X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:28

kamisia88, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam szumisia, ale dostalismy zabke, ktore szumi, ma odglosy natury i do tego projektor :-) ale sophie chcialabym w prezencie dostac, he he.

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pati znowu zmienila zdjecie Liwki ;) taka mała a juz taka gwiazdeczka <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to jest ta Sophie?

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka zyrafa zabawka wpisz w neta ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrafka niby fajna no ale nie dam.tyle.kasy za.gryzaka hehe
    Misiek tez ma super opinie ale nie wiem ...ten szum z yt nie dzialal na mojego eh..

A karuzelke chce kupic i najlepiej podobna jak miał synek.bylo nastawianie na czas grania 15-30min różne melodie i fajne to bo nie trzeba co chwile nakręcać hehe a udalo sie kupic nowke na olx bo kobietka dostala 2dla bliźniaków a przydala sie jedna dla parki :-) pozniej jak juz maly zaczął kąpać,lapac i zrywać te zabawki to zdjęłam i zostal sam system grający

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:46

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku np jest
    http://www.smyk.com/vulli-zyrafa-sophie-zabawka-dzwiekowa,p1102965725,zabawki-gry-dla-dzieci-p

-Wyprodukowana z czystego lateksu i pokryta farbą spożywczą.
    -Na pudełku znajduje się naklejka "I was born in Paris", a w środku pudełka znajdziemy wyjątkowy dyplom, który można uzupełnić informacjami o maluszku, możemy wkleić zdjęcie oraz dodać imię osoby, od której otrzymała Sophie w prezencie.
    -Sophie dzięki kontrastowym ciemnym centkom przyciąga uwagę dziecka stymulując jego wzrok.
    -W brzuszku znajduje się piszczek który bawi dziecko i stymuluje jego słuch.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a co to jest ta Sophie?
    Kauczukowy gryzak zyrafka Zoska :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym chciała kupić taką karuzele albo jakieś takie zawieszki na łóżeczko czarno białe. ale wszędzie tylko kolorowe sa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Kauczukowy gryzak zyrafka Zoska :-)

ja wiem czy to takie super. mnie nie zachwyca :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Guem prawo bywa niestety czasem niesprawiedliwe i mało satysfakcjonujące wyroki niekiedy padają dla osob poszkodowanych,co nie zmienia faktu,że po to istnieje prawo,aby je egzekwować
    (jestem na ostatnim roku prawa,więc mam troche wiedzy oraz doswiadczenia w swoim przyszlym zawodzie)zaciągnęłam wielu opini począwszy od adwokatow,przechodząc przez biegłych,a nawet do kilku sędziów,podczas mojej ciąży oraz jej prowadzenia spotkałam sie z wieloma wykroczeniami oraz pomyłkami mam na to roznego rodzaju dokumenty oraz dowody,dlatego wiem,że jestem na wygranej pozycji i jestem niemal pewna,że uzyskam odszkodowanie,a lekarze z ktorymi mialam doczynienia i ktorzy popelnili blad w sztuce mogą sie pozegnac z prawem do wykonywania zawodu...

Po pierwsze - skoro jesteś tak wykształcona to jest niebywałe, że łykasz tak niedorzeczne bajki lekarzy jak choćby przewidywanie płci bliźniąt w 6 tygodniu ciąży. Ta sama lekarka twierdzi, że urodzisz dziecko w czerwcu - podejrzewasz, że bredzi (i słusznie) a jeszcze jej za to płacisz zamiast zmienić lekarza. Z tego co wypisujesz trafiasz na lekarzy, którzy mają mniejsze pojęcie o kobiecym organizmie niż każda z nas - nawet jeśli tacy istnieją to żadna kobieta o zdrowych zmysłach do takich nie wraca. Przez 3/4 ciąży dajesz się robić w balona a później zakładasz sprawy w sądach jakby kobiecie w ciąży było to teraz potrzebne. Chyba nie chodzi o to, żeby utrzeć komuś nosa a zadbać o zdrowie własnego dziecka i swoje.

Z tego co pisałaś na innym forum oprócz bogatej wiedzy na temat prawa masz też wiedzę z medycyny, bo studiujesz kosmetologię (rozumiem, że "ciągniesz" 2 kierunki) więc nie powinnaś zadawać dziwnych pytań na temat terminu porodu. Chyba osoba, która ma pojęcie o medycynie (jak sama napisałaś) rozumie, że termin porodu to tylko szacowana data. Żaden normalny lekarz nie powie ci, którego dnia dokładnie urodzisz... no, ale może prościej założyć mu sprawę w sądzie o to, że nie potrafi obliczyć daty porodu - co za brak kompetencji.

Więc teraz pozostaje nam się zastanawiać czy nie potrafisz zakumać tego, co mówią do Ciebie lekarze czy wymyślasz te historie, bo niestety, ale nie są one wiarygodne...

A tak w ogóle witam się z Wami po dłuższej nieobecności :) Od jakiegoś czasu sobie podczytuję co tam u majóweczek słychać ;)

kamisia88, Cigaretta, Sylika, mejbi, migussia, Madziuśka, josephinka84, Carolq, Negra, JusWik, xpatiiix3, TakaMama, kkasya, Agnieszka0812, NatiB, La-mia, Magenta lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie luna długo Cię nie było . chyba z 2 mce albo więcej :)

Carolq lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooooo

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was pisała o rożkach z motherhood :) Ja ostatnio zamówiłam pościel, rożek i poduszkę do karmienia z tej firmy i mogę śmiało polecić - na prawdę porządnie wykonane i bardzo miłe w dotyku :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja to bym chciała kupić taką karuzele albo jakieś takie zawieszki na łóżeczko czarno białe. ale wszędzie tylko kolorowe sa
    O to to. W ogole czarno bialych zabawek jest malutko. Jak znajdziesz karuzele to podziel sie gdzie. Niestety do prac manualnych zdolnosci nie posiadam, zeby samej zrobic.

tola2014 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ooo a co tam powrzucalas aż za 200 zł?
    Ja powrzucałam za 400zł a nie kupiłam laktatora i kilku innych ważnych rzeczy, ale jakos tak się nazbierało.
    Ale dziś kupiliśmy wózek!! Na Allegro używany.
    Nie mogę się doczekać, żeby go rozpakować i złożyć, tym bardziej, że nigdy nie widziałam go na żywo.
    Caly dzień czuję się bardzo ciężko... źle mi się oddycha i nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji. Mam wrażenie, że brzuch mi urósł przez noc. Mąż mowi, że w ostatnim czasie zrobił się dużo większy, a ja mu na to, że nic dziwnego skoro w miesiąc 5kg przytyłam .. A w nic innego mi nie poszło.
    Co do przytulanek, grzechotek, zabawek do wózka czy łóżeczka to kupie dopiero po wizytach rodziny i gości. Słyszałam że żyrafa sophie jest warta swojej ceny wiec jeśli nikt z gości nie przyniesie, kupię na 100%.
    Dziś koleżanka kupiła mi w ikei fajny wiklinowy kosz na bieliznę do pokoju dziecka bo pomyslałam, że bardzo się przyda...:)

Patrycja24, tola2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Candless ale mi też te Twoje wypowiedzi kupy dupy się nie trzymają ;) na początku termin cc na koniec kwietnia, teraz w końcu sn na czerwiec, no hello !

Zreszta na innym watku dziewczyny nazwały Cie flakonikiem wiec chyba coś jest na rzeczy.. ;)

I najwazniejsze pytanie : co to jest Usg wg ruchów ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:19

luna91, aaaguchaaa, Carolq, migussia, Negra, Nacia, aniesiack lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja powrzucałam za 400zł a nie kupiłam laktatora i kilku innych ważnych rzeczy, ale jakos tak się nazbierało.
    Ale dziś kupiliśmy wózek!! Na Allegro używany.
    Nie mogę się doczekać, żeby go rozpakować i złożyć, tym bardziej, że nigdy nie widziałam go na żywo.
    Caly dzień czuję się bardzo ciężko... źle mi się oddycha i nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji. Mam wrażenie, że brzuch mi urósł przez noc. Mąż mowi, że w ostatnim czasie zrobił się dużo większy, a ja mu na to, że nic dziwnego skoro w miesiąc 5kg przytyłam .. A w nic innego mi nie poszło.
    Co do przytulanek, grzechotek, zabawek do wózka czy łóżeczka to kupie dopiero po wizytach rodziny i gości. Słyszałam że żyrafa sophie jest warta swojej ceny wiec jeśli nikt z gości nie przyniesie, kupię na 100%.
    Dziś koleżanka kupiła mi w ikei fajny wiklinowy kosz na bieliznę do pokoju dziecka bo pomyslałam, że bardzo się przyda...:)
    Jaki wózeczek kupilas?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po raz pierwszy dzisiaj przeczytałam o żyrafie - nie znam jej fenomenu ;)

Różyczka - jaki wózek? pochwal się :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jutro lecę na test obciążenia glukoza 75 izastanawiam sie jak Wam udało sie to znieść ?!

‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ