X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozeczko u mnie w sypialni a reszte w pokoju ktory powolutku konczyny przygotowywac dla malego :) no i wysylam wam zdjecie dywanu jaki kupila moja mama :D pojechala do Obi po zamek do drzwi a wrocila z dywanem :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a54d4c89c774.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c2f8ebb9bc5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a26706ab2c70.jpg

Iwa81, malvva, Patrycja24, pasia27, Negra lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, w wiadrze to ponoc dla takich maluszków maluszków, w większosci z tego co czytam dziewczyny tak max. do 6mcy używają ;) najchetniej bym to od kogos wypozyczyła zeby się 'pobawić' hahahaha

Iwa81 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja mam lozeczko u mnie w sypialni a reszte w pokoju ktory powolutku konczyny przygotowywac dla malego :) no i wysylam wam zdjecie dywanu jaki kupila moja mama :D pojechala do Obi po zamek do drzwi a wrocila z dywanem :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a54d4c89c774.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c2f8ebb9bc5.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a26706ab2c70.jpg

super i jaki porządek w szafie i zapasy :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wdze ze nie tylko ja taka gotowa :D slicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:46

Nacia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam poukladac to jakos bo juz sie nie miescilo :) a ja od kilku miesiecy kupuje chusteczki nawilzajace tak co jakis czas po jednej paczce lub dwie no i sie uzbieralo :) jak ktoras chce kupic to w carrefourze sa chusteczki teraz na promocji z firmy PAMPERS 6-pak za 21.99 :) wiec super cena :)

Iwa81, Cigaretta, Patrycja24, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Pasia powiem Ci że teściowa mnie zaskoczyła pozytywnie ;) Kupiła kilka rzeczy których mi brakowało.
    wróciłam do domu, z dwoma torbami i pudłem, z nowymi i używanymi rzeczami od rodziny. Na zdjęciu tylko część rzeczy, które przytargałam.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aba590e7f561.jpg

fajna masz tesciowa. moja to nic nie kupi póki co bo przecież to za wcześnie, zresztą ja wszystko juz mam prócz aptecznych rzeczy i kosmetyków. aa i co najważniejsze fotelik do samochodu. mieliśmy kupić używany, ale byliśmy na warsztatach bezpieczny maluch i gość mówil, że nie ma co kupować używanych z nieznanego źródła bo jeżeli był po wypadku to może mieć niewidoczne pęknięcia i jest to niebezpieczne. mieliśmy kupić taki w komplecie z wózkiem , ale te zwykłe nie mają atestowane od uderzeń no i zastanawiamy się m.in nad maxi cosi...ale drogie strasznie...

• Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Nacia wdze ze nie tylko ja taka gotowa :D slicznie

Nie wyobrazam sobie teraz wszystkiego kupowac. Wyplaty by mi braklo na bank! :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dwie najważniejsze rzeczy które musiały być nowe i dobrej jakości to fotelik i materac. Bezpieczeństwo malucha jest najważniejsze. Poza tym ze fotelik mógłby być uszkodzony to gdzieś mi sie o oczy obiło ze one mają też terminy przydatności.

Rudzina, Carolq lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Nie wyobrazam sobie teraz wszystkiego kupowac. Wyplaty by mi braklo na bank! :)

mi tak samo juz od 4 miesiaca ciazy kolekcjonuje ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    U nas też dwie najważniejsze rzeczy które musiały być nowe i dobrej jakości to fotelik i materac. Bezpieczeństwo malucha jest najważniejsze. Poza tym ze fotelik mógłby być uszkodzony to gdzieś mi sie o oczy obiło ze one mają też terminy przydatności.

a jaki fotelik kupiliscie ?

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fotelik to u nas będzie chyba Axkid.

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wow ale zapasy chusteczek :D ale one idą jak woda także dobrze, się zaopatrzyłaś. Ja mam 8 paczek ale ta oferta z carrfour zachęcająca ;)

Nacia lubi tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy cybex (razem z wózkiem do kompletu) ale nie napiszę ci który dokładnie model bo tym zajmował się mąż, ja jedynie kolor wybrałam :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no właśnie dlatego wiaderko mnie nie przekonuje,
    a kupię w końcu blaszaną balię jak Nasze prababcie używały i już :D
    Śmiejesz sie ;-) a jak jeździliśmy do teściów to wiadomo ze bez wanienki to tam sie kapal w owalnej dużej misce na karpia hahahahsh

Patrycja24, Iwa81 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Nacia wow ale zapasy chusteczek :D ale one idą jak woda także dobrze, się zaopatrzyłaś. Ja mam 8 paczek ale ta oferta z carrfour zachęcająca ;)

Moj maz chcial mnie zabic jak widzial ze przynosze kolejne paczki chusteczek :D ale teraz smieje sie ze cieszy sie ze pozwolil mi na te zakupy bo wyczytal na jakims forum ze chusteczek nigdy za wiele :) a mi nie wierzyl!

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Widze, ze mamy podobny gust :-) u nas tez szare sciany i biale meble. No mi tez zostaly dekoracje do zawieszenia, literki, rameczka. Do tego mamy cotton balls biało-granatowo-blekitne :-)

Białe meble są tylko młodego i szara ściana też tylko ta jedna :) Pozostałe ściany mamy białe, to co widać (łuk na łóżkiem) granat a za łóżkiem biało srebrna tapeta ornament. Meble mamy wenge, szafę wenge+biel, ja chciałam jasne meble w sypialni ale mąż się uparł... a ja z tego muszę dziennie kurze wycierać ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio na warsztatach położna mówiła aby na początek nie używać chusteczek bo to one właśnie odparzaja. najlepiej woda i płatkami bawełnianymi. mówiła nawet żeby spróbować używać teraz na sobie tzn np mężowie i sprawdzić czy im dupek nie odparzy :p

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczynki jak już będziecie miały zamontowane te cotton balls to wrzućcie fotki, bo chciałam zobaczyć jak to wygląda w pokoju,
    Zawiesimy jak kupimy półki, bo chciałabym je puścić od mojej szafki nocnej (żeby móc w nocy szybko włączyć) aż do roga trochę nad łóżeczko i po ścianie aż pod półki, żeby kilka ich było jeszcze nad przewijakiem, zobaczymy jak wyjdzie, to będzie gdzieś za ok. miesiąc :), ale mogę je rozłożyć dookoła łóżeczka na ramie z góry i puścić po komodzie, włączyć i zrobić zdjęcie, teraz jest ciemno to będzie widać jak świecą

Iwa, bo to jest zrobione na lampkach choinkowych :) przynajmniej moje, bo robiła moja siostra. Jest to łańcuch na baterie 5-cio metrowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 20:42

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u malego mamy wlasnie szarosc z biela a u siebie tez wenge wiec wiem jak to z tym kurzem. Nie wiem co mnie pokusilo. Pieknie wyglada, ale ten wszechobecny kurz...nigdy wiecej.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ostatnio na warsztatach położna mówiła aby na początek nie używać chusteczek bo to one właśnie odparzaja. najlepiej woda i płatkami bawełnianymi. mówiła nawet żeby spróbować używać teraz na sobie tzn np mężowie i sprawdzić czy im dupek nie odparzy :p
    Jak dziecko nie ma problemów ze skora to chusteczki nic nie zrobią. Jak ma problemy ze skora to sama woda tez nic nie da, trzeba będzie kombinować i cudować, zeby sie nie odparzało.
    Wiele rzeczy trzeba będzie samemu trzeba przetestować. A tych chusteczek tez nie kupujcie nie wiadomo ile, bo może akurat na te dziecko byc uczulone. A na inne nie. Tak samo z pieluchami.
    Teraz tylko na rozruch na pierwszy tydzień dwa. Bo można wywalić sporo kasy w błoto.

My będziemy mieć używany fotelik, ale od kolegi

tola2014 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ