X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    fajna masz tesciowa. moja to nic nie kupi póki co bo przecież to za wcześnie, zresztą ja wszystko juz mam prócz aptecznych rzeczy i kosmetyków. aa i co najważniejsze fotelik do samochodu. mieliśmy kupić używany, ale byliśmy na warsztatach bezpieczny maluch i gość mówil, że nie ma co kupować używanych z nieznanego źródła bo jeżeli był po wypadku to może mieć niewidoczne pęknięcia i jest to niebezpieczne. mieliśmy kupić taki w komplecie z wózkiem , ale te zwykłe nie mają atestowane od uderzeń no i zastanawiamy się m.in nad maxi cosi...ale drogie strasznie...
    Tola, my też myśleliśmy o maxi cosi, a znaleźliśmy SAFETY 1st MIMAS , również ma 4 gwiazdki w testach ADAC a kosztuje ok. 240zł:
    http://emaluch.com/esklep/pl/p/SAFETY-1st-MIMAS-fotelik-samochodowy-0-13-ADAC-4/262
    Akurat jest dostępny do naszego wózka z adapterami (Camarelo Carmela)

Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jak dziecko nie ma problemów ze skora to chusteczki nic nie zrobią. Jak ma problemy ze skora to sama woda tez nic nie da, trzeba będzie kombinować i cudować, zeby sie nie odparzało.
    Wiele rzeczy trzeba będzie samemu trzeba przetestować. A tych chusteczek tez nie kupujcie nie wiadomo ile, bo może akurat na te dziecko byc uczulone. A na inne nie. Tak samo z pieluchami.
    Teraz tylko na rozruch na pierwszy tydzień dwa. Bo można wywalić sporo kasy w błoto.

My będziemy mieć używany fotelik, ale od kolegi

Nie zgodze sie do konca z tym, bo jesli dziecko bedzie uczulone na ktores chusteczki (a mam je z roznych firm nie tylko z pampersa) to zostana mi na przyszle miesiace bo data waznosci takich chusteczek jest cos do 2018r wiec dziecko prawie 2 letnie juz raczej nie bedzie uczulalo.. a jak dobrze mi sie wydaje to chusteczki nie tylko uzywa sie do pupy ale tez do wytarcia buzi, rączek. Miejmy nadzieje ze nasze pociechy nie beda mialy problemow z uczulaniem na jakiekolwiek chusteczki plyny i pieluchy :) na pewno nic sie nie zmarnuje :)

pasia27, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ale zeby nie bylo :) ja sie nie czepiam ani nic poprostu wyrazilam tylko swoje zdanie :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wkład do przewijaka powinien być twardy czy lepszy miękki bo na allegro są takie i takie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :-) zawsze można nim parapet wytrzeć albo kurze jak ja to robię :-)

tola2014, Negra lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Nie zgodze sie do konca z tym, bo jesli dziecko bedzie uczulone na ktores chusteczki (a mam je z roznych firm nie tylko z pampersa) to zostana mi na przyszle miesiace bo data waznosci takich chusteczek jest cos do 2018r wiec dziecko prawie 2 letnie juz raczej nie bedzie uczulalo.. a jak dobrze mi sie wydaje to chusteczki nie tylko uzywa sie do pupy ale tez do wytarcia buzi, rączek. Miejmy nadzieje ze nasze pociechy nie beda mialy problemow z uczulaniem na jakiekolwiek chusteczki plyny i pieluchy :) na pewno nic sie nie zmarnuje :)

Ja w "dobie kryzysu"(woodstock) uzywalam do demakijazu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 22:00

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie pokoiki:-)

U nas większa szkola jazdy bo teraz bedziec ciężej polaczyc róż z niebieskim hehehe ale najpierw mlodem lóżko trzeba kupic ..a później polaczyc 3latke i 6ciolatka na przykład za 3lata :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:23

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mnie to się nigdy nie chciało bawić w te waciki i wode..jakas wygodna jestem a maly nigdy nie miał problemów z pupa..noca tez chisteczke ogrzewalam w dłoni,wycieralam kupsko i czesc ;-) dalej do spania..ha
    To samo na spacerze w lato w wózku się zdarzyl sie przebierać i tez.tylko chusteczki..

W ogóle to podkład poporodowy podkładalam na lóżko tylko bez przewijakow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 21:30

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Baronowa ale zeby nie bylo :) ja sie nie czepiam ani nic poprostu wyrazilam tylko swoje zdanie :)
    ;) nie poczułam żebyś sie czepiala;)
    Chodzi mi tylko o to, zeby na początek nie szaleć aż tak. Skoro masz kilka rodzajów to fajnie. Mozna wybrac najlepsze dla dziecka.
    Ja nie wycietalam buzi ani raczek, bo mi się zapach chusteczek kojarzy z tylkiem :P. Takie mam zboczenie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czuję się do tyłu z przygotowaniami ;) a jeszcze planujemy mały remont w kwietniu (II połowa), odmalowanie przede wszystkim i podłogi. Ale ja mam termin na III tydzień maja i mam nadzieję zdążyć ze wszystkim. Ale łóżeczko, przewijak i komodę z wyprawką ciuszkową mam :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczynki jak już będziecie miały zamontowane te cotton balls to wrzućcie fotki, bo chciałam zobaczyć jak to wygląda w pokoju,
    Gearantuję Ci, że będziesz zadowolona.
    Ja sobie cotton balls przywiozłam z Paryża w ciepłych odcieniach ( rożne kolory różu, popielatego itp ) i mam je w sypialni i codziennie na noc je zapalam. Są przepiękne i nie ma w nich ani grama kiczu. Myslalam nawet, żeby dać je do pokoiku córeczki, ale nie chce sie z nimi rozstać. Jej kupię nowe :)
    Dodam jeszcze, że w kilku pięknych mieszkaniach widziałam cotton balls. Można je zawiesić wszędzie. Na szafce z książkami, na parapecie, na ścianie, włożyć do szklanego naczynia. Naprawdę możliwości jest wiele. Piza tym żadne zdjecie nie odda klimatu jaki robią te boskie kuleczki :)
    Polecam!

Patrycja24, Cigaretta, Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość

• Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę że tu sporo z Was już jest gotowych :)
    Ja właśnie wyciągnęłam worki z ciuchami po starszaku i od jutra zabieram się za pranie, suszenie i prasowanie:) a troche tego jest i jestem w szoku jakie to maleńkie :) już nie pamiętam że starszak był taki malutki :)
    I za kompletowanie reszty wyprawki dla małego i dla siebie:)
    Spokojnej nocy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 23:03

Agnieszka0812, Rudzina lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cotton ballsy póki co nad łóżkiem, zapalamy każdego wieczoru, są super nastrojowe :) polecam !

pasia27, Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 2 praleczki malutkiej wypralam jutro dalej działam i prasowanie.

tola2014, pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te które juz rodzily przez cc . czy u 2as przykładami dziecko do piersi od razu czy 12 h po cc. zaczynam się zastanawiać nad tym. obawiam się, że jak nie przystawiac to nie będzie problemu karmieniem...

• Negra Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny te które juz rodzily przez cc . czy u 2as przykładami dziecko do piersi od razu czy 12 h po cc. zaczynam się zastanawiać nad tym. obawiam się, że jak nie przystawiac to nie będzie problemu karmieniem...
    U mnie po ponad 30h, bo syn był w inkubatorze na innym piętrze, a ja miałam CC rozszerzone o wycięcie przydatków z jednej strony i dopiero tak późno stanęłam na nogi i mogłam się umyć i wyruszyć na wycieczkę po szpitalu. (Ale dla bezpieczeństwa i tak mąż zabrał mnie do syna na wózku.)
    Takze nie jestem dobrym przykładem standardowego CC :-) Ale laktacja sie rozkręciła i karmiłam 6mscy :-)

Agnieszka0812, tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa :-)
    U mnie dziś nareszcie "3" z przodu :-) I tylko 70 dni do terminu porodu! :-)
    I z tej okazji musiałam naprawić suwaczek, bo mi się zawiesił :-)

xpatiiix3, JusWik, pasia27, Agnieszka0812, Aniu_leczka, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja nie mogę spac☺

Negra, pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś nie spałam dobrze, od czwartej śledziłam Oskary, żeby zobaczyć czy Leo w końcu wygra :D

też mam cotton ballsy, już od dawna, ale pasują mi do sypialni i na pewno zawisną w okolicy łóżeczka. Jeśli szukacie inspiracji w urządzeniu pokoju to polecam http://www.swiatrodzica.com.pl/search/label/pok%C3%B3j%20dla%20dziecka
    dużo ładnych detali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:39

JusWik, pasia27, Agnieszka0812, Patrycja24 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Jeszcze nie nadrobilam tego co tu przez weekend nadrukowalyscie ale biore sie za czytanie ;-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ