X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Tylko kup sobie do mycia może ten hipp i oliwke też, ja za późno przeczytałam blog srokao, ale mam nadzieje, że z jonsons nie będzie problemu :D
    Z synem nigdy nie miałam problemu z.johnsonem 3w1 i w ogóle z żadnym z tej serii ale teraz z.gemini zamawiam.na próbę te Lonimag i sie zobaczy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 23:59

Cigaretta lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dlugim dniu leze, pachne i czekam ;-) juz nie moge sie doczekac, nasz tatus powinien byc ok.11 w domu <3
    w tygodniu dokupimy reszte do wyprawki (w sumie zostalo to co dla mnie) i wozek.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skoro ignorujecie moje posty to rozumiem ,że listy nikt nie potrzebuje ..??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No skoro ignorujecie moje posty to rozumiem ,że listy nikt nie potrzebuje ..??
    Pati chyba nie ma chetnego.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie koniecznie ogarniam dobrze takie rzeczy.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety też ; (

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się stresować jej ruchami,musze do wieczora normalnie ja budzic zeby dała o sobie znac,nie wiem czy to normalne ze od 31 tyg te ruchy oslably,każdy mi tlumaczy,ze ona ma.tam już.mniej miejsca i tak nie bd fikac,w pon na usg.było wszystko ok a ja schizuje codziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj na usg i lekarz mi mówił, że teraz już dziecko nie robi fikolkow tylko tak obraca się z boku na bok bo ma mało miejsca. a na której ścianie masz łożysko? ja mam na przedniej i przez to tez czuje słabiej te ruchy.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tylniej ale zachacza troche o przod z boku,a do 28 tyg mialam konkretnie na tylniej scianie.Czasami fakt przywali no niezle,ale to z wieczora jest bardziej aktywna,a ja oczywiscie panikuje,jak now czuje Jen dluzszy czas to mowie do meza,zeby pogadal do brzucha,wystarczy chwila I kopniak,nie wiem moze maly len rosnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 07:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że nie masz się co martwić. ja tez ostatnio czuje słabiej te ruchy a na usg wszystko było w porządku. jak masz więcej ruchu to po prostu dziecko jest kołysane i zwyczajnie sobie śpi.

• maimama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja myślę, że jak nie będzie chętnych, a ktoś coś będzie chciał sobie wpisać ,dopisać, zrobi to po prostu póki co w tabelce, chyba będzie najprościej

xpatiiix3, Iwa81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co ile teraz wizytujecie 4/3/2 tyg?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    myślę, że nie masz się co martwić. ja tez ostatnio czuje słabiej te ruchy a na usg wszystko było w porządku. jak masz więcej ruchu to po prostu dziecko jest kołysane i zwyczajnie sobie śpi.
    .
    No a ja właśnie odkad zaczelam więcej lezec to te ruchy od tej pory takie slabe,od tej.pory kiedy czuje slabiej ruchy miałam już 2 usg.
    Ja teraz wizyty bd miec co 2 tygodnie

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    My teraz jeszcze co 3 tygodnie, ale idę w przyszły poneidziałek 14 marca i zobaczymy. To już będzie 33 tydzień, zobaczymy czy każe przyjść w 35 czy w 36 tygodniu :)

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Ja wizytuje teraz ostatni raz co 3 tyg i wizytę mam 22 i wtedy te genetyczne , a pozniej juz co dwa i od 36tyg co tydzien.
    Ja tez sie zdecydowałam do codziennej pielęgnacji mam kosmetyki hipp .
    Ja tez nie czuje tak super ruchów Mała sie rozleniwiła , byłam na usg w wtorek wszystko było ok . Nien martw sie po prostu bedziemy miec spokojnie grzeczne Maluszki :) tylko sie cieszyć :)
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jakie kupujecie pierwsze foteliki samochodowe?
    My mamy na oku Safety 1st Mimas. W testach ADAC wypada jak Maxi Cosi City a jest o 150zł tańszy (też ma 4 gwiazdki w tych testach)
    I tak byliśmy wczotaj się rozejrzeć i Pan nam w sklepie w tej samej cenie do wózka proponuje Babysafe basset, powiedział to nie żeby nam wcisnąć coś innego ale tak raczej zasugerował żebyśmy się zastanowili, czy byśmy nie woleli tego, jest w tej samej cenie.
    Tylko że ten Babysafe nie ma tych testów ADAC i na co tu teraz patrzeć i zwracać uwagę?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przewertowaniu bloga sroki to kąpieli kupiłam bebydream, do pupy na codzień Linomag A+E (i też do ciała jakby trzeba było suche miejsca posmarować), na odparzenia nie kupowałam bo dostałam próbkę Nivea Baby i jak trzeba będzie to dokupię babydream albo w aptece ten polecany zielony linomag, ew. sudocream. Z filtrem ziajka spf 30 od urodzenia I to chyba tyle... Mam jeszcze olejek migdałowy do ogólnych zastosowań również dla mnie to jak trzeba będzie to małego posmaruje zamiast oliwką.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) chyba dawno mnoe tu nie bylo bo widze ze sie rozpisalyscie :) ale juz do was dolaczam i czytam na biezaco :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tak kopie tak sie kreci ze nie jestem w stanie okreslic jego polozenia :( ale cos czuje ze zaraz mu miejsca braknie bo urosnie i w koncu sie ulozy tak jak powinien :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetykow :) mi polozna powiedziala zebym nie przeginala z kosmetykami i na poczatek jakis zel do kapieli (akurat kupilam juz wczesniej z johnson baby w carrefourze bo drugi byl 50% taniej :p czyli mam dwa), bepanten do pupci i oliwke albo mleczko do ciala. Osobiscie mam oliwke z bambino ale raczej jej uzywac nie bede. Wole mleczko z hippa bo nie uczula :) i kupie jeszcze jakis krem do twarzy pewnie jakas ziajke i krem na sloneczko bo to jednak bedzie juz maj a ja bede u rodzicow na wsi przesiadywac :) i chyba tyle :)

Co do wozka.. ja mam ten retro i balam sie go troche ale okazalo sie ze jest super w bujaniu! Lekki to podstawa :p i zarabiscie sie jezdzic po kraweznikach w miescie :D bo wiozlam go z samochodu pod klatke i to ze nie ma skretnych kol w ogole nie przeszkadza wrecz przeciwnie te kola 14 calowe daja taka amortyzacje ze dziecko bedzie spalo a ja bede mogla jezdzic po dziurach i kraweznikach :D

No to chyba nadrobilam wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:20

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ