Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Guem prawo bywa niestety czasem niesprawiedliwe i mało satysfakcjonujące wyroki niekiedy padają dla osob poszkodowanych,co nie zmienia faktu,że po to istnieje prawo,aby je egzekwować
(jestem na ostatnim roku prawa,więc mam troche wiedzy oraz doswiadczenia w swoim przyszlym zawodzie)zaciągnęłam wielu opini począwszy od adwokatow,przechodząc przez biegłych,a nawet do kilku sędziów,podczas mojej ciąży oraz jej prowadzenia spotkałam sie z wieloma wykroczeniami oraz pomyłkami mam na to roznego rodzaju dokumenty oraz dowody,dlatego wiem,że jestem na wygranej pozycji i jestem niemal pewna,że uzyskam odszkodowanie,a lekarze z ktorymi mialam doczynienia i ktorzy popelnili blad w sztuce mogą sie pozegnac z prawem do wykonywania zawodu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:43
-
Candles88 życzę ci powodzenia i mam szczerą nadzieję że uda się odnaleźć sprawiedliwość. Półtora roku temu zaczynałam z takim samym nastawieniem i przekonaniem, że mam słuszność i prawo jest prawem a "lekarska solidarność" nie będzie miała nic do znaczenia. Biegły który wykonywał badanie nawet nie zapoznał się z moją dokumentacją co widać w jego odpowiedzi, nawet moje imię w opinii pomylił. Ja straciłam siły żeby walczyć dalej, najważniejsze jest dla mnie dziecko a lekarze którzy popełnili błędy są już jak się dowiedziałam na rozprawie po 70 więc mam nadzieję że na emeryturze nie zaszkodzą już żadnej dziewczynie. Ja się cieszę że przeżyłam i że dzięki szczęśliwemu zrządzeniu losu i kompetencji innych lekarzy mam pod serce moją upragnioną córkę
-
Cholera po tym pimafucinie zaczelo mnie wszystko kluc tam w srodku aż jakies klucia dostalam na spojeniu lonowym,na razie przeszlo ale zostalo kłucie w lewej wardze nie wiem czy to się już rozciaga wszystko czy co ale dzwonilam do gin i mam nie brac pimafucinu tylko na nystatyne się przezucic ehh..
-
nick nieaktualnykurcze dziewczyny przeżył przed chwila coś strasznego. serce aż mi stanęło . idę siusiu patrze krew na majtkach. nogi mi się ugiely . wkładam palca i tylko sluz biorę lusterko a tam krwawienie bo się zacięlam przy depilacji. myślałam , że się coś stało z dzieckiem!!
-
malvva wrote:Poli9106 mam to samo !!! klucie w jednej wardze !! biore 3 dzien pimafucin i pomijajac to ze mam cale biale gacie to to klucie, i nie wiem o co chodzi
-
JusWik wrote:Cześć mamusie. Ja co wizyte robie mocz, co drugą robie morfologie a na marcową mam zrobic i jedno i drugie i to hbs. Kurcze zastanawiam się jak zrobię posiew na paciorkowce bo wszystko robię prywatne i ciekawe czy bede sama musiala wymaz pobrac??? Musze zapytać w moim laboratorium.
Mowie o gbs -
tola2014 wrote:ja nie będę chyba używać płynu do płukania żeby nie drażnić dzidziusia zapachem. sama czasem nie lubię jak tak mocno pachną ciuchy bo od razu boli mnie głowa. kupuje płyn dzidzius do białego i do koloru. no i dziś kupie żel do ciała i włosów hipp alantan krem na odparzenia hipp gaziki jałowe 7x7 sól fizjologiczna. bepanthen juz mam. a i krem na pogodę z hipp. miałam kupić linomag z cynkiem lub sudocrem ale na blogu sroki nie wypadają dobrze.
Gaziki 5x5 zamawiam Bo.to I tak male.do przecoerania pępuszka i oczkow sola -
No właśnie ja tez nie lubię zapachów plynu do prania na ciuchach..ale jak mówicie ze ten jelp różowy zmiękcza i delikatne pschnie?to może się skuszę..a jak nie to zużyje dla stsrszaka bo dla niego tez nie używam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:47
-
aaaguchaaa wrote:No dobra a czy myślicie ze zestaw składający sie z bodow(na dlugi lub krotki rękawek), na to spiochy(bawelniane z długim rekawem) i dresy(spodnie, taka misiowa bluza)skarpetki i czapa to na koniec maja moze byc czy szykować cos cieplejszego/lzejszego? (oczywiście kocyk do przykrycia bedzie!!)
Body krótki albo dlugi rękaw i spodenki cieplejsze i bluza czapka..kocyk..no a oszacuje co dodac jak będę bliżej porodu hehe bo może być upal a może być śniegnaszykuje sobie cos więcej i różnych rozmiarach w osobnej siateczce i tata nam dowoezie na wypis..
-
domi05 wrote:Ja również dostałam listę rzeczy potrzebnych w naszym szpitalu:
DOKUMENTY:
* Karta ciąży - aktualne wyniki Gr. krwi, HBS, Wa
* Dowód osobisty
* Dyskietka z Funduszu Zdrowia
RZECZY:
* Przybory toaletowe
* Bielizna osobista (majtki jednorazowe)
* Koszule nocne bawełniane (umożliwiające karmienie)
* Szlafrok
* Kapcie
* Ręczniki (mały, kąpielowy i jednorazowe)
* Wkładki - pieluchy jednorazowe np. Bella
* Kubek
* Sztućce i talerzyk
* Można klapki pod prysznic
DO PORODU RODZINNEGO:
* obówie zmienne dla męża (kapcie, klapki), jasne ubranie
JEDZENIE I PICIE:
* Coś pożywnego np: banan, czekolada gorzka, kanapki, itp. (położna kazała zaraz po porodzie zjeść 2 kosztki gorzkiej czekolady i później za godzinę-dwie znowu)
DLA DZIECKA:
* Pieluszki jednorazowe np. Pampers
* Krem pod pieluszkę
* Chusteczki nawilżane
DO WYPISU:
* Dokumenty z NIP-em zakładu pracy (a jeśli nie pracuję?)
* Ubrania dla noworodka:
- kaftaniki
- sweterki
- czapeczka 1 lub 2
- śpioszki lub pajacyk
- 1 lub 2 pieluszki jednorazowe np. pampers
- 2 pieluszki tetrowe
- rożek lub becik
- kocyk
- można skarpetki dla noworodka
z dopiskiem: MALUSZKA UBIERAMY ODPOWIEDNIO DO TEMPERATURY NA ZEWNĄTRZ, POWODZENIA!!!
I zastanawia mnie ilość tych ubranek dla noworodka do wypisu ;p;p
Co to jest dyskietka zdrowia?to jak karta zdrowia?u nas jest chipowa i nic więcej nie potrzeba bo wyskakuje miejsce i dostępne ubezpoeczenie -
Carolq wrote:ta metoda warstwa więcej sprawdza się później u dzieci a nie u noworodków które potrzebują dogrzania bo nie umieją się jeszcze same dogrzać i tracą ciepło. Nam na szkole rodzenia mówili że tą metodę stosujemy tak od 1 miesiąca życia dziecka.
hehe
Pozniej w lato to juz raczej 30stopni i po jednej warstwie jak my i pielucha:-)Negra lubi tę wiadomość
-
Ja wyslalam tstusi z młodym na 2godz na kulki a sama zrobiłam.runde po mieście..koszule,klapki po prysznic,kupiłam kordonki bo chce mini cottonsy zrobić po stronie malej a starszemu po jego.stronie kupiłam literki i będziemy malować i wieszać nad nowe lóżko
pracowity marzec hehe
Zlecialam 3szmateksy ,2 chinole,roska i sobie za butami ale niestety z moim 35rozmiarem cos kupic pomimo ciąży i skarpetki hehe
A na obiadek KFC i drzemka młodego a ja dalej poszukuje wózka dla młodej:-) -
Ja obiadek wcinam-krem z bialych warzyw.
Tola faktycznie nie dziwie się że schizy zlapala ☺
Pati cieszę się że malutka małymi kroczkami zbliża się do wyjścia że szpitala☺
Kasiorka ns konto wpłynęła więc może dziś jakieś zakupki☺[link=https://www.suwaczki.com/][/link]