X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Wyprawka :-)

oki, wieczorem wrzucę, jeśli oczywiście będzie się czym chwalić ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    oki, wieczorem wrzucę, jeśli oczywiście będzie się czym chwalić ;)
    He he no tak :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carol ale juz takiemu roczniakowi będziesz podawać ze.szklanej butelki? Mój na 6mc juz pil z niekapka plastikowego..a ze szkla to dopiero teraz na luzie ja my :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale butelki mam szklane w razie wyjścia gdzies i odciągania swojego mleka zamiast ktos dzieki podawać w plastiku bedzie w szkle :) rzeczywiście wszystkie niekapki tez sa z plastiku :/ nie wiem będę musiała ja chyba przyzwyczajać bo ja mam na tym punkcie schize :/ oczywiście pewnie to moje głupie myślenie i i tak wyjdzie ze w pewnym czasie nie uniknę podawania dziecku w plastiku ale chyba wole to ograniczać jak moge :)
    Co do lizania smoczków :/ blee tez nie jestem tego zwolenniczka , a opryszczki u dzieci bardzo trudno wyleczyć podobno nawet kiedyś było o tym w DDTVN . Moze Jak któraś zainteresowana to sobie poszuka :)
    Niestety nie wrzucę linka bo mam strasznie ograniczone możliwości :P
    Dobra Baby Kochane spadam jem śniadanko i do kościoła , odezwiemy sie pozniej :)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i my się witamy z rana jeszcze z łóżeczka!! Trochę sie powyleguje jeszcze buziaki:-*!!

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o szklanych butelkach ale to tylko w pierwszych miesiącach życia później to już trochę niebezpieczne jak maluszek staje się powoli samodzielny i rzuca butelką☺

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No ale butelki mam szklane w razie wyjścia gdzies i odciągania swojego mleka zamiast ktos dzieki podawać w plastiku bedzie w szkle :) rzeczywiście wszystkie niekapki tez sa z plastiku :/ nie wiem będę musiała ja chyba przyzwyczajać bo ja mam na tym punkcie schize :/ oczywiście pewnie to moje głupie myślenie i i tak wyjdzie ze w pewnym czasie nie uniknę podawania dziecku w plastiku ale chyba wole to ograniczać jak moge :)
    Co do lizania smoczków :/ blee tez nie jestem tego zwolenniczka , a opryszczki u dzieci bardzo trudno wyleczyć podobno nawet kiedyś było o tym w DDTVN . Moze Jak któraś zainteresowana to sobie poszuka :)
    Dobra Baby Kochane spadam jem śniadanko i do kościoła , odezwiemy sie pozniej :)
    No bo wszystkie te pierwsze samodzielne kubeczki z plastiku hehe a ja na wyjście wlewalam wode do butelki po Kubusiu i juz tak pil..z tym ze ja mowie ze mój w ogóle z.butelki nie pociagnal..straszny cycek by z niego hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tu opowiedzieć Wam co moje dziecko dzisiaj zrobiło <3
    Dzieńdobry!! Co dzisiaj w nocy moje dziecko zrobiło dziwnego! siedze i się emocjonuję, to było ekstra!! :D obrócił się o 3 w nocy zupełnie w poprzek prawie, tak mi się skóra na brzuchu naciągnęła, że aż zdrętwiała, i z boku, prawie przy plecach odcisnął całą nogę! Kość udową, piszczelę, normalną zgiętą nogę. To było tak dziwne, że nie mogłam przestać chwytać go za to udo <3 nigdy czegoś takiego nie widziałam i nie czułam, normalna wielka noga z boku brzucha się odcisnęła :D... ufff koniec emocji... :P

Carolq, Iwa81, Patrycja24, klaudia1534, Baronowa_83, Kłosia, aaaguchaaa, KokoszaNell, bereda11, tola2014 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Wpadłam tu opowiedzieć Wam co moje dziecko dzisiaj zrobiło <3
    Dzieńdobry!! Co dzisiaj w nocy moje dziecko zrobiło dziwnego! siedze i się emocjonuję, to było ekstra!! :D obrócił się o 3 w nocy zupełnie w poprzek prawie, tak mi się skóra na brzuchu naciągnęła, że aż zdrętwiała, i z boku, prawie przy plecach odcisnął całą nogę! Kość udową, piszczelę, normalną zgiętą nogę. To było tak dziwne, że nie mogłam przestać chwytać go za to udo <3 nigdy czegoś takiego nie widziałam i nie czułam, normalna wielka noga z boku brzucha się odcisnęła :D... ufff koniec emocji... :P

no to super :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Smoczki tez nie mam zamiaru sterylizować, przepłuczę pod wodą bieżącą i już,
    nie wiem jakie mają doświadczenia inne mamy które już mają pociechy, ale są dwie rzeczy których ja sobie nie wyobrażam robić tj wkładać do buzi swojej smoczka dziecka jak mu upadnie celem oczyszczenia, pomijając fakt że każdy z Nas ma swoje bakterie więc po co je jeszcze dziecku oddawać, i drugie oblizywanie łyżeczek w czasie karmienia dziecka, często to widziałam jak inne mamy z otoczenia to robią i moim zdaniem nie bardzo, a inna rzecz że widziałam kiedyś zdjęcie maluszka zarażonego przez mamę opryszczką wargową, bo całowała go w usta - masakra
    też tego pilnowałam - zawsze dwa smoczki, nawet jak jeden zleci to jest drugi.
    No i jak próbowałam jedzenie czy nie jest za ciepłe, to brałam dla syna nową łyżeczkę. Próchnicą też łatwo zarazić;/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    też tego pilnowałam - zawsze dwa smoczki, nawet jak jeden zleci to jest drugi.
    No i jak próbowałam jedzenie czy nie jest za ciepłe, to brałam dla syna nową łyżeczkę. Próchnicą też łatwo zarazić;/

dokładnie, jeszcze próchnica dochodzi ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

Gdzieś w necie krążył apel jakiejś mamy, żeby nawet nie całować dziecka w okolicach ust, bo jakaś babcia/ ciotka zaraziła malucha właśnie opryszczką nie mając jej aktualnie, ale będąc nosicielem, a to podobno groźne dla dziecka... Mnie troche swoją drogą brzydziłoby wylizywanie smoczków z ziemii... już lepiej mieć kilka na spacerze czy w domu i płukać wodą...

o... mam! http://www.edziecko.pl/male_dziecko/1,79315,18926796,calowanie-noworodkow-w-usta-jest-niebiezpiczene.html

Iwa81 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ktorej z was bo nie chce sie mi szukac dziekuje za pol3cenie grupy dla cukrzycowek na fb dobre rady i moc pozytywnej energii.

Aa jak u wad jest z spaniem ? Ja nie umiem i nie wygodnie mi na lewym i wiekszosc spie na prawym a zawsze na nim zasypiam . Mam nadzieje ze to nie zaszodzi malemu.

Aa. I do cukrzycowek wasze niunie sa jakos wieksze od przecietnych na tym etapie? Ja oczywoscie nie wiem niby nastepnym razem zmierzy w koncu nie ma jak wizyta o 16 w Wielki Piatek no ale co tam oby wiesci mi dobre powiedzial

Rudzina lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co myślicie o czymś takim do kąpieli dla dzidziusia w wannie ?

http://allegro.pl/angelcare-lezaczek-fotelik-wklad-do-kapieli-0-m-i5968091424.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam :) widze ze tu od rana niezla debata jest :) ja dzisiaj wybieram sie na obiad do tesciowej..hmm.. dawno u niej nie bylam. Ale ja nie licze na zadne prezenty od niej bo dochodze juz do konca ciazy a ona nawet nie zapytala czy cos nie potrzebuje.. a jak byla z tesciem na swieta Bozego Narodzenia to maz dostal petardy a ja kilka slodyczy (a biedni nie sa wrecz przeciwnie) no ale coz.. nie licze na nic z ich strony. Najlepiej samej sobie pokupic przynajmniej sie podoba :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a co myślicie o czymś takim do kąpieli dla dzidziusia w wannie ?

http://allegro.pl/angelcare-lezaczek-fotelik-wklad-do-kapieli-0-m-i5968091424.html
    jak dla mnie zbędny gadżet, ale ja ogólnie nie lubię takich rzeczy ;)
    jakoś tetrowa pielucha mi starcza do kąpieli dziecka

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Ja mam dzisiaj dzien lenia i nadal leze w lozku :-)
    Caly dzien mam zamiar sie opierdzielac.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    jak dla mnie zbędny gadżet, ale ja ogólnie nie lubię takich rzeczy ;)
    jakoś tetrowa pielucha mi starcza do kąpieli dziecka

ale myjesz od początku w zwykłej wannie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie wydaje mi się że zbędny gadzet ja również pieluszki będę używać, nie mam zamiaru sobie zagracać mieszkania☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja tez byłam
    Bardzo napalona na sterylizator ale mam schize na punkcie szkła nie ze względu na czystość ale nie lubię plastiku , sama wole pic ze szkła i dziecku tez chciałam dawać ze szkła . Wiec zaczęło to sie mijać z celem jak szklane butelki wkladalabym do
    Plastikowych pojemników aby je wysterylizować :/ i chyba pozostanę przy opcji garneczek i woda . A o sterylizacji smoczków nawet nie mysle bo wiem ze jak wypadnie trzeba dziecku podać bo jest ryk i tyle :) wiec szybciej bedzie sparzyć pod gorąca woda :)

Ja z Nelcik ojj sporo szklanych używałam na zmianę z TT (dopiero pozniej jak wieksze porcje jadla bo nie bylo sensu wlewac do duzej butli zeby na dnie ledwie tego mleka bylo ;P ) ale jeżeli chodzi o mleczko i podgrzanie mleka w szklanej to bez porównania wystarczyło moje mleczko na chwile pod ciepłą wodę pod kran albo do miseczki z ciepłą wodą i było ciepłe juz ;) i mam jeszcze te szklane na początek, bo to 90ml butelki tylko smoki świeże musze dokupić ;)

A mała ok stoi na wadze od wczoraj no ale nie spada dzisiaj je po 30 ml i nie ma już żadnych kabelków :D A jutro chyba zejdą z fototerapii i położna mówi, że możliwe ze juz spróbują ja z butelki nakarmić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 10:38

malvva, Nacia, Kłosia, Baronowa_83, Negra, klaudia1534, pasia27, Larisa, Rudzina, tola2014 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ