X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, z początku ciąży miałam robione igg i igm, a teraz mam wyniki tylko igg, ale nie wiem jak było zaznaczone na skierowaniu bo go nie mam, nie mam też tych wyników z początku, bo są w karcie u lekarza, a tego kodu do internetu już nie mam więc nie sprawdzę...

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę, czy szlafrok w szpitalu jest taki niezbędny? Nie mam szlafroka, w domu nie używam, a dać min. 70zł za coś co użyję kilka razy wydaje się zbędnym wydatkiem... Szukałam jakiegoś, ale albo są bardzo grube i ciepłe albo jakieś takie sztywne, w ogóle mi się nie podobają... i nie wiem czy jest sens kupować, może wezmę tylko cienki sweterek gdyby było chłodno?
    en szlafrok to chyba tak z dbalosci o wygode pacjentek.. ze troche czyms dupke mozna przykryc. ja jakis szlafrok mam, ale mysle ze np ocjonalnie jakas bluza rozpinana, tak n wszelki wypadek tez moze byc. :) nikt ci glowy nie urwie :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem ureaplasma, mykoplasma, chlamydia prowadzą do przedwczesnego porodu. Dlatego przed in vitro trzeba zrobic posiew i wyleczyć jeśli się ma. One nie dają praktycznie żadnych objawów, ale w ciąży bardzo niebezpieczne. Pewnie jest więcej różnych bakterii, ale ja te pamietam bo te musiałam mieć zrobione przed inf wlasnie.
    Co do szlafroka, nie jest konieczny w szpitalu, wystarczy ulubiony, rozpinany sweterek lub bluza.

domi05 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Iwa- a lekarka nie sugerowała, że to może być fragment czopa? Słyszałam, że u jednych odchodzi cały na raz, a u innych po kawałeczku i trwa to całymi tygodniami. Nie wiem, jak to się ma do rzeczywistości, bo tego nie doświadczyłam. Sprawdziła Ci Ph?

Dziewczyny- macie piękne brzuszki! Wszystkie, bez wyjątku :-)

Pasia- dziś zadzwoniła do mnie koleżanka i w trakcie rozmowy zapytała mnie, czy to prawda, że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej i jest większy. Przytaknęłam, bo u mnie tak właśnie jest. Też mam wrażenie, że niedługo pęknę.... Nie jesteś z tym sama :-) O tyle dobrze, że ja tym razem nie puchnę. Z synem w 36tc wyglądałam, jakby mnie ktoś napompował :-D
    oj dokladnie w moim przypadku to tez sie to potwierdza..z synem mialam taki chyba w 33-34 a teraz dop 27...az sie boje

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Iwa- a lekarka nie sugerowała, że to może być fragment czopa? Słyszałam, że u jednych odchodzi cały na raz, a u innych po kawałeczku i trwa to całymi tygodniami. Nie wiem, jak to się ma do rzeczywistości, bo tego nie doświadczyłam. Sprawdziła Ci Ph?

Dziewczyny- macie piękne brzuszki! Wszystkie, bez wyjątku :-)

Pasia- dziś zadzwoniła do mnie koleżanka i w trakcie rozmowy zapytała mnie, czy to prawda, że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej i jest większy. Przytaknęłam, bo u mnie tak właśnie jest. Też mam wrażenie, że niedługo pęknę.... Nie jesteś z tym sama :-) O tyle dobrze, że ja tym razem nie puchnę. Z synem w 36tc wyglądałam, jakby mnie ktoś napompował :-D

pytałam, ale powiedziała że gdyby czop to inaczej to wygląda, bo u mnie zero śluzu, zresztą powiedziała, że jeśli dalej będzie się coś pokazywać to mam do niej dzwonić, na razie spokój.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co jej ufam ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hej kochane.! Ja tylko tak na szybko wpadam napisać ,że u Nas w porządku ja dalej w szpitalu na dożylnym antybiotyku w posiewie wyszła bakteria, która była przyczyną odejścia wód.. No i rozkręcamy laktacje ;) 2 doba odciągania mleczka i 50-70ml ściągam, także jestem pozytywnie zaskoczona myslalam ,że dzisiaj po 30-40 dopiero będzie ,no ale grunt to nastawienie ;) Liviś ma sie dobrze jest naświetlana i jest karmiona jeszcze przez sondę, poza za słabym jeszcze odruchem ssania wszystko z Nią w porządku ;) Pozdrawiamy ;)

PS. Zamówiłam wczoraj 2 staniki do kp z tej firmy co Negra polecała dzisiaj mama mi przywie ,bo dopiero paczkę babcia odebrała i napisze jutro Wam co i jak :D

Super, dzielne dziewczyny :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Nie wiem, jak Wy, ale ja się od razu lepiej i pewniej czuję, jak mam na sobie ładną bieliznę :-)

Hehe ja też mam na sobie to cacko i mogę z czystym sumieniem polecić też te staniczki ,mam 70h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:46

Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Hehe ja też mam na sobie to cacko i mogę z czystym sumieniem polecić też te staniczki ,mam 70h ;)
    Hehehe no to mamy takie same cycuchy :-D
    Cieszę się, że jesteś zadowolona :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie wczoraj i dziś maluch chyba siedzi na pęcherzu, strasznie uciska, jakbym miała kamień w podbrzuszu. Do tego jak tylko podejdę gdzieś kawałek dalej lub szybciej to łapią mnie bóle w pachwinach, bóle u dołu brzucha (robi się taki twardy wówczas) + bolesny ucisk na nerw gdzieś w pośladku. Trochę mnie martią te ograniczenia :/ w takim momencie nie mogę się zgiąć bo ucisk staje się zbyt bolesny a wydaje mi się że nie mam jeszcze tak dużego brzucha... z tym że jestem dość niska i drobna. Do tego codzienne pobolewanie kręgosłupa. Dobrze że mam już zwolnienie, bo nie uśmiechałoby mi się dojeżdżać prawie godzinę do pracy i tam wysiedzieć bez możliwości położenia się na chwilę.
    Co do zakupów, czekam na wypłatę ;) na razie miałam kilka większych wydatków mieszkaniowych, bo chcemy zdążyć z odświeżeniem mieszkania przed majem :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell opisałaś dokładnie moje dolegliwości. Myślisz że to normalne na tym etapie? Ja zaczęłam panikować, w nocy wstałam spakowałam torbę do szpitala ale jak skończyłam przeszło, cały dzień było w miarę ok ale teraz znowu łapią mnie skurcze i ciężko mi nawet z boku na bok się przewrócić. Wizytę miałam mieć we wtorek ale jutro pojadę niech zbada mnie jakiś lekarz bo niestety mojej pani doktor nie ma w tym tygodniu, co za pomysł żeby na narty wyjeżdżać kiedy ja jestem w ciąży ;) a do wtorku to chyba oszaleje ze strachu. Chyba że jeszcze w nocy na IP pojadę.
    Wczoraj dostałam kolejną torbę (taką z ikei) ubranek, już nie chciałam brać bo mam pełną szafę ale nie chciałam nikomu zrobić przykrości i jak w domu przejrzałam to powiem wam że same perełki, wszystko jak nowe a nawet kilka bodziaków z metkami. Śmiałam się do męża że powinniśmy szybko dorobić jeszcze dwójkę żebym miała okazję chociaż raz każdą rzecz założyć :)

pasia27, Różyczka lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę, czy szlafrok w szpitalu jest taki niezbędny? Nie mam szlafroka, w domu nie używam, a dać min. 70zł za coś co użyję kilka razy wydaje się zbędnym wydatkiem... Szukałam jakiegoś, ale albo są bardzo grube i ciepłe albo jakieś takie sztywne, w ogóle mi się nie podobają... i nie wiem czy jest sens kupować, może wezmę tylko cienki sweterek gdyby było chłodno?
    Sama mam dylemat ale na allegro sa za 25-25zl wiec to jeszcze nie majątek..a sa cieniutkie..
    Osobiście bym nie brala ale jednak nie wiadomo jak będzie teraz ...
    Po pierwsze mogą przychodzić pielgrzymki do pacjentek na sali i warto sie troche okryć..z reszta raz bylam na dole w szpitalu po picie wiec tez ubralam hehe no i tak na koncu gdy ja juz bylam do wypisu a czekałam na małego bo miał wysokie Crp to k tak na sale przychodzilo z 15osob na obchód..lekarze..studenci..pielęgniarki i juz wtedy bylam w szlafroku..po co mieli mnie oglądać w koszuli haha no ale mowie albo pozycze na ten okres szpitala albo zobaczę w Pepco albo na necie za 30zl ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pati- dzielna Livcia, ssać szybko się nauczy i pójdziecie do domku.

Mam pytanie o tą bakterią, którą u Ciebie wykryli: czy wcześniej miałaś jakieś sygnały/objawy infekcji? Bakteria była w moczu, czy w pochwie?

Aaaa i mam nadzieję, że będziesz zadowolona ze staników! :-D

Posiew z pochwy odmrazu po przyjęciu mi zrobili wczoraj wynik był. Miałam właśnie ostatnio infekcje takie żółte upławy

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na izbie juz sie przebierasz w koszule no i szlafrok..pozniej sie lazi bo a to usg..a to bada ordynator..a to cos tam..a odwiedzający laza w kurtkach....troche głupio w koszuli opiętej he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:48

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:30

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie bluza to dobry pomysł :-)tylko czy ja się dopne w jakas?haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrazenie ze zaraz moj maly smyk wyskoczy z brzucha tak sie dobija :) super uczucie :) oby nie przeginal :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o szlafrok to ja wole miec ze soba bo jak bylam w szpitalu w zeszlym roku (operacja kolana) to nie wyobrazam sobie jakbym miala go nie miec. Caly czas jakies kontrole, studenci, wizyty rodzinne u innych pacjentow. Czasami musialam przejsc korytarzem do innego pokoju. A ludzi wkolo pelno. Niewiem jak to jest w szpitalu po porodzie ale szlafrok to jednak zawsze jakies zabezpieczenie. Zakryjesz sie i nic nie widac :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    W sumie bluza to dobry pomysł :-)tylko czy ja się dopne w jakas?haha
    No tak :)
    Nie pomyslałam, że większość rzeczy będzie za ciasna :)
    No moze warto poszukac szlafroczka, ale w cenie okazyjnej, bo szkoda kasy na cos co bedzie służyć 3 dni.

• Negra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafrok przydaje się w różnych sytuacjach w szpitalu: jak wołają na badania, albo np trzeba przemaszerować przez cały oddział na usg, to położne każą założyć szlafroki. Jak ostatnio leżałam na Patologii, to np. co któreś ktg było robione w zabiegowym (reszta w salach). Wtedy w rakim zabiegowym kladziesz się na leżance, podwijasz koszulkę i odsłaniasz brzuch (i razem z nim tyłek), żeby ktg można było podłączyć. A drzwi do gabinetu otwarte, a pod nimi kolejka chętnych do przyjęcia ciężarnych łącznie z mężami. Więc położne też prosiły o zabranie szlafroka i przykrywały nim odkryte pupy, żeby nie świecić :-)
    Po znieczuleniu wielu dziewczynom jest zimno- wtedy przydaje się do ogrzania.

Oczywiście nie musi to być koniecznie szlafrok- dlugi sweter, taki za pupę tez może być :-)

A na txm24 jest teraz wyprzedaż szlafroków- cienkie są po 28-30 zł. Szału nie robią, ale w sumie nie muszą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:15

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ