Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Migussia- ja też z tych szybkich
A teraz jak gdzieś idę, to wszyscy, którzy zawsze biegli za mną są z przodu, a ja kilka kroków za nimi czlapię jak kaczka/pingwin
Spojenie się rozsuwa, przygotowując nasz organizm do porodu. Zazwyczaj wtedy puszcza chrząstka łącząca kości miednicy- i dlatego powstaje między nimi szpara. Po porodzie chrząstka się powoli odbuduje. Jeszcze będziemy biegać!
Ważne, żeby teraz zwolnić, bo biodra trzymają się teraz na jednej tylko chrząstce (tak mi to tłumaczył gin) i musimy uważać, żeby druga nie poszła. Bo wtedy niestety może być gorzej... Więc jeszcze raz: żadnych obcasow/konturów, żadnych biegów (nawet na autobus), ograniczamy łażenie po schodach, a jak wstajemy z łóżka, to powolutku!
migussia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
migussia, kolor też dokładnie ten, granatowy żakardowy
Jak mąż go zobaczył to już o innym nie było mowy - piękne czerwone dodatki w ramie i kołach i te bieżniki ;P do tego jest leciutki i bardzo "miękki" super się nim manewruje. Nie wiem czy mąż do marca z zamawianiem wytrzyma bo tylko cięgle pyta kiedy wózek zamawiamy ;P Coś czuję że jeszcze przed świętami będzie u nas w domu
tola2014, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A jeśli chodzi o zespół cieśni nadgarstka, o którym pisała Pati, to dotyka on najczęściej osoby dużo pracujące na komputerze (z myszką, klawiaturą). To choroba zawodowa osób wykonujących pracę biurową- u mnie w robocie leczy się kilka osób- niestety potrafi nawracać... Ból mogą zmniejszyć m.in żelowe podkladki pod myszkę....
A może po prostu dziecko uciska Wam na jakiś nerw i po porodzie minie samoistnie?
Carolq lubi tę wiadomość
-
Raczej innego niż poliestrowy nie znajdziesztola2014 wrote:napiszcie czy jak są kombinezony zimowe bo w c&a za 35 zl ale..na metę jest 100% polyester i czy to ma jakieś duże znaczenie? w środku jest taki polarek. zwracała uwagę żeby body itd były 100% bawelna a z kombinezon em zastanawiam się Cy to ma duże znaczenie
Poliester szybko schnie, wiec szyje się z niego chyba 95% kurtek, kombinezonów (reszta to mieszanki z nylonem). A polar to też poliester
tola2014 lubi tę wiadomość
-
Tak wlasnie myslalam, ze Tako. Jak na wozek wielofunkcyjny maja bardzo zgrabne spacerowki. A przy tym maluch ma sporo miejsca:-) widzialam czarno-blekitny, piekny. Ale to chyba byl wlasnie moonlight.tola2014 wrote:tako omega plus. są jeszcze tako moonlight ale te omega mają lepszy materiał. są jeszcze szaro czerwone szaro granatowe i szaro brązowe.
tola2014 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Rozchodzenie spojenia sobie pilnujcie bo jak jest wiecej niz chyba 4 cm to jest to wskazanie do cesarki.
W ten tydzien ogarnęliśmy zakupy. Jeszcze musze szlafrok kupic, i aptekę odwiedzić po podkłady i podpaski, gotowe mleko na wszelki wypadek. I mogę czekac;).
Jutro ogarniemy miejsce w komodach.
Potem na 3 tygodnie do pracy
I w marcu pranko na raty;)
migussia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie słyszałam o tym, że w ciężkich przypadkach lekarze zalecają cc. Pytalam podczas ostatniego pobytu w szpitalu, czy mam jeszcze szansę na SN i póki co twierdzą, że tak. Oby tylko wszystko się zatrzymało, bo tym razem chcę spróbować SN...Baronowa_83 wrote:Rozchodzenie spojenia sobie pilnujcie bo jak jest wiecej niz chyba 4 cm to jest to wskazanie do cesarki.
W ten tydzien ogarnęliśmy zakupy. Jeszcze musze szlafrok kupic, i aptekę odwiedzić po podkłady i podpaski, gotowe mleko na wszelki wypadek. I mogę czekac;).
Jutro ogarniemy miejsce w komodach.
Potem na 3 tygodnie do pracy
I w marcu pranko na raty;)
Zakupiłam dziś jeszcze jedno mleczko do prania w Biedrze i chciałam rozpocząć pranie tych malutkich ubranek, żeby się nimi od nowa cieszyć, ale resztki rozsądku mi podpowiadają, żeby powstrzymać się jeszcze chwilkę- właśnie najlepiej do marca- gdzieś do połowy. To będzie jakiś 32tc u mnie. A w 34 spakuję torbę
-
Piękne wybrałyście te wózeczki! My gondolę dobijemy po synu (w sumie na budzie nie ma oznak używania, gorzej ze stelażem), a spacerówkę kupimy nową, lżejszą. Mamy wózek Taco Jumper Gtx i spacerówka ze stelażem jednak swoje waży (ale sprawdziła się super- syn w niej jeździł do 2lat 9m- później przesiadł się na rowerek biegowy)
A 4 lata temu nie było takich fajnych, kubełkowych limuzyn, jakie kupujecie
-
Negra wrote:Właśnie słyszałam o tym, że w ciężkich przypadkach lekarze zalecają cc. Pytalam podczas ostatniego pobytu w szpitalu, czy mam jeszcze szansę na SN i póki co twierdzą, że tak. Oby tylko wszystko się zatrzymało, bo tym razem chcę spróbować SN...
Zakupiłam dziś jeszcze jedno mleczko do prania w Biedrze i chciałam rozpocząć pranie tych malutkich ubranek, żeby się nimi od nowa cieszyć, ale resztki rozsądku mi podpowiadają, żeby powstrzymać się jeszcze chwilkę- właśnie najlepiej do marca- gdzieś do połowy. To będzie jakiś 32tc u mnie. A w 34 spakuję torbę
mam to samo ja w biedrze kupilam i plyn i proszek ;p i mam straszna ochote poprac te moje ciuszki i poprasowac i ladnie poukladac ale sie hamuje chce zeby byly świerze
Negra lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy mutsy evo
Patrycja24, migussia, pasia27, bereda11, patkaaxx90 lubią tę wiadomość
-
Negra - ciesn nadgarstka w ciazy t njczesciej efekt obrzekow. powinno po ciazy minac.(obrzek tkank miekkich pooduje ucisk na nerw promienowy, stad t dretwienie i bol.]pomoc moze taping i jesli ktos pracuje przy komputerze to chociazby uzywanie podkladek specjalnych pod myszki [maja taka spora wypustke]

my dzis zrbilismy rundke po sklepach z wozkami, jest kilka typow, a w biedrze kupilam platki kosmeyczne w zestawie z patyczkami dla Mlodej i lovele