X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    W sumie nie rozmawialam z nim w ogole na temat szpitala.. ale mam wizyte w czwartek rano to go zapytam.. na pewno mi doradzi :) tylko jak on pracuje na ujastku to pewnie bedzie chcial zebym rodzila tam u niego..
    no wlasnie bo lekarz który pracuje w danym szpitalu raczej nie będzie o nim źle mówił. chociaż kto wie...ciekawa jestem co Ci powie.

• Guem Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
    Myślę że dobrze zrobiłaś bo badania może obejrzeć lekarz przy usg a jak coś cię niepokoi z brzuchem to lepiej sprawdzić bo nawet jeśli to nic takiego to stres na pewno dobrze by na ciebie i dzidzię nie wpłynął. Mam nadzieję że wrócisz uspokojona z wizyty. A ja w końcu w domu :) Niunia waży 1180 g :)

tola2014, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dziewczyny czy idziecie prywatnie na badanie 3 trymestru ? bo to juz czas bylby sie apisywac tylko nie wiem czy jest potrzebne czy to dodatek ( chodze na nfz i mam co miesiac usg ) Niby takie bardziej szczegolowe to badanie ale sama nie wiem

ja w ogóle chodzę prywatnie i tez USG mam co miesiąc, ale jak już byłam na prenatalnym w I i II trymestrze, to już i w III trymestrze idę, robi mi to inny lekarz niż prowadzący - genetyk więc zawsze mam większą pewność że wszystko ok.

ps,. akurat wizytę mamy w Dzień Kobiet ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Robię aktualizację- mój brzuchol z dzisiaj, obecnie równe 100 cm w pępku ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0a1a4baffb.jpg

A co do dziadków to mam tylko nadzieję, że nie będą mnie "kształcić" co i jak robić po porodzie, bo inaczej awantura będzie :P

Super brzuchol ;)

Carolq, josephinka84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
    Ja jak kiedyś zapomniałam wyników badan na wizytę wysłałam zdjecie SMS'em :)
    Myślę, że też tak się możesz umówić, że zrobisz badania jutro i ze wyślesz na maila lub zdjecie.
    Jeśli to tylko rutynowe badania nie powinien robić problemu ;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    jaki to szkrabek malutki *,* kochane maleństwo
    w którym tyg pati urodziłaś ?
    ile jeszcze malutka będzie musiała być w szpitalu ?

32 tc nie wiem myślę max 2-3 tyg

malvva, Larisa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG III trymestru 3d udało mi sie zrobic z dnia na dzien w szpitalu w moim miescie na NFZ czym byłam bardzo zaskoczona. Podobno jeśli mają w szpitalu sprzęt i lekarzy z certyfikatem każda pacjentka ma prawo skorzystać... Moja położna mnie tam wysłała bo nie miałam wczesniej pojecia, że taką mam opcję u mnie pod nosem :)
    Ja genetyczne + test PAPP'a i połówkowe robiłam za darmo z racji wieku 35+ w Krakowie w przychodni.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia Ty masz jeszcze normalny pępęk! Mój już wyłazi na wierzch :D

Nacia, Carolq, malvva lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Nacia Ty masz jeszcze normalny pępęk! Mój już wyłazi na wierzch :D

A dawno Ci wypchalo pepek? :) Bo mi chyba juz nie wypcha...

tb73anlisarvnmt1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, My już po badaniach, chociaż lekarz powiedział, że trochę za wcześnie, ogólnie nie należał do sympatycznych;/, ale za darmo, NFZ to poszliśmy:)

Mały waży już 1500g i ogólnie wszystko ok:) Już nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę!;)

pasia27, tola2014, JusWik, Patrycja24 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja sie troszkę przespałam , zjadłam , popracowałam :)
    No mój pempek jest cały czas wklęsły , chyba juz nie ma szans na to aby mi wyszedł :P

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A dawno Ci wypchalo pepek? :) Bo mi chyba juz nie wypcha...

No już od jakiegoś czasu (coś koło miesiąca chyba) jest tak bardziej na zewnątrz ale jeszcze do końca go nie wypchało :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    No już od jakiegoś czasu (coś koło miesiąca chyba) jest tak bardziej na zewnątrz ale jeszcze do końca go nie wypchało :P

No to ja chyba bede nalezec do tych osob ktorym nie wypcha :) a wypchany pepuszek tak ladnie wyglada :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pępkach a u mnie brzuch malutki i nie okraglutki. wyglądam jakbym przytyłam po prostu..zaczyna mnie to martwić. może mam za mało wód plodowych albo coś.

• candles88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie,bo nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac,chodzi mi o moj termin porodu
    wg OM (nieregularne) -23.05
    wg OM (regularne) -20.05
    wg USG 11-13 tc - 19.05
    wg ruchow -10.05

dziewczyny powiedzcie mi,co jest najbardziej możliwe??? ja mam @ nieregularne od 23 do 35 dni

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pępek wklęsły ☺Dziś w szkole rodzenia byłam od 12 do 13:30 i później 16 do 17:30 pierwsze z położna temat walizka rodzacej-później wyślę wam listę co wymagają u mnie w szpitalu,a drugi temat z lekarzem poród naturalny cesarskie cięcie -naprawdę jestem zadowolona, a te spotkania bardzo dużo mi dają-spotykam się z ludźmi i duuuuzo nowych informacji,a j bepanten próbkę dostałam-mała rzecz a cieszy☺

pasia27, JusWik lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusi3 ja po tragicznym dniu stania w kolejkach po 16 w koncu dostalam sie do rodzinnego lekarza pi glupie skierowane do diabetologa. A jutro w pol do 7 musze byc pod drzwiami i czekac laskawie czy zalapie sie do rejestracji choc lekarz przyjmuje od 10 no jakas masakra . rejestruja tylko 5 osob z pod drzwi i 2 telefonicznie.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja mam pytanie,bo nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac,chodzi mi o moj termin porodu
    wg OM (nieregularne) -23.05
    wg OM (regularne) -20.05
    wg USG 11-13 tc - 19.05
    wg ruchow -10.05

dziewczyny powiedzcie mi,co jest najbardziej możliwe??? ja mam @ nieregularne od 23 do 35 dni

Kurde czyli caly maj masz siedziec jak na szpilkach bo nie wiadomo ktora date brac pod uwage.. ehh ciekawa jestem jak to u mnie bedzie jak jestem po leczeniu jajnikow przed ciaza to okres mialam raz na 3 miesiace bo jajniki nie pracowaly :/ wiec ciekawa jestem czy to bedzie mialo jakies znaczenie jesli chodzi o termin porodu..

tb73anlisarvnmt1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Kurde czyli caly maj masz siedziec jak na szpilkach bo nie wiadomo ktora date brac pod uwage.. ehh ciekawa jestem jak to u mnie bedzie jak jestem po leczeniu jajnikow przed ciaza to okres mialam raz na 3 miesiace bo jajniki nie pracowaly :/ wiec ciekawa jestem czy to bedzie mialo jakies znaczenie jesli chodzi o termin porodu..

no wlasnie :/ wiec caly ten termin porodu jest z dupy :/ bo zaden sie nie pokrywa,dlatego moja prowadzaca kazala mi isc na l4 na uczelni już 11 kwietnia

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu jak maluch bedzie chcial wyjsc to nic nie zrobisz tylko bedziesz musiala na porodowke pojechac :) dlatego najbardziej mnie wkurza jak ktos mi mowi "oj tam masz jeszcze tyle czasu do maja" Tak naprawde czasami moze Ci tego czasu zabraknac :)

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ