Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w poniedziałkowy poranek.Dzis do szkoły rodzenia się wybieram ale cos mnie len ogarnął, mróz za oknem i jakoś się nie chce,no cóż zobaczymy do 12 mam czas☺Mąż przyjeżdża już w piątek choć między nami ostatnio tak średnio to w sumie już za nim tęsknię,zobaczymy jak będzie jak wróci.
Tak mi się nasunelo pytanie-często uprawiacie seks,bo ja już sama nie wiem w sumie to już 30 tydzien (teraz wiadomo,nie było go więc pościk byl)ale on sam przed wyjazdem miał takie zawahanie,żeby dzidziusiowi nie zaszkodzić.
Zauważyłam że brzuszek mi twardnieje najczęściej jak leżę na plecach.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Oficjalnie rozpoczynam leniuchowanie do porodu;)
No i zaczynam 31 tydzienPatrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
A co do seksu to my regularnie, ale nie za często.
Dzisiaj jak mi pomiędzy wszystko to sie zapytam czy możemy -
czesc Dziewczyny, witam sie i ja!!
o matulu.. pierwszy raz snil mi sie porod.. sen byl ohydny!! chcialam rodzic sn, a przymusowo zakwalifikowali mnie cc bez badania tylko mowili ze saa nie urodze.. dopiero potem ktos mi usg zrobil a Mala byla ulozona poprzecznie!! zaczeli ciac zanim znieczulenie zaczelo dzialac - i tu pufff koniec snu, bo obudzil mnie zajebiscie silny skurcz. brzucho taki twardy ze molabym nim chyba kamienie rozbijac... maasaakraaa. nigdy wiecej takich snowWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:10
-
nick nieaktualnyHej
wiec tak wizyta u teściowej i rozmowa skończyła sie zamowiliscie łóżeczko ja specjalnie ze nie bo czekamy na kasę z ZUSu acha a jaki kolor pewnie biały ja ze tak i tyle rozmowy pytania o wyprawkę , mała itd
ech trudno slub tez mieli w dupie jak mogli . A sie zapytała jeszcze czy jej projekt zrobiłam bo beda robic remont w wrześniu nom kuzwa po tym jak jej maź powiedział ze miałam tak z nadgarstkami ze nawet ręki nie mogłam zgiąć
ach szkoda mi słów , i cieszę sie ze nie tylko ja tak mam w sesie ze nie jestem sama
Co do Małej ostatnio spina mi sie brzuch wieczorami ale tak bardzo bardzo mocno ze sie ruszyć nie moge, mała aktywna wiec sie nie przejmuje ale muszę sie zapytać na wizycieo wlasnie jutro wizyta
usg te większe mamy dopiero 22 ale i tak wszystkie
Pomiary mamy na każdej wizycie przez cukrzyce
Co do pokoiku i wyprawkiz wyprawki nadal kosmetyki , fotelik , materac . Zastanawialiśmy sie nad monitorem ale po przemyśleniu tematu maź doszedł do wniosku ze woli kupić dziecku droższy materac niz monitor i tak postanowiliśmy wybraliśmy materac firmy traumeland. maź wczoraj dorwał na Allegro super nianie z 1,5 km zasięgiem lampka nocna itd. Kosztuje 500 zł a znalazł powystawowy za 200
fajnie bo babcia kazała Nam sobie wybrać prezent od niej za taka cenę
takze akurat cos fajnego i przydatnego . Tak samo jak kiedyś śmietnik na pieluchy dorwaliśmy tez poekspozycyjny za połówkę
Cenyco do pokoiki mamy narazie kącik w sypialni , pomalowaliśmy , tapetę położyliśmy
w srode ma mój tatuś przyjechać , zrobić kontakty Nam jeszcze tylko Po drugiej stronie i koniec rzeczy brudnych
i jest pieknie jak będę miała
Komodę , łóżeczko i resztę dodatków pstryknie zdjecie i wstawięwczoraj tez odebraliśmy od znajomych Bujak po ich synku , odsprzedali Nam Prawie za pol darmo a nowy koło 900zl kosztuje
takze weekend przecen i okazji wykorzystany doszczętnie
Gratki 3 z przodu my czekamy do piątkuktos dzis wizytuje ?
A co do seksu nie bo zrobię cos małejogólnie teraz ja juz tez nie mam jakiejs potrzeby w sumnie podczas ciąży zdażyło sie pare razy
ale wiem ze to tylko bojaźń przed tym za to maź zaczol mnie często całować i wszędzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:29
tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się w tym dodatkowym dniu roku
dzisiaj już mam lepszy humor, wizja porodu trochę się odsunęła i przespałam pierwsza noc od 4 dni
Jaki monitor myślicie kupic? Taki wkładany do łóżeczka czy przypinany do pieluszki? Ja bardzo chciałabym mieć takie zabezpieczenie bo widząc jak teraz świruję to po porodzie może być tylko gorzejnie planowałam kupować niani bo na 50 metrach raczej sie nie przyda ale mąż naoglądał sie jakiś programów o gadżetach i tak zagaduje ze może by się przydała
-
tola2014 wrote:dziewczyny te które juz rodzily przez cc . czy u 2as przykładami dziecko do piersi od razu czy 12 h po cc. zaczynam się zastanawiać nad tym. obawiam się, że jak nie przystawiac to nie będzie problemu karmieniem...
Kolezanka rodzila w zeszlym roku przez cc i pokazali jej mala doslownie na kilka sekund a tak to dostala dziecko dopiero na drugi dziennawet jej facet nie widzial od razu po porodzie tylko na drugi dzien.. bez sensu.. ale karmila do 9 miesiaca na szczescie nie miala z tym problemow
tola2014 lubi tę wiadomość
-
W naszym szpitalu dziecko jak dobrze pamiętam z rozmowy z położnymi od razu jest kangurowane przez tatę a jak skończą zszywać itp mamę to jest jej podawane. Oczywiście jeśli z dzieckiem jest wszystko dobrze i nie wymaga inkubatora i interwencji lekarza.
-
tola2014 wrote:dziewczyny czym różni się alantan zielony od pomarańczowego czy tam żółtego i niebieskiego? ??
-
nick nieaktualnyNegra wrote:Żółty to krem, a zielony to maść. Maść jest żółtawa w kolorze i o wiele tlustsza, błyszczy po nalozeniu na skórę, więc używałam jej głównie do pupy- zapobiegając odparzeniom. A krem nadaje się do smarowania widocznych miejsc, np. policzków czy drobnych otarć, poparzeń lub ranek. Ja mam oba
czyli skórę w zagięciach można smarować bez problemu? polecano mi oilatum ale nie wiem czy to dobre,
a puder do dupki kupujecie? w jakim celu on służy? aa i co z oliwka? kupować czy nie? -
Guem wrote:W naszym szpitalu dziecko jak dobrze pamiętam z rozmowy z położnymi od razu jest kangurowane przez tatę a jak skończą zszywać itp mamę to jest jej podawane. Oczywiście jeśli z dzieckiem jest wszystko dobrze i nie wymaga inkubatora i interwencji lekarza.
-
tola2014 wrote:dziewczyny czym różni się alantan zielony od pomarańczowego czy tam żółtego i niebieskiego? ??
Teraz zamowilam 2zielone i linomag
Wcześniej uzywalam dla małego BepanthenWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:13
-
nick nieaktualnyRudzina wrote:Ja myślę o tym 'do pieluszki', niani na pewno nie bo mieszkanko malutkie
musiałabym nie życ żeby nie usłyszeć dziecka hahaha
a jak np będziecie u rodziców czy u kogoś kto ma dom to taka niania się chyba przydaCarolq lubi tę wiadomość