Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:heheheheh no właśnie czytam co napisałam. Żeromskiego miałam na myśli
Pokazalam Twoja wypowiedz mojemu mezowi bo on caly czas upiera sie ze tylko Ujastek i nic wiecej. Ale jak przeczytal to co napisalas to powiedzial "no dobra pojedziemy jutro i zobaczymy co oni tam maja, ja wole miec dziecko przy sobie a nie zeby mi zabierali na noc! moze faktycznie poprawilo sie na Zeromskiego"hahahahaha jego mina jak sie zastanawia BEZCENNA
pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:A jednak ?
to zdaj relacje jak przyjdzie jaki jest na żywo
wygląda super !
Oczywiscie od razu bede sie chwalicjak bedzie czym
tylko wzielam wersje z kolami 14 calowymi bo 16' jednak wydawaly mi sie troche za duze
no i wersja bez fotelika samochodowego bo nie chcialam ze wzgledu na jakosc.. bo z opini wychodzilo ze dziecko siedzi w nim a nie lezy i ze jest ogolnie nie wygodny.. dlatego fotelik mam pozyczony od kolezanki z maxi cosi
a wozek no zobaczymy co to bedzie
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
Witam po warsztatach. Jestem bardzo zadowolona bo prowadzone ciekawie i dowiedzialam sie kilka rzeczy, o ktorych wczesniej nawet nie pomyslalam
do tego na plus cwiczenia praktyczne z pierwszej pomocy maluszkowi do 1 r.ż. Super
jesli ktos ma u siebie to polecam skorzystac.
Patrycja24 -
ja monitor kupuję, tak samo jak nianię.
Co do otulaczy/kocyków/rożków, mam otulacz bawełniany z motherhood(używany, za małe pieniądze, więc jak się nie sprawdzi nie będzie szkoda), 2 x otulacz muślinowy (po prostu duża pieluszka), które dostałam w prezencie. Chciałabym jeszcze jakiś ładny kocyk, najlepiej z naturalnych materiałów i rożek.
Nawrzucałam dziś to co chcę do koszyka w gemini - wyszło mi jakieś 200 zł, myślałam że będzie więcej. No i zapowiedziałam mojemu, że nie będę czekała i wyprawkę chcę skompletować już niebawem, powiedział że mogę wszystko kupić choćby jutrowięc w razie czego jestem usprawiedliwiona.
Co do ciuszków, zrobiłam porządek w komodzie i okazało się, że jednak trochę myślałam robiąc zakupy i kupiłam w większym i mniejszym rozmiarze, a nie jak mi się wydawało głównie 56 cm (bo jak się okazuje z tym może być przeróżnie). Za tydzień mam wizytę, więc dowiem się jak tam pomiary, waga i jak z terminem porodu (z cyklu na 22 maj, ale miałam bardzo nieregularne cykle). Na razie na usg maluszek był w sam raz lub nawet w tej dolnej granicy, na pewno nie większy niż z tc by wynikało.pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacia wrote:Pokazalam Twoja wypowiedz mojemu mezowi bo on caly czas upiera sie ze tylko Ujastek i nic wiecej. Ale jak przeczytal to co napisalas to powiedzial "no dobra pojedziemy jutro i zobaczymy co oni tam maja, ja wole miec dziecko przy sobie a nie zeby mi zabierali na noc! moze faktycznie poprawilo sie na Zeromskiego"
hahahahaha jego mina jak sie zastanawia BEZCENNA
mój mąż cały czas naciskał na ujastek bo tak znajome jego rodzily a w zeromskim nie. ale jak mu powiedziałam o tym karmieniu to tez zmiekl
Nacia lubi tę wiadomość
-
Patrycja24 wrote:No i mimo, ze nie udalo sie nic wygrac to dostalam kilka fajnych prezentow
zelowy gryzak, smoczek, butelke-cala silikonowa, myjke i wkladki laktacyjne i mase ulotek.
ja też byłam i nie dostałam tylko tych wkładek laktacyjnychale trochę się spóźniłam, więc może dlatego, ja też byłam zadowolona.
A z innej beczki - jakieś zabawki, gryzaki, szumisie kupujecie? nie mówię że od razu teraz oczywiściemy dostaliśmy żyrafkę Sophie (i się cieszę, bo sama nie wydałabym tyle kasy chyba
) i chciałabym też MR B z lullalove. Zachciankowo, po prostu mi się podoba wizualnie
Patrycja24 lubi tę wiadomość
-
karuzele nad łóżeczko i szumisia mam nadzieje dostać jak rodzina odwiedzi ;p a znajomi pewnie grzechotki i pluszaki poprzynosza wiec ja wrzucilam sobie do koszyka na jednej stronie jedna jedyna malutka grzechoteczke za 4 zl haha szaleństwo
https://naszsmyk.pl/pl/p/Grzechotka-„Koraliki-Canpol-/2267Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:13
-
KokoszaNell wrote:ja też byłam i nie dostałam tylko tych wkładek laktacyjnych
ale trochę się spóźniłam, więc może dlatego, ja też byłam zadowolona.
A z innej beczki - jakieś zabawki, gryzaki, szumisie kupujecie? nie mówię że od razu teraz oczywiściemy dostaliśmy żyrafkę Sophie (i się cieszę, bo sama nie wydałabym tyle kasy chyba
) i chciałabym też MR B z lullalove. Zachciankowo, po prostu mi się podoba wizualnie
Starszy brat musi jakis prezent zrobić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKokoszaNell wrote:ja monitor kupuję, tak samo jak nianię.
Co do otulaczy/kocyków/rożków, mam otulacz bawełniany z motherhood(używany, za małe pieniądze, więc jak się nie sprawdzi nie będzie szkoda), 2 x otulacz muślinowy (po prostu duża pieluszka), które dostałam w prezencie. Chciałabym jeszcze jakiś ładny kocyk, najlepiej z naturalnych materiałów i rożek.
Nawrzucałam dziś to co chcę do koszyka w gemini - wyszło mi jakieś 200 zł, myślałam że będzie więcej. No i zapowiedziałam mojemu, że nie będę czekała i wyprawkę chcę skompletować już niebawem, powiedział że mogę wszystko kupić choćby jutrowięc w razie czego jestem usprawiedliwiona.
Co do ciuszków, zrobiłam porządek w komodzie i okazało się, że jednak trochę myślałam robiąc zakupy i kupiłam w większym i mniejszym rozmiarze, a nie jak mi się wydawało głównie 56 cm (bo jak się okazuje z tym może być przeróżnie). Za tydzień mam wizytę, więc dowiem się jak tam pomiary, waga i jak z terminem porodu (z cyklu na 22 maj, ale miałam bardzo nieregularne cykle). Na razie na usg maluszek był w sam raz lub nawet w tej dolnej granicy, na pewno nie większy niż z tc by wynikało.
ooo a co tam powrzucalas aż za 200 zł?
-
nick nieaktualnyCigaretta wrote:Ja mysle nad szumisiem, ale nie wiem czy jest wart swojej ceny..
no karuzela nad łóżeczko to napewno.. jeszcze pewnie dostanie młody jakieś pierdołki jak będą znajomi i rodzina odwiedzać
my z mężem stwierdziliśmy, że kupimy tego dużego szumisia na powitanie w domkudrogi jest ale chcemy mu dać jakiś prezent . podciagniemy to pod dzień dziecka
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
o karuzeli zapomniałam - ja chcę zrobić sama mobil.
Ja mam tylko nadzieję że nie zacznie się znoszenie do domu różnych dziwnych maskotek. Co do szumisia, najpierw jeśli będzie taka potrzeba wypróbuję darmową appkę na telefon, która nazywa się baby sleep sounds. -
tola2014 wrote:ooo a co tam powrzucalas aż za 200 zł?
większość tej kwoty to katarek, końcówki do szczoteczki oral b, termometr elektroniczny (nie mam żadnego w domu), to już stówka. Do tego podstawowe akcesoria, art. higieniczne (gatki, podkłady itp) i kolejna stówka pękła. Jeszcze nie finalizowałam zamówienia, więc może coś jeszcze z niego wyleci. W każdym razie zapasów to tam nie ma
tola2014 lubi tę wiadomość