Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia mieszkalam z babcia męża jak bylam w poprzedniej ciąży. Szczerze i serdecznie nienawidzę nadal tej kobiety.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Ja właśnie mam skierowanie na te badanie prenatalne trzeciego trymestru a babka z rejestracji mowi,ze jest nie wazne bo tylko dwa pierwsze są na nfz i nie wiem czy to jakiś wymysl tej kliniki czy tak faktycznie jest
Dzisiaj jadę na normalna wizytę do prywatnej gin i z nią pogadam czy mam dodatkowo je robic.
Ale z tego co mi wiadomo, jesli "normalne " usg jest na wizycie na w miare sprzecie to nie trzeba. W tym trzecim istotny jest dopler- czy krew krąży w odpowiednich kierunkach. -
nick nieaktualny3 obowiązkowe badania usg są w ciąży. właśnie te genetyczne. niektóre wady np serca mogą właśnie teraz wyjść.
Klaudia ja właśnie z tego powodu juz powiedziałam mojej mamie, że wolę żeby przyjechała do domu bo jak ona przyjedzie to teściowie tez i rodzeństwo męża. bo przecież oni też chcą zobaczyć dziecko. z 1 strony myślałam że dobry pomysł bo zobaczą 15 min i powiem że zmęczona jestem. a w domu będą siedzieć kilka godzin. a zdrowiej strony przyjada do szpitala to do domu potem też. a ja przynajmniej tydzień od wyjścia nie chce gości.Marietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjejku co za produkcja ruszyła na forum
hehe odżywamy
nie wiem kto pisał ale tak po kolei tematami
niania - Babymoov New Style Niania Elektroniczna Premium Care
My kupiliśmy taką czemu nie wiem ale,mąż mówił coś o większej częstotliwości.
Na allegro tego sprzedawcy widziałam jeszcze kilka Niani powystawowych były o połówkę tańsze.
Monitor oddechu znajomi mieli skrajnego wcześniaka wtedy jest bardzo zalecany i mieli do pieluszki mówili ze był strasznie nie wygodny i często się włączał i potrafił spadać co tylko ich bardziej stresowało. Teraz przy drugim zrezygnowali kompletnie z monitora urodziła się w terminie. Jakiej firmy nie mam pojęcia ale raczej jakiejś najlepszej bo mają dużo kasy i dużo wydają na gadżety, więc raczej nie oszczędzali.
Pasia - ile Ty masz w pempuszku? ja dobiłam do 117 cm
wstawię Wam fotkę jak się troszkę ogarnę
Co do odwiedzin moja teściowa ma zaplanowaną operację kolana na 27 kwietnia w szpitalu około 200 km od Naswięc jak bym urodziła wtedy to by już Nas w domku odwiedzili
szczerze mam nadzieję ze tak będzie
wiec 26 zaczynam myć wsyztskie okna biegac w dół i górę po 8 pietrach i robić wsyztsko aby wywołać Małą na świat
tez nie za bardzo mi to się podoba, opcja pielgrzymek ;/
tola2014, Nacia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya propo odwiedzin Nam mówili by wogóle starać się przez miesiac pierwszy gosci nie przyjmowac ;/ także mam nadzieje ze się uda
chociaż tak jak piszę tola do szpitala wpadną na 30 minut i po problemie a tak to w domu wiadomo ze dluzej beda siedziec ;/
-
Z tymi 30 dniami to dziwny pogląd. Przeciez juz w pierwszej dobie dziecko styka sie z tak wielka rzesza ludzi i nic mu nie jest- kilku lekarzy polozne pielęgniarki wspolokatorki.
Od course jesli mama nie ma ochoty sie z nikim spotykać to sprawa jest jasna;) i trzeba robic tak zeby naszej malej rodzince bylo jak najlepiejCarolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się w poniedziałek:)
Czy któraś z Was ma podobnie do mnie, od wczoraj kilka razy chwycił mnie ból pod piersiami, taki jakbym miała za ciasny stanik. Puszcza mnie po jakimś czasie, ale boli czy stoję czy leżę czy siedzę
W necie pisze że to ucisk na przeponę, heh, z poprzedniej ciąży tego nie znam ale wtedy skończyłam na takim brzuchu jak mam teraz aktualnie więc może był"za mały" żeby tak uciskać.....ech dziękuję za takie atrakcje....
Co do odwiedzin po porodzie, przy pierwszym udało mi się uniknąć pielgrzymek do domu zaraz po porodzie, ogarnęliśmy się z małym i jakoś po 1-1,5 mca po zapraszałam na kawkęZa to nie udało mi się uniknąć wizyt w szpitalu
i to chyba było dla mnie też bardzo męczące. Wiadomo mąż i moi rodzice luz (teściów nie posiadam) ale ciotki pociotki niech dadzą sobie spokój.
Teraz sobie wymyśliłam , że dam znać o narodzinach po powrocie do domu, żeby pielgrzymek nie przyjmować, bo niestety nie wszyscy zrozumieją że mają nie przychodzić. Jak mi to wyjdzie to zobaczymy,
Pamiętam że przy pierwszym porodzie, przez cc, leżałam jeszcze na pooperacyjnej sztywna kłoda a już ktoś przyszedł do mnie "w gości" niestety nie udało mi się ustalić która była taka "mądra" żadna się nie przyznała że to ona))) Ludzie to mają pomysły
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Robię aktualizację- mój brzuchol z dzisiaj, obecnie równe 100 cm w pępku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0a1a4baffb.jpg
A co do dziadków to mam tylko nadzieję, że nie będą mnie "kształcić" co i jak robić po porodzie, bo inaczej awantura będzietola2014, Carolq, Cigaretta, Marietta, JusWik, pasia27, Nacia, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Witam się po wizycie, malutka rośnie jak na drożdżach, waży już 1420:)
Niestety ja również rosnę jak na drożdżach...
I to mnie martwi i zastanawia wręcz. Od m-ca jestem na diecie, bo wyszedł mi stan przedcukrzycowy, wyeliminowałam wszystkie słodycze, soki, ziemniaki, makarany, białe pieczywo, no dosłownie wszystko, zostawiłam tylko owoce. A udało mi się przytyć przez m-c prawie 5kg:( co łącznie daje 14.
Lekarz kazał coś zrobić, bo nie powinnam tyle tyć na takiej diecie, tylko co ja mam zrobić??? Jem regularnie i tylko zdrowe, wartościowe rzeczy a i tak tyje:(
DZiewczyny czy to może być przez żelazo??? Bo w tym m-cu brałam naprawdę dużą dawkę i w tabletkach i w syropie, bo ja juz sama nie wiem, co ja mam jesć, zeby było dobrze.
Wiem, że najważniejsze,że malutka Lili jest zdrowa, ale spokoju mi nie daje ta waga...pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyparis ja tak samo zaczelam tyc jak zaczelam brac zelazo 1000 dawke ;/ tez sie zastanawiam czy to od tego ale waga ustała juz tydzien ani rusz. wiec raczej to nie to
owoce tez jedz tylko do 15 tak samo jakies soki itd.
a lekarz tez zebys cos z tym zrobila madry moze powinien to zdjagnozowac ;/ mi puchly te nagdarstki i sie zastanawiam czy nie mam stanu przecucawkowego , ale mocz bez białka wiec to raczej nie możliwe .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:12
paris lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:ja to wypłatę 10 tego dopiero dostaje także jeszcze się naczekam. najważniejszy będzie fotelik teraz.
tez do 10 musze czekac ;p no 9 juz powinna byc czasem nawet 8 hehe
za 57 dni ciąża donoszona *,*Carolq, JusWik, pasia27 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj wytuliłam mojego skarbeczka ♡♡♡ Do tej pory się Rozpływam z miłości ♡
zaraz się zbieram czekam tylko na brata bo po pampersy poleciał dla małej obok do rosska
USC obskocze bo mężulek zostawił mi dowód
i po synka do przedszkola i do domku
i znowu w drogę jeszcze jedna sprawdź załatwić niestety tak to jest jak się zwleka a potem szpital i mam jeden jedyny dzień dzisiaj czas na to dobrze ze w poniedziałki urzędy czynne tyle bo nie wiem jakbym się wyrobiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:27
Rudzina, Marietta, JusWik, klaudia1534, Carolq, Negra, malvva, tola2014, domi05, Patrycja24, Larisa, KokoszaNell, SShape, pasia27, katarzyna_d, paris, maria85 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Tola, Nacia- widzimy się na porodówce rozumiem?
Ja wyeliminowałam właśnie Rydygiera, który był dla mnie szpitalem nr 1 i teraz też waham się Ujastek/ Żeromski. Znajoma wczoraj urodziła w Żeromskim, SN, ogromnie chwaliła pomoc położnych... gdyby było mniej szpitali nie byłoby tylu dylematów
Nacia, tola2014 lubią tę wiadomość