X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w ten deszczowy poranek :( , wstałam po 6 juz wyspana i z brakiem chęci do spania , aczkolwiek Niunia nie podkopywala , tylko te ciagle sikanie :/
    No i wstałam cięższa o 1kg :/ ??? Jak to możliwe do cholerki
    Co do spiec ja raz mam raz nie rożnie bywa , dzis ide na wizytę zobaczymy jakbym szyjka i zaczynamy porządnie ćwiczyć kegla bo ostatnio zaczęłam sie martwić ze cos tak ,bo po ostatnich ćwiczeniach Niunia była strasznie ruchliwa .
    A na ktg nigdy nie byłam wiec nie wiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 07:56

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pierwszy marcowy dzionek.Dziewuszki niedlugo wiosna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:09

Carolq, tola2014, malvva, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też w ciągu dnia twardnieje brzuch kilka razy.
    A Wy bierzecie oprócz witamin, gdzie jest magnez, dodatkowo magneB6?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde któraś pisała ze tyje po dużej dawcę żelaza :/ moze to jest przyczyna pogadam z gin dzisiaj . I dam znac czy to możliwe ja biorę jeszcze acidum folicum hasco , ktory miałam brać razem z żelazem .
    Ja biorę magne b6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Mi też w ciągu dnia twardnieje brzuch kilka razy.
    A Wy bierzecie oprócz witamin, gdzie jest magnez, dodatkowo magneB6?

ja biorę
    pregna plus 1x1
    iron vital f 2x1( żelazo w syropie) - polecam bo bardzo podniosło mi hemoglobiny
    magne b6 3x2 co drugi dzień 4x2
    euthyrox 50/75 - 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was zauważyła jeszcze wzrost wagi przez żelazo ?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ale sie wkurzylam od samego rana. Do lekarza chodze prywatnie i na NFZ. No i NFZ dzisiaj odbywala sie rejestracja tel.na kwiecien od 7:30. Wiec nastawilam budzik i dzwonie. Po 64 polaczeniach trafilam na otwarta linie i dowiedzialam sie, ze na kwiecien miejsc juz nie ma. Kpina jakas.

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 31 tydzień - jak fajnie ze ten czas tak szybko leci.Dobrze że nie mam wagi w domu bo bym popadla w paranoje.W poniedziałek jadę do endokrynologa na wizyte (śmiać mi się chce bo zawsze jak mnie waży to z 2-3 kg mi odejmie-ubrania nie są tak ciezkie☺No cóż chyba chce być mily)A za tydzień w czwartek wizyta u gin.,kurde ja tak patrzę że nie mam zrobionego HBS-W sumie nic nie mówiła ostatnio o żadnych badaniach-więc wychodzi na to że z niczym mam iść. A wy co wizyte macie jakies badania?Zrobię sobie dla pewności posiew moczu bo te bakterie które cały czas mi wychodzą nie dają mi spokoju.

pasia27 lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Ja co wizyte robie mocz, co drugą robie morfologie a na marcową mam zrobic i jedno i drugie i to hbs. Kurcze zastanawiam się jak zrobię posiew na paciorkowce bo wszystko robię prywatne i ciekawe czy bede sama musiala wymaz pobrac??? Musze zapytać w moim laboratorium.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Guem Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) rozpoczynam kolejny dzień lenia :) postanawiam nie zauważać rzeczy do zrobienie, niech brzuszek jeszcze kilka dni odpocznie. Ja nie czuję skurczy tylko mega napięty brzuch (prawie bez przerwy przez ostatnie dni) ale na ktg wyszły. I podczas twardego brzucha prawie w ogóle nie czuję ruchów małej. Na szczęście szyjka jest długa i dobrze trzyma więc liczę że mimo wszystko do maja dotrzymam. Teraz wizytę mam za dwa tygodnie ale dla swojego spokoju to najchętniej co tydzień bym się upewniała ze nic się nie skraca. Lekarz kazał przede wszystkim się nie stresować ale to łatwo powiedzieć. Dziewczyny pamiętajcie też żeby nie dotykać za często brzucha bo to też może sprzyjać stawianiu się. Mi tyle razy to ostatnio powtarzali ze nawet umyć się boję, nie mówiąc już o kremach, najwyżej będę mieć rozstępy.

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

no i mamy marzec :) a pod koniec kwietnia mamy ciaze donoszona :) takze jeszcze
    troszkę <3

tak sie zastanawiam czy dzis w dzien dobry tvn nie powienien byc slodki ciezar. Włączyłam tv koło 9 i narazie nic sie nie zapowiada zeby bylo, a tydzien temu wydaje mi sie ze nie leciało.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oglądałam od rana i nic nie było :/ oni ciągle o tym zapominają :(
    co do badań , co wizytę mocz i morfologia , plus przeciwciała bo możemy mieć konflikt .

malvva lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi raczej mało twardnieje brzuch, wiec to chyba dobrze. Powiedzcie mi czy wszystkie wstajecie w nocy na siku? Ja w poprzedniej ciąży wstawalam na tym etapie, teraz w ogóle. Pewnie dzidzia wysoko i nie naciska na pęcherz. Muszę się wziąć w końcu za pranie ubranek, ale dziś jestem kompletnie nieprzytomna,więc chyba nic nie będę robić. Używacie płynu do płukania? Miłego dnia ☺

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Hej dziewczyny, mi raczej mało twardnieje brzuch, wiec to chyba dobrze. Powiedzcie mi czy wszystkie wstajecie w nocy na siku? Ja w poprzedniej ciąży wstawalam na tym etapie, teraz w ogóle. Pewnie dzidzia wysoko i nie naciska na pęcherz. Muszę się wziąć w końcu za pranie ubranek, ale dziś jestem kompletnie nieprzytomna,więc chyba nic nie będę robić. Używacie płynu do płukania? Miłego dnia ☺
    raz wstaje, raz nie. Zależy od dnia ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu zmiekczajączego jelp do płukania polecam różowy :) pachnie bardzo bardzo delikatnie, a ubranka są miękkie . Mam porównanie bo mam też niebieski :P A wogóle ubranka używane które dostałam i też były prane w jelp żelach nawet te w 40 stopniach super się odświeżyły i doprały , zupełnie inaczej wyglądają :)
    a w nocy wstaję od 3 razy do ... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:18

Agnieszka0812, maimama, pasia27 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz wstaje ale w nocy ciągle sie budze zeby sie napic obowiazkowo butelka wody przy lozku

ja jeszcze nie wzięłam się za pranie ale am plyn i proszek lovela

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leci słodki cieżar

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie słodki ciezar☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popłakałam się :P jejku znów się wzruszam co chwile jak jakaś wariatka :)

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dali ten slodki ciezar ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ