X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wcinam rosolek :) a na wyplate musze gdzies do 9 jeszcze czekac ;p wtedy zamowie sobie koszule i staniki do karmienia plus termometr na podczerwien

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które sa oczytane w wózkach doradźcie cos hehe najbardziej chodzi mi o spacerówkę z dużym daszkiem na zimę no i w miarę lekka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Co to jest dyskietka zdrowia?to jak karta zdrowia?u nas jest chipowa i nic więcej nie potrzeba bo wyskakuje miejsce i dostępne ubezpoeczenie
    Tak, dyskietka to ta karta zdrowia NFZ

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne uczucie niepokoju przed każda wizyta ? :/

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dziewczyny które sa oczytane w wózkach doradźcie cos hehe najbardziej chodzi mi o spacerówkę z dużym daszkiem na zimę no i w miarę lekka :-)
    Camarelo :) my będziemy kupować carmelę, budka ma 8 stopni regulacji, tak można ją zamknąć:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46dd4d1686fb.jpg

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne uczucie niepokoju przed każda wizyta ? :/
    Za kadym razem niestety. Jakbym szla na egzamin jakis.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powoli zbieram sie na Bezpiecznego Malucha :-)

Carolq lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogolnie się czujecie jak już macie przekroczone 30 tygodni?:)
    Ja też.trochę się obawiam ale wole się nie nakrecac bo potem ciśnienie wychodzi wieksze,przed wizyta
    My zamowilismy wozek bebetto murano 2016 zolto szary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:18

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie - rożek czy otulacz? W październiku nie miałam takich problemów
    ..

f2wlepok51d0udm2.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam i rozek i otulacz zobaczymy ;)

Liley lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu skończyłam prasowanie !!!! Jestem z siebie dumna, plecy mi wysiadają.. stwierdzam, że jestem gotowa na przywitanie młodego,ale niech posiedzi jeszcze te 7 tyg :)

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny mam pytanie kiedy robiłyście, albo jesteście umowione na badania prenatalne w trzecim trymestrze? tzn który tydzień?

ja mam usg 3 trymestr 29+2

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obawiam się że moze być za ciepło na rozek. Za to gdzies tam doczytałam, ze te otulacze są za duże..
    poprasowane?! O matko zazdroszczę!!!! Całą sobą łącznie z brzuchem!!! Mam nadzieję, że ja do 30tc też sie z tym uwinę.. póki co kartony ubrań. Z różowych wybieram niebieskie :) i czekam na komody..
    to juz nie wiem... rożek czy otulacz :(

f2wlepok51d0udm2.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie za cieplo noworodek lubi temperature taka jak byla wbrzuszku a w maju jeszcze takiej nie bedzie ;)a otulacze rownie sa idealne dlatego ja mam dwie te rzeczy

Liley lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rożek i otulacz, rożek to nie był majątek bo jakoś 20 zł a otulacz przyda się na dłużej bo jest w formie kocyka bambusowego :)

malvva, Liley lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was wie czym różni się płyn do prania od balsamu do prania. chciałam kupić dziś dzidziusia ale był balsam tylko

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożki zostały mi po córce więc nie problem ale nad tym otulaczem sie zastanawiam. Jakiejś konkretnej macie firmy? Bo ogladalam motherhood (? Chyba dobrze napisalam) i wydają się nawet fajne

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te z Krakowa. Byłam dziś w szpitalu żeromskiego żeby zobaczyć jak to wygląda wszystko. za bardzo nie miała położna czasu żeby nas oprowadza, ale ogólnie byłam mile zaskoczona personelem. przechodzil jakiś lekarz i zapytał nas w czym nam pomóc i był bardzo miły. pokazał nam gdzie oddział patologii, noworodkowy pokazał gdzie cc jest wykonywane a resztę odpowiedziała pielęgniarka. ogólnie w środku szpital odnowiony. co najważniejsze przykładają dziecko do piersi, pomagają przy karmieniu i nawet widziałam jak pomagały jakiej dziewczynie. po cc dziecko jest z mama i położne przychodzą przewijać i żeby przystąpić dziecko, a w ujastku zabierają na noc i dokarmiać butla. łazienek nie widziałam, ale chyba tez są odnowione skoro cały oddział. na sali były 4 dziewczyny, ale są też chyba 1 2 i 3 os.

Marietta lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie mqm nawet zbytnio czasu na czytanie co tam u was moze później nadrobie . przy mezu nie moge robi mi wyrzuty ze z telefonem duzo czasu spedzam.
    DIs dZien pt. Diabetolog i pierwsze klucie... Jakos wiem mniej wiecej co i jak moge jesc ale jezcze ilosc mnie zastanawia . poprobuje i zobaczymy.
    Co do kolejek do lekarza udaolo mi sie wejsc pierwsza choc juz czekalo pelno mocherków. I co sie moj mezulek od nich nasluchal prawie go zlińczowaly bo jak to bez kolejki i wogole... Nie ma jak zrozumienie innych kobiet hehhe.

Zobaczymy jak mi to pojdzie . jutro musze zaczqc pranie moze przestane myslec o tych dietach i wszystkim. Bo myslac caly cAs jestem glodna .
    Dobrze ze juz maj niedlugo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej nie mqm nawet zbytnio czasu na czytanie co tam u was moze później nadrobie . przy mezu nie moge robi mi wyrzuty ze z telefonem duzo czasu spedzam.
    DIs dZien pt. Diabetolog i pierwsze klucie... Jakos wiem mniej wiecej co i jak moge jesc ale jezcze ilosc mnie zastanawia . poprobuje i zobaczymy.
    Co do kolejek do lekarza udaolo mi sie wejsc pierwsza choc juz czekalo pelno mocherków. I co sie moj mezulek od nich nasluchal prawie go zlińczowaly bo jak to bez kolejki i wogole... Nie ma jak zrozumienie innych kobiet hehhe.

Zobaczymy jak mi to pojdzie . jutro musze zaczqc pranie moze przestane myslec o tych dietach i wszystkim. Bo myslac caly cAs jestem glodna .
    Dobrze ze juz maj niedlugo

Szybko się wciągniesz i wyczujesz/sprawdzisz co ci służy a co nie ;) ja się trzymam zaleceń z ksiażeczki którą dostałam do glukometru+konsultacji z innymi dziewczynami i idzie nieźle!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:27

Rudzina
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ