X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja będę kąpać na początku pod kranem najszybciej i najwygodniej ;) sprawdzone przy Neli ;) potem zobaczymy jak będzie za duża to wanienka w dużej wannie albo w pokoju ;)

Pati, dla mnie też to było najlepsze na początku,pod kranik na rączkę i szybciutko po sprawie,tylko czy przy chłopaku to się sprawdzi?

relg3e5e9ky1omot.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pokoik stoi gotowy :) jeszcze tylko kupimy kosmetyki dla maluszka i pizamki, staniki do karmienia dla mamusi :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9243d493020.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/deae82d05325.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21e4975272cc.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8263bd067ef9.jpg

Baronowa_83, Patrycja24, Kłosia, Guem, Rudzina, pasia27, Iwa81, bimba, domi05, Marietta, Nacia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny a Wy już przygotowujecie pokoiki dla Maluszków? Bo ja muszę przemalowac i tak się zastanawiam kiedy to zrobić? Oczywiście mój mąż będzie malował :)
    My juz pokoik mamy gotowy :-) chwile trwalo zanim wywietrzalo wiec warto juz sie tym zajac. Oczywiscie wedlug mnie.

malvva, tola2014, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ja wszystkim odpowiadam do samo " Dobrze sie czuje nie charcze nie pluje" i koniec dalszych pytań :D
    Kradnę :) i będę powtarzać :)
    Ja też chciałabym wiaderko bo mam małą łazienkę z prysznicem a z takim wiaderkiem spokojnie się zmieszczę. Niby na dlugo nie starcza ale te małe wanienki też długo nie posłużą a na jesień planujemy wymienić prysznic na wannę więc przeniesiemy kąpiel w dorosłe miejsce :)
    My pokoik też już skończyliśmy ale brakuje nam jeszcze fotela do karmienia i ozdób/dodatków. Jak wrócę do domu (mam nadzieję że do jutra macica nie narobi większych problemów i mnie wypuszczą) to pochwalę się zdjęciami :)

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tylko kącik, nie ma osobnego pokoju i na razie stoi tylko łóżeczko i komoda, ale właśnie zasiadam do napełniania koszyków w sklepach interentowych, zeby sukcesywnie skreślać z listy ;) czekam na Wasze zdjęcia i inspiracje!!! :D

Iwa81 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Pati, dla mnie też to było najlepsze na początku,pod kranik na rączkę i szybciutko po sprawie,tylko czy przy chłopaku to się sprawdzi?

Jasne, resztę na ręczniku szybko można ;)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Muszę jeszcze kupić octanisept i chyba mam juz wszystko.
    Chyba ze jeszcze co§ wymyślę ;)
    Teraz ogarnąć miejsce dla dzidziusia i ... Wymyśleć imię :P
    My nadal bez imienia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 17:29

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    Ja się zastanawiam właśnie nad tym wiaderkiem, bo jedna koleżanka stwierdziła, że to był najlepszy 'gadżet' na jaki sie w życiu skusiła. Niby nie starcza na długo, ale potem już można się na dużą wannę przerzucić i tyle :) wiec myślę o tym...
    To kup zwykle.wiaderko za pare groszy I tak na miesiac to pozniej juz fajnie jak sie dziecko wyprostuje I patrzy na rodzocow I ma inne doznania heehe poza.tym jako to oszczędność kasiory..

Rudzina lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    My nasal bez imienia..
    my mamy dwa i żadne z nas nie chce ustąpić :D

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Rozwiazaniem moze być wspólne trzecie ;) u nas się udało chociaż nadal szkoda mi moich typów zawetowanych przez męża :P

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Rudzina
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) o widze,że kilka z Was zaliczyło tak jak i ja dzisiaj spotkanie z teściową,wiec ja rownież sie podziele pierwsze co to po pwejsciu do domu,w butach wlazła do pokoju małego i zaczeła komentować,"o widze,ze już lampka nocna jest zamintowana,a nie pomyslalas ze maly bedzie ciagnal za kabel? (pomijam fakt,że wokol szczebelk jest owiniety ochraniacz i maly musial by wstac na nozi,aby pociagnac za kabel,w dodatlu jest mocni zamontowana,wiecmnie grozi,że spadnie,potem przeszla sie po calym domui zaczela ROBIC ZDJECIA!!! a na moje pytanie,po co to mama robi,to odpowiedziala,no jak to po co,bede pokazywac moim kolezankom :/ bylam w szoku,po czym wybralismy sie z nimi na cmentarz,godzina drogi od domu i ogromnym zdziwieniem bylo dla mnie to,ze wsiadlo krówsko z przodu,a mi kazala sie gnieździc z tylu,bo to przeciez ona musi miec wygidnie :/ zabralismy ze soba naszego yorka(gdzie ja bylam temu przeciwna,poniewaz znam swoją sunie i wiem,ze ona nie lubi jezdzic samochodem,w dodatku,piszczy,skamle i po prostu sie boi,no to oczywiscie uslyszalam,ze "no wezmy niunie,bo przeciez ja tak zadko ją widuje,moją kochana sunie,moja corenke :/) kiedy zapakowalismy sie juz do auta ( no i oczywiscie zapomnialam dodac ze takmnie wystawili z tą moją sunia,ze ja wszedzie nosilam ją na rekach,do tego swoja wlasna torbe,a moja cudowna tesciowa z mezusiem szli pod reke,a obok synus ich(maz) tak wiec wygladalam jak slonica :/ ,zaczela przezywac slub swojej siostrzenicy,ktory ma sie odbyc 9 kwietnia i oczywiscie seria pretensji,dlaczego nie chce puscic jej synusia na wesele( nie wazne przeciez,ze wesele odbywa sie 70 km od mojego domu i zostala bym wtedy sama w 36tc,a jesli by zaczela sie akcja porodowa,to nie pozostalo by mi nic innego,jak tylko wyć do ksieżyca :/ ) to zeby zagrac nam na nerwach to zaczela opowiadac,jak to edzie slub marzenie,bo przypkyna na sale motorowka,bo ona sobie wybrala suknie,jak ksiezna,bo ta sala to jak dwor wyglada z dojsciem do wody no i generalnie,to ona z tym swoim sponsorem to jest taka szczesliwa ze ah i oh...a na koniec dnia uslyszalam od meza,ze jestem nie mila dla jego mamy i poklocil sie ze mna,zamknal sie w sypialni i spi,a ja jestem ta zla jedza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 17:36

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny a Wy już przygotowujecie pokoiki dla Maluszków? Bo ja muszę przemalowac i tak się zastanawiam kiedy to zrobić? Oczywiście mój mąż będzie malował :)
    My już mamy przygotowany od grudnia, zrobiliśmy nowy pokój dla nas i kącik dla małego, muszę jeszcze tylko zakupić ramki i powiesić plakaty nad łóżezkiem :)
    Powiem Ci, że ciesze się, że już to mam z głowy bo teraz z tym brzuchem bym nie dała rady zdrapywać farby z paneli i ogólnie ogarniać, a było przy tym trochę roboty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 17:55

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    To i tak lepiej juz miec 2 niż w ogóle żadnego uuuuu

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:

u mnie mebelki wjechały przedwczoraj i o dziwo mąż mnie zaskoczył bo złożył wszystko w jeden dzień, ściany już pomalowane, teraz wszystko stoi zamknięte w pokoju Małej, bo czuć mocno świeże drewno i wietrzymy.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    To i tak lepiej juz miec 2 niż w ogóle żadnego uuuuu
    My też mamy 2 ale z przewagą na jedno :D uznamy jak się urodzi, które bardziej pasuje

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że już macie za sobą. Ja pójdę na zwolnienie w przyszłym tygodniu, to już się zajmiemy tym. Musimy jeszcze pooglądać farby i na coś się zdecydować :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Nasz pokoik stoi gotowy :) jeszcze tylko kupimy kosmetyki dla maluszka i pizamki, staniki do karmienia dla mamusi :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9243d493020.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/deae82d05325.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21e4975272cc.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8263bd067ef9.jpg

Piękny pokoik :)
    Jaki to leżaczek?

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj temat tesciow strasznie grzaski zawsze najgorszy jest ten co zostaje z rodzicami ,tesciami. Ja juz mam ich doac serdecznie i jek do mojego dziecka mowi synus to mnie nosi . grrrr

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 to taki leżaczek firmy Bright Starts

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6015184255&reco_id=520e7e23-de41-11e5-b33e-02348af7a70c&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Akcesoria+dla+dzieci-82595_Leżaczki+i+huśtawki-82596

domi05 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja tez się pochwalę kącikiem małego :) Brakuje jeszcze półeczek i trzebe będzie zawiesić światełka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c1f86a7e516.jpg

Patrycja24, Nacia, pasia27, tola2014, Carolq lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ