WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta nie od dzisiaj wiadomo, ze faceci dojrzewaja do 4 r.ż.
    potem juz tylko rosna :-D

Negra, pasia27, xpatiiix3, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Ci nasi faceci.. Mój jakiś czas temu stukał palcem w brzuch i mówił "Młody wychodź już, bo tata się doczekać nie może", a ja z przerażeniem że lepiej niech jeszcze taty nie słucha i grzecznie w brzuszku czeka na odpowiedni termin ;)

Nacia, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Ehh Ci nasi faceci.. Mój jakiś czas temu stukał palcem w brzuch i mówił "Młody wychodź już, bo tata się doczekać nie może", a ja z przerażeniem że lepiej niech jeszcze taty nie słucha i grzecznie w brzuszku czeka na odpowiedni termin ;)

Jakbym widziala mojego meza :) tez stuka w brzuch i mowi zeby tak nie kopal bo mamusie to boli a jak chce to niech juz wyjdzie bo wszyscy na niego czekaja. A ja tylko modle sie zeby dotrzymac do tego 9 miesiaca ;) to sa wlasnie faceci...

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia z tym uspokajaniem też jest identycznie u nas :D

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah mój też powtarza małemu zeby jeszcze tam posiedział, albo dzwoni do mnie i mówi że poskarży się synciowi i mnie kopnie w brzuch. Nie powiem bo ciągle pyta jak tam mały, czy łobuzuje, jak się czuję ale od pewnych spraw jest daleko i jak bym sama nie zaczęła np. wyprawki robić to by się nie wziął za nic bo przecież mamy czas... ale faceci już tacy są i nic na to nie poradzimy. Jak chcę coś to i tak zawsze na swoim postawię i jest tak jak ja chce a on przeważnie mi ustępuje bo wie że nie odpuszczę :-D
    Wkurza mnie tylko tym że ja odkładam każdy grosz bo kasa potrzebna a on ciągle coś wymyśla co musi kupić i tym sposobem gówno zostaje z odłożonych pieniędzy. Dlatego kupuję na bieżąco i już.
    ach to se ponarzekałam heheheheh

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necie hehe no jakiś wielkich nadziei to ja dobie nie robię. Mnie akurat to wkurza że muszę my wszystko mówić. ...ahhhh brak słów.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak pół na pół ;) czasem nie zauważa że jestem w ciąży i mam już ograniczenia, szybciej się męczę itp., a czasem jest nadopiekuńczy. Co do zakupów, z tym oszczędzaniem mamy podobnie ;) ale ja "najgrubsze" rzeczy już kupiłam, więc mam z głowy, zaś wyprawka kosmetyczna to chwila moment. Ciuszków mam już chyba za dużo ;) zależało mi tylko na kupnie suszarki i też postawiłam na swoim, mamy nieduże mieszkanie bez balkonu i jak oddam sypialnię na pokój maluszka to chyba na głowie będę suszyła ciuchy. Ale od wczoraj stoi :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki :)
    u mnie to juz trzecia ciaża ;) no o dwóch poronieniach nie wspomnę ...
    także ten -- mój jest daaaleko od spraw wyprawkowych - zresztą i ja jeszcze gdzieś w tyle -przy trzecim dziecku tak to jest - ale Wam pierworódkom sie wcale a wcale nie dziwie :) to jest piękne prawda?? te listy - te zakupy ;)
    ależ to cieszy :)
    no cóż ja wózeczek dostanę od kolezanki po 8 letniej dziewczynce - co prawda mialam dwa wózki - kazde dziecko miało swój - ale oddałam :P i na zwrot nie mam co liczyc niestety -- ponoć nie nadają sie do uzytku echhh
    marzyłam o takim 3 funkcyjnym zeby ten fotelik na stelazu zamocowac - samo lato bedzie - byłoby najwygodniej -- ale chyba skorzystam z oferty kolezanki i te 1500zł zainwestuje w jakies mebelki do pokoju i troche wyprawki ... pozatym w gondoli mój mały jeżdził max do 5 miesiąca potem spacerówka była za masywna - wiec kupiliśmy zwrotniejszą i tym sposobem wózeczek na długo sie nie przydał ;) ale jeszcze pomyślę no i zobaczę jak to bedzie z finansami ;)
    czekam na kaskę z us - i wezmę sie za zakupy w gemini ... troche ciuszków juz uzbierałam - ale mimo wszystko allegro czeka ;) /ale to dopiero po świętach / koszule jedną juz mam - szlafrok za waszą radą zamówiłam w textyl market za 30zł - cieniutki -ale szlafrok muszę mieć koniecznie - wiem z autopsji .... kapcie i jeszcze ze dwie koszule dokupię później ;) do porodu wezmę jakąś swoją najstarszą ;) bo będzie raczej do wyrzutu ;) chociaz ostatnią po porodzie z synkiem mąż odrazu wyprał i leży czyściutka w szafie - nic jej sie nie stało ;)
    Negra - a ty w Białęj bedziesz rodzić ??? dzieki za info o zakupach w gemini :) nie chce kupowac rzeczy nie potrzebnych ,a wiem ,że w tym całym nawale adrenaliny przedporodowej -częstoi gęsto niektóre zakupy są naprawdę zbędne ;) buziaki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietam ze przy pierwszym dziecku kupiłam a nie uzylam ani razu -albo kilka

* sterylizator do butelek
    * przewijak nie usztywniany - absolutny kicz -zsuwał sie z komody - 2x razy jedynie użyłam
    * laktator /okazało sie ,że nie karmiłam piersią
    *wkładki laktacyjne /z/w/
    *kosmetyki firmy jonson - uczulały /polecam Nivea lub Bambino/
    * taki tiul na łóżeczko - nie pamiętam jak to się nazywało /podobne do firanki / zbierało tylko kurz - założone na miesiąc było potem wylądowało w szafie
    jak coś jeszcze sobie przypomne to napiszę ;)

tola2014 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh candles... Slomce nie jesteś sama.. Tez mam podobna sytuacje. Moze nie do tego stopnia.. Ale.. Nie zauwaza ze brzuch juz spory wiec ciężko mi pewne rzeczy robic; jak stronę z bolu bo czy brzuch ciągnie czy skurcz, to zaraz słyszę bez przesady nie udawaj.. Z wyprawka tez jestem kompletnie sama, bo cyt:"ty lepiej wiesz". Jak sie spytalam czy zamierza dać choc troche kasy bo ja zeszlam prawie calkowicie to uslyszalam ze przeginam z kupowaniem (no tak bo kocyki, pampersy, kilka ciuszków, inhalator termometr chusteczki nawilżane to przeciez moje widzimisię... awsze sa tertra wata. A mala owinę moim swetrem bedzie taniej!!) dopiero jak zaczekam się drzeć i ryczec zaczail co zrobil zle.. Oczywiście tłumaczenie ze przeciez on nie ma niczego na myśli i w ogóle zebym wyluzowala.. Ehhh czasem mam ochote go udusić. Golymi rękoma. I wyrzucić z domu (ale cóż zrobic.. Jak takie sknerstwo i brak mózgu w pewnych sytuacjach to z domu wyniósł.. Moja tesciowa jest mistrzynia taktu i ogląda..a jak cos powie to sie człowiek zastanawia czy śmiać sie czy plakac czy wyjsc z pokoju)(i tak np ja wciazy uslyszalam ze powinnam pracować jak najdłużej bo kasa sie przeciez przyda.. Nie żeby co ale jestem pielegniarka na SORze w szpitalu klinicznym-wiec mam wszystko..wlacznie z na chwile ovlbecna swinska grypa na oddziale.. Ale jej córcia pracujaca jako przedszkolanka to na l4niech idzie jak najszybciej!!)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candless,
    faceci są z Marsa, pamiętaj :)
    Mój ma na wszystko czas, ostatnio mu mówię, że fajnie by było, żeby zamontował rolety i złożył przewijak i łóżeczko przez wyjazdem ( wylatuje na kilka dni w marcu ), że potem są święta a jeszcze firmę mamy i trzeba się zajmować cały czas, on swoją pracę, a ja się coraz gorzej czuję i nie daję rady powoli...a on taaa, zrobi się, a łóżeczko to po co składać? Że chyba pierwsze pół roku nie będzie potrzebne ... no żesz! On myślał, że będę spała z dzieckiem sama w łóżku przez 6-cy???!!! Aż boję się pytać co jeszcze ma w głowie ...;) Oczywiście z montażem rolet też mu się nie spieszy ( a mi tak bo przecież wiadomo, ze się trochę nakurzy i nie chce nic szykować w pokoiku dopóki tych rolet nie będzie )a on nieee! nic się nie nakurzy bo będziesz cały czas trzymać odkurzacz jak ja będę wiercił...spoko, ale nasz odkurzacz waży tone i ma dość krótka rurę...:) Ogólnie nie ma pojęcia za bardzo o wyprawce itp. Sama mam sobie zakupy zrobić ( łącznie z wózkiem, ale się zbuntowałam ), wszystko naszykować, posprzątać itp.
    A ja mu mówię: człowieku ogarnij się! My się nie kłócimy jeszcze o te sprawy, ale jego tempo mnie zwyczajnie wkurwia i prędzej czy później wybuchnę, albo tak się wkurzę, że zadzwonię do jego ojca albo kolegów, żeby mi pomogli przygotować pokoik bo on nie ma czasu ;)

Carolq, pasia27, candles88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wlasnie co Ci faceci maja w głowie to nikt nie wiem
    :) mój tak samo ze trzeba jakieś bajki sciągnąć bo jak nie bedziemy mieli chwili to sie ja położy na bujaczku
    I puści bajki :) ech oni za bardzo chyba nawet nie wiedza jak to ugryź :) albo ej taka mała to wanienkę przecież jak ja położymy na płasko to sie nie zmieści ;P ja juz przestałam sie wkurzać zaczynam sie tylko śmiać z tych głupolek
    :P a czas zanim mój maź cos zrobi zawsze jest liczony w jednostkach jutro albo za chwile

• candles88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany dziewczyny,ja już myślałam,że tylko u mnie tak jest i jestem jakaś nietego,bo ciągle narzekam...ale widze,ze u Was też jest dobrze,kurde glupie chlopy,ja to swojemu powiedzialam zrobie odlew z gipsu brzucha,zamontuje mu bandziocha przed soba i zobaczymy jaki bedzie cwany....
    chyba poszedl po rozum do glowy,bo przyjechal wczesniej z pracy przytulil mnie i zapytal "niunia,czemu sie klocimy??" no ja pierdziele on dalej nie widzi problemu! :/ najbardziej mnie wkurza,ze przychodzi z pracy i zawsze jest zmmeczony,a takiej strasznie ciezkiej pracy nie ma....no i jeszcze to,ze on nie wykazuje sie chociaz checia posprzatania....nic kompletnie,rece opadają :(

Carolq lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

* sterylizator do butelek
    * przewijak nie usztywniany - absolutny kicz -zsuwał sie z komody - 2x razy jedynie użyłam
    * laktator /okazało sie ,że nie karmiłam piersią
    *wkładki laktacyjne /z/w/
    *kosmetyki firmy jonson - uczulały /polecam Nivea lub Bambino/
    * taki tiul na łóżeczko - nie pamiętam jak to się nazywało /podobne do firanki / zbierało tylko kurz - założone na miesiąc było potem wylądowało w szafie
    A ja nie uzylam laktotora ,4smoczkow różnych i butelki hehe
    Woda dalam mu kilka razy.w butelce ale nie zassal i tylko gryzl smoka..
    Ale za to podgrzewacza uzywalam do picia,ppdgrzania jogurcikow,obiadków,deserkow :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:

Owidzisz, bo mam komodę z przewijakiem (tj taką półeczką już wbudowaną) i zastanawiałam się czy kupować na to usztywniany przewijak czy coś miękkiego skoro ma leżeć na tej półce i nie mogłam się zdecydować, to już wiem ;)

Co do baldachimu to mam podobne odczucia tzn uroczo to wygląda, ale moze być niepraktyczne po prostu.

Carolq lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Niunia nie kopie mnie od rana , ostatnie ruchy czułam W nocy :( zaczynam sie martwić no zazwyczaj była dość aktywna po posiłkach a teraz śniadanie, drugie , leki obiad leżę i nic nie czuje :(

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam wasze historie to aż mi lżej na duszy bo myślałam że tylko mój mąż się za bardzo tym wszystkim nie przejmuje. Wiadomo ja świruje trochę z wyprawka i mam z tego mega radoche a on nawet ostatnich zakupów ciuszkowych nie chciał oglądać mówi się trudno jego strata :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Guem Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jednak dobrze że przyjechałam na kontrolę wczesniej. Zostałam pod kroplówką na dwa dni a dla małej sterydy na rozwój płuc. Jestem przerażona bo jednak miałam nadzieje ze tylko panikuję. Nie chciałam zostawać bo panicznie boję się szpitali ale dla dobra dzidzi i swojego spokoju lepsze dwa dni tu niż wrócić za tydzień na porodówkę. W sobotę mieliśmy iść z mężem na warsztaty, najwyżej wyślę go samego, przecież bezpieczny poród powinien tak samo jego jak i mnie interesować :)
    Co do zachowania facetów w ciąży, mój przez pierwszy trymestr kiedy zaraz po powrocie z pracy szlam spać spisał sie super, ogarnął mieszkanie, nawet pranie robił, zajmował się mną. Później ja poszłam na l4 a on zajął sie remontem i właściwie jakby ciąża przestała istnieć. Uznał że jego zadaniem jest pokój dla małej a ja jako że siedzę w domu mogę sie sama zająć wyprawką. Teraz remont się skończył to uznał że w końcu ma czas dla siebie. No ręce mi opadły bo ja oczekiwałam ze to będzie czas dla nas... Eh ci nasi faceci.

• Kłosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny Niunia nie kopie mnie od rana , ostatnie ruchy czułam W nocy :( zaczynam sie martwić no zazwyczaj była dość aktywna po posiłkach a teraz śniadanie, drugie , leki obiad leżę i nic nie czuje :(

Napis się czegoś zimnego mocno może to ja ruszy a jak nie to dla spokoju IP

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Rudzina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do facetów to ja nie narzekam. Fakt, decyzje musze podejmowac sama, a jak nie wiem to prawie siłą musze go zmuszać żeby mi coś doradził, to męczące bo czasami naprawdę sama nie mogę! A potem 'a jednak ten kupiłaś? tamten chyba był fajniejszy...' ale są sprawy, w których jest mi to na rękę :P

Jest zdecydowanie z tych niedomyślnych i wszystko trzeba mu wprot powiedzieć/poprosić a czasami złapie jakis ból czy totalne zmeczenie i mógłby sie domyslić, że kuchnia sama sie nie posprząta skoro ja muszę leżeć! Głupie wstawienie naczyń do zmywarki! Ale jak już poproszę, to prawie zawsze pomaga. Faceci to inny gatunek, po prostu :)

Rudzina
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ