 tygodnie młodszy super :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Cześć dziewczyny :) z tym spinaniem brzucha to uważajcie. Ja właśnie wracam po wizycie i trochę mnie lekarka zestresowała konsekwencjami niewyciszenia macicy. Dlatego teraz odpoczynek i pozytywne myślenie i mam nadzieję że po lekach szybko przejdzie, za dwa tygodnie kolejna wizyta. Oby obyło się bez szpitala.
    Też mam problem z wstawaniem z łóżka, szczególnie że śpię z poduchą-kojcem, opatulona kołdrą, więc zanim się wyplączę z tego i podniosę to już się zmęczę a w nocy wstaję 2-3 razy do łazienki. Ja jeszcze nie dobiłam do 3 trymestru i boję się co będzie dalej. Ostatnie półtora miesiąca 3 kg na plusie i 6 cm w brzuchu.
    Moja dzidzia waży już 900 g więc wymiarami nadal jest tydzień do przodu :) Buźki nie chciała pokazać, cały czas zasłaniała się rączką, mała wstydnisia :)
    Byłam dzisiaj w tesco pooglądać co w promocji i rzeczywiście jest dużo fajnych i niedrogich ciuszków. Niestety ja mam szlaban na kupowanie bo w szafę nie mieści mi się to co już mam. Może pod koniec kupię jeszcze kilka dodatkowych rzeczy, które już upatrzyłam, np śliczna sukienusia z H&M :)
    Guem, jakie leki zażyłaś na wyciszenie macicy?
    Ja mam bezbolesne skurcze od godziny prawie non-stop :(
    Przyjechałam do domu sie położyć, nie wiem czy zażyć 2xmagnez ( normalnie biorę 3x1 ) czy może nospę...?

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko ja się nie znam specjalnie ale chyba zażyłabym nospę bo ona działa rozkurczowo ale to może dziewczyny Ci napiszą bo bardziej sie znaja :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka dostałam nospę forte i chyba luteinę teraz dodatkowo ale nie mogę rozczytać, poczekam aż mąż wykupi. Magnez też biorę bo miewam skurcze łydek ale widać sam nie działał na macicę wystarczająco. U mnie na szczęście szyjka długa, zamknięta i na razie nic się nie dzieje ale podobno takie częste napinanie czy skurcze mogą szybko to zmienić dlatego nie należy tego lekceważyć.

• migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:50

monilia84 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję skurczy jako takich albo nie umiem ich rozpoznać. Bardziej to jest taki dziwny, napięty ból podbrzusza i jakbym cały czas czuła parcie ale całego dołu, ciągnięcie w dół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zdecydowalam się na glukozę podejście drugie.....:((( i wcisne cytryne

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy wasze dzieciaczki tez siedza tak strasznie nisko? Mi to ciagle na pęcherzu i latam do kibelka jak glupia . niezbyt to przyjemne i komfortowe.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lek kazała odstawić luteine no i widzę różnice !! Więcej juz skurczy mam :-\a przy lutce bywało ze byl 1 na dzień.

A wiec biorę na dzień jedna lutke

Gratuluje wizyt <3

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ