Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycandles88 wrote:moj synek waży 1100g na 27tc,z czego brzuszek i glowka odpowiada 26t5d a nozki 25tc narazie sie tym nie przejmuje,(poniewaz juz zostalam nastraszona jakas hipotrofia) ale jedna z naszych forumowych kolezanek tez ma tak ze swoim brzdacem to lekarz powiedzial aby sie tym nie martwila....ja wiem ze to nie jestdo konca odpowiedz na Twoje pytanie,ale ja jako przyklad hardcorowych spotkan z lekarzem,blagam Cie abys nie popadla w paranoje przez slowa lekarzy...Twoja coreczka jest po prostu malutka,ale ma jeszcze duzo czasu,aby nadgonic,nie przejmuj sie
Dziękuje bardzo jestem spokojniejszaA co do wymiarów brzuszka itd to u nas tez jest różnica ponad tygodnia ale podobno może byc 2 tyg różnicy.
Ja nie wiem.. lekarze zamiast wspierać nas to mam wrażenie że tylko straszą i wszystko ma byc co do mm. Kiedys tego nie było i kobiety były spokojniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 14:57
candles88 lubi tę wiadomość
-
Instagirl wrote:Mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze maluchy w 27tc ? My byliśmy na usg w 27tc i lekarz powiedział że mała jest bardzo drobna bo ważyła 800g co odpowiada 26 tc.. Lekarz mówi że byc może przez moją anemie ale wynik mam 11,6 więc nie jest on najgorszy bo najniższa miałam 10. Co o tym myślicie ? Może będzie drobna dziewczynka ?
U mnie podobnie bo 845 dokładnie, gin stwierdziła, że rozmiar jak na 26tydz ale zapytała czy wcześniej już tak było (a było, na USG połówkowym też wyszło jakis tydzień mniejsze), więc uznała, że jest ok - tym bardziej biorąc pod uwagę moja i męża raczej drobną budowe ciałaa na koniec, że to taki moment, że każde już rosnie swoim tempem i dopóki różnice względem przyjętych tabeli nie przekraczają 2tyg to mam sie nie dać zastraszyć nikomu
Rudzina -
nick nieaktualny
-
Nacia wrote:A propo facetow.. moj maz wrocil z pracy i dal mi batonika i powiedzial ze szukal jakiegos fajnego napisu ale jedyny fajny to byl ten
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f292e999d2a4.jpg
Nacia, Ty wafelka dostałaśa mój mi przywiózł dzisiaj ładnego kalafiora bo wie że lubię, a przejeżdżał obok targu to pomyślał o mnie
miło że mu się kojarzę z kalafioremNacia, Agusia ;), Patrycja24, pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzina wrote:U mnie podobnie bo 845 dokładnie, gin stwierdziła, że rozmiar jak na 26tydz ale zapytała czy wcześniej już tak było (a było, na USG połówkowym też wyszło jakis tydzień mniejsze), więc uznała, że jest ok - tym bardziej biorąc pod uwagę moja i męża raczej drobną budowe ciała
a na koniec, że to taki moment, że każde już rosnie swoim tempem i dopóki różnice względem przyjętych tabeli nie przekraczają 2tyg to mam sie nie dać zastraszyć nikomu
No to faktycznie . U nas w sumie też nie ma byc po kim 'duża'Racja..nie można brać wszystkiego do siebie bo można oszaleć. Jak to mówi mój mąż 'masz zbyt dużo czasu i zadręczasz się tym czym nie potrzeba'
-
Iwa81 wrote:Nacia, Ty wafelka dostałaś
a mój mi przywiózł dzisiaj ładnego kalafiora bo wie że lubię, a przejeżdżał obok targu to pomyślał o mnie
miło że mu się kojarzę z kalafiorem
Takie prezenty bez okazji? Zobaczymy do wieczora co beda chcieli za tego batonika i kalafiora -
Instagirl wrote:Mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze maluchy w 27tc ? My byliśmy na usg w 27tc i lekarz powiedział że mała jest bardzo drobna bo ważyła 800g co odpowiada 26 tc.. Lekarz mówi że byc może przez moją anemie ale wynik mam 11,6 więc nie jest on najgorszy bo najniższa miałam 10. Co o tym myślicie ? Może będzie drobna dziewczynka ?
Mój chłopak w 27tyg (26+4)ważył 830g, fakt lekarz najpier powiedział że jest malutki, ale jak widział że mnie nastraszył, to potem do końca wizyty kilka razy uspokajał że wszystko ok, i że rośnie sobie na 2900-3000g więc wcale nie tak malutkoA też duży nie ma po kim być, bo ja mam zaledwie 158cm wzrostu a mąż 172cm
Instagirl, Rudzina, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Dziewczyny teraz ja sie zaczynam martwic ze moj maly za malo wazy
za tydzien mam dopiero usg i mam nadzieje ze waga bedzie odpowiednia..
Wydaje mi się że nie mamy się czym martwic !! Myslałam że moja mała to wyjątek ale jak sie okazuje jest nas więcejNapewno wszystko będzie doobrze !!
My mamy wizyte dopiero 9 więc muszę uzbroic się w cierpliwośc.
-
Nasza mała w 24 tygodniu ważyła 620g, a wczoraj w 29 tygodniu już 1384g, nie ma co się martwić, każdy maluszek rośnie indywidualnie i w swoim tempie.
Czy anemia ma na to wpływ niekoniecznie, ja praktycznie w ogóle nie przybieram na wadze od początku ciąży, hemoglobinę mam na poziomie 11,8g/dl, jak moja gin twierdzi dzidziuś wyciągnie sobie co mu potrzeba.Instagirl lubi tę wiadomość
-
Instagirl wrote:
no pewnie,ze nie ma sie czym przejmowac,ja tez doszlam do tego wniosku,po tym jak zostala stwierdzona u mnie depresja okoloporodowa,w ktorą wpedzila mnie moja lekarka prowadzaca,najpierw dopatrywala sie w moim synku wady genetycznej,a kiedy wyszlo,ze jest zdrowe,przez 2 usg utrzymywala,ze jest ok,a na ostatniej wizycie powiedziala,ze podejzewa hipotrofie,bo maly w 27tc wyglada na 25t6d i dala skierowanie na usg do profesorki,ktora zajmuje sie patologiami ciąży...i gdyby nie to forum i moje tutaj dziewczyny siedzialabym z jakas choroba sierocą w domu,ale dostalam yutaj solidnego policzka od dziewczyn i patologie to ta moja lekarka ms,ale w swoim mozgua moj synek jest zdrowy na 100000% o i mi ulżyło
Nacia, Instagirl, Carolq, JusWik lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie-zwolnienie przedłużone, skierowanko na krew i mocz no i na usg(mam16.03) nie badal mnie bo do gabinetu wepchnely sie stazystki, sztuk 3i zaraz tez by chciały (chyba najlepiej na raz)mnie badac... No a cóż wiedza pozostawia troche di życzenia (jedna nie umiała mi zmierzyć ciśnienia, a druga wylapala tętno i krzyczy"wooow za pierwszym razem!!" A ja ba to gratuluje, tylko ze to moje tętno a nie dziecka
Carolq, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:
Nasza mała w 24 tygodniu ważyła 620g, a wczoraj w 29 tygodniu już 1384g, nie ma co się martwić, każdy maluszek rośnie indywidualnie i w swoim tempie.
Czy anemia ma na to wpływ niekoniecznie, ja praktycznie w ogóle nie przybieram na wadze od początku ciąży, hemoglobinę mam na poziomie 11,8g/dl, jak moja gin twierdzi dzidziuś wyciągnie sobie co mu potrzeba.
Dokładnie! Ja nie dość, ze prawie nic nie przytyłam (od początku schudłam 5kg), a jak nadgoniłam to musiałam przejsć na dietę cukrzycową i teraz czekam co z tą moją wagą się stanieale anemii nie mam, a dzidzia drobna, widać taka jego uroda i już!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:18
Instagirl, Iwa81 lubią tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualny