X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Hej dziewczyny, jutro lecę na test obciążenia glukoza 75 izastanawiam sie jak Wam udało sie to znieść ?!
    Mi dużo pomogła wyciśnieta cytryna, weź sobie połówke ze sobą ! Powodzenia :)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Hej dziewczyny, jutro lecę na test obciążenia glukoza 75 izastanawiam sie jak Wam udało sie to znieść ?!
    Jest do zniesienia. Weź cytryne wciśnij najlepiej całą i chlusnij na zdrowie

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek marki Joolz, taka holenderska firma.
    Nie wiem dokładnie jaki model.
    Joolz day antracyt. Tyle wiem :)
    Było mnóstwo zdjec i wydaje sie bardzo zadbany.
    Taki Joolz 2w1 jaki chcieliśmy w sklepie kosztuje chyba ok 4 tyś więc szukaliśmy używanego.
    Mam Nadzieje, że to będzie strzał w dziesiątkę! Ale jest opcja zwrotu gdyby nam sie jednak nie spodobał.

pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Taki Joolz 2w1 jaki chcieliśmy w sklepie kosztuje chyba ok 4 tyś więc szukaliśmy używanego.
    Mam Nadzieje, że to będzie strzał w dziesiątkę! Ale jest opcja zwrotu gdyby nam sie jednak nie spodobał.
    Ok.poczytam sobie o nim :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:

hehe ja piłam 3x bo jakoś tak szybko ze mnie wypadala :P ale to tylko ja : P

pasia27, kamisia88, Negra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:

niezły ten wózek ale drogi strasznie. za używany ile daliście?

• Olka 25 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady z cytryna

• aaaguchaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdziuska - ja tez nie slyszalam o tej zyrafie.. na dobra sprawe gryzak chyba jakich wiele.. tylko coz.. cena ciut inna :) no ale poczytam poczytam :)

Luna- mowisz, ze osoby z wiedza medyczna musza wiedziec wiecej.. no nie [ostatnio pisalam o stazystce co to sonda wysluchala moje tetno i sie podniecala ze to tetno plodu] poza tym, jestem pigula [;) a pewne kwestie zwiazane z porodem, pologiem, pielegnacja noworodka mnie przerazaja, pomimo tego, ze ialam praktyki z ginekologii i poloznictwa oraz neonatologii. i tak, na tych praktykach mialam okazje byc przy cc, przy porodzie naturalnym, zajmowalam sie noworodkami - mylam, przewijalam, ogaranialam kikuty pepowinowe, a teraz na mysl o tym, ze bede musiala wyczyscic pepek swojej Malej, dostaje ataku paniki, bo przeciez to ze nie boli. ja bolec bedzie na pewno!] przede wszystkim, w tym momencie jestem baba w ciazy,ktora oczekuje swojego pierwszego dziecka, ktora targaja emocje, w ktorej w koncu buzuja hormony i jest labilna emocjonalnie :)
    i uwierz mi, posiadana wiedza, ok, pomaga[ bo taka prawda] ale i utrudnia, bo naprawde wie sie za duzo. ja rodzic bede w szpitalu w ktorym pracuje. ide z nastawieniem i "rekawicami bokserskimi" bo to co sie dzieje na pologu zakrawa o kpine. i wiem, ze jesli urodze po 15 w piatek to nie mam co liczyc na pomoc chociazby w przystawieniu dziecka do piersi..

uprzedzam pytanie - miasto wojewodzkie, dwie panstwowe porodowki - jedna kliniczna, gdzie rodze [porodowka, super, polog koszmar zarowno polozne jak i warunki "lokalowe"!!- sale 7 osobowe, lazienka na korytarzu. istny gleboki prl... ale jednoczesnie osordek wysokospecjalistyczny z oitem doroslych i oitem noworodkowym] druga - waunki fajne, sale male z lazienkami.. ale gronkowiec w scianach i polozne ehmmm "cudowne"]. prywatnie nie rodze, bo cokolwiek sie nie dzieje, matke z dzieckiem przewoza do osrodka wysokospecjalistycznego

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:49

luna91 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    MAdziuska - ja tez nie slyszalam o tej zyrafie.. na dobra sprawe gryzak chyba jakich wiele.. tylko coz.. cena ciut inna :) no ale poczytam poczytam :)

Luna- mowisz, ze osoby z wiedza medyczna musza wiedziec wiecej.. no nie [ostatnio pisalam o stazystce co to sonda wysluchala moje tetno i sie podniecala ze to tetno plodu] poza tym, jestem pigula [;) a pewne kwestie zwiazane z porodem, pologiem, pielegnacja noworodka mnie przerazaja, pomimo tego, ze ialam praktyki z ginekologii i poloznictwa oraz neonatologii. i tak, na tych praktykach mialam okazje byc przy cc, przy porodzie naturalnym, zajmowalam sie noworodkami - mylam, przewijalam, ogaranialam kikuty pepowinowe, a teraz na mysl o tym, ze bede musiala wyczyscic pepek swojej Malej, dostaje ataku paniki, bo przeciez to ze nie boli. ja bolec bedzie na pewno!] przede wszystkim, w tym momencie jestem baba w ciazy,ktora oczekuje swojego pierwszego dziecka, ktora targaja emocje, w ktorej w koncu buzuja hormony i jest labilna emocjonalnie :)
    i uwierz mi, posiadana wiedza, ok, pomaga[ bo taka prawda] ale i utrudnia, bo naprawde wie sie za duzo. ja rodzic bede w szpitalu w ktorym pracuje. ide z nastawieniem i "rekawicami bokserskimi" bo to co sie dzieje na pologu zakrawa o kpine. i wiem, ze jesli urodze po 15 w piatek to nie mam co liczyc na pomoc chociazby w przystawieniu dziecka do piersi..

uprzedzam pytanie - miasto wojewodzkie, dwie panstwowe porodowki - jedna kliniczna, gdzie rodze [porodowka, super, polog koszmar zarowno polozne jak i warunki "lokalowe"!!- sale 7 osobowe, lazienka na korytarzu. istny gleboki prl... ale jednoczesnie osordek wysokospecjalistyczny z oitem doroslych i oitem noworodkowym] druga - waunki fajne, sale male z lazienkami.. ale gronkowiec w scianach i polozne ehmmm "cudowne"]. prywatnie nie rodze, bo cokolwiek sie nie dzieje, matke z dzieckiem przewoza do osrodka wysokospecjalistycznego

aaaguchaaa - ta moja wypowiedź była trochę ironiczna, bo Candless pisze po prostu sprzeczne informacje na różnych wątkach :P A co do wiedzy medycznej to ja sobie zdaję sprawę, że nie jest do końca tak kolorowo :P Mąż mojej szwagierki jest chirurgiem i był ze swoją żoną przy porodzie to podobno słabo mu się robiło na widok krwi, bo to jego własna żona tam leżała i cierpiała, aż sam się dziwił swojej reakcji :P

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa miggusia to zmienia postac rzeczy. moze faktycznie nie do konca zrozumialam:) 23:30 to nie moja pora, zwlaszcza po paru godzinach lansowania mozgu bezsensownymi artykulami na jutrzejsze zajecia ;) moj blad. przyznaje :D

luna91, migussia lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    niezły ten wózek ale drogi strasznie. za używany ile daliście?
    Daliśmy 2 tysiące. Mam nadzieję, że będzie wart swojej ceny i będzie nam służył.
    Gdybym dobrze się czuła chetnie pojezdzilibysmy po sklepach i podglądali wózki, poszukali czegoś. Niestety ostatnio jedyne mozliwe zakupy to zakupy przez internet.

tola2014 lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    aaaguchaaa - ta moja wypowiedź była trochę ironiczna, bo Candless pisze po prostu sprzeczne informacje na różnych wątkach :P A co do wiedzy medycznej to ja sobie zdaję sprawę, że nie jest do końca tak kolorowo :P Mąż mojej szwagierki jest chirurgiem i był ze swoją żoną przy porodzie to podobno słabo mu się robiło na widok krwi, bo to jego własna żona tam leżała i cierpiała, aż sam się dziwił swojej reakcji :P
    Hehehe :-) Jakieś 2h zajęło mi przewertowanie wpisów Candles na naszym wątku, bo gdzieś mi świtała ta informacja o kosmetologii, a dziś o prawie. A ja jak coś wymyślę, to łatwo nie odpuszczam i drążę temat. Ale na majówkach tej kosmetologii nie znalazłam.. Jest za to kilka innych niespinających się "faktów": wiek, wzrost, praca itp.

Po czym wracam na nasz wątek, a tam Luna wraca zza światów i wygarnia, co jej leżało na sercu :-) Jakbyś czytała w moich myślach dziewczyno :-)
    Tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu, że zbyt wiele rzeczy sie tu nie spina i nie tylko ja to zauważyłam....

luna91, JusWik, Cigaretta lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra na czerwcówkach lub na wątku dotyczącym badań nifty jest info o tej kosmetologii :) No, ale w sumie może Candless niech się wypowie, może studiuje faktycznie 2 kierunki :D

JusWik lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie chodzi mi o to, żeby komus dopiec czy się z kims pokłócić, ale to forum zna już takie przypadki trollowania wątków... i też zaczynało się niewinnie od podawania sprzecznych informacji :P

JusWik, Negra lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po chwilowej przerwie, musiałam sobie poukładać w głowie, pare rzeczy!! A najważniejsza!!! Niby w Polsce robi sie na lepsze

500+ itp ale z roboty to z uśmiechem na twarzy wykopują na zbity ryjek :P ehhh takie przepisy podobno :) od Lipca będę bezrobotna ...

Troche tam cos podczytywałam co u was, ale nie miałam weny do pisania...

Od kilku dni jestem chora i ledwie żyje :'( dzis mam wizytę może mi co gin poradzi.

Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Daliśmy 2 tysiące. Mam nadzieję, że będzie wart swojej ceny i będzie nam służył.
    Gdybym dobrze się czuła chetnie pojezdzilibysmy po sklepach i podglądali wózki, poszukali czegoś. Niestety ostatnio jedyne mozliwe zakupy to zakupy przez internet.

Ja starego grata wydarłam ze strychu :P i nosidełko :) ehhh nie chce mi sie kupować nowego :-) jak ten jeszcze śmiga .. Obiecałam sobie ze spacerowke kupie wypasioną, bo dluzej nią pojeżdżę :-)

U mnie z wyprawka zastój, czekam na dzien kobiet, może wtedy mąż zawiezie mnie do sklepu :P

Dziewczyny wy tez macie taka potworna zgagę? Tylko niech mi ktos tu nie truje z dieta łagodna, lekkie posiłki !!! Ja po lyku wody mam mega zgagę i w nocy budzi mnie zgaga!

Nie mam juz ochoty jeść !! a teraz przy grypie, to mama mi przypomina" zjedz cos" :-\

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze dziewczyny przeżył przed chwila coś strasznego. serce aż mi stanęło . idę siusiu patrze krew na majtkach. nogi mi się ugiely . wkładam palca i tylko sluz biorę lusterko a tam krwawienie bo się zacięlam przy depilacji. myślałam , że się coś stało z dzieckiem!!

Sorki ale troche mnie ta sytuacja rozśmieszyła :P bo się wczoraj goliłam, przed wizyta i przypomniałam sobie o tobie :P i trzymałam ta golarkę jak jakąś brzytwę :P

Ale nie ogoliłam cholerka!! Bo nic nie widzę i nogi do góry i z boku kukałam eeee bałam sie !!

Nie raz jak małpa szłam na wizytę:P no to chyba juz mnie nikt nie wygoni :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja starego grata wydarłam ze strychu :P i nosidełko :) ehhh nie chce mi sie kupować nowego :-) jak ten jeszcze śmiga .. Obiecałam sobie ze spacerowke kupie wypasioną, bo dluzej nią pojeżdżę :-)

U mnie z wyprawka zastój, czekam na dzien kobiet, może wtedy mąż zawiezie mnie do sklepu :P

Dziewczyny wy tez macie taka potworna zgagę? Tylko niech mi ktos tu nie truje z dieta łagodna, lekkie posiłki !!! Ja po lyku wody mam mega zgagę i w nocy budzi mnie zgaga!

Nie mam juz ochoty jeść !! a teraz przy grypie, to mama mi przypomina" zjedz cos" :-\

Ja ranigast biorę jak mnie złapie a dość często się to zdarza,spróbuj szybko pomaga :-)

Co do golenia, to ja od dłuższego czasu na macanego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:44

katarzyna_d, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam nad kremami do depilacji. Bo teraz to już bardzo ciężko. Stosujecie je teraz w ciąży?

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ