X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wcinam rosolek :) a na wyplate musze gdzies do 9 jeszcze czekac ;p wtedy zamowie sobie koszule i staniki do karmienia plus termometr na podczerwien

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które sa oczytane w wózkach doradźcie cos hehe najbardziej chodzi mi o spacerówkę z dużym daszkiem na zimę no i w miarę lekka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Co to jest dyskietka zdrowia?to jak karta zdrowia?u nas jest chipowa i nic więcej nie potrzeba bo wyskakuje miejsce i dostępne ubezpoeczenie
    Tak, dyskietka to ta karta zdrowia NFZ

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne uczucie niepokoju przed każda wizyta ? :/

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dziewczyny które sa oczytane w wózkach doradźcie cos hehe najbardziej chodzi mi o spacerówkę z dużym daszkiem na zimę no i w miarę lekka :-)
    Camarelo :) my będziemy kupować carmelę, budka ma 8 stopni regulacji, tak można ją zamknąć:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46dd4d1686fb.jpg

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne uczucie niepokoju przed każda wizyta ? :/
    Za kadym razem niestety. Jakbym szla na egzamin jakis.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powoli zbieram sie na Bezpiecznego Malucha :-)

Carolq lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogolnie się czujecie jak już macie przekroczone 30 tygodni?:)
    Ja też.trochę się obawiam ale wole się nie nakrecac bo potem ciśnienie wychodzi wieksze,przed wizyta
    My zamowilismy wozek bebetto murano 2016 zolto szary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:18

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie - rożek czy otulacz? W październiku nie miałam takich problemów
    ..

f2wlepok51d0udm2.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam i rozek i otulacz zobaczymy ;)

Liley lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu skończyłam prasowanie !!!! Jestem z siebie dumna, plecy mi wysiadają.. stwierdzam, że jestem gotowa na przywitanie młodego,ale niech posiedzi jeszcze te 7 tyg :)

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny mam pytanie kiedy robiłyście, albo jesteście umowione na badania prenatalne w trzecim trymestrze? tzn który tydzień?

ja mam usg 3 trymestr 29+2

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obawiam się że moze być za ciepło na rozek. Za to gdzies tam doczytałam, ze te otulacze są za duże..
    poprasowane?! O matko zazdroszczę!!!! Całą sobą łącznie z brzuchem!!! Mam nadzieję, że ja do 30tc też sie z tym uwinę.. póki co kartony ubrań. Z różowych wybieram niebieskie :) i czekam na komody..
    to juz nie wiem... rożek czy otulacz :(

f2wlepok51d0udm2.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie za cieplo noworodek lubi temperature taka jak byla wbrzuszku a w maju jeszcze takiej nie bedzie ;)a otulacze rownie sa idealne dlatego ja mam dwie te rzeczy

Liley lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rożek i otulacz, rożek to nie był majątek bo jakoś 20 zł a otulacz przyda się na dłużej bo jest w formie kocyka bambusowego :)

malvva, Liley lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z Was wie czym różni się płyn do prania od balsamu do prania. chciałam kupić dziś dzidziusia ale był balsam tylko

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożki zostały mi po córce więc nie problem ale nad tym otulaczem sie zastanawiam. Jakiejś konkretnej macie firmy? Bo ogladalam motherhood (? Chyba dobrze napisalam) i wydają się nawet fajne

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te z Krakowa. Byłam dziś w szpitalu żeromskiego żeby zobaczyć jak to wygląda wszystko. za bardzo nie miała położna czasu żeby nas oprowadza, ale ogólnie byłam mile zaskoczona personelem. przechodzil jakiś lekarz i zapytał nas w czym nam pomóc i był bardzo miły. pokazał nam gdzie oddział patologii, noworodkowy pokazał gdzie cc jest wykonywane a resztę odpowiedziała pielęgniarka. ogólnie w środku szpital odnowiony. co najważniejsze przykładają dziecko do piersi, pomagają przy karmieniu i nawet widziałam jak pomagały jakiej dziewczynie. po cc dziecko jest z mama i położne przychodzą przewijać i żeby przystąpić dziecko, a w ujastku zabierają na noc i dokarmiać butla. łazienek nie widziałam, ale chyba tez są odnowione skoro cały oddział. na sali były 4 dziewczyny, ale są też chyba 1 2 i 3 os.

Marietta lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie mqm nawet zbytnio czasu na czytanie co tam u was moze później nadrobie . przy mezu nie moge robi mi wyrzuty ze z telefonem duzo czasu spedzam.
    DIs dZien pt. Diabetolog i pierwsze klucie... Jakos wiem mniej wiecej co i jak moge jesc ale jezcze ilosc mnie zastanawia . poprobuje i zobaczymy.
    Co do kolejek do lekarza udaolo mi sie wejsc pierwsza choc juz czekalo pelno mocherków. I co sie moj mezulek od nich nasluchal prawie go zlińczowaly bo jak to bez kolejki i wogole... Nie ma jak zrozumienie innych kobiet hehhe.

Zobaczymy jak mi to pojdzie . jutro musze zaczqc pranie moze przestane myslec o tych dietach i wszystkim. Bo myslac caly cAs jestem glodna .
    Dobrze ze juz maj niedlugo

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Hej nie mqm nawet zbytnio czasu na czytanie co tam u was moze później nadrobie . przy mezu nie moge robi mi wyrzuty ze z telefonem duzo czasu spedzam.
    DIs dZien pt. Diabetolog i pierwsze klucie... Jakos wiem mniej wiecej co i jak moge jesc ale jezcze ilosc mnie zastanawia . poprobuje i zobaczymy.
    Co do kolejek do lekarza udaolo mi sie wejsc pierwsza choc juz czekalo pelno mocherków. I co sie moj mezulek od nich nasluchal prawie go zlińczowaly bo jak to bez kolejki i wogole... Nie ma jak zrozumienie innych kobiet hehhe.

Zobaczymy jak mi to pojdzie . jutro musze zaczqc pranie moze przestane myslec o tych dietach i wszystkim. Bo myslac caly cAs jestem glodna .
    Dobrze ze juz maj niedlugo

Szybko się wciągniesz i wyczujesz/sprawdzisz co ci służy a co nie ;) ja się trzymam zaleceń z ksiażeczki którą dostałam do glukometru+konsultacji z innymi dziewczynami i idzie nieźle!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:27

Rudzina
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ