X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiedziala mi ze do pepuszka dla malego zeby nie kupowac zadnych kosmetykow plynow itp tylko mala buteleczke spirytusu i gaziki i tym przemywac bo wtedy kikut odpada nawet po 4 dniach.. a po tych plynach np octanisept do nawet do 4 tygodni..

paris lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A jeszcze powiedziala mi ze do pepuszka dla malego zeby nie kupowac zadnych kosmetykow plynow itp tylko mala buteleczke spirytusu i gaziki i tym przemywac bo wtedy kikut odpada nawet po 4 dniach.. a po tych plynach np octanisept do nawet do 4 tygodni..
    Dokładnie!
    Mi położna to samo powiedziała, ten ostanisept to pic na wodę. Pokazała nawet badania na maluszkach, jedne miały smarowane octaniseptem, a inne tylko spirytusem 70% i w przypadku tych pierwszych te pępuszki strasznie sie ślimaczyły, a po spirytusie już po kilku dniach odpadały.
    Miłego weekendu dziewczyny:)

Nacia lubi tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pępka kupiłam gaziki nasączone spirytusem, przy pierwszym dziecku się sprawdziły, kikut odpadł po ok tygodniu,do kąpieli linomag, do pupci tez i oliwka po kąpieli. Żadnych innych kremów nie kupuję,wydaje mi się, że im mniej tym lepiej.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    spirytus z tego co pamiętam to trzeba rozcieńczyć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    spirytus z tego co pamiętam to trzeba rozcieńczyć

Tak tak :) nie dopisalam ale oczywiscie ze trzeba rozcienczyc :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:29

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Powiedzcie jakie kupujecie pierwsze foteliki samochodowe?
    My mamy na oku Safety 1st Mimas. W testach ADAC wypada jak Maxi Cosi City a jest o 150zł tańszy (też ma 4 gwiazdki w tych testach)
    I tak byliśmy wczotaj się rozejrzeć i Pan nam w sklepie w tej samej cenie do wózka proponuje Babysafe basset, powiedział to nie żeby nam wcisnąć coś innego ale tak raczej zasugerował żebyśmy się zastanowili, czy byśmy nie woleli tego, jest w tej samej cenie.
    Tylko że ten Babysafe nie ma tych testów ADAC i na co tu teraz patrzeć i zwracać uwagę?

my kupiliśmy maxi cosi citi. tylko teraz tak. starszy model ma testy adac a te nowe maxi cosi citi póki co nie mają jeszcze adaca. podobno 2 x w roku są wykonywane testy i to właśnie ta niemiecka firma wybiera foteliki na rynku i robiłem testy. my kupiliśmy właśnie ten nowy maxi cosi. nie ma testów jeszcze ale stwierdziliśmy , ze skoro wszystkie maxi cosi miały ocenę 4 to ten też powinien wyjść ok w testach. te starsze modele moim zdaniem różnią się materiałem i tymi plastykowymi elementami ( wyglądają na lepsze) a ten starszy ma sps czyli jakby taki ochraniacz na głowę eby nie latała ale ja obawiałam się ze jak dziecko przysnnie to i głowa mu na bok poleci miedzy ten materiał to się udusić. to tak jak z tymi ochraniaczami w łóżeczku. trąbia o tym aby nie dawać tych ochraniaczy bo głowa pójdzie między materac a ochraniacz i może się dziecko udusic

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami jeszcze z łóżka :P Jakoś motywacji nie mam żeby wstać..
    Ja z kosmetyków kupuję żel do mycia ciała i włosków- HIPP, oliwkę również HIPP(nie wiem czy ją użyję ale jest na liście do szpitala więc niech stracę),krem ochronny na odparzenia HIPP, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała HiPP. Więcej nie kupuję, będę dokupować w razie potrzeby :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie co do tego pepuszka kupic. Nie chcialabym, zeby dlugo sie slimaczylo. Termin mam na 26 maja wiec pewnie bedzie juz dosc cieplo to tym bardziej bedzie malego draznic.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w domu ocenisept, ale zapytam położną za tydzień niech coś poradzi

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na SR polozna polecala ocenisept, ale jak tak czytam Wasze wpisy to mam watpliwosci. Wolalabym cos sprawdzonego przez doswiadczone mamy.

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje gaziki nasaczone juz spirytusem :) tylko otwieram i mam gotowe do przemywania. A co do kosmetykow to ja kupie babydream z rossmana tanie i ma barzo fajny krotki sklad, duzo mam poleca.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co mi wiadomo to octenisept tez jest dobry i w sumie taki najbardziej popularny. Ja np go mialam do odkazania rany po operacji kolana. I sprawdzil sie w 100%. I przy pepuszku tez na pewno sie sprawdzi tylko jest to kwestia czasu. Po spirytusie podobno duzo szybciej kikut odpada co dla Ciebie jest lepiej i dla maluszka :) a jak dokladnie rozcienczac ten spirytus to jeszcze niewiem bo to moje pierwsze dziecko i polozna mi wszystko pokaze :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja kupuje gaziki nasaczone juz spirytusem :) tylko otwieram i mam gotowe do przemywania. A co do kosmetykow to ja kupie babydream z rossmana tanie i ma barzo fajny krotki sklad, duzo mam poleca.

A uzywa ktoras z was oliwki na rozstepy z babydream?

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A uzywa ktoras z was oliwki na rozstepy z babydream?

akurat tego nie uzywalam

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo nie polecam :/ ja ogolnie mam sklonnosci do rozstepow ale od poczatku ciazy smaruje sie codziennie kremem z ziaji na rozstepy. I nie wyszedl mi ani jeden! A jak mi sie skonczyl to kupilam ten z babydream i po kilku dniach na "boczkach" wyszly mi takie straszne czerwone rozstepy jakby rany :( i teraz kupilam znowu ta ziaje i zaczynaja mi schodzic ale musze sie niezle nameczyc zeby je rozmasowac a brzuch teraz robi sie coraz wiekszy wiec boje sie ze juz nie zdarze sie ich pozbyc :( takze zrazilam sie do tej firmy.. moze dla dzieci sa lepszej jakosci kosmetyki :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje wkremami z hebe zwykla oliwka dla dzieci i mam pelno rozstepow

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia ja używam z babydream dla kobiet w ciąży ale lotion, bo oliwek moja skóra nie toleruje. A z tego jestem bardzo zadowolona szybko się wchłania, zapach delikatny i co najważniejsze jak do tej pory zero rozstępów. Wszystko i tak pewnie zależy od naszej skóry i skłonności do pojawiania się rozstępów..

malvva jak nazywając się dokładnie te gaziki bo kiedyś widziałam je na gemini a teraz jak na złość nie mogę ich znaleźć ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ja smaruje wkremami z hebe zwykla oliwka dla dzieci i mam pelno rozstepow

Ja po operacji chodzilam przez 2 m-ce tylko na jednej nodze i smarowalam ja oliwka bo zaczely mi rozstepy wychodzic chyba dlatego ze sie bardziej rozbudowaly miesnie (a w drugiej mialam zanik miesnia bo na niej nie chodzilam) i ta oliwka nic mi nie dawala.. na calym udzie od srodka mam pelno rozstepow a raczej mialam pelno :) bo jak zaczelam smarowac tym kremem z ziaji to zaczely schodzic :) a no i na brzuszku tez ani jednego :) narazie :) sprobuj ten z ziaji mamma mia kosztuje ok 18zl a ja bez niego ani rusz :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo nasza skora tak jak skora dziecka. Wybredna :)

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ