Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:czyli skórę w zagięciach można smarować bez problemu? polecano mi oilatum ale nie wiem czy to dobre,
a puder do dupki kupujecie? w jakim celu on służy? aa i co z oliwka? kupować czy nie?a oliwkę kupiłam bambino bo u nas się przydaje hehe masowalam Kacerkowie stopki
hehe
-
tola2014 wrote:czyli skórę w zagięciach można smarować bez problemu? polecano mi oilatum ale nie wiem czy to dobre,
a puder do dupki kupujecie? w jakim celu on służy? aa i co z oliwka? kupować czy nie?tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Tak na prawdę nie wiem hehe ale zawsze w aptece polecaly ten zielony do pupki albo właśnie na buzke dla małego jak miał wysypkę..podejrzewam ze bogatszy sklad..
Teraz zamowilam 2zielone i linomag
Wcześniej uzywalam dla małego Bepanthen
linomag z cynkim na odparzenia? to zamiast bepanthen jest? -
Negra prawdę mówiąc nie wiem jak to dokladnie jest bo do tej pory nastawiałam sie na sn. Pamiętam tylko to kangurowanie ojca ( bo bardzo sie mojemu mężowi podobało) i że po powrocie na sale matka dostaje dzidzie ale na pewno masz rację że nie jest w stanie się nią zająć a jedynie chodzi o kontakt dziecko-matka.
-
Guem wrote:Witam się w tym dodatkowym dniu roku
dzisiaj już mam lepszy humor, wizja porodu trochę się odsunęła i przespałam pierwsza noc od 4 dni
Jaki monitor myślicie kupic? Taki wkładany do łóżeczka czy przypinany do pieluszki? Ja bardzo chciałabym mieć takie zabezpieczenie bo widząc jak teraz świruję to po porodzie może być tylko gorzejnie planowałam kupować niani bo na 50 metrach raczej sie nie przyda ale mąż naoglądał sie jakiś programów o gadżetach i tak zagaduje ze może by się przydała
-
A oliwkę jeśli kupię, to tylko do masażu maluszka (na pewno nie do ciągłego smarowania, bo sama nie lubię być taka tłusta i dziecku też nie będę tego robić
) Może się chyba jeszcze przydać na ciemieniuchę (syn nie miał), ale na to są też specjalne płyny.
Zamiast pudru lepsza /podobno/ mąka ziemniaczana.pasia27 lubi tę wiadomość
-
Po cc to chyba tez daje przeciwbólowe ketonal lub cos mocnego? To chyba i tak kp odpada pierwsze doby?
Kurde u nas akurat po Sn dają dziecko od razu mamie i sie nim od.razu opiekuje ale w szpitalu gdzie pracuje teściów to normalnie zabierają dziecko po Sn!zeby sobie odpoczela i sie wyspala..masarka..jak tu usnac..nie można przebierać dziecka i nosic(tzn.tata) ..rozumiem.ze porody Sn sa różne i jak mama nie jest na silach opiekować sie to powinny pomóc ale żeby tak od razu zabierać..eh..
Mój mnie namaawial na poród w tym szpitalu 2,5roku temu ale jak.sie dowiedziałam od kuzynki to wybilam mu to z głowy hehe
A to w Małopolsce w Myślenickim szpitalu..no chyba ze się zmienilo bo to troche dziwne..
Pisze oczywisc tylko o Sn..nie o cc bo nie wiem.jak.wyglada temat w ogóle po cc. -
Guem wrote:Negra prawdę mówiąc nie wiem jak to dokladnie jest bo do tej pory nastawiałam sie na sn. Pamiętam tylko to kangurowanie ojca ( bo bardzo sie mojemu mężowi podobało) i że po powrocie na sale matka dostaje dzidzie ale na pewno masz rację że nie jest w stanie się nią zająć a jedynie chodzi o kontakt dziecko-matka.
/ dostajesz malucha.
Dlatego ja też się nastawiam na SNmoże tym razem się uda
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:linomag z cynkim na odparzenia? to zamiast bepanthen jest?
Oilatum nie stosowalam nigdy bez potrzeby..raz maly miał jakąś wysypkę i z zalecenia pediatry kupiłam i kapalam go w tym ale tylko do ustąpienia objawow.. Nigdy do codziennej pielęgnacji..
Mam nadzieje ze corka tez nie będę miala jakis problemów skórnych czy alergi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:34
Negra, tola2014 lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Po cc to chyba tez daje przeciwbólowe ketonal lub cos mocnego? To chyba i tak kp odpada pierwsze doby?
Kurde u nas akurat po Sn dają dziecko od razu mamie i sie nim od.razu opiekuje ale w szpitalu gdzie pracuje teściów to normalnie zabierają dziecko po Sn!zeby sobie odpoczela i sie wyspala..masarka..jak tu usnac..nie można przebierać dziecka i nosic(tzn.tata) ..rozumiem.ze porody Sn sa różne i jak mama nie jest na silach opiekować sie to powinny pomóc ale żeby tak od razu zabierać..eh..
A w kwestii SN to np. w Łodzi w Matce Polce sama decydujesz, czy chcesz mieć przy sobie, czy np. oddać na noc i się wyspać. I wg mnie to najlepsze rozwiązanie- nic na siłę.pasia27 lubi tę wiadomość
-
A ja siedze w poczekali do lekarza rodzinnego ludzi masakryczna ilosc przywatnie nigdzie nie idzie sie dodzwonic . normalnie zalamke chyba przechodze pewnie i tak nic sie nie da zalatwic kaza siedziec pod drzwiami i czeoac bo zalezy czy lekarka cie wemie czy nie .... Super
-
nick nieaktualny
-
Negra wrote:Ja dostawałam morfinę...
A w kwestii SN to np. w Łodzi w Matce Polce sama decydujesz, czy chcesz mieć przy sobie, czy np. oddać na noc i się wyspać. I wg mnie to najlepsze rozwiązanie- nic na siłę.
A co do zabierania dziecka to dokladnie jak piszesz..powinien byc wybór..wolalabym by ograniczyli piegrzymki w szpitalu do oglądania noworodków a nie przymus oddania dziecka.ehh -
tola2014 wrote:czy Wy tez łapie cie zadyszkę siedząc i nic nie robiąc? ?? meczy mnie siedzenie na kanapie. ....
Też tak mam- do tego kołatało mi się serce. W szpitalu poznałam dziewczynę, która z takimi samymi objawami trafiła do kardiologa. Powiedział jej, że tak w ciąży może być i powinno ustąpić okolo 30tc. I ja faktycznie mam takie "ataki" ciraz rzadziej.
A pojawiają się głównie po posiłku- chyba wypełnione jelita i ściśnięte narządy naciskają na przeponę? Jak brzuch zacznie się opuszczać będzie lżejtola2014 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:w szpitalu który biorę pod uwagę ujastek krakow jest 4000 porodów rocznie. obawiam się , że przy tylu porodach dziennie po cc albo mi pokażą jak przystąpić dziecko albo karzą samej.....
No to widze ze nie tylko ja zastanawiam sie na ujastkiem w Krakowie -
tola2014 wrote:w szpitalu który biorę pod uwagę ujastek krakow jest 4000 porodów rocznie. obawiam się , że przy tylu porodach dziennie po cc albo mi pokażą jak przystąpić dziecko albo karzą samej.....
U nas akurat polozne pomagały przystawiać,pokazywaly pozycje,jak pobudzić w dziecku odruch ssania..nie mogę narzekać..
Ale Tola myśl pozytywnie!!pozytywne myślenie to polowa sukcesu!!nawet jak będą dokarmiac to nic sie nie stanie bo później normalnie można karmić piersią!