X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie tak na macanego się golilam i cala się poranilam. jakos tak wstydzę się iść do lekarza zarośnięte :P

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale miałam glupkowaty sen?.
    Zauważyłam że go raz częściej jestem rozdrażniona, wczoraj zamiast witamin wzięłam druga tabletkę eutyroxu wieczorem-czuje się jak stara babcia.
    Z prasowanie wczoraj odpuściłam za późno już było więc zanim wszystko bym poprasowalam to świt by mnie zastał.

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mam. tez robie różne dziwne rzeczy. ja to za pranie wezmę się koło 15.04

pasia27 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie w laboratorium robilam kontrolne badania,dzisiaj wypiore ciuszki.Wy też się czujecie takie polamane?Ja czuje jakbym mialam poluzowane sciegna hehe I rano jak wstaje to czuje sie jak pan Bulwa z toy story.Musze ogarnac rece I nogi I pomalu rozruszac:/

tola2014 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka bierzecie dawkę eutyroxu na tarczyce i czy dodatkowo jod czy tylko ten wystarczy w witaminami?

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Jaka bierzecie dawkę eutyroxu na tarczyce i czy dodatkowo jod czy tylko ten wystarczy w witaminami?

Ja biorę 75 eutyrox, a jod mam w witaminach .

Nic juz więcej nie biorę.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja biorę 75 eutyrox, a jod mam w witaminach .

Nic juz więcej nie biorę.
    Tak właśnie się zastanawiałam -ja biorę 112 eutyrox i FEMIBION NATAL 2 w którym jest 150mg jodu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zaczelam od wczoraj tak czuje. Boli mnie spojenie. I zaczynam chodzić jak kaczka. Jedyne co to po szpitalu zeszla mi opuchlizna z nóg. Bo tam non stop piłam wode. Wiec teraz tych 3 litrów pilnuje i przynajmniej nogi nie bolą

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ale tu sie dzieje od wczoraj :) WOW! Pol godziny mi zeszlo az to wszystko przeczytalam :) no dajecie czadu dziewczynki :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogę się nadziwić temu co wczoraj pisałyście. Ja to widzę taka naiwna jestem, wierzę ludziom, współczuję, chciałabym pomóc bo myślę po co mieliby tracić czas na wypisywanie jakiś bzdur. A tu proszę, taka sytuacja. Dobrze że podzieliłyście się swoimi spostrzeżeniami, nauczyłam się więcej o internetowych relacjach choć nadal w głowie mi się nie mieści jak można tworzyć takie historie i po co. Pozostaje mi tylko współczuć takim osobom bo ich życie musi być cholernie przykre skoro są zmuszone do wymyślania nowego.

Jeśli chodzi o zgagę to ja mam największą właśnie po wodzie w nocy. Piję dużo i jak tylko położę się na lewym boku to jest masakra.
    A dziwne rzeczy, z liczeniem nigdy nie miałam problemów, to moja praca a ostatnio wpadłam w panikę że dostałam dwa opakowania luteiny po 30 tabletek które miałam brać 2x1 i że nie starczy mi na 15 dni :D a nospy której jest 20 tabl w opakowaniu i mam brać w tych samych ilościach to starczy i zostanie :D Już dzwoniłam do gina czy zostawi mi receptę na tą luteinę w przychodni, na szczęście nie odebrała bo był by wstyd :D

luna91, La-mia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

ja biorę na przemian 50/75. wyjściowe tsh miałam 3. a jod ten w witaminach

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Hejka :) ale tu sie dzieje od wczoraj :) WOW! Pol godziny mi zeszlo az to wszystko przeczytalam :) no dajecie czadu dziewczynki :)

Nacia daj znać jak wrocisz z Zeromskiego. ciekawa jestem co się dowiesz

Marietta lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia daj znać jak wrocisz z Zeromskiego. ciekawa jestem co się dowiesz

A w jakich godzinach bylas tam? Bo ja musze na meza poczekac i dopiero gdzies miedzy 15 a 16 pojedziemy :( niewiem czy nie za pozno..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , masakra jakaś do drugiej praca ,od 7 znów :/ teraz jade do biura pozniej zawieść zwolnienie do księgowej , pozniej znów robota , next sr :/ kiedy ja sie wyspie :( mam nadzieje ze u Was lepiej troszeczkę .
    Ja biorę dawkę 25 i mi wystarcza bo trzyma sie w normie tsh
    A jod mam pragnę plus wiec tam jest.
    Powiedzcie mi polecacie jakis krem z filtrem dla Maluszka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A w jakich godzinach bylas tam? Bo ja musze na meza poczekac i dopiero gdzies miedzy 15 a 16 pojedziemy :( niewiem czy nie za pozno..

byliśmy po 14 nawet bliżej 15

• Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej , masakra jakaś do drugiej praca ,od 7 znów :/ teraz jade do biura pozniej zawieść zwolnienie do księgowej , pozniej znów robota , next sr :/ kiedy ja sie wyspie :( mam nadzieje ze u Was lepiej troszeczkę .
    Ja biorę dawkę 25 i mi wystarcza bo trzyma sie w normie tsh
    A jod mam pragnę plus wiec tam jest.
    Powiedzcie mi polecacie jakis krem z filtrem dla Maluszka ?

U mnie kolezanka chwalila sobie krem Linomag (Linus) zwykly i ten drugi z filtrem na sloneczko :)

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    byliśmy po 14 nawet bliżej 15

No to moze nas nie wygonia :) dam znac co i jak :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja też byłam i nie dostałam tylko tych wkładek laktacyjnych ;) ale trochę się spóźniłam, więc może dlatego, ja też byłam zadowolona.

A z innej beczki - jakieś zabawki, gryzaki, szumisie kupujecie? nie mówię że od razu teraz oczywiście ;) my dostaliśmy żyrafkę Sophie (i się cieszę, bo sama nie wydałabym tyle kasy chyba :D) i chciałabym też MR B z lullalove. Zachciankowo, po prostu mi się podoba wizualnie

Z zabawek staram się nic nie kupować, bo jeszcze się mały nie urodził, a już dostałam gryzaka, jakąś piłeczkę i coś tam jeszcze i wiem że szwagierka ma fazę na zabawaki, gryzaki, grzechodki, gdzie idzie do sklepu to coś kupi... sami kupilśmy tylko 2 kontrastowe zabawki z hencz toys: szeluścik z kolorowymi metkami i piłeczkę z metkami. Szumisia na razie nie kupujemy, podoba mi się, ale zobaczymy czy będzie potrzebny, może na Dzień Dziecka maluszkowi kupimy. A co do innych moich wyprawkowych i zabawkowych zachcianek, czyli coś co mi się podoba i chciałabym mieć ale nie jest mi niezbędne, albo nie jest koneiczne zaraz na początku, zrobiłam sobie taką listę z cenami i jak ktoś będzie pytać co kupić jak przyjdzie, albo na chrzciny, czy też dzień dziecka to powiem co bym chciała albo wyślę listę co by mi się przydało :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile kosztuje wysyłka z genimi czy jest darmowa od jakiejs kwoty bo sie zastanawiam czy rozdzielić to na dwie części czy nie ;)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A ile kosztuje wysyłka z genimi czy jest darmowa od jakiejs kwoty bo sie zastanawiam czy rozdzielić to na dwie części czy nie ;)
    Nie jestem pewna, ale coś mi świta, że od 300zł przesyłka jest darmowa. Najlepiej wejdź na sttonę i sprawdź. Mogli mu się pomieszać z innym sklepem internetowym :)

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ