X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po glukozie. 30 min po wypiciu zwróciłam ja. robiło mi się niedobrze szybko do łazienki ale czulam ze leci mi po brodzie. ludzi tłum wszyscy patrzą. weszlam don łazienki i słychać było jak mnie naciąga 4 razy!!!! wyszłam czerwona z przekrwionymi oczami . do położnych ze się nie udało i musze powtarzać to badanie. nie wypije tego nigdy. podobno dziś dwie dziewczyny tez wymiotowaly. ..

• migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:49

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:50

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w nowo rozpoczętym kolejnym tygodniu ciąży :)

Współczuje Wam bardzo tej glukozy, ja się z nią w poniedziałek męczyłam. Starałam się nastawić pozytywnie a po wypiciu nie ruszyłam tyłka z krzesła przez 2 godziny bo inaczej słabo mi się robiło i zbierało na wymioty.

Różyczka u mnie 84 dni, ale ten czas leci :) Na szczęście już coraz mniej rzeczy do kupienia mam i myślę z końcem marca zamknąć listę a po świętach pranie i prasowanie ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie , że muszę pić to drugi raz? może kupie sobie glukometr i będę mierzyć ten cukier. czy lepiej jednak zrobić to badanie jeszcze raz .

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Różyczko ja mam problemy ze wstawaniem, ale nic mnie nie boli. Bardziej chodzi u mnie o senność. Mówiłaś o tym lekarzowi??
    Byłam sobotę w szpitalu bo to napięcie brzucha nie dawało mi spokoju i wręcz utrudniało funkcjonowanie... Lekarz zrobił dokładne badanie i nic niepokojącego nie zauważył...( szyjka, łożysko i Dzieciątko w porządku ). Jednak to już tydzień od kiedy bardzo duża zmiana nastąpiła w moim samopoczuciu i się ciągle zastanawiam czy to normalne. Prawie cały ostatni tydzień spędziłam w łóżku bo przez napiety i pobolewający brzuch jestem ciagle poirytowana i nie mogę sobie znaleźć miejsca. Mam też problem z koncentracją. W sumie to cały czas odczuwam dyskomfort obojętnie czy stoję, chodzę czy siedzę... Najlepiej mi prawie nago ( nic mnie nie uciska itp ) we własnym wygodnym łóżku z książką ;) Na poniedziałkowej wizycie zapytam czy to normalne, choć wydaje mi się, że na tym etapie ciąży ciężar i wielkość macicy mogą doskwierać...

Bree lubi tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola to badanie jest dość ważne, zapytaj lekarza, ale chyba będzie trzeba powtórzyć.
    Dla mnie wypicie glukozy było niespodzianką...spodziewałam się czegoś paskudnego a tu normalny słodki napój.
    Wypiłam do dna bez problemu. Problem pojawił sie jak juz wyszłam z laboratorium. Czekając na obiad w restauracji poczułam zimne poty, ręce sie trzęsły tak ze trudno było mi zjesc zupe i czułam że zasłabnę... Wsiadłam w Taxi i pojechałam do domu. Przespałam 2-3 godziny co zazwyczaj mi sie nie zdarza w ciągu dnia. Także faktycznie rożnie może na nas wpływać taka dawka glukozy... Trzeba jednak dla dobra dziecka potraktować to jako kolejną rzecz z listy i odfajkować.

tola2014 lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning wszystkim :)

Rozyczka mam dokladnie z tego co opisalas ten sam problem. Tez mam napiety brzuch, czasami wydaje sie byc znacznie twardszy niz normalnie. lapia mnie tez bolesne skurcze jak sie intensywniej rusze, wstane, podniose cos itd. Rozkojarzona jestem znaczniej niz dotychczas, newowa - ale to chyba w miare normalne w ciazy :) Martwie sie tylko tym brzuchem, napinanien i krotkimi, aczkolwiek bolesnymi skurczami. Dzisiaj mam spotkanie z polozna a pozniej jade do pryw. gina, opowiem mu o wszystkim, niech mnie zbada, pospradza i powie co sie dzieje :)

A co do ubran to tez mi przeszkadzaja i chociaz wygodne to najchetniej chodzilabym caly czas we flanelowej pizamie :D

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:48

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hej Hrabina ...ja pochodze z dolnego slaska z ok Bolesławca , a moja Babcia mieszkala kolo Jawora wiec czesto tam bywalam ..Witaj u nas i nie krepuj sie pisac :-)

Ja tez mialam jedna z babc w okolicach Jawora! :) Ale fajnie, uwielbialam tam jezdzic na wakacje, dokladnie do Roztoki, taka mala urocza wioska, a siostra mojej mamy mieszka w Boleslawcu :)

bereda11 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Dam znać.
    Tola strasznie Ci współczuję.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a0d6bd199c7.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a4902174dd7.jpg
    MÓJ 28 Tydzień i 110cm w brzuszku.Hmmm 2 cm znowu przez tydzień przybyło ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 11:07

Dariaaa88, klaudia1534, katarzyna_d, Różyczka, Patrycja24, Cigaretta, migussia, Baronowa_83, JusWik, helutka, tola2014, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,witam sie z Wami w 27tc :) rany jak to leci szybko :) co do glukozy,ja już jedną mam za sobą w 14 tc, a we wtorek robie następną i mam nadzieje,że ostatnią...nie było to przyjemne doświadczenie, było mi słabo cały dzień i ogolnie czułam sie z dupy,mdłości,niechęć do rozmowy,po badaniu wrócilam do domu i spałam do rana następnego dnia

Ja właśnie dzisiaj wypiłam 75tke cytrynowej glukozy. Mnie to smakowało i nic się nie dzieje jak dotąd. Chyba jestem jakaś inna;) Współczuję, że to tak źle zniosłaś. Ale może dlatego, że u Ciebie to był 1 trymestr...

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:48

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się dzis w 7 miesiącu no i tym najlepszym trymestrze hehehe

bereda11, Agusia ;), Aniu_leczka, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola czasami tak bywa -nie martw się ale podejrzewam że trzeba będzie powtórzyć.Ja miałam to badanie jakoś na początku i teraz-nie jest to miłe i też mnie mdlilo ale jakoś się udalo. Swoja droga te poczekalnie z tlumami ludzi nie sprzyjaja,tam gdzie ja robie w szpitalu jest mozliwosc skorztstania z leżanki w gabinecie.Tak,że głowa do góry i nie myśl o tym.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja tez mialam jedna z babc w okolicach Jawora! :) Ale fajnie, uwielbialam tam jezdzic na wakacje, dokladnie do Roztoki, taka mala urocza wioska, a siostra mojej mamy mieszka w Boleslawcu :)
    E Bree moja babcia tez mieszkala w Roztoce wow czyzbysmy sie znaly ?

Bree lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola a wypiłaś tą glukoze jednym tchem czy powolutku po łyczku ? Mi powiedziała ta pielegniarka,że mam 10 min na wypicie także na spokojnie. Po pierwszym łyku mi się zrobiło niefajnie i odczekałam chwile i potem znowu kilka większych łyków. No i dużo mi ta cytryna pomogła. Współczuje Ci :*

Justyś super brzunio !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    E Bree moja babcia tez mieszkala w Roztoce wow czyzbysmy sie znaly ?

A ja w Roztoce byłam ciachana hahahh na Laparoskopii no chyba ze to inna Roztoka hahha

bereda11, Bree lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    A ja w Roztoce byłam ciachana hahahh na Laparoskopii no chyba ze to inna Roztoka hahha
    No ta na dolnym slasku hiacynta , za jaworem kolo Bolkowa

katarzyna_d, Bree lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ