X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati malutka jest taka słodka mmm.... Super że możesz ją utulić już, to największe szczęście dla matki po tygodniu móc utulić swoje maleństwo.
    Dobrze, że wszystko się stabilizuje i już niedługo malutką w domku będziesz miała :-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Tola, Nacia- widzimy się na porodówce rozumiem? :D Ja wyeliminowałam właśnie Rydygiera, który był dla mnie szpitalem nr 1 i teraz też waham się Ujastek/ Żeromski. Znajoma wczoraj urodziła w Żeromskim, SN, ogromnie chwaliła pomoc położnych... gdyby było mniej szpitali nie byłoby tylu dylematów :P

Ja wlasnie nadal zastanawiam sie nad tym szpitalem.. wszyscy chwala ujastek ale ostatnio duzo slyszalam dobrych opini o zeromskim.. cos bedzie trzeba wybrac :)

No to grono wakacyjnych dzieci w Krakowie sie powieksza :p

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Tola, Nacia- widzimy się na porodówce rozumiem? :D Ja wyeliminowałam właśnie Rydygiera, który był dla mnie szpitalem nr 1 i teraz też waham się Ujastek/ Żeromski. Znajoma wczoraj urodziła w Żeromskim, SN, ogromnie chwaliła pomoc położnych... gdyby było mniej szpitali nie byłoby tylu dylematów :P
    Dziewczyny ja rodzę w Żeromskim jakby co :)
    Wybrałam ten szpital ze względu na to, że mija lekarka tam pracuje.
    Słyszałam o nim dużo dobrego, ale o Kopernika i Siemieradzkim też :)

tola2014, Marietta lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A ja dzisiaj wytuliłam mojego skarbeczka ♡♡♡ Do tej pory się Rozpływam z miłości ♡ ;) zaraz się zbieram czekam tylko na brata bo po pampersy poleciał dla małej obok do rosska :) USC obskocze bo mężulek zostawił mi dowód ;) i po synka do przedszkola i do domku :D i znowu w drogę jeszcze jedna sprawdź załatwić niestety tak to jest jak się zwleka a potem szpital i mam jeden jedyny dzień dzisiaj czas na to dobrze ze w poniedziałki urzędy czynne tyle bo nie wiem jakbym się wyrobiła :P

jaki to szkrabek malutki *,* kochane maleństwo
    w którym tyg pati urodziłaś ?
    ile jeszcze malutka będzie musiała być w szpitalu ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, ale przez ostatnie dwa dni nie czuję się źle :)
    Na początku III trymestru było okropnie ( ucisk na pęcherz, wstawanie w nocy do toalety, zgaga okrutna wieczorami i w nocy, twardy brzuch i skurcze, do tego ciężko było wstać z łóżka, czy przewrócić się na drugi bok ). Albo się zaczęłam do tego przyzwyczajać, albo mniej mi się stawia mój brzusio, ale np. dziś mam całkiem sporo energii i wczoraj też choć objawy 8-go miesiąca ciąży wcale nie ustąpiły. Dziś na wizycie dowiem się co z szyjką itp.
    Nadal nie wiem czy wolę cesarkę czy SN...:(
    A co do karmienia piersią, ostatnio znajoma urodziła SN i tak była sponiewierana po porodzie i nie mogła dojść do siebie, nie poradziła sobie z KP a dużo koleżanek po CC karmiły piersią więc chyba nie ma reguły.
    Miłego dnia Dziewczyny :)
    Pati cieszę się Twoim szczęściem :)Już niedługo będziecie z Livcią w domu!

Marietta, xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny ja rodzę w Żeromskim jakby co :)
    Wybrałam ten szpital ze względu na to, że mija lekarka tam pracuje.
    Słyszałam o nim dużo dobrego, ale o Kopernika i Siemieradzkim też :)

Brałaś pod uwagę jeszcze jakąś alternatywę, czy od początku zakłasz żeromskiego? mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu, więc w wyborze szpitala jeden wyznacznik mi odpada ;)

http://www.planeta-dziecko.pl/o-warsztatach
    Warsztaty w całej Polsce, w Krakowie 2 kwietnia- prowadzi superniania Dorota Zawadzka :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) witam sie w ten pochmurny dzień,ja już po zajęciach na uczelni,dochodze do wniosku,ze nie dam rady chodzic do 36tc,za ciezko mi juz,duszno,niedobrze...w ogole co czuje,ze rozwiazanie bedzie w kwietniu,maly już tak sie pcha,że jak kopnie,to aż mi niedobrze jest :/ zadyszka mam co chwile,nawet jak siedze na kanapie,to ciezko mi oddychac,nie mam na nic apetytu,w czwartek usg III trymestru,zobaczymy co tam u naszego groszka....strasznie sie denerwuje :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie troche brzuch w pilke sie zamienil :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aeafd3d8a9f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de77d1de1197.jpg

Patrycja24, Carolq, pasia27, klaudia1534 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Brałaś pod uwagę jeszcze jakąś alternatywę, czy od początku zakłasz żeromskiego? mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu, więc w wyborze szpitala jeden wyznacznik mi odpada ;)

Warsztaty w całej Polsce, w Krakowie 2 kwietnia- prowadzi superniania Dorota Zawadzka :)

Ja juz sie zapisalam :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Nie Marietta, nie brałam innego szpitala pod uwagę bo po to właśnie wybrałam w moim miasteczku lekarkę z konkretnego szpitala, żeby do niej na oddział trafić. Moją leksrkę poleciło mi dwoch lekarzy a wszystkie znajome, ktore rodziły w Żeromskim są bardzo zadowolone. Moja położna też mi powiedziała, że mądrze wybrałam więc nie mam najmniejszych watpliwości. Raz tam na izbie wylądowałam i lekarz bardzo fajnie sie mną zajął więc tym bardziej się przekonałam. Wiem tylko, że jak wystąpi przedwczesny poród lepiej jechac do Kopernika lub Ujastka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tex chciałam ość na te warsztaty ale nie dam rady 2.04 :( Nacia a Ty gdzie do lekarza chodzisz?

Teraz to już nue będziemy czuć się super. do porodu będzie co raz ciężej. mnie zaczynają się bóle głowy jak w 1 trymestrze :(

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Warsztaty w Krakowie? Nie byłam nigdy, chetnie się przejdę.
    Dzięki za info!

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze u mnie jest tylko 1 szpital wiec wybor zaden :-P dzisiaj na SR temat karmienia piersia. I u mnie w szpitalu nawet po CC przykladaja maluszka odrazu do piersi,zeby pobudzic proces produkcji ;-)

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej :) witam sie w ten pochmurny dzień,ja już po zajęciach na uczelni,dochodze do wniosku,ze nie dam rady chodzic do 36tc,za ciezko mi juz,duszno,niedobrze...w ogole co czuje,ze rozwiazanie bedzie w kwietniu,maly już tak sie pcha,że jak kopnie,to aż mi niedobrze jest :/ zadyszka mam co chwile,nawet jak siedze na kanapie,to ciezko mi oddychac,nie mam na nic apetytu,w czwartek usg III trymestru,zobaczymy co tam u naszego groszka....strasznie sie denerwuje :/

studiujesz dziennie? ile Ci jeszcze zostało semestrów?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu

• Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tex chciałam ość na te warsztaty ale nie dam rady 2.04 :( Nacia a Ty gdzie do lekarza chodzisz?

Teraz to już nue będziemy czuć się super. do porodu będzie co raz ciężej. mnie zaczynają się bóle głowy jak w 1 trymestrze :(

Ja mam lekarza u siebie na wsi :) i on jest tez lekarzem na Ujastku. A przeprowadzilam sie do Krakowa do Nowej Huty i jak zaszlam w ciaze to juz nie chcialam lekarza zmieniac bo w sumie u niego leczylam sie na brak pracy jajnikow :( i tak sie wzial za mnie ze w ciagu 4 miesiecy zaszam w ciaze wiec juz go zostawilam jako lekarz prowadzacy :) no i dojezdzam 30km do niego niestety :/ ale nie przeszkadza mi to bo przynajmniej odwiedze rodzicow i pooddycham swiezym powietrzem :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja mam lekarza u siebie na wsi :) i on jest tez lekarzem na Ujastku. A przeprowadzilam sie do Krakowa do Nowej Huty i jak zaszlam w ciaze to juz nie chcialam lekarza zmieniac bo w sumie u niego leczylam sie na brak pracy jajnikow :( i tak sie wzial za mnie ze w ciagu 4 miesiecy zaszam w ciaze wiec juz go zostawilam jako lekarz prowadzacy :) no i dojezdzam 30km do niego niestety :/ ale nie przeszkadza mi to bo przynajmniej odwiedze rodzicow i pooddycham swiezym powietrzem :)

no właśnie a zty smogiem to nic nie zrobią. ... a co Twój lekarz na to? poleca ujastek? ja bardziej się skłaniam ku zeromskiemu. może podjadę w tyg obejrzeć ten szpital.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja dziś 2 praleczki malutkiej wypralam jutro dalej działam i prasowanie.

ja też dzisiaj pranie c.d. a od jutra prasowanko ;)

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    no właśnie a zty smogiem to nic nie zrobią. ... a co Twój lekarz na to? poleca ujastek? ja bardziej się skłaniam ku zeromskiemu. może podjadę w tyg obejrzeć ten szpital.

W sumie nie rozmawialam z nim w ogole na temat szpitala.. ale mam wizyte w czwartek rano to go zapytam.. na pewno mi doradzi :) tylko jak on pracuje na ujastku to pewnie bedzie chcial zebym rodzila tam u niego..

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    A ja Wam powiem, ze u mnie jest tylko 1 szpital wiec wybor zaden :-P dzisiaj na SR temat karmienia piersia. I u mnie w szpitalu nawet po CC przykladaja maluszka odrazu do piersi,zeby pobudzic proces produkcji ;-)

u mnie tez dzis karmienie piersia :)

pasia27, Patrycja24, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ