Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIwa81 wrote:Instagirl wrote:Mamuśki mam pytanie ile ważyły wasze maluchy w 27tc ? My byliśmy na usg w 27tc i lekarz powiedział że mała jest bardzo drobna bo ważyła 800g co odpowiada 26 tc.. Lekarz mówi że byc może przez moją anemie ale wynik mam 11,6 więc nie jest on najgorszy bo najniższa miałam 10. Co o tym myślicie ? Może będzie drobna dziewczynka ?
Nasza mała w 24 tygodniu ważyła 620g, a wczoraj w 29 tygodniu już 1384g, nie ma co się martwić, każdy maluszek rośnie indywidualnie i w swoim tempie.
Czy anemia ma na to wpływ niekoniecznie, ja praktycznie w ogóle nie przybieram na wadze od początku ciąży, hemoglobinę mam na poziomie 11,8g/dl, jak moja gin twierdzi dzidziuś wyciągnie sobie co mu potrzeba.
Wiedzialam że to będzie dobry pomysł zapytać was o zdane i założyć tutaj konto
Jesteście świetne ! Powiem że kamień z serca ! odpuszczam i wiem że wszystko będzie OK !
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaaguchaaa wrote:Ja po wizycie-zwolnienie przedłużone, skierowanko na krew i mocz no i na usg(mam16.03) nie badal mnie bo do gabinetu wepchnely sie stazystki, sztuk 3i zaraz tez by chciały (chyba najlepiej na raz)mnie badac... No a cóż wiedza pozostawia troche di życzenia (jedna nie umiała mi zmierzyć ciśnienia, a druga wylapala tętno i krzyczy"wooow za pierwszym razem!!" A ja ba to gratuluje, tylko ze to moje tętno a nie dziecka
Heheheh to sie posmialam ;P znaczy domyślam sie Kochana ze do śmiechu Ci nie było na wizycie a moze byłaś wkurzona ale jak sie to czyta to sie odrazu człowiek śmieje ;P. Chodz nie wiem z czego pozniej takie konowały beda ;/ ale wierzmy w edukacje i naukę o ze jeszcze beda umiały omijały odróżnić tętnaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
domi05 wrote:Iwa, ja chciałam kupić ten sam zestaw, ale jak się zgłębiłam trochę w temacie laktatorów, to ten odpadł zupełnie, ponoć jest beznadziejny... Nie wiem ile w tym prawdy, może któraś mama tu używała, ale w internecie ma sporo negatywnych opinii... nawet nie wiem czy jakieś pozytywne znalazłam, i tak kupiłam butelki osobno za 54zł (zestaw startowy) i laktator z aventu za 60zł odkupiłam od jednej babki
Domi to mnie zmartwiłaś, myślałam że tym zestawem za jednym razem zaliczę kilka rzeczy na raz, ;/
Mówisz że Avent lepszy, a może ktoś jeszcze ma dobry Laktator na oku ?
-
nick nieaktualnydziewczyny Mam prośbę bo za tydzien na weekend jade do Gdańska , polecie jakis szpital jakby co z dobrym odziałem dla wcześniaków tez. Brat mieszka na Al.Jana Pawła tam tez jest obok jakis szpital specjalistyczny ale nie wiem jaki . A w razie co odpukać w niemalowane wole miec info gdzie jak cos jechac . Ale juz w tym 30 tygodniu przezorny zawsze ubezpieczony .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:30
-
domi05 wrote:Mój chłopak w 27tyg (26+4)ważył 830g, fakt lekarz najpier powiedział że jest malutki, ale jak widział że mnie nastraszył, to potem do końca wizyty kilka razy uspokajał że wszystko ok, i że rośnie sobie na 2900-3000g więc wcale nie tak malutko
A też duży nie ma po kim być, bo ja mam zaledwie 158cm wzrostu a mąż 172cm
Hej, w końcu do was dołączam - termin na 31.05.
Mój młody 2 dni temu ważył 1009g (26+2) i lekarz najpierw stwierdził, że trzeba kontrolować biometrię bo może być mały a za chwilę powiedział, że chyba jednak źle zmierzył kość. Akurat okrutnie kopał, więc nie wiem co on tam złapał..
Wagą nie ma się co przejmowaćmoja dr mówi ze to tylko orientacyjne pomiary.
Co więcej - kiedy rodziłam córkę różnica tygodnia w dwóch różnych pomiarach wyniosła 1.5kg ! To dopiero był przyrost wagi!!
Pozdrawiam!
Instagirl, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:Domi to mnie zmartwiłaś, myślałam że tym zestawem za jednym razem zaliczę kilka rzeczy na raz, ;/
Mówisz że Avent lepszy, a może ktoś jeszcze ma dobry Laktator na oku ?
ja polecam laktator elektryczny canpol easy start jak dla mnie bajkaIwa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyConso laktatorów Nam babka na szkole rodzenia mówiła aby tylko nie kupować używanych , bo jeśli poprzedniczka miała grzybice , to nawet po sterylizacji Na pewno Ty tez jej dostaniesz . Albo jak cos dokupić wszystkie części nowe sam mechanizm zostawić . Wiec uważajcie dziewczyny .
Ja kupiłam nowy medela swing bo znajomy miał super możliwości w jednej aptece i zapłaciłam koło 300zl z 3 letnia gwarancjaale bardzo duzo osób poleca tez medela elektro mini czy jakos tak .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:38
tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Heheheh to sie posmialam ;P znaczy domyślam sie Kochana ze do śmiechu Ci nie było na wizycie a moze byłaś wkurzona ale jak sie to czyta to sie odrazu człowiek śmieje ;P. Chodz nie wiem z czego pozniej takie konowały beda ;/ ale wierzmy w edukacje i naukę o ze jeszcze beda umiały omijały odróżnić tętna
no ja teżja wiem że każdy ma czas na naukę, ale czasami takie ASY się pojawiają na drodze Naszego życia że masakra
Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Carolq wrote:Heheheh to sie posmialam ;P znaczy domyślam sie Kochana ze do śmiechu Ci nie było na wizycie a moze byłaś wkurzona ale jak sie to czyta to sie odrazu człowiek śmieje ;P. Chodz nie wiem z czego pozniej takie konowały beda ;/ ale wierzmy w edukacje i naukę o ze jeszcze beda umiały omijały odróżnić tętna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:57
pasia27 lubi tę wiadomość