X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czyli decydujesz sie na Zeromski? Bo chyba zle napisalas :) ja jutro wybieram sie do Zeromskiego a w sobote na dni otwarte na Ujastek i zdecyduje :)

heheheheh no właśnie czytam co napisałam. Żeromskiego miałam na myśli :)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    heheheheh no właśnie czytam co napisałam. Żeromskiego miałam na myśli :)

Pokazalam Twoja wypowiedz mojemu mezowi bo on caly czas upiera sie ze tylko Ujastek i nic wiecej. Ale jak przeczytal to co napisalas to powiedzial "no dobra pojedziemy jutro i zobaczymy co oni tam maja, ja wole miec dziecko przy sobie a nie zeby mi zabierali na noc! moze faktycznie poprawilo sie na Zeromskiego" :D hahahahaha jego mina jak sie zastanawia BEZCENNA :)

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Babe boss retro.. dlugo sie wahalam nad nim ale jednak sie zdecydowalam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ed775cfcfd2.jpg
    A jednak ? :) to zdaj relacje jak przyjdzie jaki jest na żywo :) wygląda super !

• Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A jednak ? :) to zdaj relacje jak przyjdzie jaki jest na żywo :) wygląda super !

Oczywiscie od razu bede sie chwalic :) jak bedzie czym :) tylko wzielam wersje z kolami 14 calowymi bo 16' jednak wydawaly mi sie troche za duze :D no i wersja bez fotelika samochodowego bo nie chcialam ze wzgledu na jakosc.. bo z opini wychodzilo ze dziecko siedzi w nim a nie lezy i ze jest ogolnie nie wygodny.. dlatego fotelik mam pozyczony od kolezanki z maxi cosi :) a wozek no zobaczymy co to bedzie :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po warsztatach. Jestem bardzo zadowolona bo prowadzone ciekawie i dowiedzialam sie kilka rzeczy, o ktorych wczesniej nawet nie pomyslalam :-) do tego na plus cwiczenia praktyczne z pierwszej pomocy maluszkowi do 1 r.ż. Super :-) jesli ktos ma u siebie to polecam skorzystac.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mimo, ze nie udalo sie nic wygrac to dostalam kilka fajnych prezentow :-) zelowy gryzak, smoczek, butelke-cala silikonowa, myjke i wkladki laktacyjne i mase ulotek.

pasia27, KokoszaNell lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja monitor kupuję, tak samo jak nianię.
    Co do otulaczy/kocyków/rożków, mam otulacz bawełniany z motherhood(używany, za małe pieniądze, więc jak się nie sprawdzi nie będzie szkoda), 2 x otulacz muślinowy (po prostu duża pieluszka ;) ), które dostałam w prezencie. Chciałabym jeszcze jakiś ładny kocyk, najlepiej z naturalnych materiałów i rożek.

Nawrzucałam dziś to co chcę do koszyka w gemini - wyszło mi jakieś 200 zł, myślałam że będzie więcej. No i zapowiedziałam mojemu, że nie będę czekała i wyprawkę chcę skompletować już niebawem, powiedział że mogę wszystko kupić choćby jutro ;) więc w razie czego jestem usprawiedliwiona.

Co do ciuszków, zrobiłam porządek w komodzie i okazało się, że jednak trochę myślałam robiąc zakupy i kupiłam w większym i mniejszym rozmiarze, a nie jak mi się wydawało głównie 56 cm (bo jak się okazuje z tym może być przeróżnie). Za tydzień mam wizytę, więc dowiem się jak tam pomiary, waga i jak z terminem porodu (z cyklu na 22 maj, ale miałam bardzo nieregularne cykle). Na razie na usg maluszek był w sam raz lub nawet w tej dolnej granicy, na pewno nie większy niż z tc by wynikało.

pasia27 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Pokazalam Twoja wypowiedz mojemu mezowi bo on caly czas upiera sie ze tylko Ujastek i nic wiecej. Ale jak przeczytal to co napisalas to powiedzial "no dobra pojedziemy jutro i zobaczymy co oni tam maja, ja wole miec dziecko przy sobie a nie zeby mi zabierali na noc! moze faktycznie poprawilo sie na Zeromskiego" :D hahahahaha jego mina jak sie zastanawia BEZCENNA :)

mój mąż cały czas naciskał na ujastek bo tak znajome jego rodzily a w zeromskim nie. ale jak mu powiedziałam o tym karmieniu to tez zmiekl :)

Nacia lubi tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    No i mimo, ze nie udalo sie nic wygrac to dostalam kilka fajnych prezentow :-) zelowy gryzak, smoczek, butelke-cala silikonowa, myjke i wkladki laktacyjne i mase ulotek.

ja też byłam i nie dostałam tylko tych wkładek laktacyjnych ;) ale trochę się spóźniłam, więc może dlatego, ja też byłam zadowolona.

A z innej beczki - jakieś zabawki, gryzaki, szumisie kupujecie? nie mówię że od razu teraz oczywiście ;) my dostaliśmy żyrafkę Sophie (i się cieszę, bo sama nie wydałabym tyle kasy chyba :D) i chciałabym też MR B z lullalove. Zachciankowo, po prostu mi się podoba wizualnie

Patrycja24 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    mój mąż cały czas naciskał na ujastek bo tak znajome jego rodzily a w zeromskim nie. ale jak mu powiedziałam o tym karmieniu to tez zmiekl :)

Jeszcze wyladujemy razem na jednej sali :D

tola2014, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karuzele nad łóżeczko i szumisia mam nadzieje dostać jak rodzina odwiedzi ;p a znajomi pewnie grzechotki i pluszaki poprzynosza wiec ja wrzucilam sobie do koszyka na jednej stronie jedna jedyna malutka grzechoteczke za 4 zl haha szaleństwo

https://naszsmyk.pl/pl/p/Grzechotka-„Koraliki-Canpol-/2267

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:13

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja też byłam i nie dostałam tylko tych wkładek laktacyjnych ;) ale trochę się spóźniłam, więc może dlatego, ja też byłam zadowolona.

A z innej beczki - jakieś zabawki, gryzaki, szumisie kupujecie? nie mówię że od razu teraz oczywiście ;) my dostaliśmy żyrafkę Sophie (i się cieszę, bo sama nie wydałabym tyle kasy chyba :D) i chciałabym też MR B z lullalove. Zachciankowo, po prostu mi się podoba wizualnie
    Kupie cos lamaze, albo cos czarno białego.
    Starszy brat musi jakis prezent zrobić ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle nad szumisiem, ale nie wiem czy jest wart swojej ceny.. ;) no karuzela nad łóżeczko to napewno.. jeszcze pewnie dostanie młody jakieś pierdołki jak będą znajomi i rodzina odwiedzać :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki model monitora kupujecie?

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie z zabawkowych rzeczy nic nie kupuje, bo pewnie cos tam Mala dostanie, ew kupie jakas grzechotke jak znajde fajna. a i tak na poczatek i karuzeli nie bede wieszac.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja monitor kupuję, tak samo jak nianię.
    Co do otulaczy/kocyków/rożków, mam otulacz bawełniany z motherhood(używany, za małe pieniądze, więc jak się nie sprawdzi nie będzie szkoda), 2 x otulacz muślinowy (po prostu duża pieluszka ;) ), które dostałam w prezencie. Chciałabym jeszcze jakiś ładny kocyk, najlepiej z naturalnych materiałów i rożek.

Nawrzucałam dziś to co chcę do koszyka w gemini - wyszło mi jakieś 200 zł, myślałam że będzie więcej. No i zapowiedziałam mojemu, że nie będę czekała i wyprawkę chcę skompletować już niebawem, powiedział że mogę wszystko kupić choćby jutro ;) więc w razie czego jestem usprawiedliwiona.

Co do ciuszków, zrobiłam porządek w komodzie i okazało się, że jednak trochę myślałam robiąc zakupy i kupiłam w większym i mniejszym rozmiarze, a nie jak mi się wydawało głównie 56 cm (bo jak się okazuje z tym może być przeróżnie). Za tydzień mam wizytę, więc dowiem się jak tam pomiary, waga i jak z terminem porodu (z cyklu na 22 maj, ale miałam bardzo nieregularne cykle). Na razie na usg maluszek był w sam raz lub nawet w tej dolnej granicy, na pewno nie większy niż z tc by wynikało.

ooo a co tam powrzucalas aż za 200 zł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja mysle nad szumisiem, ale nie wiem czy jest wart swojej ceny.. ;) no karuzela nad łóżeczko to napewno.. jeszcze pewnie dostanie młody jakieś pierdołki jak będą znajomi i rodzina odwiedzać :)

my z mężem stwierdziliśmy, że kupimy tego dużego szumisia na powitanie w domku :) drogi jest ale chcemy mu dać jakiś prezent . podciagniemy to pod dzień dziecka :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o karuzeli zapomniałam - ja chcę zrobić sama mobil.
    Ja mam tylko nadzieję że nie zacznie się znoszenie do domu różnych dziwnych maskotek. Co do szumisia, najpierw jeśli będzie taka potrzeba wypróbuję darmową appkę na telefon, która nazywa się baby sleep sounds.

43kt82c31nhz2sid.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ooo a co tam powrzucalas aż za 200 zł?

większość tej kwoty to katarek, końcówki do szczoteczki oral b ;), termometr elektroniczny (nie mam żadnego w domu), to już stówka. Do tego podstawowe akcesoria, art. higieniczne (gatki, podkłady itp) i kolejna stówka pękła. Jeszcze nie finalizowałam zamówienia, więc może coś jeszcze z niego wyleci. W każdym razie zapasów to tam nie ma ;)

tola2014 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karuzelę dostanę w prezencie.
    szumisia mamy - traktuję to jako pomoc w usypianiu małego a nie jako zabawkę

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ