X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:28

kamisia88, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam szumisia, ale dostalismy zabke, ktore szumi, ma odglosy natury i do tego projektor :-) ale sophie chcialabym w prezencie dostac, he he.

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pati znowu zmienila zdjecie Liwki ;) taka mała a juz taka gwiazdeczka <3

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to jest ta Sophie?

• malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka zyrafa zabawka wpisz w neta ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrafka niby fajna no ale nie dam.tyle.kasy za.gryzaka hehe
    Misiek tez ma super opinie ale nie wiem ...ten szum z yt nie dzialal na mojego eh..

A karuzelke chce kupic i najlepiej podobna jak miał synek.bylo nastawianie na czas grania 15-30min różne melodie i fajne to bo nie trzeba co chwile nakręcać hehe a udalo sie kupic nowke na olx bo kobietka dostala 2dla bliźniaków a przydala sie jedna dla parki :-) pozniej jak juz maly zaczął kąpać,lapac i zrywać te zabawki to zdjęłam i zostal sam system grający

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:46

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku np jest
    http://www.smyk.com/vulli-zyrafa-sophie-zabawka-dzwiekowa,p1102965725,zabawki-gry-dla-dzieci-p

-Wyprodukowana z czystego lateksu i pokryta farbą spożywczą.
    -Na pudełku znajduje się naklejka "I was born in Paris", a w środku pudełka znajdziemy wyjątkowy dyplom, który można uzupełnić informacjami o maluszku, możemy wkleić zdjęcie oraz dodać imię osoby, od której otrzymała Sophie w prezencie.
    -Sophie dzięki kontrastowym ciemnym centkom przyciąga uwagę dziecka stymulując jego wzrok.
    -W brzuszku znajduje się piszczek który bawi dziecko i stymuluje jego słuch.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a co to jest ta Sophie?
    Kauczukowy gryzak zyrafka Zoska :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym chciała kupić taką karuzele albo jakieś takie zawieszki na łóżeczko czarno białe. ale wszędzie tylko kolorowe sa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Kauczukowy gryzak zyrafka Zoska :-)

ja wiem czy to takie super. mnie nie zachwyca :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Guem prawo bywa niestety czasem niesprawiedliwe i mało satysfakcjonujące wyroki niekiedy padają dla osob poszkodowanych,co nie zmienia faktu,że po to istnieje prawo,aby je egzekwować
    (jestem na ostatnim roku prawa,więc mam troche wiedzy oraz doswiadczenia w swoim przyszlym zawodzie)zaciągnęłam wielu opini począwszy od adwokatow,przechodząc przez biegłych,a nawet do kilku sędziów,podczas mojej ciąży oraz jej prowadzenia spotkałam sie z wieloma wykroczeniami oraz pomyłkami mam na to roznego rodzaju dokumenty oraz dowody,dlatego wiem,że jestem na wygranej pozycji i jestem niemal pewna,że uzyskam odszkodowanie,a lekarze z ktorymi mialam doczynienia i ktorzy popelnili blad w sztuce mogą sie pozegnac z prawem do wykonywania zawodu...

Po pierwsze - skoro jesteś tak wykształcona to jest niebywałe, że łykasz tak niedorzeczne bajki lekarzy jak choćby przewidywanie płci bliźniąt w 6 tygodniu ciąży. Ta sama lekarka twierdzi, że urodzisz dziecko w czerwcu - podejrzewasz, że bredzi (i słusznie) a jeszcze jej za to płacisz zamiast zmienić lekarza. Z tego co wypisujesz trafiasz na lekarzy, którzy mają mniejsze pojęcie o kobiecym organizmie niż każda z nas - nawet jeśli tacy istnieją to żadna kobieta o zdrowych zmysłach do takich nie wraca. Przez 3/4 ciąży dajesz się robić w balona a później zakładasz sprawy w sądach jakby kobiecie w ciąży było to teraz potrzebne. Chyba nie chodzi o to, żeby utrzeć komuś nosa a zadbać o zdrowie własnego dziecka i swoje.

Z tego co pisałaś na innym forum oprócz bogatej wiedzy na temat prawa masz też wiedzę z medycyny, bo studiujesz kosmetologię (rozumiem, że "ciągniesz" 2 kierunki) więc nie powinnaś zadawać dziwnych pytań na temat terminu porodu. Chyba osoba, która ma pojęcie o medycynie (jak sama napisałaś) rozumie, że termin porodu to tylko szacowana data. Żaden normalny lekarz nie powie ci, którego dnia dokładnie urodzisz... no, ale może prościej założyć mu sprawę w sądzie o to, że nie potrafi obliczyć daty porodu - co za brak kompetencji.

Więc teraz pozostaje nam się zastanawiać czy nie potrafisz zakumać tego, co mówią do Ciebie lekarze czy wymyślasz te historie, bo niestety, ale nie są one wiarygodne...

A tak w ogóle witam się z Wami po dłuższej nieobecności :) Od jakiegoś czasu sobie podczytuję co tam u majóweczek słychać ;)

kamisia88, Cigaretta, Sylika, mejbi, migussia, Madziuśka, josephinka84, Carolq, Negra, JusWik, xpatiiix3, TakaMama, kkasya, Agnieszka0812, NatiB, La-mia, Magenta lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie luna długo Cię nie było . chyba z 2 mce albo więcej :)

Carolq lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooooo

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was pisała o rożkach z motherhood :) Ja ostatnio zamówiłam pościel, rożek i poduszkę do karmienia z tej firmy i mogę śmiało polecić - na prawdę porządnie wykonane i bardzo miłe w dotyku :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja to bym chciała kupić taką karuzele albo jakieś takie zawieszki na łóżeczko czarno białe. ale wszędzie tylko kolorowe sa
    O to to. W ogole czarno bialych zabawek jest malutko. Jak znajdziesz karuzele to podziel sie gdzie. Niestety do prac manualnych zdolnosci nie posiadam, zeby samej zrobic.

tola2014 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ooo a co tam powrzucalas aż za 200 zł?
    Ja powrzucałam za 400zł a nie kupiłam laktatora i kilku innych ważnych rzeczy, ale jakos tak się nazbierało.
    Ale dziś kupiliśmy wózek!! Na Allegro używany.
    Nie mogę się doczekać, żeby go rozpakować i złożyć, tym bardziej, że nigdy nie widziałam go na żywo.
    Caly dzień czuję się bardzo ciężko... źle mi się oddycha i nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji. Mam wrażenie, że brzuch mi urósł przez noc. Mąż mowi, że w ostatnim czasie zrobił się dużo większy, a ja mu na to, że nic dziwnego skoro w miesiąc 5kg przytyłam .. A w nic innego mi nie poszło.
    Co do przytulanek, grzechotek, zabawek do wózka czy łóżeczka to kupie dopiero po wizytach rodziny i gości. Słyszałam że żyrafa sophie jest warta swojej ceny wiec jeśli nikt z gości nie przyniesie, kupię na 100%.
    Dziś koleżanka kupiła mi w ikei fajny wiklinowy kosz na bieliznę do pokoju dziecka bo pomyslałam, że bardzo się przyda...:)

Patrycja24, tola2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Candless ale mi też te Twoje wypowiedzi kupy dupy się nie trzymają ;) na początku termin cc na koniec kwietnia, teraz w końcu sn na czerwiec, no hello !

Zreszta na innym watku dziewczyny nazwały Cie flakonikiem wiec chyba coś jest na rzeczy.. ;)

I najwazniejsze pytanie : co to jest Usg wg ruchów ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:19

luna91, aaaguchaaa, Carolq, migussia, Negra, Nacia, aniesiack lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja powrzucałam za 400zł a nie kupiłam laktatora i kilku innych ważnych rzeczy, ale jakos tak się nazbierało.
    Ale dziś kupiliśmy wózek!! Na Allegro używany.
    Nie mogę się doczekać, żeby go rozpakować i złożyć, tym bardziej, że nigdy nie widziałam go na żywo.
    Caly dzień czuję się bardzo ciężko... źle mi się oddycha i nie potrafię znaleźć wygodnej pozycji. Mam wrażenie, że brzuch mi urósł przez noc. Mąż mowi, że w ostatnim czasie zrobił się dużo większy, a ja mu na to, że nic dziwnego skoro w miesiąc 5kg przytyłam .. A w nic innego mi nie poszło.
    Co do przytulanek, grzechotek, zabawek do wózka czy łóżeczka to kupie dopiero po wizytach rodziny i gości. Słyszałam że żyrafa sophie jest warta swojej ceny wiec jeśli nikt z gości nie przyniesie, kupię na 100%.
    Dziś koleżanka kupiła mi w ikei fajny wiklinowy kosz na bieliznę do pokoju dziecka bo pomyslałam, że bardzo się przyda...:)
    Jaki wózeczek kupilas?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po raz pierwszy dzisiaj przeczytałam o żyrafie - nie znam jej fenomenu ;)

Różyczka - jaki wózek? pochwal się :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jutro lecę na test obciążenia glukoza 75 izastanawiam sie jak Wam udało sie to znieść ?!

‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ