WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szlafrok to tylko bawelniany cieniutki. Raz ze taki pluszowy zajmie pól torby. A dwa w szpitalach polozniczych jest milion stopni;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam pytanie, bo nie kojarzę takiego wątku tutaj, czy któraś z Was miała do czynienia/myślała o wielorazowych pieluszkach? Takich typu kieszonka? Czy bez zbędnych fanaberii od razu zdecydowałyście się na pampersy? (ostatnio sobie czytam o różnych ciażowo-dzieciowych dziwactwach hahaha)

Rudzina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fallegro.pl%2Fpromocja-szlafrok-damski-z-kapturem-bawelna-m-i5864354221.html&h=-AQGwACbu&s=1

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Przy toxoplazmozie, z automatu badają zarówno Img jak i Igg, bo o to w tym chodzi że trzeba oznaczyć poziom i jednego i drugiego.
    Iwa ja teraz na wynikach nie mam img, więc chyba nie z automatu, ale nie wiem jak to w końcu z tym jest...

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam się i ja!! Wlasnie czekam w poczekalbi u giną. Takze buziaki wszystkim wizytujacym i w ogóle wszystkim

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Wkladki kupie w rosmanie najtańsze..i żel do kąpieli tez..
    Chusteczki Fitti z biedry no i paczke jakis innych jakby ja uczulilo czy cos..

A dla siebie do szpitala do pielęgnacji krocza mam saszetkę Tantum.rosa jak cos i do mycia szare mydlo w mydelniczce ;-)

a tę saszetki kupowałaś w Aptece?
    Powiem Wam że ostatnio kupiłam podkłady poporodowe, w pierwszej wersji miałam kupić z Belli bo w sumie kilka osób mi o nich mówiło, ale ostatecznie dorwałam z Canpolu - lepsze trochę przypominają krótszego Pampersa ;) oczywiście są cieńsze, ale wyprofilowane że na pewno nic bokiem nie ucieknie, i mają też pasek do przyklejenia do majtek, majtki a bardziej takie szorty niż figi tez dorwałam z Canpolu, wydają się praktyczne - czas pokaże :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Hej

Domi co to są woreczki do sterylizacji??

Coś zamiast sterylizatora do butelek: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-w-mikrofalowej.html
    Uznaliżmy że nie chcemy przesadzać ze sterylnością, później co najwyżej przepłukać wrzątkiem. Chcemy tylko wszystko na początku z nowości wysterylizować i trochę może na początku. Te torebki są na 100 steryzlizacji, a kosztują o wiele mniej niż sterylizator, który domyślam się stałby nieużywany. Na razie kupiliśmy te, a gdybyśmy jednak z jakiegoś powodu zmienili zdanie to sterylizator dokupimy później - ale wątpię ;p

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    U mnie dzs 28tydz !
    Oby jeszcze 10tyg wytrzymać ;-) chociaż wczoraj uslyszalam ze dziewczynki lubią się wracać po wianki?hehe czyli rodzic po terminu.....uuuuu

Ja słyszałam to samo o chłopakach - że lubią przychodzić na świat później i być przenoszeni ;p Więc chyba i w jednym i w drugim tyle samo prawdy ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Coś zamiast sterylizatora do butelek: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-w-mikrofalowej.html
    Uznaliżmy że nie chcemy przesadzać ze sterylnością, później co najwyżej przepłukać wrzątkiem. Chcemy tylko wszystko na początku z nowości wysterylizować i trochę może na początku. Te torebki są na 100 steryzlizacji, a kosztują o wiele mniej niż sterylizator, który domyślam się stałby nieużywany. Na razie kupiliśmy te, a gdybyśmy jednak z jakiegoś powodu zmienili zdanie to sterylizator dokupimy później - ale wątpię ;p

o widzę temat sterylizacji, też nad tym myślałam ,tylko właśnie żeby nie przesadzać z tym parasolem ochronnym :D ja zdecydowałam się na taki zestaw: i w nim jest tez pudełko do steryzlizacji, i chyba na tym poprzestanę.
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-super-i5118291849.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja słyszałam to samo o chłopakach - że lubią przychodzić na świat później i być przenoszeni ;p Więc chyba i w jednym i w drugim tyle samo prawdy ;p

A ja słyszałam tez że chłopaki lubią póżniej,
    a dziewczynki właśnie wcześniej i trzeba uważać zwłaszcza przy dziewczynkach na 8 miesiąc ciąży.

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.Ja zaczęłam interesować się tematem czarno białe od narodzin-dziecko widzi tylko kontury i najbardziej stymulują go od urodzenia czarnymi biały kolor (bo w sumie taki na początku tylko widzi).Kusi mnie by coś zamówić. Dodaje stronkę dla ciekawych tematu-myślę że naprawdę warto-sądząc po opinie psychologa oraz wielu mam.
    Polskie czarno-białe zabawki i akcesoria dla niemowląt - przegląd - Kupuję Polskie Produkty
    http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2014/05/polskie-czarno-biae-zabawki-dla.html?m=1

Carolq, domi05, tola2014 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    o widzę temat sterylizacji, też nad tym myślałam ,tylko właśnie żeby nie przesadzać z tym parasolem ochronnym :D ja zdecydowałam się na taki zestaw: i w nim jest tez pudełko do steryzlizacji, i chyba na tym poprzestanę.
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-super-i5118291849.html

Iwa, ja chciałam kupić ten sam zestaw, ale jak się zgłębiłam trochę w temacie laktatorów, to ten odpadł zupełnie, ponoć jest beznadziejny... Nie wiem ile w tym prawdy, może któraś mama tu używała, ale w internecie ma sporo negatywnych opinii... nawet nie wiem czy jakieś pozytywne znalazłam, i tak kupiłam butelki osobno za 54zł (zestaw startowy) i laktator z aventu za 60zł odkupiłam od jednej babki

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej dziewczynki.Ja zaczęłam interesować się tematem czarno białe od narodzin-dziecko widzi tylko kontury i najbardziej stymulują go od urodzenia czarnymi biały kolor (bo w sumie taki na początku tylko widzi).Kusi mnie by coś zamówić. Dodaje stronkę dla ciekawych tematu-myślę że naprawdę warto-sądząc po opinie psychologa oraz wielu mam.
    Polskie czarno-białe zabawki i akcesoria dla niemowląt - przegląd - Kupuję Polskie Produkty
    http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2014/05/polskie-czarno-biae-zabawki-dla.html?m=1
    Ja mam właśnie light balls zrobione w kontrastowych kolorachL biały, ciemno szary, ciemny granat i czerwony i powieszę je nad łóżeczkiem :) A jeśli ktoś będzie pytał co kupić to chcę poprosić na pewno o kontrastowe książeczki albo karty

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś a ja mam 2 książeczki kontrastowe dla małego, może na początku praktyczne nie będą ale później pewnie młodego zainteresują ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 2 książeczki :) z seri widzę to kwadraty i koła koszt koło 4 zł sztuka dostępne no. W Empiku oraz rożnych marketach . Jak zobaczyłam jak mojej kuzynki 3 miesięczna Mała mogła
    Leżeć i patrzeć na nią to odrazu jej kupiłam :) fajne i tanie :)
    O jakaś czarno biała zabawkę poprosiłam babcie jak sie pytała co kupić dla Małej :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szlafroków mam chyba z 3 ;P bo uwielbiam chodzić i jeszcze na Mamusia mi dokupiła jeden z Minky pudrowo różowy do szpitala :) jest cieniutki mieli i super :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafroki tez lubię ;) mam 2 ciepłe w domu a taki cienki kupiłam w Primarku jakiś czas temu na wakacjach, więc myślę, ze się nada.

Rudzina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Tez myslalam o tych czarno bialych kontrastach. Zastanawialam sie nad posciela.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,mialam odpoczac od forum,ale nienchce siendac depresji...a wiem,że jak przestane tunzaglądac to bede siedziec w domu i rozmyslac,umowilam sie do fryzjera na obcięcie i farbe.....dzisiaj leże w łózku,przeziębienie powoli ustępuje,narazie to nie mam na nic sily,poklocilam sie z mężem rano,boli mnie gardlo,mam katar,lzy mi sie leja i w dodatku boli spojenie łonowe,poprosilam aby zostal ze mna,bo nawet pojsicie do toalety sprawia mi ogromny bol,no ale olał mnie,powiedzial,że praca jest ważniejsza (wtf?!)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,mialam odpoczac od forum,ale nienchce siendac depresji...a wiem,że jak przestane tunzaglądac to bede siedziec w domu i rozmyslac,umowilam sie do fryzjera na obcięcie i farbe.....dzisiaj leże w łózku,przeziębienie powoli ustępuje,narazie to nie mam na nic sily,poklocilam sie z mężem rano,boli mnie gardlo,mam katar,lzy mi sie leja i w dodatku boli spojenie łonowe,poprosilam aby zostal ze mna,bo nawet pojsicie do toalety sprawia mi ogromny bol,no ale olał mnie,powiedzial,że praca jest ważniejsza (wtf?!)
    Candles88 kochana spokojnie, nie denerwuj sie z tymi naszymi chlopami juz tak jest ze niewiele rozumieja jesli nas cos boli czy cos dolego. Moj jak powiem ze źle sie czuję to odpowiada cyt." Kotek a co ja mam powiedziec albo juz mi nic nie mow ja to mam.... itp."

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ