X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam właśnie porządek w szafce z bielizną i jestem załamana ;p Dupa mi urosła o jakieś 5-10cm w obwodzie ;P Odłożyłam ponad 10 par majtek ;p w nic się nie mieszczę;p katastrofa...

U mnie chyba jeszcze lepiej w obwodzie (od początku ciąży + 15kg zalamka) i tez tylko czekam aż mi guma zacznie strzelać w tych gaciach i będą latac po pokoju jak wystrzelone z procy xD

migussia lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Moja mama tez trafila na lekarza jak rodzila, zajebistego, nie ma co. Stan przedrzucawkowy miała, 0 postępu porodu (pierwsze dziecko - ja), ledwo żywa, juz traciła przytomnosc, CRP skrajnie podwyzszone a lekarz do niej "spokooojnie, da pani rade". Lol, 37 LAT kobieta, postępu porodu brak od ilus godzin, stan przedrzucawkowy no ale wdl lekarza luz i spoko. I przyszedl jakis inny lekarz i jak zobaczyl wyniki to tak śmigali na cesarke ze az sie paliło. Urodzilam sie w zielonych wodach, lekko podduszona z opadającym tętnem. Ze 3 minuty więcej i albo bym byla teraz z porażeniem mózgowym na wózku albo bym się martwa urodzila. Dlatego teraz sie boje porodu, że trafie na jakiegos geniusza "da pani radeee" i cos pozniej bedzie nie tak

to widze,ze obie jestesmy z tego "szczesliwego" rocznika,co tacy chetni na cesarke byli,moja mam jak mnie rodzila miala 24 lata i rodzila w swietnym szpitalu w stolicy,z ktorego zrezygnowalam miedzy innymi ze wzgledu na tą sytuacje,mojej ammie akcja porodowa zaczela sie w sobote rano odeszly wody,pojechala do szpitala polozyli na oddzial i obserwowali jak sie toczy akcja porodowa,do tego stopnia dopuscili,ze bylam bez wod plodowych okolo 10h rozwracie slabo roslo,efekt taki,ze moja mama urodzila mnie w ogromnych męczarniach,bolo,bez wod plodowych nastepnej nocy o 2 oczywiscie przez cc obie zarazone sepsą,ja z połamanymi paluszkami moj dziadek latał po calym szpitalu i blagal o cesarke o czym slyszal tylko "panie jest niedziela,nikt panu na cesarke teraz nie przyjedzie" az moja mama powiedzial do poloznej,ze czuje ze umiera to wtedy podniosl sie alarm,zaczeli robic badania i zapadla decyzja ze cc...i ciaza byla prowadzona,przez slawnego profesora,jego synowie dzis przyjmuja w warszawie na czerniakowskiej takze dlatego ja uznalam od poczatku ze płace za cc i wymagam

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja też musiałam kupić nowe majty i biustonosze :P majty babcine ale wygodne :)
    Ja od tych babcinych bronię się rękami i nogami, udało mi się znaleźć nie drogie w ogromnym rozmiarze niebrzydkie, nawet z koronką, ale jak jeszcze urosnę to chyba też tylko te babcine mi zostaną;p;p

NatiB wrote:
    U mnie chyba jeszcze lepiej w obwodzie (od początku ciąży + 15kg zalamka) i tez tylko czekam aż mi guma zacznie strzelać w tych gaciach i będą latac po pokoju jak wystrzelone z procy xD
    Ale ja zupełnie nie wiem z czego ta dupa taka duża się zrobiła, bo u mnie na wadze tylko +4kg;p połowa poszła w cycki, a połowa w dupę;p

NatiB lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ale ja zupełnie nie wiem z czego ta dupa taka duża się zrobiła, bo u mnie na wadze tylko +4kg;p połowa poszła w cycki, a połowa w dupę;p

Może miednica się poszerza, się stawy luzują troche to i w obwód idzie

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    to widze,ze obie jestesmy z tego "szczesliwego" rocznika,co tacy chetni na cesarke byli,moja mam jak mnie rodzila miala 24 lata i rodzila w swietnym szpitalu w stolicy,z ktorego zrezygnowalam miedzy innymi ze wzgledu na tą sytuacje,mojej ammie akcja porodowa zaczela sie w sobote rano odeszly wody,pojechala do szpitala polozyli na oddzial i obserwowali jak sie toczy akcja porodowa,do tego stopnia dopuscili,ze bylam bez wod plodowych okolo 10h rozwracie slabo roslo,efekt taki,ze moja mama urodzila mnie w ogromnych męczarniach,bolo,bez wod plodowych nastepnej nocy o 2 oczywiscie przez cc obie zarazone sepsą,ja z połamanymi paluszkami moj dziadek latał po calym szpitalu i blagal o cesarke o czym slyszal tylko "panie jest niedziela,nikt panu na cesarke teraz nie przyjedzie" az moja mama powiedzial do poloznej,ze czuje ze umiera to wtedy podniosl sie alarm,zaczeli robic badania i zapadla decyzja ze cc...i ciaza byla prowadzona,przez slawnego profesora,jego synowie dzis przyjmuja w warszawie na czerniakowskiej takze dlatego ja uznalam od poczatku ze płace za cc i wymagam

No chore, strasznie. I oczywiscie szpital zadnych konsekwencji bo w tamtych latach malo kto o tym myślal. Ile dzieci się martwych rodzilo bo "da pani rade". Moja mama taką traume przeszla, że juz nigdy nie chciala slyszeć o kolejnej ciąży i wcale się jej nie dziwie. Jeszcze sie latami leczyła w klinice, bo zajsc nie mogli, jedno poronienie 3 laata przede mną w 12tyg ciąży i jeszcze by przy porodzie stracila dzieciaka.

Bartuś❤️
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    No chore, strasznie. I oczywiscie szpital zadnych konsekwencji bo w tamtych latach malo kto o tym myślal. Ile dzieci się martwych rodzilo bo "da pani rade". Moja mama taką traume przeszla, że juz nigdy nie chciala slyszeć o kolejnej ciąży i wcale się jej nie dziwie. Jeszcze sie latami leczyła w klinice, bo zajsc nie mogli, jedno poronienie 3 laata przede mną w 12tyg ciąży i jeszcze by przy porodzie stracila dzieciaka.

moja tez nie chciala sylszec o ciaży kolejnej i na samą myśl o tym dostawała paniki...mój poród też już sie pomału zbliża to często dzwoni do mnie i mówi,że jej się śnią koszmary z tym związane

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedziecie słyszały o jakiś fajnych promocjach na butelki lovi(najlepiej zestaw 2 szt.) to dajcie znać bo jestem na etapie poszukiwań.
    Co do wyjścia ze szpitala to malutkiej ubiorę komplecik-body, spodenki czapeczka i do tego śpiworek puchaty-no taki mam plan ale jak to wyjdzie w praniu hmm. zobaczmy

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przywiozłam kartony. Mam zapas ciuchów na rok ;).

Patrycja24 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/860ab28ec43b.jpg
    O takie cus☺

Baronowa_83, migussia, fistaszek88, Patrycja24, Kocia, Aniu_leczka, helutka lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest źle. Trochę małych dokupię z długim rękawem. i faktycznie coś na wyjście by się przydało

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Ja farbuję u fryzjera, co do składu nie wiem ale nie śmierdzą to najważniejsze. Ponoć lakiery do paznokci są gorsze niż farba do włosów ale nie ma co przeginać. Ja maluję i mam zamiar hybrydy robić w marcu.

Hehe do porodu lepiej zmyć pazury czyli sama natura, ja zapomniałam zdjąć obrączkę to zdjęli podczas cc i komentowali do męża

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i muszę to komuś opisać, bo zawiodłam się strasznie...
    Poprostu osoby prowadzące (położne, lekarz gin) to jakieś średniowiecze...
    Położna ostrzegła, że nie zyczy sobie abyśmy na porodówkę zabierały smoczki a nawet butelke czy mleko, bo będzie nieprzyjemnie (jej słowa), a jak któaś zapytała co ma zrobić, jak nie będzie miała mleka, to położna na to, że ma spiąć się i mieć...
    Po drugie cytuje "Teraz to gwiazdy na porodówkę z walizką na kółkach przyjeżdzają albo z dwiema, natomiast 30 lat temu kobieta z jedną reklamówką przychodziła" - no really??? No myślałam, że jabne...
    No i tekst lekarza, który pracuje w tym szpitalu, czy my jesteśmy z tego pokolenia co to musi mieć usg na każdej wizycie? Bo ileś tam lat temu nie było usg i jakoś dzieci się rodziły, a teraz kobiety z nudów wymyślaja..
    No i po tym tekscie już nie wytrzymałam, spakowałam sie i wyszłam
    Dzisiaj sie nawet tam nie szykuje i poważnie myślę, aby zmienić szpital.
    Poprostu musiałam komuś to opowiedzieć, bo jestem w szoku, że w tych czasach Ci ludzie jeszcze prowadzą zajęcia i całkiem dobre opienie na necie mają.

Ja nie miałam pokarmu, całe 3 dni siedziałam z dzieckiem przy cycku, nic nie spałam, dokarmiali jak maż pojechał a jak ja to nie bo mam cycki...... w końcu maż kupił mi mleko i butelkę i sama bez ich wiedzy robiłam, tak nigdy byśmy nie wyszli bo na moim cycku waga cały czas leciała w dół. A raz jak mi nie chciały dokarmić i pielegniarka przechodząc korytarzem usłyszała jak mój płacze z głodu to zaszła i zapytała, czemu on tak płacze, to powiedziałam ,że nie chcą go dokarmić jak tam poleciała i afery narobiła to moment po mnie przyszły

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:48

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:48

bereda11, kamisia88, Patrycja24, pasia27, JusWik lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na sesję brzuszkową na 2 kwietnia-mam nadzieję że nie za późno jak termin porodu mam na 11 maja ale wcześniej nie dało rady bo fryzjer mnie blokuje z którym umówiłam się na 30 marca,a z odrostami nie widzi mi się iść.Mąz jeszcze nic nie wie-uświadomię go w swoim czasie,mam nadzieję, że nie będzie robił większego problemu☺bo zdjęć nie lubi wogole(męczył się na sesji ślubnej )muszę znaleźć dobre argumenty

migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu wzięłam się za zamówienie w gemini.
    I zastanawiam się czy wy zamawiacie jakieś leki dla dzieci, coś na gorączkę, zaparcia, jakaś herbatkę, kurcze jestem zielona;)
    Bo ja nie mam pojęcia co mogłabym zamówić, ale wolałabym mieć coś w domu w razie co.

f2w343r81obn8r6j.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    A ja w końcu wzięłam się za zamówienie w gemini.
    I zastanawiam się czy wy zamawiacie jakieś leki dla dzieci, coś na gorączkę, zaparcia, jakaś herbatkę, kurcze jestem zielona;)
    Bo ja nie mam pojęcia co mogłabym zamówić, ale wolałabym mieć coś w domu w razie co.
    Dla dzieci paracetamol, czopki glicerynowe ewentualnie na zaparcia, nie wiem co do picia bo ja chce piersia karmic ale pewnie herbata koperkowa..

paris lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • migussia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:49

paris lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witaminie K też słyszałam, że podaje się ją podczas karmienia piersią, nawet dzisiaj dostałam prawie całe opakowanie od kuzynki, która niestety nie miała pokarmu.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wita k podaje sie od 8doby +d.zazwyczaj piszą na wypisie ze szpitala .ja zamawiam k+d w psikaniu by łatwo podać..wit.d podaje sie dluzej :-) nawet do 18stkie hehe samemu tez warto lykac i ja się suplementuje ostatnio jak nie zapomnę :-)

Co do reszty apteczki.komplementowalam ja jak się maly urodził..po pierwszej szczepionce kupiłam czopki glicerynowe jakby dostal ale nie uzylam he a druga wazna rzecz to byly krople na kolki które wyszly w 2mc..wiec rez kupowałam bieżąco..
    Warto zamówić tez jakis priobiotyk na jelitka a zamiast herbatek polecalam i polecam wode :-)

migussia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ