WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiecie jeszcze raz co to są za staniki bo nie mogę znaleźć. ..ja tez potrzebuje coś kupić. ..
    Pati super,ze się dobrze układa i cały czas o Tobie myślę ;) trzymajcie się! !!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Dziewczyny powiecie jeszcze raz co to są za staniki bo nie mogę znaleźć. ..ja tez potrzebuje coś kupić. ..
    Pati super,ze się dobrze układa i cały czas o Tobie myślę ;) trzymajcie się! !!
    Alles Mama :-)
    Np. Model Caffe Latte lekko usztywniony :-)

Larisa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie rzeczy kupiłyście w gemini - bardzo proszę o wskazówki ;)

brzuch i nogi mnie swędzą :( mam nadzieje ze to nie gestoza

• Negra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Podklady i majtki wielorazowe Canpol, maść Maltan, patyczki do uszu, waciki, pieluchy, butelki Lovi+smoczki, butelkę Avent, Alantany oba, żel do kąpieli Linomag, krem Linomag A+E, podkłady na łóżko, wkładki laktacyjne Penaten i nie wiem, co jeszcze :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:30

domi05 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Oj ja mam na prawdę sporo rzeczy no bo jeszcze troche pampersy 1 i 2poza tym dla Kscperka jeszcze.
    Dla malej sol morska ,Wit d+k ,alantan,do siebie tabl Prenalen na gardło,herbatkę laktacyjną,podpaski te długie,podklady na lóżko 5sz psczka i psczka mniejszych dla malej do przewijania..,majtki sisteczkowe 6szt paczka,a dla strszego Nasivin soft,Tantum verde,depulol haha no dla mnie witaminki jakies :-)
    Akurat Octenksept mam jeszcze wiec sobie daruje..przybory kosmetyczne mam ,sudocrem w raze w mam..no jest tego dla nasze 4ki haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkladki kupie w rosmanie najtańsze..i żel do kąpieli tez..
    Chusteczki Fitti z biedry no i paczke jakis innych jakby ja uczulilo czy cos..

A dla siebie do szpitala do pielęgnacji krocza mam saszetkę Tantum.rosa jak cos i do mycia szare mydlo w mydelniczce ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    KokoszaNell opisałaś dokładnie moje dolegliwości. Myślisz że to normalne na tym etapie? Ja zaczęłam panikować, w nocy wstałam spakowałam torbę do szpitala ale jak skończyłam przeszło, cały dzień było w miarę ok ale teraz znowu łapią mnie skurcze i ciężko mi nawet z boku na bok się przewrócić. Wizytę miałam mieć we wtorek ale jutro pojadę niech zbada mnie jakiś lekarz bo niestety mojej pani doktor nie ma w tym tygodniu, co za pomysł żeby na narty wyjeżdżać kiedy ja jestem w ciąży ;) a do wtorku to chyba oszaleje ze strachu. Chyba że jeszcze w nocy na IP pojadę.

niestety nie mam pojęcia, to moja pierwsza ciąża, a wizytę mam dopiero za 2 tyg. Jak łapie to staram się przeczekać, zwolnić, odpocząć. Jak się nie ruszam/nie chodzę to jest ok, ale faktycznie ciężko się nawet przewrócić na bok lub wstać. Daj znać jak się czegoś dowiesz :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sny o cc ... Chyba to tak przed wizyta za duzo mysle i glupieje. Dzis 16 45 wizytuje jeee. A potem znajomi w domu ehhh jak padne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 06:52

Iwa81 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, KokoszaneNell ja miałam takie skurcze i twardnienia brzucha.Zaczęłam się martwić i jak byłam ostatnio u gin to kazała dużo odpoczywać i brać na stałe no spę 2*1 tabl,od siebie biorę też magnez 3*2 i jest lepiej.Sprawdźcie też czy nie macie jakiejś infekcji, u mnie mocz od długiego czasu marny wychodził i furagine biorę.

A tak w ogóle to witam się w 27 tyg ciąży,ostatnia prosta :-)

pasia27, pasia27, Iwa81, Patrycja24, Nacia lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie taki długi kardigann, taki nie za ciepły nie za cienki i z dużo przyjemniejszego materiału niż te wszystkie szlafroki... i myślę że go właśnie wenę, chyba że jeszcze urosnę tak bardzo w pasie że nie będę umiała się nim okryć, ale na razie nie jest źle...

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Oj... się nazbierało:
    gruszka do nosa, gaziki jałowe i niejałowe, pieluchy tetrowe, linomag A+E, nożyczki, cążki, szczotka do butelek, maltan, woreczki do sterylizacji, szare mydło, tantum rosa, majtki siateczkowe baby ono, herbatka koperkowa, podkłady poporodowe canpol, wkładki laktacyjne baby ono, butelki tommee tippee zestaw startowy, olejek migdałowy, sól fizjologiczna, ziajka spf30 od urodzenia, pregna plus 2 paczki (zapas do końca ciąży, tańsze 10zł niż u nas w stacjonarnej),

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i dodatkowo potrzebuje Waszej rady. Pani ginekolog kazała zrobić mi badania na toksoplazmozę ale nie dokładnie mi powiedziała czy musze zrobić igg czy img może któraś z Was jest w stanie mi powiedzieć które sie robi?

Przy toxoplazmozie, z automatu badają zarówno Img jak i Igg, bo o to w tym chodzi że trzeba oznaczyć poziom i jednego i drugiego.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Domi co to są woreczki do sterylizacji??

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzs 28tydz !
    Oby jeszcze 10tyg wytrzymać ;-) chociaż wczoraj uslyszalam ze dziewczynki lubią się wracać po wianki?hehe czyli rodzic po terminu.....uuuuu

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Hejo dziewczyny :)
    Candles bardzo wspolczuje takiej lekarki. Ja zmienilam lekarza i jestem zadowolona, uwazam ze nie ma co sie meczyc.. Ja nie wytrzymalam juz i zaluje jedynie ze wczesniej nie zmienilam.

Fajne macie te brzuszki.
    Pasia Twoj to faktycznie duuuzy:)
    Iwa odpoczywaj :)

migussia: będę :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Szlafrok przydaje się w różnych sytuacjach w szpitalu: jak wołają na badania, albo np trzeba przemaszerować przez cały oddział na usg, to położne każą założyć szlafroki. Jak ostatnio leżałam na Patologii, to np. co któreś ktg było robione w zabiegowym (reszta w salach). Wtedy w rakim zabiegowym kladziesz się na leżance, podwijasz koszulkę i odsłaniasz brzuch (i razem z nim tyłek), żeby ktg można było podłączyć. A drzwi do gabinetu otwarte, a pod nimi kolejka chętnych do przyjęcia ciężarnych łącznie z mężami. Więc położne też prosiły o zabranie szlafroka i przykrywały nim odkryte pupy, żeby nie świecić :-)
    Po znieczuleniu wielu dziewczynom jest zimno- wtedy przydaje się do ogrzania.

Oczywiście nie musi to być koniecznie szlafrok- dlugi sweter, taki za pupę tez może być :-)

A na txm24 jest teraz wyprzedaż szlafroków- cienkie są po 28-30 zł. Szału nie robią, ale w sumie nie muszą :-)

SZLAFROK - odwieczny problem :)
    Ja tez długo myślałam czy kupować, czy nie, ale tj dziewczyny piszą, często jest dużo łażenia po szpitalu, i chyba średnio komfortowo się człowiek czuje latając w samej koszuli. ja ostatecznie kupiłam w reserved z przeceny na 69zł, może nie bardzo tani, ale za to długość mi odpowiada i szukałam koloru żeby mi pasował do koszuli, lans musi być co nie :D Jeśli w swoich miastach macie taki Sklep jak Sieć SZACHOWNICA - mają chyba też sprzedaż internetową, to ostatnio widziałam że pojawiły się tam szlafroki po 30zł w 4 kolorach, całkiem przyjemne w dotyku.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie - dziduch zdrowy, jakis tydzień przymały, ale to po rodzicach ;) no i WRESZCIE (dr twierdzi że na milion% i opatrzył to zdjeciem narządu :P ) potwierdzona płeć - będę miała syna :D

Co do toxo to potwierdzam już co wyżej dziewczyny pisały, też miałam robione z automatu oba (IGG + IGM).

Wczoraj wybrałam się do Ikei, kupiłam pojemniki pod łóżeczko (jest bez szuflady więc chcę wykorzystac przestrzeń), ochraniacze 'przeciwsikowe' na materacyk (chociaż materaca jeszcze nie mam :P ) i jak to w Ikei - masę pierdół.

Iwa81, pasia27, candles88, Dariaaa88, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po naświetlaniu na nadgarstki i po krwi :)
    Co po wianki to u Nas i wszystkich znajomych dziewczyny przed terminem , wiec nie wiem czysto nie kolejny przesad :)
    Toxo tez 2 wyniki .
    Dziewczyny lekarz mówił mi ze teraz bedzie duzo kucia , wiecie jakie badania powinno sie wykonać . Dzis zdziwiło mnie cos ze Pani mi powiedziała , ze grupę krwi muszę miec w orginale a myślałam ze taki wydruk z kompa wystarczy . Czy jakieś jeszcze badania powinnam miec w orginale .
    A i Pasia idziemy łepek w łepek :) leci czas ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:49

pasia27 lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Widzę temat szlafroków, ja kupuję na pewno. Używam szlafroka bardzo często a że mam jeden taki cieplutki grupy a od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna cieńszego bawełnianego to w końcu mam okazję ;)

Dziś zaczynam 30 tydzień ciąży :D Jeszcze wytrzymać jakieś 7-8 tygodni i mogę rodzić :P

Iwa81, pasia27, Carolq, Nacia, Kłosia lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ