X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tej oliwki teraz na noc, nie lubię oliwek ale tą dostałam za darmo w Rossmanie a że ma ładny zapach to zaczęłam stosować. Rano używam masła z Hipp. Wcześniej miałam palmers, mustelle, ziaje i właśnie z ziaji byłam najmniej zadowolona bo cały czas czułam że mam suchą skórę, musialam smarować się 4-5 razy dziennie. Na razie rozstępów brak :) wydaje mi się że rozstępy to przede wszystkim kwestia genów ale tez pielęgnacji w dłuższym okresie i raczej kilku dniowa zmiana smarowidła nie wpłynęła na ich pojawienie się.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niewiem.. od kilku miesiecy smarowalam sie ziaja i zero rozstepow a jak braklo ziaji to wlasnie dostalam za 1gr w rossmannie ta oliwke i smarowalam sie nia no max tydzien.. i myslalam ze sie rozplacze jak zobaczylam te czerwone rany na boczkach. Masakra. A teraz smaruje od nowa ziaja i juz mi tak jakby zblady i robia sie nie widoczne.. a ziaje nowe opakowanie mam od kilku dni wiec jednak to chyba kwestia skory.. no u mnie oliwki nie podchodza.. za to ziaje moja skora pochlania w calosci :) i dziala to najwazniejsze dla mnie..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja kupuje gaziki nasaczone juz spirytusem :) tylko otwieram i mam gotowe do przemywania. A co do kosmetykow to ja kupie babydream z rossmana tanie i ma barzo fajny krotki sklad, duzo mam poleca.
    Fajna sprawa, a to kupujesz normalnie w aptece ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smarowałam tą oliwką z babydream ale nic to nie dało, piersi mam już w kratke, urosły strasznie i może dlatego. Przerzuciłam sie na Palmers i póki co brzuch bez szwanku za to na pośladkach już zauważyłam rozstęp :(

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze ja: na rozstępy palmers - w tej ciąży regularnie codziennie i jeszcze nie mam.

Na pępek oktanisipt. Jakby co to spirytus sprzed 6 lat :D jeszcze mam. chyba nie wywietrzał :D
    do mycia płyn z rossmana - sroka mnie przekonała, testuję już na moim 6 latku
    do pupy zielony linomag, już przetestowany na synku
    no i bepanthen, który mam już od zawsze w domu, bardzo pomocny na suchą skórę

syn był przenosony więc skóra złaziła z niego płatami (fuj) smarowałam go lanoliną na sutki, pięknie i szybko nie było śladu

oliwki nie kupuje, bo nie widzę sensu smarowania dziecka
    kremów na razie też nie - jeśli nic się nie będzie działo to nie będę smarować. Jeśli będzie się działo to będę szukać pewnie jakiś specjalistycznych. a w lipcu pewnie kupie coś z filtrem, pewnie na sroce coś poszukam.

COś co baaaaaardzo polecam na potówki: nadmanganian potasu. Jest boski, tani i działa cuda. A w lato takie leżące dziecko raczej na pewno będzie mieć potówki. to są takie małe tabletki do wody, odkażające. Do szpitala do podmywania i potem w domu też będę używać, jeśli mnie znowu natną. Dużo lepsze podobno niż tantum rosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:11

katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Guem Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, każda musi znaleźć odpowiedni kosmetyk dla siebie. Poza tym liczy się też masaż skóry i żeby była dobrze nawilżona.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na rozstępy codziennie używam Palmersa i póki co jest bardzo ładnie. Co do kosmetyków dla malucha, będę brała tylko linomag zielony i płyn do kąpieli z Rossmanna, mam jakieś próbki, też jestem zdania że dokupi się w razie czego. Co do pępka, nasza położna z kolei mówiła, że obecnie wraca się po prostu do wody i osuszania naturalnego (po kąpieli dobrze wysuszyć i wietrzyć). Żadnych spirytusów i octaniseptów nie trzeba ;) czyli co położna, to opinia, sprawdzimy, wszystko w razie czego jest w sklepach na wyciągnięcie ręki.

Baronowa_83, Iwa81 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Pati ja myślę, że jak nie będzie chętnych, a ktoś coś będzie chciał sobie wpisać ,dopisać, zrobi to po prostu póki co w tabelce, chyba będzie najprościej

najlepsze rozwiązanie.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No niewiem.. od kilku miesiecy smarowalam sie ziaja i zero rozstepow a jak braklo ziaji to wlasnie dostalam za 1gr w rossmannie ta oliwke i smarowalam sie nia no max tydzien.. i myslalam ze sie rozplacze jak zobaczylam te czerwone rany na boczkach. Masakra. A teraz smaruje od nowa ziaja i juz mi tak jakby zblady i robia sie nie widoczne.. a ziaje nowe opakowanie mam od kilku dni wiec jednak to chyba kwestia skory.. no u mnie oliwki nie podchodza.. za to ziaje moja skora pochlania w calosci :) i dziala to najwazniejsze dla mnie..

ja przeciw rozstępom używam od początku, Perfecta Mama, najpierw balsam teraz mam masło do ciała, w zależności od promocji kupię to lub to, poki co odpukać żadnych rozstępów, albo ich nie widzę ;D a są.
    grunt to niestety codziennie, ze dwa razy użyłam oliwki z Rossmana dla Mam ale na wysokości piersi zostawiła mi takie plamy na jasnej piżamie, że nie mogę ich doprać więc stwierdziłam że szkoda kolejnych piżam ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Nacia ja używam z babydream dla kobiet w ciąży ale lotion, bo oliwek moja skóra nie toleruje. A z tego jestem bardzo zadowolona szybko się wchłania, zapach delikatny i co najważniejsze jak do tej pory zero rozstępów. Wszystko i tak pewnie zależy od naszej skóry i skłonności do pojawiania się rozstępów..

malvva jak nazywając się dokładnie te gaziki bo kiedyś widziałam je na gemini a teraz jak na złość nie mogę ich znaleźć ;)

Ja zamawialam sporo rzeczy z tej strony i wlasbue te gaziki :https://naszsmyk.pl/pl/p/Hartmann-Gaziki-ze-spirytusem-do-pepuszka-20-szt/1379

Iwa81 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny wiecie ile ważna jest recepta?

o ile się nie mylę to 1 miesiąc.

tola2014 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ile dni lekarz Wam wypisuje l4? i czy wiecie na ile maksymalnie może wypisać?

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje się tez perfecta mata jak Iwa .
    i mam jeszcze bio oil..

Ja mam mega rozstępy po pierwszej ciąży!! Ale smaruje się żeby gorzej nie bylo i żeby skora troche wróciła do formy po porodzie

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    na ile dni lekarz Wam wypisuje l4? i czy wiecie na ile maksymalnie może wypisać?

Mi lekarka wypisuje L4 do kolejnej wizyty !! Bywało ze chodziłam co 5 tyg to L4 na 5 tyg.

Teraz mam od 3.03 do 23.03, bo wiadomo teraz częściej wizytujemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smaruje Mustella czerwona rano balsamem na noc oliwka szybko sie wchłania skóra nawilżona i chodz moj brzuch urósł juz do 117cm zero rozstępów . Piersi tak samo , nic zero rozstepu :) kosmetyki stosuje na uda całe , brzuch , piersi starczają na 2,5 miesiaca teraz tak do 2 miesięcy a nie żałuje :P . No i na Allegro zestaw zamawiam za 100zl z przesyłka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na l4 tez chodziłam
    Na 5 tygodni

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:

ja od tamtego tygodnia dostałam pierwsze L4, na miesiąc,
    to chyba o ile się nie mylę się wiąże z tym że do 33 dni zwolnienia płaci caly czas Pracodawca, a na dłuższym L4 pieniążki wypłaca ZUS jako zasiłek chorobowy i wtedy może zjawić się z kontrolą.

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja wrzucę Naszą fotkę w 30 tygodniu ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f599d4fc67b.jpg

katarzyna_d, Carolq, pasia27, malvva, Nacia, tola2014, fistaszek88, klaudia1534, JustyśM, Dariaaa88, patkaaxx90, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ