X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Hej dziewczyny, jutro lecę na test obciążenia glukoza 75 izastanawiam sie jak Wam udało sie to znieść ?!
    Mi dużo pomogła wyciśnieta cytryna, weź sobie połówke ze sobą ! Powodzenia :)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Hej dziewczyny, jutro lecę na test obciążenia glukoza 75 izastanawiam sie jak Wam udało sie to znieść ?!
    Jest do zniesienia. Weź cytryne wciśnij najlepiej całą i chlusnij na zdrowie

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek marki Joolz, taka holenderska firma.
    Nie wiem dokładnie jaki model.
    Joolz day antracyt. Tyle wiem :)
    Było mnóstwo zdjec i wydaje sie bardzo zadbany.
    Taki Joolz 2w1 jaki chcieliśmy w sklepie kosztuje chyba ok 4 tyś więc szukaliśmy używanego.
    Mam Nadzieje, że to będzie strzał w dziesiątkę! Ale jest opcja zwrotu gdyby nam sie jednak nie spodobał.

pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Taki Joolz 2w1 jaki chcieliśmy w sklepie kosztuje chyba ok 4 tyś więc szukaliśmy używanego.
    Mam Nadzieje, że to będzie strzał w dziesiątkę! Ale jest opcja zwrotu gdyby nam sie jednak nie spodobał.
    Ok.poczytam sobie o nim :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:

hehe ja piłam 3x bo jakoś tak szybko ze mnie wypadala :P ale to tylko ja : P

pasia27, kamisia88, Negra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:

niezły ten wózek ale drogi strasznie. za używany ile daliście?

• Olka 25 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady z cytryna

• aaaguchaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdziuska - ja tez nie slyszalam o tej zyrafie.. na dobra sprawe gryzak chyba jakich wiele.. tylko coz.. cena ciut inna :) no ale poczytam poczytam :)

Luna- mowisz, ze osoby z wiedza medyczna musza wiedziec wiecej.. no nie [ostatnio pisalam o stazystce co to sonda wysluchala moje tetno i sie podniecala ze to tetno plodu] poza tym, jestem pigula [;) a pewne kwestie zwiazane z porodem, pologiem, pielegnacja noworodka mnie przerazaja, pomimo tego, ze ialam praktyki z ginekologii i poloznictwa oraz neonatologii. i tak, na tych praktykach mialam okazje byc przy cc, przy porodzie naturalnym, zajmowalam sie noworodkami - mylam, przewijalam, ogaranialam kikuty pepowinowe, a teraz na mysl o tym, ze bede musiala wyczyscic pepek swojej Malej, dostaje ataku paniki, bo przeciez to ze nie boli. ja bolec bedzie na pewno!] przede wszystkim, w tym momencie jestem baba w ciazy,ktora oczekuje swojego pierwszego dziecka, ktora targaja emocje, w ktorej w koncu buzuja hormony i jest labilna emocjonalnie :)
    i uwierz mi, posiadana wiedza, ok, pomaga[ bo taka prawda] ale i utrudnia, bo naprawde wie sie za duzo. ja rodzic bede w szpitalu w ktorym pracuje. ide z nastawieniem i "rekawicami bokserskimi" bo to co sie dzieje na pologu zakrawa o kpine. i wiem, ze jesli urodze po 15 w piatek to nie mam co liczyc na pomoc chociazby w przystawieniu dziecka do piersi..

uprzedzam pytanie - miasto wojewodzkie, dwie panstwowe porodowki - jedna kliniczna, gdzie rodze [porodowka, super, polog koszmar zarowno polozne jak i warunki "lokalowe"!!- sale 7 osobowe, lazienka na korytarzu. istny gleboki prl... ale jednoczesnie osordek wysokospecjalistyczny z oitem doroslych i oitem noworodkowym] druga - waunki fajne, sale male z lazienkami.. ale gronkowiec w scianach i polozne ehmmm "cudowne"]. prywatnie nie rodze, bo cokolwiek sie nie dzieje, matke z dzieckiem przewoza do osrodka wysokospecjalistycznego

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:49

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    MAdziuska - ja tez nie slyszalam o tej zyrafie.. na dobra sprawe gryzak chyba jakich wiele.. tylko coz.. cena ciut inna :) no ale poczytam poczytam :)

Luna- mowisz, ze osoby z wiedza medyczna musza wiedziec wiecej.. no nie [ostatnio pisalam o stazystce co to sonda wysluchala moje tetno i sie podniecala ze to tetno plodu] poza tym, jestem pigula [;) a pewne kwestie zwiazane z porodem, pologiem, pielegnacja noworodka mnie przerazaja, pomimo tego, ze ialam praktyki z ginekologii i poloznictwa oraz neonatologii. i tak, na tych praktykach mialam okazje byc przy cc, przy porodzie naturalnym, zajmowalam sie noworodkami - mylam, przewijalam, ogaranialam kikuty pepowinowe, a teraz na mysl o tym, ze bede musiala wyczyscic pepek swojej Malej, dostaje ataku paniki, bo przeciez to ze nie boli. ja bolec bedzie na pewno!] przede wszystkim, w tym momencie jestem baba w ciazy,ktora oczekuje swojego pierwszego dziecka, ktora targaja emocje, w ktorej w koncu buzuja hormony i jest labilna emocjonalnie :)
    i uwierz mi, posiadana wiedza, ok, pomaga[ bo taka prawda] ale i utrudnia, bo naprawde wie sie za duzo. ja rodzic bede w szpitalu w ktorym pracuje. ide z nastawieniem i "rekawicami bokserskimi" bo to co sie dzieje na pologu zakrawa o kpine. i wiem, ze jesli urodze po 15 w piatek to nie mam co liczyc na pomoc chociazby w przystawieniu dziecka do piersi..

uprzedzam pytanie - miasto wojewodzkie, dwie panstwowe porodowki - jedna kliniczna, gdzie rodze [porodowka, super, polog koszmar zarowno polozne jak i warunki "lokalowe"!!- sale 7 osobowe, lazienka na korytarzu. istny gleboki prl... ale jednoczesnie osordek wysokospecjalistyczny z oitem doroslych i oitem noworodkowym] druga - waunki fajne, sale male z lazienkami.. ale gronkowiec w scianach i polozne ehmmm "cudowne"]. prywatnie nie rodze, bo cokolwiek sie nie dzieje, matke z dzieckiem przewoza do osrodka wysokospecjalistycznego

aaaguchaaa - ta moja wypowiedź była trochę ironiczna, bo Candless pisze po prostu sprzeczne informacje na różnych wątkach :P A co do wiedzy medycznej to ja sobie zdaję sprawę, że nie jest do końca tak kolorowo :P Mąż mojej szwagierki jest chirurgiem i był ze swoją żoną przy porodzie to podobno słabo mu się robiło na widok krwi, bo to jego własna żona tam leżała i cierpiała, aż sam się dziwił swojej reakcji :P

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa miggusia to zmienia postac rzeczy. moze faktycznie nie do konca zrozumialam:) 23:30 to nie moja pora, zwlaszcza po paru godzinach lansowania mozgu bezsensownymi artykulami na jutrzejsze zajecia ;) moj blad. przyznaje :D

luna91, migussia lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    niezły ten wózek ale drogi strasznie. za używany ile daliście?
    Daliśmy 2 tysiące. Mam nadzieję, że będzie wart swojej ceny i będzie nam służył.
    Gdybym dobrze się czuła chetnie pojezdzilibysmy po sklepach i podglądali wózki, poszukali czegoś. Niestety ostatnio jedyne mozliwe zakupy to zakupy przez internet.

tola2014 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    aaaguchaaa - ta moja wypowiedź była trochę ironiczna, bo Candless pisze po prostu sprzeczne informacje na różnych wątkach :P A co do wiedzy medycznej to ja sobie zdaję sprawę, że nie jest do końca tak kolorowo :P Mąż mojej szwagierki jest chirurgiem i był ze swoją żoną przy porodzie to podobno słabo mu się robiło na widok krwi, bo to jego własna żona tam leżała i cierpiała, aż sam się dziwił swojej reakcji :P
    Hehehe :-) Jakieś 2h zajęło mi przewertowanie wpisów Candles na naszym wątku, bo gdzieś mi świtała ta informacja o kosmetologii, a dziś o prawie. A ja jak coś wymyślę, to łatwo nie odpuszczam i drążę temat. Ale na majówkach tej kosmetologii nie znalazłam.. Jest za to kilka innych niespinających się "faktów": wiek, wzrost, praca itp.

Po czym wracam na nasz wątek, a tam Luna wraca zza światów i wygarnia, co jej leżało na sercu :-) Jakbyś czytała w moich myślach dziewczyno :-)
    Tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu, że zbyt wiele rzeczy sie tu nie spina i nie tylko ja to zauważyłam....

luna91, JusWik, Cigaretta lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra na czerwcówkach lub na wątku dotyczącym badań nifty jest info o tej kosmetologii :) No, ale w sumie może Candless niech się wypowie, może studiuje faktycznie 2 kierunki :D

JusWik lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie chodzi mi o to, żeby komus dopiec czy się z kims pokłócić, ale to forum zna już takie przypadki trollowania wątków... i też zaczynało się niewinnie od podawania sprzecznych informacji :P

JusWik, Negra lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po chwilowej przerwie, musiałam sobie poukładać w głowie, pare rzeczy!! A najważniejsza!!! Niby w Polsce robi sie na lepsze

500+ itp ale z roboty to z uśmiechem na twarzy wykopują na zbity ryjek :P ehhh takie przepisy podobno :) od Lipca będę bezrobotna ...

Troche tam cos podczytywałam co u was, ale nie miałam weny do pisania...

Od kilku dni jestem chora i ledwie żyje :'( dzis mam wizytę może mi co gin poradzi.

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Daliśmy 2 tysiące. Mam nadzieję, że będzie wart swojej ceny i będzie nam służył.
    Gdybym dobrze się czuła chetnie pojezdzilibysmy po sklepach i podglądali wózki, poszukali czegoś. Niestety ostatnio jedyne mozliwe zakupy to zakupy przez internet.

Ja starego grata wydarłam ze strychu :P i nosidełko :) ehhh nie chce mi sie kupować nowego :-) jak ten jeszcze śmiga .. Obiecałam sobie ze spacerowke kupie wypasioną, bo dluzej nią pojeżdżę :-)

U mnie z wyprawka zastój, czekam na dzien kobiet, może wtedy mąż zawiezie mnie do sklepu :P

Dziewczyny wy tez macie taka potworna zgagę? Tylko niech mi ktos tu nie truje z dieta łagodna, lekkie posiłki !!! Ja po lyku wody mam mega zgagę i w nocy budzi mnie zgaga!

Nie mam juz ochoty jeść !! a teraz przy grypie, to mama mi przypomina" zjedz cos" :-\

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze dziewczyny przeżył przed chwila coś strasznego. serce aż mi stanęło . idę siusiu patrze krew na majtkach. nogi mi się ugiely . wkładam palca i tylko sluz biorę lusterko a tam krwawienie bo się zacięlam przy depilacji. myślałam , że się coś stało z dzieckiem!!

Sorki ale troche mnie ta sytuacja rozśmieszyła :P bo się wczoraj goliłam, przed wizyta i przypomniałam sobie o tobie :P i trzymałam ta golarkę jak jakąś brzytwę :P

Ale nie ogoliłam cholerka!! Bo nic nie widzę i nogi do góry i z boku kukałam eeee bałam sie !!

Nie raz jak małpa szłam na wizytę:P no to chyba juz mnie nikt nie wygoni :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja starego grata wydarłam ze strychu :P i nosidełko :) ehhh nie chce mi sie kupować nowego :-) jak ten jeszcze śmiga .. Obiecałam sobie ze spacerowke kupie wypasioną, bo dluzej nią pojeżdżę :-)

U mnie z wyprawka zastój, czekam na dzien kobiet, może wtedy mąż zawiezie mnie do sklepu :P

Dziewczyny wy tez macie taka potworna zgagę? Tylko niech mi ktos tu nie truje z dieta łagodna, lekkie posiłki !!! Ja po lyku wody mam mega zgagę i w nocy budzi mnie zgaga!

Nie mam juz ochoty jeść !! a teraz przy grypie, to mama mi przypomina" zjedz cos" :-\

Ja ranigast biorę jak mnie złapie a dość często się to zdarza,spróbuj szybko pomaga :-)

Co do golenia, to ja od dłuższego czasu na macanego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:44

katarzyna_d, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad kremami do depilacji. Bo teraz to już bardzo ciężko. Stosujecie je teraz w ciąży?

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ