X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę mam wizytę, na szczęście na rano więc mniej nerwów.Mi się wydaje że te kości się rozchodza (mam taką książkę i tam jest hasło :rozchodzenie spojenia łonowego, do pewnego etapu jest to normalne).A swoją drogą też mam szerokie biodra ale to widać w tym wypadku nie ma większego znaczenia.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziala, zeby nie bac sie lekow w ciazy. No spa, magnez czy paracetamol nie zaszkodza dzidzi. Oczywiscie w granicach rozsadku. Lepiej cos wziac niz meczyc siebie i malucha.

Patrycja24
  • migussia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:50

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w c&a jest 50% na przecenione rzeczy bez możliwości zwrotu. kupiłam kurteczka jesienno zimowa w rozm 68 za 19.90 zł na metę było 40 zł. teraz jadę do innych c&a bo są dżinsy fajne wyjdą za 10 zł ale rozm 62. a chciałabym 68. byłam tez w second hand zobaczyć co jest pierwszy raz w życiu i kurtka 18 zł dżinsy tez ...a inne rzeczy 9 zł. to stwierdziliśmy z mężem ze lepiej dać te 2 zł więcej i nowe rzeczy kupic

migussia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie czy jak są kombinezony zimowe bo w c&a za 35 zl ale..na metę jest 100% polyester i czy to ma jakieś duże znaczenie? w środku jest taki polarek. zwracała uwagę żeby body itd były 100% bawelna a z kombinezon em zastanawiam się Cy to ma duże znaczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , mam pytanie drętwieje i boli mnie nadgarstek ? Czytałam ze to niby normalna dolegliwość , ale czy któraś ma jakis sposób na bol . Żadne altacety , maści rozgrzewające nie pomagają :( ?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny , mam pytanie drętwieje i boli mnie nadgarstek ? Czytałam ze to niby normalna dolegliwość , ale czy któraś ma jakis sposób na bol . Żadne altacety , maści rozgrzewające nie pomagają :( ?
    ja mam dretwienie dloni , dretwieni opuszkow palców , bylam u lekarza ale stwierdzila ze jak mi nie przejdzie po jakims czasie to mam znowu wrocic , nie przeszlo i zaczelam sama brac magnez ..ale nie widze jeszcze efektow bo dopiero 3 dzien biore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 15:10

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie spokojnie jak na wojnie zwykla sobota sprzatanie itp i czas leci jeszcze mam pizze srobic i dzis mąż liczy na jakies przytulanki.... Nic trzeba bedzie sie chyba poddac choc narazir checi zerowe ale nie bede taka wredna to go moze smyrne. My walentynek nie obchodzimy ja nawet nie mam jak cos mu kupic bo nq zakupach zawsze razem a tak to ja zawsze w domu z dzieckiem.

Cos wogole jakos widze jestes mniej uczuciowa znaczy wkurza mnie jak ten do mnie z lapami .chyba za duzo mysli w glowie i nie umiem wyluzowac.

Podgladam marcowki to tam sie juz niezle dzieje czopy odchodza rozwarci itp. Pomyslec ze w kwietniu i tutaj zacznq sie takie historie

bereda11 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się dodaje zdjęcia to pokaże Wam co kupiłam dla dzidziusia :)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hurrraa kupilismy w koncu komode hurrra i łózeczko , ale to przypadkiem mojemu sie nacisnelo za szybko kup teraz , myslalam ze zartuje ale nie nacisnal ..dobrze ze tp takie ktore mi sie podoba

tola2014, Różyczka, xpatiiix3, Patrycja24, migussia, Madziaaaaa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Zespół ciesni nadgarstka przejdzie po porodzie dopiero w każdej ciąży mam i żebym miała pracować teraz to nie wyobraż am sobie bo nie daje rady długo długopisy w ręku utrzymać mnie to skurcze za dłoń aż łapią oprócz tego dretwienia...

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedzialek,mam wizyte w szpitalu,w ktorym bede rodzic,i bede ogladac sale porodową...zaczyna się lekki stresik u mnie bo rozwiązanie coraz bliżej (76 dni)

tola2014 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my, dziś z wieczora, wróciliśmy niedawno z objazdu po sklepach z wózkami, i wózek ostatecznie wybrany, Będziemy zamawiać pod koniec marca :) Camarelo Carmela:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/427c29fb77af.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:04

candles88, tola2014, Patrycja24, xpatiiix3, nataliano, migussia, Negra, Carolq, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozkłada przeziębienie na maxa, za to w brzuszku dziś spokoj.
    Wczoraj skurcze miałam kilka godzin, Dziecinka się wierciła.
    Od rana prawie jej nie czuję i ani ciacho w kawiarni ani zmiana pozycji nie pomaga. Może odsypia wczorajsze akrobacje :)
    Mamy od kilku dni Gości z cudowną córeczką 16-miesięczną. Sama słodycz! Od rana do wieczora się uśmiecha, grzeczna i kochana aż miło gościć takie dziecko w domu. Jej Rodzice zostawią nam łóżeczko turystyczne co nas ucieszyło bo bardzo fajne jest, porządne i jak nowe, wiec chetnie wykorzystamy :)
    Oprócz materaca do łóżeczka prawie nic juz nie potrzebujemy z większych rzeczy. Duzo dostaliśmy. Bardzo bym chciała kupic wózek, zeby moc kupować kocyki, śpiworki itp :)
    No nic, dziś już się z Wami żegnam. Dam znać po poniedziałkowej wizycie, czy któraś też wizytuje 15-go?
    Cudownych Walentynek jutro tym ktore obchodzą i udanej niedzieli tym, ktore nie obchodzą ;)

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:52

migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

W temacie bólu krocza pisałam kilka dni temu. Jeśli boli Was przy chodzeniu szybszym, większym krokiem oraz przy przewracaniu z boku na bok i jesteście pewne, że to nie brzuch/więzadła, to najprawdopodobniej rozsuwa się spojenie łonowe. Rozmawiałam na ten temat z położną w szpitalu i na naszym obecnym etapie jest to normalną oznaką, że ciało przygotowuje się powoli do porodu (u mnie wszystko zaczęło się zdecydowanie za wcześnie, bo od 17 tyg). Niewiele niestety da się z tym zrobić- przede wszystkim TYLKO płaskie buty i zdecydowanie wolniejszy chód... Możecie sobie sprawdzić, czy to to: przykladacie palec z przodu, do spojenia pionowo w dół i sprawdzanie, czy jest przerwa między kośćmi :-)

tola2014, migussia lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:52

migussia, Patrycja24, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:49

migussia, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:49

pasia27 lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:50

tola2014, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ