X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szlafrok to tylko bawelniany cieniutki. Raz ze taki pluszowy zajmie pól torby. A dwa w szpitalach polozniczych jest milion stopni;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam pytanie, bo nie kojarzę takiego wątku tutaj, czy któraś z Was miała do czynienia/myślała o wielorazowych pieluszkach? Takich typu kieszonka? Czy bez zbędnych fanaberii od razu zdecydowałyście się na pampersy? (ostatnio sobie czytam o różnych ciażowo-dzieciowych dziwactwach hahaha)

Rudzina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fallegro.pl%2Fpromocja-szlafrok-damski-z-kapturem-bawelna-m-i5864354221.html&h=-AQGwACbu&s=1

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Przy toxoplazmozie, z automatu badają zarówno Img jak i Igg, bo o to w tym chodzi że trzeba oznaczyć poziom i jednego i drugiego.
    Iwa ja teraz na wynikach nie mam img, więc chyba nie z automatu, ale nie wiem jak to w końcu z tym jest...

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam się i ja!! Wlasnie czekam w poczekalbi u giną. Takze buziaki wszystkim wizytujacym i w ogóle wszystkim

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Wkladki kupie w rosmanie najtańsze..i żel do kąpieli tez..
    Chusteczki Fitti z biedry no i paczke jakis innych jakby ja uczulilo czy cos..

A dla siebie do szpitala do pielęgnacji krocza mam saszetkę Tantum.rosa jak cos i do mycia szare mydlo w mydelniczce ;-)

a tę saszetki kupowałaś w Aptece?
    Powiem Wam że ostatnio kupiłam podkłady poporodowe, w pierwszej wersji miałam kupić z Belli bo w sumie kilka osób mi o nich mówiło, ale ostatecznie dorwałam z Canpolu - lepsze trochę przypominają krótszego Pampersa ;) oczywiście są cieńsze, ale wyprofilowane że na pewno nic bokiem nie ucieknie, i mają też pasek do przyklejenia do majtek, majtki a bardziej takie szorty niż figi tez dorwałam z Canpolu, wydają się praktyczne - czas pokaże :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Hej

Domi co to są woreczki do sterylizacji??

Coś zamiast sterylizatora do butelek: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-w-mikrofalowej.html
    Uznaliżmy że nie chcemy przesadzać ze sterylnością, później co najwyżej przepłukać wrzątkiem. Chcemy tylko wszystko na początku z nowości wysterylizować i trochę może na początku. Te torebki są na 100 steryzlizacji, a kosztują o wiele mniej niż sterylizator, który domyślam się stałby nieużywany. Na razie kupiliśmy te, a gdybyśmy jednak z jakiegoś powodu zmienili zdanie to sterylizator dokupimy później - ale wątpię ;p

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    U mnie dzs 28tydz !
    Oby jeszcze 10tyg wytrzymać ;-) chociaż wczoraj uslyszalam ze dziewczynki lubią się wracać po wianki?hehe czyli rodzic po terminu.....uuuuu

Ja słyszałam to samo o chłopakach - że lubią przychodzić na świat później i być przenoszeni ;p Więc chyba i w jednym i w drugim tyle samo prawdy ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Coś zamiast sterylizatora do butelek: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-woreczki-do-sterylizacji-w-kuchence-w-mikrofalowej.html
    Uznaliżmy że nie chcemy przesadzać ze sterylnością, później co najwyżej przepłukać wrzątkiem. Chcemy tylko wszystko na początku z nowości wysterylizować i trochę może na początku. Te torebki są na 100 steryzlizacji, a kosztują o wiele mniej niż sterylizator, który domyślam się stałby nieużywany. Na razie kupiliśmy te, a gdybyśmy jednak z jakiegoś powodu zmienili zdanie to sterylizator dokupimy później - ale wątpię ;p

o widzę temat sterylizacji, też nad tym myślałam ,tylko właśnie żeby nie przesadzać z tym parasolem ochronnym :D ja zdecydowałam się na taki zestaw: i w nim jest tez pudełko do steryzlizacji, i chyba na tym poprzestanę.
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-super-i5118291849.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja słyszałam to samo o chłopakach - że lubią przychodzić na świat później i być przenoszeni ;p Więc chyba i w jednym i w drugim tyle samo prawdy ;p

A ja słyszałam tez że chłopaki lubią póżniej,
    a dziewczynki właśnie wcześniej i trzeba uważać zwłaszcza przy dziewczynkach na 8 miesiąc ciąży.

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.Ja zaczęłam interesować się tematem czarno białe od narodzin-dziecko widzi tylko kontury i najbardziej stymulują go od urodzenia czarnymi biały kolor (bo w sumie taki na początku tylko widzi).Kusi mnie by coś zamówić. Dodaje stronkę dla ciekawych tematu-myślę że naprawdę warto-sądząc po opinie psychologa oraz wielu mam.
    Polskie czarno-białe zabawki i akcesoria dla niemowląt - przegląd - Kupuję Polskie Produkty
    http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2014/05/polskie-czarno-biae-zabawki-dla.html?m=1

Carolq, domi05, tola2014 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    o widzę temat sterylizacji, też nad tym myślałam ,tylko właśnie żeby nie przesadzać z tym parasolem ochronnym :D ja zdecydowałam się na taki zestaw: i w nim jest tez pudełko do steryzlizacji, i chyba na tym poprzestanę.
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-super-i5118291849.html

Iwa, ja chciałam kupić ten sam zestaw, ale jak się zgłębiłam trochę w temacie laktatorów, to ten odpadł zupełnie, ponoć jest beznadziejny... Nie wiem ile w tym prawdy, może któraś mama tu używała, ale w internecie ma sporo negatywnych opinii... nawet nie wiem czy jakieś pozytywne znalazłam, i tak kupiłam butelki osobno za 54zł (zestaw startowy) i laktator z aventu za 60zł odkupiłam od jednej babki

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej dziewczynki.Ja zaczęłam interesować się tematem czarno białe od narodzin-dziecko widzi tylko kontury i najbardziej stymulują go od urodzenia czarnymi biały kolor (bo w sumie taki na początku tylko widzi).Kusi mnie by coś zamówić. Dodaje stronkę dla ciekawych tematu-myślę że naprawdę warto-sądząc po opinie psychologa oraz wielu mam.
    Polskie czarno-białe zabawki i akcesoria dla niemowląt - przegląd - Kupuję Polskie Produkty
    http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2014/05/polskie-czarno-biae-zabawki-dla.html?m=1
    Ja mam właśnie light balls zrobione w kontrastowych kolorachL biały, ciemno szary, ciemny granat i czerwony i powieszę je nad łóżeczkiem :) A jeśli ktoś będzie pytał co kupić to chcę poprosić na pewno o kontrastowe książeczki albo karty

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś a ja mam 2 książeczki kontrastowe dla małego, może na początku praktyczne nie będą ale później pewnie młodego zainteresują ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 2 książeczki :) z seri widzę to kwadraty i koła koszt koło 4 zł sztuka dostępne no. W Empiku oraz rożnych marketach . Jak zobaczyłam jak mojej kuzynki 3 miesięczna Mała mogła
    Leżeć i patrzeć na nią to odrazu jej kupiłam :) fajne i tanie :)
    O jakaś czarno biała zabawkę poprosiłam babcie jak sie pytała co kupić dla Małej :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szlafroków mam chyba z 3 ;P bo uwielbiam chodzić i jeszcze na Mamusia mi dokupiła jeden z Minky pudrowo różowy do szpitala :) jest cieniutki mieli i super :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafroki tez lubię ;) mam 2 ciepłe w domu a taki cienki kupiłam w Primarku jakiś czas temu na wakacjach, więc myślę, ze się nada.

Rudzina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Tez myslalam o tych czarno bialych kontrastach. Zastanawialam sie nad posciela.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,mialam odpoczac od forum,ale nienchce siendac depresji...a wiem,że jak przestane tunzaglądac to bede siedziec w domu i rozmyslac,umowilam sie do fryzjera na obcięcie i farbe.....dzisiaj leże w łózku,przeziębienie powoli ustępuje,narazie to nie mam na nic sily,poklocilam sie z mężem rano,boli mnie gardlo,mam katar,lzy mi sie leja i w dodatku boli spojenie łonowe,poprosilam aby zostal ze mna,bo nawet pojsicie do toalety sprawia mi ogromny bol,no ale olał mnie,powiedzial,że praca jest ważniejsza (wtf?!)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,mialam odpoczac od forum,ale nienchce siendac depresji...a wiem,że jak przestane tunzaglądac to bede siedziec w domu i rozmyslac,umowilam sie do fryzjera na obcięcie i farbe.....dzisiaj leże w łózku,przeziębienie powoli ustępuje,narazie to nie mam na nic sily,poklocilam sie z mężem rano,boli mnie gardlo,mam katar,lzy mi sie leja i w dodatku boli spojenie łonowe,poprosilam aby zostal ze mna,bo nawet pojsicie do toalety sprawia mi ogromny bol,no ale olał mnie,powiedzial,że praca jest ważniejsza (wtf?!)
    Candles88 kochana spokojnie, nie denerwuj sie z tymi naszymi chlopami juz tak jest ze niewiele rozumieja jesli nas cos boli czy cos dolego. Moj jak powiem ze źle sie czuję to odpowiada cyt." Kotek a co ja mam powiedziec albo juz mi nic nie mow ja to mam.... itp."

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ