Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati malutka jest taka słodka mmm.... Super że możesz ją utulić już, to największe szczęście dla matki po tygodniu móc utulić swoje maleństwo.
Dobrze, że wszystko się stabilizuje i już niedługo malutką w domku będziesz miała
-
Marietta wrote:Tola, Nacia- widzimy się na porodówce rozumiem?
Ja wyeliminowałam właśnie Rydygiera, który był dla mnie szpitalem nr 1 i teraz też waham się Ujastek/ Żeromski. Znajoma wczoraj urodziła w Żeromskim, SN, ogromnie chwaliła pomoc położnych... gdyby było mniej szpitali nie byłoby tylu dylematów
Ja wlasnie nadal zastanawiam sie nad tym szpitalem.. wszyscy chwala ujastek ale ostatnio duzo slyszalam dobrych opini o zeromskim.. cos bedzie trzeba wybrac
No to grono wakacyjnych dzieci w Krakowie sie powieksza :ptola2014 lubi tę wiadomość
-
Marietta wrote:Tola, Nacia- widzimy się na porodówce rozumiem?
Ja wyeliminowałam właśnie Rydygiera, który był dla mnie szpitalem nr 1 i teraz też waham się Ujastek/ Żeromski. Znajoma wczoraj urodziła w Żeromskim, SN, ogromnie chwaliła pomoc położnych... gdyby było mniej szpitali nie byłoby tylu dylematów
Wybrałam ten szpital ze względu na to, że mija lekarka tam pracuje.
Słyszałam o nim dużo dobrego, ale o Kopernika i Siemieradzkim też
tola2014, Marietta lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:A ja dzisiaj wytuliłam mojego skarbeczka ♡♡♡ Do tej pory się Rozpływam z miłości ♡
zaraz się zbieram czekam tylko na brata bo po pampersy poleciał dla małej obok do rosska
USC obskocze bo mężulek zostawił mi dowód
i po synka do przedszkola i do domku
i znowu w drogę jeszcze jedna sprawdź załatwić niestety tak to jest jak się zwleka a potem szpital i mam jeden jedyny dzień dzisiaj czas na to dobrze ze w poniedziałki urzędy czynne tyle bo nie wiem jakbym się wyrobiła
jaki to szkrabek malutki *,* kochane maleństwo
w którym tyg pati urodziłaś ?
ile jeszcze malutka będzie musiała być w szpitalu ? -
Nie chcę zapeszać, ale przez ostatnie dwa dni nie czuję się źle
Na początku III trymestru było okropnie ( ucisk na pęcherz, wstawanie w nocy do toalety, zgaga okrutna wieczorami i w nocy, twardy brzuch i skurcze, do tego ciężko było wstać z łóżka, czy przewrócić się na drugi bok ). Albo się zaczęłam do tego przyzwyczajać, albo mniej mi się stawia mój brzusio, ale np. dziś mam całkiem sporo energii i wczoraj też choć objawy 8-go miesiąca ciąży wcale nie ustąpiły. Dziś na wizycie dowiem się co z szyjką itp.
Nadal nie wiem czy wolę cesarkę czy SN...
A co do karmienia piersią, ostatnio znajoma urodziła SN i tak była sponiewierana po porodzie i nie mogła dojść do siebie, nie poradziła sobie z KP a dużo koleżanek po CC karmiły piersią więc chyba nie ma reguły.
Miłego dnia Dziewczyny
Pati cieszę się Twoim szczęściem :)Już niedługo będziecie z Livcią w domu!
Marietta, xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Dziewczyny ja rodzę w Żeromskim jakby co
Wybrałam ten szpital ze względu na to, że mija lekarka tam pracuje.
Słyszałam o nim dużo dobrego, ale o Kopernika i Siemieradzkim też
Brałaś pod uwagę jeszcze jakąś alternatywę, czy od początku zakłasz żeromskiego? mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu, więc w wyborze szpitala jeden wyznacznik mi odpada
http://www.planeta-dziecko.pl/o-warsztatach
Warsztaty w całej Polsce, w Krakowie 2 kwietnia- prowadzi superniania Dorota Zawadzka -
hej
witam sie w ten pochmurny dzień,ja już po zajęciach na uczelni,dochodze do wniosku,ze nie dam rady chodzic do 36tc,za ciezko mi juz,duszno,niedobrze...w ogole co czuje,ze rozwiazanie bedzie w kwietniu,maly już tak sie pcha,że jak kopnie,to aż mi niedobrze jest
zadyszka mam co chwile,nawet jak siedze na kanapie,to ciezko mi oddychac,nie mam na nic apetytu,w czwartek usg III trymestru,zobaczymy co tam u naszego groszka....strasznie sie denerwuje
-
Marietta wrote:Brałaś pod uwagę jeszcze jakąś alternatywę, czy od początku zakłasz żeromskiego? mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu, więc w wyborze szpitala jeden wyznacznik mi odpada
Warsztaty w całej Polsce, w Krakowie 2 kwietnia- prowadzi superniania Dorota Zawadzka
Ja juz sie zapisalam -
Marietta wrote:Brałaś pod uwagę jeszcze jakąś alternatywę, czy od początku zakłasz żeromskiego? mój lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu, więc w wyborze szpitala jeden wyznacznik mi odpada
Warsztaty w całej Polsce, w Krakowie 2 kwietnia- prowadzi superniania Dorota Zawadzka -
nick nieaktualny
-
A ja Wam powiem, ze u mnie jest tylko 1 szpital wiec wybor zaden
dzisiaj na SR temat karmienia piersia. I u mnie w szpitalu nawet po CC przykladaja maluszka odrazu do piersi,zeby pobudzic proces produkcji
tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
Patrycja24 -
nick nieaktualnycandles88 wrote:hej
witam sie w ten pochmurny dzień,ja już po zajęciach na uczelni,dochodze do wniosku,ze nie dam rady chodzic do 36tc,za ciezko mi juz,duszno,niedobrze...w ogole co czuje,ze rozwiazanie bedzie w kwietniu,maly już tak sie pcha,że jak kopnie,to aż mi niedobrze jest
zadyszka mam co chwile,nawet jak siedze na kanapie,to ciezko mi oddychac,nie mam na nic apetytu,w czwartek usg III trymestru,zobaczymy co tam u naszego groszka....strasznie sie denerwuje
studiujesz dziennie? ile Ci jeszcze zostało semestrów? -
A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
-
tola2014 wrote:tex chciałam ość na te warsztaty ale nie dam rady 2.04
Nacia a Ty gdzie do lekarza chodzisz?
Teraz to już nue będziemy czuć się super. do porodu będzie co raz ciężej. mnie zaczynają się bóle głowy jak w 1 trymestrze
Ja mam lekarza u siebie na wsii on jest tez lekarzem na Ujastku. A przeprowadzilam sie do Krakowa do Nowej Huty i jak zaszlam w ciaze to juz nie chcialam lekarza zmieniac bo w sumie u niego leczylam sie na brak pracy jajnikow
i tak sie wzial za mnie ze w ciagu 4 miesiecy zaszam w ciaze wiec juz go zostawilam jako lekarz prowadzacy
no i dojezdzam 30km do niego niestety
ale nie przeszkadza mi to bo przynajmniej odwiedze rodzicow i pooddycham swiezym powietrzem
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Ja mam lekarza u siebie na wsi
i on jest tez lekarzem na Ujastku. A przeprowadzilam sie do Krakowa do Nowej Huty i jak zaszlam w ciaze to juz nie chcialam lekarza zmieniac bo w sumie u niego leczylam sie na brak pracy jajnikow
i tak sie wzial za mnie ze w ciagu 4 miesiecy zaszam w ciaze wiec juz go zostawilam jako lekarz prowadzacy
no i dojezdzam 30km do niego niestety
ale nie przeszkadza mi to bo przynajmniej odwiedze rodzicow i pooddycham swiezym powietrzem
no właśnie a zty smogiem to nic nie zrobią. ... a co Twój lekarz na to? poleca ujastek? ja bardziej się skłaniam ku zeromskiemu. może podjadę w tyg obejrzeć ten szpital.
-
tola2014 wrote:no właśnie a zty smogiem to nic nie zrobią. ... a co Twój lekarz na to? poleca ujastek? ja bardziej się skłaniam ku zeromskiemu. może podjadę w tyg obejrzeć ten szpital.
W sumie nie rozmawialam z nim w ogole na temat szpitala.. ale mam wizyte w czwartek rano to go zapytam.. na pewno mi doradzitylko jak on pracuje na ujastku to pewnie bedzie chcial zebym rodzila tam u niego..
-
Patrycja24 wrote:A ja Wam powiem, ze u mnie jest tylko 1 szpital wiec wybor zaden
dzisiaj na SR temat karmienia piersia. I u mnie w szpitalu nawet po CC przykladaja maluszka odrazu do piersi,zeby pobudzic proces produkcji
u mnie tez dzis karmienie piersiapasia27, Patrycja24, Carolq lubią tę wiadomość