Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNacia wrote:W sumie nie rozmawialam z nim w ogole na temat szpitala.. ale mam wizyte w czwartek rano to go zapytam.. na pewno mi doradzi
tylko jak on pracuje na ujastku to pewnie bedzie chcial zebym rodzila tam u niego..
-
Poli9106 wrote:A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
Niunia waży 1180 g
tola2014, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
malvva wrote:dziewczyny czy idziecie prywatnie na badanie 3 trymestru ? bo to juz czas bylby sie apisywac tylko nie wiem czy jest potrzebne czy to dodatek ( chodze na nfz i mam co miesiac usg ) Niby takie bardziej szczegolowe to badanie ale sama nie wiem
ja w ogóle chodzę prywatnie i tez USG mam co miesiąc, ale jak już byłam na prenatalnym w I i II trymestrze, to już i w III trymestrze idę, robi mi to inny lekarz niż prowadzący - genetyk więc zawsze mam większą pewność że wszystko ok.
ps,. akurat wizytę mamy w Dzień Kobietpasia27 lubi tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Robię aktualizację- mój brzuchol z dzisiaj, obecnie równe 100 cm w pępku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0a1a4baffb.jpg
A co do dziadków to mam tylko nadzieję, że nie będą mnie "kształcić" co i jak robić po porodzie, bo inaczej awantura będzie
Super brzuchol
Carolq, josephinka84 lubią tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
Myślę, że też tak się możesz umówić, że zrobisz badania jutro i ze wyślesz na maila lub zdjecie.
Jeśli to tylko rutynowe badania nie powinien robić problemu -
USG III trymestru 3d udało mi sie zrobic z dnia na dzien w szpitalu w moim miescie na NFZ czym byłam bardzo zaskoczona. Podobno jeśli mają w szpitalu sprzęt i lekarzy z certyfikatem każda pacjentka ma prawo skorzystać... Moja położna mnie tam wysłała bo nie miałam wczesniej pojecia, że taką mam opcję u mnie pod nosem
Ja genetyczne + test PAPP'a i połówkowe robiłam za darmo z racji wieku 35+ w Krakowie w przychodni. -
Hej dziewczyny, My już po badaniach, chociaż lekarz powiedział, że trochę za wcześnie, ogólnie nie należał do sympatycznych;/, ale za darmo, NFZ to poszliśmy:)
Mały waży już 1500g i ogólnie wszystko ok:) Już nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę!
pasia27, tola2014, JusWik, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja mam pytanie,bo nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac,chodzi mi o moj termin porodu
wg OM (nieregularne) -23.05
wg OM (regularne) -20.05
wg USG 11-13 tc - 19.05
wg ruchow -10.05
dziewczyny powiedzcie mi,co jest najbardziej możliwe??? ja mam @ nieregularne od 23 do 35 dni -
Ja też pępek wklęsły ☺Dziś w szkole rodzenia byłam od 12 do 13:30 i później 16 do 17:30 pierwsze z położna temat walizka rodzacej-później wyślę wam listę co wymagają u mnie w szpitalu,a drugi temat z lekarzem poród naturalny cesarskie cięcie -naprawdę jestem zadowolona, a te spotkania bardzo dużo mi dają-spotykam się z ludźmi i duuuuzo nowych informacji,a j bepanten próbkę dostałam-mała rzecz a cieszy☺
pasia27, JusWik lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Czesc mamusi3 ja po tragicznym dniu stania w kolejkach po 16 w koncu dostalam sie do rodzinnego lekarza pi glupie skierowane do diabetologa. A jutro w pol do 7 musze byc pod drzwiami i czekac laskawie czy zalapie sie do rejestracji choc lekarz przyjmuje od 10 no jakas masakra . rejestruja tylko 5 osob z pod drzwi i 2 telefonicznie.
-
candles88 wrote:ja mam pytanie,bo nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac,chodzi mi o moj termin porodu
wg OM (nieregularne) -23.05
wg OM (regularne) -20.05
wg USG 11-13 tc - 19.05
wg ruchow -10.05
dziewczyny powiedzcie mi,co jest najbardziej możliwe??? ja mam @ nieregularne od 23 do 35 dni
Kurde czyli caly maj masz siedziec jak na szpilkach bo nie wiadomo ktora date brac pod uwage.. ehh ciekawa jestem jak to u mnie bedzie jak jestem po leczeniu jajnikow przed ciaza to okres mialam raz na 3 miesiace bo jajniki nie pracowalywiec ciekawa jestem czy to bedzie mialo jakies znaczenie jesli chodzi o termin porodu..
-
Nacia wrote:Kurde czyli caly maj masz siedziec jak na szpilkach bo nie wiadomo ktora date brac pod uwage.. ehh ciekawa jestem jak to u mnie bedzie jak jestem po leczeniu jajnikow przed ciaza to okres mialam raz na 3 miesiace bo jajniki nie pracowaly
wiec ciekawa jestem czy to bedzie mialo jakies znaczenie jesli chodzi o termin porodu..
no wlasniewiec caly ten termin porodu jest z dupy
bo zaden sie nie pokrywa,dlatego moja prowadzaca kazala mi isc na l4 na uczelni już 11 kwietnia