Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
tola2014 wrote:fajna masz tesciowa. moja to nic nie kupi póki co bo przecież to za wcześnie, zresztą ja wszystko juz mam prócz aptecznych rzeczy i kosmetyków. aa i co najważniejsze fotelik do samochodu. mieliśmy kupić używany, ale byliśmy na warsztatach bezpieczny maluch i gość mówil, że nie ma co kupować używanych z nieznanego źródła bo jeżeli był po wypadku to może mieć niewidoczne pęknięcia i jest to niebezpieczne. mieliśmy kupić taki w komplecie z wózkiem , ale te zwykłe nie mają atestowane od uderzeń no i zastanawiamy się m.in nad maxi cosi...ale drogie strasznie...
http://emaluch.com/esklep/pl/p/SAFETY-1st-MIMAS-fotelik-samochodowy-0-13-ADAC-4/262
Akurat jest dostępny do naszego wózka z adapterami (Camarelo Carmela)Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Jak dziecko nie ma problemów ze skora to chusteczki nic nie zrobią. Jak ma problemy ze skora to sama woda tez nic nie da, trzeba będzie kombinować i cudować, zeby sie nie odparzało.
Wiele rzeczy trzeba będzie samemu trzeba przetestować. A tych chusteczek tez nie kupujcie nie wiadomo ile, bo może akurat na te dziecko byc uczulone. A na inne nie. Tak samo z pieluchami.
Teraz tylko na rozruch na pierwszy tydzień dwa. Bo można wywalić sporo kasy w błoto.
My będziemy mieć używany fotelik, ale od kolegi
Nie zgodze sie do konca z tym, bo jesli dziecko bedzie uczulone na ktores chusteczki (a mam je z roznych firm nie tylko z pampersa) to zostana mi na przyszle miesiace bo data waznosci takich chusteczek jest cos do 2018r wiec dziecko prawie 2 letnie juz raczej nie bedzie uczulalo.. a jak dobrze mi sie wydaje to chusteczki nie tylko uzywa sie do pupy ale tez do wytarcia buzi, rączek. Miejmy nadzieje ze nasze pociechy nie beda mialy problemow z uczulaniem na jakiekolwiek chusteczki plyny i pieluchyna pewno nic sie nie zmarnuje
pasia27, aaaguchaaa lubią tę wiadomość
-
Nacia wrote:Nie zgodze sie do konca z tym, bo jesli dziecko bedzie uczulone na ktores chusteczki (a mam je z roznych firm nie tylko z pampersa) to zostana mi na przyszle miesiace bo data waznosci takich chusteczek jest cos do 2018r wiec dziecko prawie 2 letnie juz raczej nie bedzie uczulalo.. a jak dobrze mi sie wydaje to chusteczki nie tylko uzywa sie do pupy ale tez do wytarcia buzi, rączek. Miejmy nadzieje ze nasze pociechy nie beda mialy problemow z uczulaniem na jakiekolwiek chusteczki plyny i pieluchy
na pewno nic sie nie zmarnuje
Ja w "dobie kryzysu"(woodstock) uzywalam do demakijazuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:00
-
Piękne macie pokoiki:-)
U nas większa szkola jazdy bo teraz bedziec ciężej polaczyc róż z niebieskim hehehe ale najpierw mlodem lóżko trzeba kupic ..a później polaczyc 3latke i 6ciolatka na przykład za 3lataWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:23
-
Kurde mnie to się nigdy nie chciało bawić w te waciki i wode..jakas wygodna jestem a maly nigdy nie miał problemów z pupa..noca tez chisteczke ogrzewalam w dłoni,wycieralam kupsko i czesc
dalej do spania..ha
To samo na spacerze w lato w wózku się zdarzyl sie przebierać i tez.tylko chusteczki..
W ogóle to podkład poporodowy podkładalam na lóżko tylko bez przewijakowWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:30
-
Nacia wrote:Baronowa ale zeby nie bylo
ja sie nie czepiam ani nic poprostu wyrazilam tylko swoje zdanie
nie poczułam żebyś sie czepiala;)
Chodzi mi tylko o to, zeby na początek nie szaleć aż tak. Skoro masz kilka rodzajów to fajnie. Mozna wybrac najlepsze dla dziecka.
Ja nie wycietalam buzi ani raczek, bo mi się zapach chusteczek kojarzy z tylkiem. Takie mam zboczenie
-
dziewczyny czuję się do tyłu z przygotowaniami
a jeszcze planujemy mały remont w kwietniu (II połowa), odmalowanie przede wszystkim i podłogi. Ale ja mam termin na III tydzień maja i mam nadzieję zdążyć ze wszystkim. Ale łóżeczko, przewijak i komodę z wyprawką ciuszkową mam
-
Iwa81 wrote:Dziewczynki jak już będziecie miały zamontowane te cotton balls to wrzućcie fotki, bo chciałam zobaczyć jak to wygląda w pokoju,
Ja sobie cotton balls przywiozłam z Paryża w ciepłych odcieniach ( rożne kolory różu, popielatego itp ) i mam je w sypialni i codziennie na noc je zapalam. Są przepiękne i nie ma w nich ani grama kiczu. Myslalam nawet, żeby dać je do pokoiku córeczki, ale nie chce sie z nimi rozstać. Jej kupię nowe
Dodam jeszcze, że w kilku pięknych mieszkaniach widziałam cotton balls. Można je zawiesić wszędzie. Na szafce z książkami, na parapecie, na ścianie, włożyć do szklanego naczynia. Naprawdę możliwości jest wiele. Piza tym żadne zdjecie nie odda klimatu jaki robią te boskie kuleczki
Polecam!Patrycja24, Cigaretta, Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Oj widzę że tu sporo z Was już jest gotowych
Ja właśnie wyciągnęłam worki z ciuchami po starszaku i od jutra zabieram się za pranie, suszenie i prasowanie:) a troche tego jest i jestem w szoku jakie to maleńkiejuż nie pamiętam że starszak był taki malutki
I za kompletowanie reszty wyprawki dla małego i dla siebie:)
Spokojnej nocy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 23:03
Agnieszka0812, Rudzina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:dziewczyny te które juz rodzily przez cc . czy u 2as przykładami dziecko do piersi od razu czy 12 h po cc. zaczynam się zastanawiać nad tym. obawiam się, że jak nie przystawiac to nie będzie problemu karmieniem...
Takze nie jestem dobrym przykładem standardowego CCAle laktacja sie rozkręciła i karmiłam 6mscy
Agnieszka0812, tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
ja też dziś nie spałam dobrze, od czwartej śledziłam Oskary, żeby zobaczyć czy Leo w końcu wygra
też mam cotton ballsy, już od dawna, ale pasują mi do sypialni i na pewno zawisną w okolicy łóżeczka. Jeśli szukacie inspiracji w urządzeniu pokoju to polecam http://www.swiatrodzica.com.pl/search/label/pok%C3%B3j%20dla%20dziecka
dużo ładnych detali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:39
JusWik, pasia27, Agnieszka0812, Patrycja24 lubią tę wiadomość