X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    W sumie nie rozmawialam z nim w ogole na temat szpitala.. ale mam wizyte w czwartek rano to go zapytam.. na pewno mi doradzi :) tylko jak on pracuje na ujastku to pewnie bedzie chcial zebym rodzila tam u niego..
    no wlasnie bo lekarz który pracuje w danym szpitalu raczej nie będzie o nim źle mówił. chociaż kto wie...ciekawa jestem co Ci powie.

• Guem Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
    Myślę że dobrze zrobiłaś bo badania może obejrzeć lekarz przy usg a jak coś cię niepokoi z brzuchem to lepiej sprawdzić bo nawet jeśli to nic takiego to stres na pewno dobrze by na ciebie i dzidzię nie wpłynął. Mam nadzieję że wrócisz uspokojona z wizyty. A ja w końcu w domu :) Niunia waży 1180 g :)

tola2014, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    dziewczyny czy idziecie prywatnie na badanie 3 trymestru ? bo to juz czas bylby sie apisywac tylko nie wiem czy jest potrzebne czy to dodatek ( chodze na nfz i mam co miesiac usg ) Niby takie bardziej szczegolowe to badanie ale sama nie wiem

ja w ogóle chodzę prywatnie i tez USG mam co miesiąc, ale jak już byłam na prenatalnym w I i II trymestrze, to już i w III trymestrze idę, robi mi to inny lekarz niż prowadzący - genetyk więc zawsze mam większą pewność że wszystko ok.

ps,. akurat wizytę mamy w Dzień Kobiet ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Robię aktualizację- mój brzuchol z dzisiaj, obecnie równe 100 cm w pępku ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a0a1a4baffb.jpg

A co do dziadków to mam tylko nadzieję, że nie będą mnie "kształcić" co i jak robić po porodzie, bo inaczej awantura będzie :P

Super brzuchol ;)

Carolq, josephinka84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A ja się bije z myslami czy dobrze zrobiłam bo rano przelozylam wizyte z 7 marca na dzis a zapomnialam że nie zrobilam żadnych wynikow,a przelozylam to że wzgledu na to że strasznie mnie bolal brzuch cala noc a po drugie 8 marca mamy te prenatalne 3 trymestru,i nie chciałam męczyć dziecka usg dzień po dniu
    Ja jak kiedyś zapomniałam wyników badan na wizytę wysłałam zdjecie SMS'em :)
    Myślę, że też tak się możesz umówić, że zrobisz badania jutro i ze wyślesz na maila lub zdjecie.
    Jeśli to tylko rutynowe badania nie powinien robić problemu ;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    jaki to szkrabek malutki *,* kochane maleństwo
    w którym tyg pati urodziłaś ?
    ile jeszcze malutka będzie musiała być w szpitalu ?

32 tc nie wiem myślę max 2-3 tyg

malvva, Larisa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG III trymestru 3d udało mi sie zrobic z dnia na dzien w szpitalu w moim miescie na NFZ czym byłam bardzo zaskoczona. Podobno jeśli mają w szpitalu sprzęt i lekarzy z certyfikatem każda pacjentka ma prawo skorzystać... Moja położna mnie tam wysłała bo nie miałam wczesniej pojecia, że taką mam opcję u mnie pod nosem :)
    Ja genetyczne + test PAPP'a i połówkowe robiłam za darmo z racji wieku 35+ w Krakowie w przychodni.

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia Ty masz jeszcze normalny pępęk! Mój już wyłazi na wierzch :D

Nacia, Carolq, malvva lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Nacia Ty masz jeszcze normalny pępęk! Mój już wyłazi na wierzch :D

A dawno Ci wypchalo pepek? :) Bo mi chyba juz nie wypcha...

tb73anlisarvnmt1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, My już po badaniach, chociaż lekarz powiedział, że trochę za wcześnie, ogólnie nie należał do sympatycznych;/, ale za darmo, NFZ to poszliśmy:)

Mały waży już 1500g i ogólnie wszystko ok:) Już nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę!;)

pasia27, tola2014, JusWik, Patrycja24 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja sie troszkę przespałam , zjadłam , popracowałam :)
    No mój pempek jest cały czas wklęsły , chyba juz nie ma szans na to aby mi wyszedł :P

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A dawno Ci wypchalo pepek? :) Bo mi chyba juz nie wypcha...

No już od jakiegoś czasu (coś koło miesiąca chyba) jest tak bardziej na zewnątrz ale jeszcze do końca go nie wypchało :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    No już od jakiegoś czasu (coś koło miesiąca chyba) jest tak bardziej na zewnątrz ale jeszcze do końca go nie wypchało :P

No to ja chyba bede nalezec do tych osob ktorym nie wypcha :) a wypchany pepuszek tak ladnie wyglada :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o pępkach a u mnie brzuch malutki i nie okraglutki. wyglądam jakbym przytyłam po prostu..zaczyna mnie to martwić. może mam za mało wód plodowych albo coś.

• candles88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie,bo nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac,chodzi mi o moj termin porodu
    wg OM (nieregularne) -23.05
    wg OM (regularne) -20.05
    wg USG 11-13 tc - 19.05
    wg ruchow -10.05

dziewczyny powiedzcie mi,co jest najbardziej możliwe??? ja mam @ nieregularne od 23 do 35 dni

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pępek wklęsły ☺Dziś w szkole rodzenia byłam od 12 do 13:30 i później 16 do 17:30 pierwsze z położna temat walizka rodzacej-później wyślę wam listę co wymagają u mnie w szpitalu,a drugi temat z lekarzem poród naturalny cesarskie cięcie -naprawdę jestem zadowolona, a te spotkania bardzo dużo mi dają-spotykam się z ludźmi i duuuuzo nowych informacji,a j bepanten próbkę dostałam-mała rzecz a cieszy☺

pasia27, JusWik lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusi3 ja po tragicznym dniu stania w kolejkach po 16 w koncu dostalam sie do rodzinnego lekarza pi glupie skierowane do diabetologa. A jutro w pol do 7 musze byc pod drzwiami i czekac laskawie czy zalapie sie do rejestracji choc lekarz przyjmuje od 10 no jakas masakra . rejestruja tylko 5 osob z pod drzwi i 2 telefonicznie.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja mam pytanie,bo nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac,chodzi mi o moj termin porodu
    wg OM (nieregularne) -23.05
    wg OM (regularne) -20.05
    wg USG 11-13 tc - 19.05
    wg ruchow -10.05

dziewczyny powiedzcie mi,co jest najbardziej możliwe??? ja mam @ nieregularne od 23 do 35 dni

Kurde czyli caly maj masz siedziec jak na szpilkach bo nie wiadomo ktora date brac pod uwage.. ehh ciekawa jestem jak to u mnie bedzie jak jestem po leczeniu jajnikow przed ciaza to okres mialam raz na 3 miesiace bo jajniki nie pracowaly :/ wiec ciekawa jestem czy to bedzie mialo jakies znaczenie jesli chodzi o termin porodu..

tb73anlisarvnmt1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Kurde czyli caly maj masz siedziec jak na szpilkach bo nie wiadomo ktora date brac pod uwage.. ehh ciekawa jestem jak to u mnie bedzie jak jestem po leczeniu jajnikow przed ciaza to okres mialam raz na 3 miesiace bo jajniki nie pracowaly :/ wiec ciekawa jestem czy to bedzie mialo jakies znaczenie jesli chodzi o termin porodu..

no wlasnie :/ wiec caly ten termin porodu jest z dupy :/ bo zaden sie nie pokrywa,dlatego moja prowadzaca kazala mi isc na l4 na uczelni już 11 kwietnia

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu jak maluch bedzie chcial wyjsc to nic nie zrobisz tylko bedziesz musiala na porodowke pojechac :) dlatego najbardziej mnie wkurza jak ktos mi mowi "oj tam masz jeszcze tyle czasu do maja" Tak naprawde czasami moze Ci tego czasu zabraknac :)

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ