Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Carolq spróbuj zjeść coś słodkiego i połóż się na lewym boczku i obserwuj, może maleństwo ma dzisiaj gorszy dzień
Dziewczyny mam pytanko , czy chodzicie na basen albo do jakiś takich aquaparków bo mąż wymyślił wyjazd rodzinny jutro i się zastanawiam czy w ciąży nic mi nie grozi ??? Teoretycznie polecamy jest basen w ciąży ale sama nie wiem. Doradzicie coś ??
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Carolq wrote:Dziewczyny Niunia nie kopie mnie od rana , ostatnie ruchy czułam W nocy
zaczynam sie martwić no zazwyczaj była dość aktywna po posiłkach a teraz śniadanie, drugie , leki obiad leżę i nic nie czuje
Miałam tak któregoś razu i wyczytałam w necie, zeby puscic muzyke do brzucha - spróbowałam i zaczęła się dyskotekaaż telefon podskakiwał chwilami! spróbuj, a jak potrwa ta 'cisza' dłużej to przejedź sie sprawdzic czy wszystko spoko
Rudzina -
Alicce- na chwilę obecną nie widzę alternatywy dla porodu w Białej. Choć nie ukrywam, po dwóch pobytach w szpitalu jestem tym przerażona! Najbardziej przeraza mnie myśl, że poród się zacznie, abna dyżurze będzie akurat doktor T. Lub drugi doktor T. (obaj w mojej ocenie nie potrafią podjąć nawet najbardziej błachej decyzji). Wersja optymistyczna jest taka, że porod będzie tak błyskawiczny i bezproblemowy, że nie będę potrzebowała kontaktu z lekarzami i wystarczy pomoc położnych (ktorymi byłam bardzo pozytywnie zaskoczona). Najbardziej chciałabym urodzić w Łodzi, ale obawiam się, że mogłabym nie zdążyć (bo to ponad 300km)
Alicce- a Ty rodzisz w Białej? Weź mnie pociesz, że będzie ok! -
nick nieaktualnyMamy wóz ! Camarelo figaro 3 w 1 , praktycznie nowy, spacerówka jeszcze zapakowana, gondola użyta kilka razy, odkupiłam po cenie producenta zamiast 1740 zł dałam 1200
2 lata gwarancji ! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af187b105edc.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc1c8677bf4d.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:16
Carolq, Kłosia, pasia27, Nacia, Patrycja24, klaudia1534, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzjadlam dwie kostki czekolady i nadal nic
spróbuje jeszcze chwilkę poleżeć napiłam sie zimnego , jeszcze spróbuje z ta muzyka
Co do basenu ja chodzę tylko zawsze po biorę tabletkę dopochwowa bo tak mi poradził lekarz dla bezpieczeństwa . Raczej staram sie chodzić z rana jak jest basen po czyszczeniu i Tobie tez tak radzępozniej jest duzo ludzi , wiecej bakteri i ktos przez przypadek moze sie stuknąć czy cos . Nazwę globulek napisze Ci jak wstanę bo narazie czekam az Młoda zacznie sie ruszać
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:zjadlam dwie kostki czekolady i nadal nic
spróbuje jeszcze chwilkę poleżeć napiłam sie zimnego , jeszcze spróbuje z ta muzyka
Co do basenu ja chodzę tylko zawsze po biorę tabletkę dopochwowa bo tak mi poradził lekarz dla bezpieczeństwa . Raczej staram sie chodzić z rana jak jest basen po czyszczeniu i Tobie tez tak radzępozniej jest duzo ludzi , wiecej bakteri i ktos przez przypadek moze sie stuknąć czy cos . Nazwę globulek napisze Ci jak wstanę bo narazie czekam az Młoda zacznie sie ruszać
Jeśli nie, to dla uspokojenia pojedz na IPWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:29
-
nick nieaktualny
-
U nas laktator przydał się bardzo, bo np jak mały miał 3msce mieliśmy wesele i przed nim zrobiłam zapas mleka wystarczający na dwa dni karmienia. Na wesele zabrałam laktator ze sobą, żeby odciągnąć to, co się na produkowało. Dzień po imprezie karmiłam jeszcze odciagnietym wcześniej, dopóki nie uznałam, że alkohol ze mnie wyparował (pozwoliłam sobie na winko na weselu i nie było opcji, zebym następnego dnia karmiła piersią).
A jak mały miał 5mscy zaczęłam kolejne studia podyplomowe i też co weekend musiałam mieć zapas mleka. I laktator ze sobą na uczelni. Także jeśli któraś z Was bardzo chce karmić piersią, a do tego mieć czasem wychodne, to laktator się przyda- nawet tani, używany, ręczny -
A propo facetow.. moj maz wrocil z pracy i dal mi batonika i powiedzial ze szukal jakiegos fajnego napisu ale jedyny fajny to byl ten
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f292e999d2a4.jpgCarolq, Instagirl, pasia27, Iwa81, Patrycja24, bimba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i muzyka Pomogła
widocznie Niunia odsypiała po nocce
Tabletki jakie biorę po basenie to Hexagyn duozawsze jak wrócę to jedna i w zależności jak bys czuła jakieś szczypanie czy ze cos złapałaś wez jeszcze na noc
Rudzina, Negra, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamuśki mam pytanie ile ważyły wasze maluchy w 27tc ? My byliśmy na usg w 27tc i lekarz powiedział że mała jest bardzo drobna bo ważyła 800g co odpowiada 26 tc.. Lekarz mówi że byc może przez moją anemie ale wynik mam 11,6 więc nie jest on najgorszy bo najniższa miałam 10. Co o tym myślicie ? Może będzie drobna dziewczynka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:45
-
Instagirl wrote:Mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze maluchy w 27tc ? My byliśmy na usg w 27tc i lekarz powiedział że mała jest bardzo drobna bo ważyła 800g co odpowiada 26 tc.. Lekarz mówi że byc może przez moją anemie ale wynik mam 11,6 więc nie jest on najgorszy bo najniższa miałam 10. Co o tym myślicie ? Może będzie drobna dziewczynka ?
Moj maly w 26tc wazyl 750g. I w sumie lekarz nic nie mowil ze malo czy duzo.. hmmm... -
Instagirl wrote:
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Instagirl wrote:Mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze maluchy w 27tc ? My byliśmy na usg w 27tc i lekarz powiedział że mała jest bardzo drobna bo ważyła 800g co odpowiada 26 tc.. Lekarz mówi że byc może przez moją anemie ale wynik mam 11,6 więc nie jest on najgorszy bo najniższa miałam 10. Co o tym myślicie ? Może będzie drobna dziewczynka ?
moj synek waży 1100g na 27tc,z czego brzuszek i glowka odpowiada 26t5d a nozki 25tc narazie sie tym nie przejmuje,(poniewaz juz zostalam nastraszona jakas hipotrofia) ale jedna z naszych forumowych kolezanek tez ma tak ze swoim brzdacem to lekarz powiedzial aby sie tym nie martwila....ja wiem ze to nie jestdo konca odpowiedz na Twoje pytanie,ale ja jako przyklad hardcorowych spotkan z lekarzem,blagam Cie abys nie popadla w paranoje przez slowa lekarzy...Twoja coreczka jest po prostu malutka,ale ma jeszcze duzo czasu,aby nadgonic,nie przejmuj sieJusWik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Moj maly w 26tc wazyl 750g. I w sumie lekarz nic nie mowil ze malo czy duzo.. hmmm...
No to sie uspokoiłamZastanawiam się nad zmianą lekarki bo po każdej wizycie wychodze zestresowana..Non stop mnie czymś straszy.. Dam jej jeszcze szanse
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:53
-
nick nieaktualnyMoja Niunia 25i4 ważyła 933g takze niezłe Śmigneła, a wcześniej lekarz mówił ze tez jest drobna kazdy Maluszek rosnie w swoim tempie
spokojnie ale wymiarami wszystkimi odpowiadała 27i0
Teraz mamy badanie w wtorek i jestem ciekawa ile wazyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:59
Instagirl lubi tę wiadomość