Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacia wrote:Czesc Wam
widze ze tu od rana niezla debata jest
ja dzisiaj wybieram sie na obiad do tesciowej..hmm.. dawno u niej nie bylam. Ale ja nie licze na zadne prezenty od niej bo dochodze juz do konca ciazy a ona nawet nie zapytala czy cos nie potrzebuje.. a jak byla z tesciem na swieta Bozego Narodzenia to maz dostal petardy a ja kilka slodyczy (a biedni nie sa wrecz przeciwnie) no ale coz.. nie licze na nic z ich strony. Najlepiej samej sobie pokupic przynajmniej sie podoba
Ooo przerabiam to samo.. Generalnie żadnej propozycji czegokolwiek prócz"weźcie od Maryli (siostra męża) to weźcie rtamto.. Ogólnie oprócz kulturalnego "jak sie czujesz" nic jej nie interesuje. Ale hak jej vos trzeba bylo załatwić to numer pamietaka. Ale na gwiazdkę dostałam prezent mąż tez (z dopiskiem odłożycie sobie na co tam chcecie -
xpatiiix3 wrote:Ja z Nelcik ojj sporo szklanych używałam na zmianę z TT (dopiero pozniej jak wieksze porcje jadla bo nie bylo sensu wlewac do duzej butli zeby na dnie ledwie tego mleka bylo ;P ) ale jeżeli chodzi o mleczko i podgrzanie mleka w szklanej to bez porównania wystarczyło moje mleczko na chwile pod ciepłą wodę pod kran albo do miseczki z ciepłą wodą i było ciepłe juz
i mam jeszcze te szklane na początek, bo to 90ml butelki tylko smoki świeże musze dokupić
A mała ok stoi na wadze od wczoraj no ale nie spada dzisiaj je po 30 ml i nie ma już żadnych kabelkówA jutro chyba zejdą z fototerapii i położna mówi, że możliwe ze juz spróbują ja z butelki nakarmić
no to super wieści
-
Iwa81 wrote:ale myjesz od początku w zwykłej wannie ?
Potem młody zaczął sie podciągać, wiec waniennke wstawialam w wannę. Zreszta dalej tak robię bo mieszkam w starej kamienicy i mam olbrzymią wannę. A tak młody może sie kąpać codziennie;).
Wanienkę mam najzwyklejszą, ta większą -
aaaguchaaa wrote:Ooo przerabiam to samo.. Generalnie żadnej propozycji czegokolwiek prócz"weźcie od Maryli (siostra męża) to weźcie rtamto.. Ogólnie oprócz kulturalnego "jak sie czujesz" nic jej nie interesuje. Ale hak jej vos trzeba bylo załatwić to numer pamietaka. Ale na gwiazdkę dostałam prezent mąż tez (z dopiskiem odłożycie sobie na co tam chcecie
Tylko ze tu nie chodzi o pieniadze tylko o sam gest ze sie interesuja. Tym bardziej ze to tesciowa wiec to ona powinna jakos sie pokazac od tej lepszej stronyno chyba ze takiej nie ma :p moja mama jest troche mlodsza od mojej tesciowej i jak tylko widzi gdzies jakies ciuszki na promocji albo jakies przeceny to od razu bierze cala siatke
co na poczatku niezbyt sie cieszyla ze zostanie babcia przed ukonczeniem 43 lat
ale dotarlo to do niej ze taka kolej rzeczy
jest krawcowa non stop mi daje jaies przescieradla nieprzemakalne i zwykle do lozeczka jakies kocyki itp. Szyje niesamowite rzeczy
jak nowe. Wystarczy jej dac material. A tesciowa? Zapyta "jak tam brzusio? Szymus kopie?" I tyle. No to sie wygadalam co mi na sercu lezalo
-
JustyśM wrote:Dokładnie wydaje mi się że zbędny gadzet ja również pieluszki będę używać, nie mam zamiaru sobie zagracać mieszkania☺
no właśnie ja też nie chcę zagracać mieszkania, nie uśmiecha mi się tez nosić wanienki z łazienki z wodą do pokoju małej, więc wolałabym w wannie, ale mam ją dość dużą i boję się żeby młoda mi nie wyślizgnęła się, mając tylko pieluszkę ;/
i co mówicie że szklane butelki najlepsze?
-
Aaaguchaaa jakbys dostala jakis prezent tak poprostu bez okazji to mozna sie cieszyc a na swieta to laski nie zrobili
ale przynajmniej sie bardziej postarali nie to co moi.. brawo dla nich! ale koniec juz nadawania na tesciowe. Tez nimi bedziemy kiedys
-
Iwa81 wrote:no właśnie ja też nie chcę zagracać mieszkania, nie uśmiecha mi się tez nosić wanienki z łazienki z wodą do pokoju małej, więc wolałabym w wannie, ale mam ją dość dużą i boję się żeby młoda mi nie wyślizgnęła się, mając tylko pieluszkę ;/
i co mówicie że szklane butelki najlepsze?
. Myślałam ze do wanienki;)
-
U mnie tez nikt nic nie kupił, przy pierwszym zreszta tez nikt nic nie kupił. Dopiero po porodzie moi rodzice zaproponowali troche kasy na pieluchy. Jakos nigdy nie odbieralam tego jakos źle.
Teraz tez nikt za bardzo nie wnika jak sie czuje. Dopiero jak wylądowałam w szpitalu to dzwonili i deklarowali pomoc przy starszaku.
-
Baronowa_83 wrote:U mnie tez nikt nic nie kupił, przy pierwszym zreszta tez nikt nic nie kupił. Dopiero po porodzie moi rodzice zaproponowali troche kasy na pieluchy. Jakos nigdy nie odbieralam tego jakos źle.
Teraz tez nikt za bardzo nie wnika jak sie czuje. Dopiero jak wylądowałam w szpitalu to dzwonili i deklarowali pomoc przy starszaku.
Dla moich tesciow bedzie to pierwszy wnuk. Ogolnie pierwsze dziecko w rodzinie od dobrych kilkunastu latwiec kurcze nie wymagam zbyt wiele ale chociaz troche by sie zainteresowali.. dobra nie narzekam juz noo...
-
Iwa81 wrote:a co myślicie o czymś takim do kąpieli dla dzidziusia w wannie ?
http://allegro.pl/angelcare-lezaczek-fotelik-wklad-do-kapieli-0-m-i5968091424.html
ilez takie dziecko si e w tym wylezyz reszta kapiele trwaja chwilke rach ciach i gotowe hihih
-
Nacia wrote:Tylko ze tu nie chodzi o pieniadze tylko o sam gest ze sie interesuja. Tym bardziej ze to tesciowa wiec to ona powinna jakos sie pokazac od tej lepszej strony
no chyba ze takiej nie ma :p moja mama jest troche mlodsza od mojej tesciowej i jak tylko widzi gdzies jakies ciuszki na promocji albo jakies przeceny to od razu bierze cala siatke
co na poczatku niezbyt sie cieszyla ze zostanie babcia przed ukonczeniem 43 lat
ale dotarlo to do niej ze taka kolej rzeczy
jest krawcowa non stop mi daje jaies przescieradla nieprzemakalne i zwykle do lozeczka jakies kocyki itp. Szyje niesamowite rzeczy
jak nowe. Wystarczy jej dac material. A tesciowa? Zapyta "jak tam brzusio? Szymus kopie?" I tyle. No to sie wygadalam co mi na sercu lezalo
No u nas to po prostu byl wspólny prezent. A tak to na zainteresowanie rez liczyc nie moge. Jak dzwoni do męża to raz na jakis czas sie spyta jak ja sie czuje. A tak to wręcz jej zdaniem powinnam pracować ile sie da bo jak to tak żeby biedny synuś sam tyral (nie żebym normalnie kase na tym ciążowym dostawala).. Ehh zastanawia mnie jedno jak juz Malutka sie urodzi i trzeba będzie tam pojechać (np na weekend)i bedzie jej córka z dziecmi to które bedzie spalo w lozeczku bo maja kupione turystyczne(a mogę sie założyć ze spać bedzie ktores z jej dzieci) juz zaznaczylam mężowi ze ja nie pozwolę zeby Mala w gondoli godzinami leżała. No ale co ja tam mowie.. W końcu jestem tylko synowa
A no moi rodzice tez oszalelii na punkcie Wnusi.. Jak wczoraj bylam z mama i siostra w smyku i wybrałam bezrekawnik misiowy(szary z myszka miki bo taki typowy unisex)to sie moja mama krzywić zaczela hehe sama mala by ubeala jak ksiezniczke biel róż i koniecznie spodniczki (a ja cóż drechy tshirty legginsyNacia lubi tę wiadomość
-
Nacia wrote:Dla moich tesciow bedzie to pierwszy wnuk. Ogolnie pierwsze dziecko w rodzinie od dobrych kilkunastu lat
wiec kurcze nie wymagam zbyt wiele ale chociaz troche by sie zainteresowali.. dobra nie narzekam juz noo...
Nie ma się co spinać. Może na swój sposób sie przejmują, albo nie chce cie drażnić i wychodzą z założenia ze jakby co to dasz znać, albo sa takimi typami, ze jednak sie nie interesująale na to nie masz wplywu;)
-
A dziecko sie urodzi i wtedy pewnie one beda najmadrzejsze! Jak mi tylko cokolwiek powie tesciowa zwroci uwage czy cos to sie wsciekne!
Tez bylam w smyku ostatnio i dla dziewczynek jest tyle pieknych ubranek ze zakochac sie moznano ale u mnie pod sercem bije serduszko meskie wiec pozostaja mi raczej spokojniejsze kreacje
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
Nacia wrote:Ja ostatnio w smyku mialam kupic kaszkiet taki zajebisty byl ale maz mnie powstrzymal bo powiedzial ze za wczesnie jeszcze
a ja juz bym chciala
ale masz slodkiego tego malucha. Kiedy moj taki bedzie
cos od 8 mc -
Nacia wrote:A dziecko sie urodzi i wtedy pewnie one beda najmadrzejsze! Jak mi tylko cokolwiek powie tesciowa zwroci uwage czy cos to sie wsciekne!
Tez bylam w smyku ostatnio i dla dziewczynek jest tyle pieknych ubranek ze zakochac sie moznano ale u mnie pod sercem bije serduszko meskie wiec pozostaja mi raczej spokojniejsze kreacje
no ale moja Mala miala byc Malym [od pocatku wszyscy obstawiali ze bedzie chlopak, bo brzuch ksztaltny sie robil, schudlam i w ogolr ciaza mi ajkos sluzy a tu na milard% baba
]
Nacia lubi tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:to mamy a odwrot bo ja przy kazdej wizycie na stoiskach z dzieciowymi ciuszkami na nowo zakochuje sie w chlopiecych
no ale moja Mala miala byc Malym [od pocatku wszyscy obstawiali ze bedzie chlopak, bo brzuch ksztaltny sie robil, schudlam i w ogolr ciaza mi ajkos sluzy a tu na milard% baba
]
Jak to mowia "babie nigdy nie dogodzisz"jestesmy tego przykladem
aaaguchaaa, pasia27 lubią tę wiadomość