Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dostalam pakiecik slodkiej mamy chociaz ladnie sie to to nazywa hehe

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wierszykiem na początku/końcu? :D

Rudzina
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny te z Krakowa. Byłam dziś w szpitalu żeromskiego żeby zobaczyć jak to wygląda wszystko. za bardzo nie miała położna czasu żeby nas oprowadza, ale ogólnie byłam mile zaskoczona personelem. przechodzil jakiś lekarz i zapytał nas w czym nam pomóc i był bardzo miły. pokazał nam gdzie oddział patologii, noworodkowy pokazał gdzie cc jest wykonywane a resztę odpowiedziała pielęgniarka. ogólnie w środku szpital odnowiony. co najważniejsze przykładają dziecko do piersi, pomagają przy karmieniu i nawet widziałam jak pomagały jakiej dziewczynie. po cc dziecko jest z mama i położne przychodzą przewijać i żeby przystąpić dziecko, a w ujastku zabierają na noc i dokarmiać butla. łazienek nie widziałam, ale chyba tez są odnowione skoro cały oddział. na sali były 4 dziewczyny, ale są też chyba 1 2 i 3 os.

Czyli Twoim zdaniem lepiej na Zeromskiego czy na Ujastku? Kurde trudna decyzja..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Rożki zostały mi po córce więc nie problem ale nad tym otulaczem sie zastanawiam. Jakiejś konkretnej macie firmy? Bo ogladalam motherhood (? Chyba dobrze napisalam) i wydają się nawet fajne
    Ja i kilka dziewczyn mamy taki http://www.fabrykawafelkow.pl/otulacze/11740-otulacz-bambusowy-superro-newborn-szary-5903240348053.html?utm_campaign=gshopping&utm_source=cpc&utm_medium=gmerchand&gclid=CM-f-NiFoMsCFWIMcwod5UQDsg , ja go zamawiałam przez allegro, są jeszcze wieksze tyle, że droższe ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie - rożek czy otulacz? W październiku nie miałam takich problemów
    ..
    Tylko rożek :-) do szpitala i na początek do domku..
    Mój syn pozniej nie lubił byc ściśnięty..zawsze raczki do góry :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniu wsyztskie przepływy w Normie :) Ama waży 1400g :) zapowiada się na 3400g - 3500g :) i jak narazie znów jest główką do góry :) śmiałam się bo mówiłam jej że chciałabym cesarkę :P i co robić by się nie obróciła a ona na spokojnie na spokojnie :) i że jak się nie obróci do następnego badania to jest szansa że już raczej się nie obróci :). Dostałam fotki i filmiki z I i II trymestru :) Oczywiście zdjęcia nie mam bo moje Kochane dziecko rączkami przysłonięte, i jeszcze nogami oczywiście nad głową :) termin nadal zgodny z terminem z ovu czy jesteśmy 12 dni do przodu teoretycznie :) i przy takich cyklach nieregularnych kazali się trzymać terminu z usg ostatniego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:19

klaudia1534, aaaguchaaa, domi05, Patrycja24, pasia27, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o monitorach oddechu?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Co myślicie o monitorach oddechu?
    Kupilam dzisiaj ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie mozna kupic taka torbe do ktorej moge spakowac jakas butelke pieluche itp jak np wybieram sie gdzies poza dom? Bo wiem ze sa takie specjalne w sensie dzieciece :) chodzi mi juz po porodzie jak bede wyjezdzac gdzies z malym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:51

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czyli Twoim zdaniem lepiej na Zeromskiego czy na Ujastku? Kurde trudna decyzja..

ja decyduje się na ujastek. zależy mi na pomocy przy karmieniu a wiem ze w zeromskim kładą nacisk na to. warunki przezyje przez te kilka dni gdyby okazało się , że łazienki kiepskie. ważne żebym mogła karmić piersią i ktoś mi pomoże przy tym i po porodzie mąż może kangurowania dziecko. w ujastku tego nie ma mimo że mówią, że jest.

ja kupuję monitor oddechu ale jeszcze nie wiem który.

carolq a Twoja gin nie wpisze Ci skierowania tak oo gdybyś powiedziała, że naturalnego sobie nie wyobrażasz? moje dziecko głowa w dol od samego początku. ..

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obczaiłam, całkiem fajny, chyba sie zdecyduje;) przy córce miałam same rożki ale jak miała 2.5 msca tak sie wiercila, że sama z nich wyłaziła.. zdolna bestia. W szpitalu zawijają w szpitalne więc nie trzeba się martwić :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja decyduje się na ujastek. zależy mi na pomocy przy karmieniu a wiem ze w zeromskim kładą nacisk na to. warunki przezyje przez te kilka dni gdyby okazało się , że łazienki kiepskie. ważne żebym mogła karmić piersią i ktoś mi pomoże przy tym i po porodzie mąż może kangurowania dziecko. w ujastku tego nie ma mimo że mówią, że jest.

ja kupuję monitor oddechu ale jeszcze nie wiem który.

carolq a Twoja gin nie wpisze Ci skierowania tak oo gdybyś powiedziała, że naturalnego sobie nie wyobrażasz? moje dziecko głowa w dol od samego początku. ..

Czyli decydujesz sie na Zeromski? Bo chyba zle napisalas :) ja jutro wybieram sie do Zeromskiego a w sobote na dni otwarte na Ujastek i zdecyduje :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dziewczyny gdzie mozna kupic taka torbe do ktorej moge spakowac jakas butelke pieluche itp jak np wybieram sie gdzies poza dom? Bo wiem ze sa takie specjalne w sensie dzieciece :) chodzi mi juz po porodzie jak bede wyjezdzac gdzies z malym..
    A nie masz takiej jako dodatek do wózka ? :)

Nacia lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A nie masz takiej jako dodatek do wózka ? :)

No w sumie.. :) wozek mam zamowiony i bedzie w tym tygodniu prawdopodobnie to zobacze jak wyglada dokladnie ta torba.. na pewno jest cala BIALA niestety..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no włąśnie nie za bardzo bo to musi mieć jakąś podstawę a nie mam żadnej ;/ a u Nas w szpitalu nie ma czegoś takiego jak cesarka na życzenie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam taką, myśle że będzie sie dobrze sprawować :P http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b46295a09da.jpg

Nacia, nick nieaktualny, Patrycja24, pasia27, migussia, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy co to mi przyjdzie :) a Twoja super :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No w sumie.. :) wozek mam zamowiony i bedzie w tym tygodniu prawdopodobnie to zobacze jak wyglada dokladnie ta torba.. na pewno jest cala BIALA niestety..
    Jaki wóz macie ? :)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Jaki wóz macie ? :)

Babe boss retro.. dlugo sie wahalam nad nim ale jednak sie zdecydowalam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ed775cfcfd2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:33

nick nieaktualny, JusWik lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam całą biała :( , ale może nie bedzie tak źle, bo jest z eko skóry więc może bedzie sie dobrze czyścić

‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ