Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używam tej oliwki teraz na noc, nie lubię oliwek ale tą dostałam za darmo w Rossmanie a że ma ładny zapach to zaczęłam stosować. Rano używam masła z Hipp. Wcześniej miałam palmers, mustelle, ziaje i właśnie z ziaji byłam najmniej zadowolona bo cały czas czułam że mam suchą skórę, musialam smarować się 4-5 razy dziennie. Na razie rozstępów brak
wydaje mi się że rozstępy to przede wszystkim kwestia genów ale tez pielęgnacji w dłuższym okresie i raczej kilku dniowa zmiana smarowidła nie wpłynęła na ich pojawienie się.
-
No niewiem.. od kilku miesiecy smarowalam sie ziaja i zero rozstepow a jak braklo ziaji to wlasnie dostalam za 1gr w rossmannie ta oliwke i smarowalam sie nia no max tydzien.. i myslalam ze sie rozplacze jak zobaczylam te czerwone rany na boczkach. Masakra. A teraz smaruje od nowa ziaja i juz mi tak jakby zblady i robia sie nie widoczne.. a ziaje nowe opakowanie mam od kilku dni wiec jednak to chyba kwestia skory.. no u mnie oliwki nie podchodza.. za to ziaje moja skora pochlania w calosci
i dziala to najwazniejsze dla mnie..

-
nick nieaktualnyFajna sprawa, a to kupujesz normalnie w aptece ?malvva wrote:ja kupuje gaziki nasaczone juz spirytusem
tylko otwieram i mam gotowe do przemywania. A co do kosmetykow to ja kupie babydream z rossmana tanie i ma barzo fajny krotki sklad, duzo mam poleca. -
nick nieaktualny
-
to jeszcze ja: na rozstępy palmers - w tej ciąży regularnie codziennie i jeszcze nie mam.
Na pępek oktanisipt. Jakby co to spirytus sprzed 6 lat
jeszcze mam. chyba nie wywietrzał 
do mycia płyn z rossmana - sroka mnie przekonała, testuję już na moim 6 latku
do pupy zielony linomag, już przetestowany na synku
no i bepanthen, który mam już od zawsze w domu, bardzo pomocny na suchą skórę
syn był przenosony więc skóra złaziła z niego płatami (fuj) smarowałam go lanoliną na sutki, pięknie i szybko nie było śladu
oliwki nie kupuje, bo nie widzę sensu smarowania dziecka
kremów na razie też nie - jeśli nic się nie będzie działo to nie będę smarować. Jeśli będzie się działo to będę szukać pewnie jakiś specjalistycznych. a w lipcu pewnie kupie coś z filtrem, pewnie na sroce coś poszukam.
COś co baaaaaardzo polecam na potówki: nadmanganian potasu. Jest boski, tani i działa cuda. A w lato takie leżące dziecko raczej na pewno będzie mieć potówki. to są takie małe tabletki do wody, odkażające. Do szpitala do podmywania i potem w domu też będę używać, jeśli mnie znowu natną. Dużo lepsze podobno niż tantum rosaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:11
katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość
-
ja na rozstępy codziennie używam Palmersa i póki co jest bardzo ładnie. Co do kosmetyków dla malucha, będę brała tylko linomag zielony i płyn do kąpieli z Rossmanna, mam jakieś próbki, też jestem zdania że dokupi się w razie czego. Co do pępka, nasza położna z kolei mówiła, że obecnie wraca się po prostu do wody i osuszania naturalnego (po kąpieli dobrze wysuszyć i wietrzyć). Żadnych spirytusów i octaniseptów nie trzeba
czyli co położna, to opinia, sprawdzimy, wszystko w razie czego jest w sklepach na wyciągnięcie ręki.
Baronowa_83, Iwa81 lubią tę wiadomość

-
Nacia wrote:No niewiem.. od kilku miesiecy smarowalam sie ziaja i zero rozstepow a jak braklo ziaji to wlasnie dostalam za 1gr w rossmannie ta oliwke i smarowalam sie nia no max tydzien.. i myslalam ze sie rozplacze jak zobaczylam te czerwone rany na boczkach. Masakra. A teraz smaruje od nowa ziaja i juz mi tak jakby zblady i robia sie nie widoczne.. a ziaje nowe opakowanie mam od kilku dni wiec jednak to chyba kwestia skory.. no u mnie oliwki nie podchodza.. za to ziaje moja skora pochlania w calosci
i dziala to najwazniejsze dla mnie..
ja przeciw rozstępom używam od początku, Perfecta Mama, najpierw balsam teraz mam masło do ciała, w zależności od promocji kupię to lub to, poki co odpukać żadnych rozstępów, albo ich nie widzę
a są.
grunt to niestety codziennie, ze dwa razy użyłam oliwki z Rossmana dla Mam ale na wysokości piersi zostawiła mi takie plamy na jasnej piżamie, że nie mogę ich doprać więc stwierdziłam że szkoda kolejnych piżam
-
klaudia1534 wrote:Nacia ja używam z babydream dla kobiet w ciąży ale lotion, bo oliwek moja skóra nie toleruje. A z tego jestem bardzo zadowolona szybko się wchłania, zapach delikatny i co najważniejsze jak do tej pory zero rozstępów. Wszystko i tak pewnie zależy od naszej skóry i skłonności do pojawiania się rozstępów..
malvva jak nazywając się dokładnie te gaziki bo kiedyś widziałam je na gemini a teraz jak na złość nie mogę ich znaleźć
Ja zamawialam sporo rzeczy z tej strony i wlasbue te gaziki :https://naszsmyk.pl/pl/p/Hartmann-Gaziki-ze-spirytusem-do-pepuszka-20-szt/1379
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:na ile dni lekarz Wam wypisuje l4? i czy wiecie na ile maksymalnie może wypisać?
Mi lekarka wypisuje L4 do kolejnej wizyty !! Bywało ze chodziłam co 5 tyg to L4 na 5 tyg.
Teraz mam od 3.03 do 23.03, bo wiadomo teraz częściej wizytujemy
tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie smaruje Mustella czerwona rano balsamem na noc oliwka szybko sie wchłania skóra nawilżona i chodz moj brzuch urósł juz do 117cm zero rozstępów . Piersi tak samo , nic zero rozstepu
kosmetyki stosuje na uda całe , brzuch , piersi starczają na 2,5 miesiaca teraz tak do 2 miesięcy a nie żałuje
. No i na Allegro zestaw zamawiam za 100zl z przesyłka
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:na ile dni lekarz Wam wypisuje l4? i czy wiecie na ile maksymalnie może wypisać?
ja od tamtego tygodnia dostałam pierwsze L4, na miesiąc,
to chyba o ile się nie mylę się wiąże z tym że do 33 dni zwolnienia płaci caly czas Pracodawca, a na dłuższym L4 pieniążki wypłaca ZUS jako zasiłek chorobowy i wtedy może zjawić się z kontrolą.
Carolq lubi tę wiadomość