Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze powiedziala mi ze do pepuszka dla malego zeby nie kupowac zadnych kosmetykow plynow itp tylko mala buteleczke spirytusu i gaziki i tym przemywac bo wtedy kikut odpada nawet po 4 dniach.. a po tych plynach np octanisept do nawet do 4 tygodni..
paris lubi tę wiadomość

-
Dokładnie!Nacia wrote:A jeszcze powiedziala mi ze do pepuszka dla malego zeby nie kupowac zadnych kosmetykow plynow itp tylko mala buteleczke spirytusu i gaziki i tym przemywac bo wtedy kikut odpada nawet po 4 dniach.. a po tych plynach np octanisept do nawet do 4 tygodni..
Mi położna to samo powiedziała, ten ostanisept to pic na wodę. Pokazała nawet badania na maluszkach, jedne miały smarowane octaniseptem, a inne tylko spirytusem 70% i w przypadku tych pierwszych te pępuszki strasznie sie ślimaczyły, a po spirytusie już po kilku dniach odpadały.
Miłego weekendu dziewczyny:)
Nacia lubi tę wiadomość

-
spirytus z tego co pamiętam to trzeba rozcieńczyćNacia wrote:A jeszcze powiedziala mi ze do pepuszka dla malego zeby nie kupowac zadnych kosmetykow plynow itp tylko mala buteleczke spirytusu i gaziki i tym przemywac bo wtedy kikut odpada nawet po 4 dniach.. a po tych plynach np octanisept do nawet do 4 tygodni..
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Powiedzcie jakie kupujecie pierwsze foteliki samochodowe?
My mamy na oku Safety 1st Mimas. W testach ADAC wypada jak Maxi Cosi City a jest o 150zł tańszy (też ma 4 gwiazdki w tych testach)
I tak byliśmy wczotaj się rozejrzeć i Pan nam w sklepie w tej samej cenie do wózka proponuje Babysafe basset, powiedział to nie żeby nam wcisnąć coś innego ale tak raczej zasugerował żebyśmy się zastanowili, czy byśmy nie woleli tego, jest w tej samej cenie.
Tylko że ten Babysafe nie ma tych testów ADAC i na co tu teraz patrzeć i zwracać uwagę?
my kupiliśmy maxi cosi citi. tylko teraz tak. starszy model ma testy adac a te nowe maxi cosi citi póki co nie mają jeszcze adaca. podobno 2 x w roku są wykonywane testy i to właśnie ta niemiecka firma wybiera foteliki na rynku i robiłem testy. my kupiliśmy właśnie ten nowy maxi cosi. nie ma testów jeszcze ale stwierdziliśmy , ze skoro wszystkie maxi cosi miały ocenę 4 to ten też powinien wyjść ok w testach. te starsze modele moim zdaniem różnią się materiałem i tymi plastykowymi elementami ( wyglądają na lepsze) a ten starszy ma sps czyli jakby taki ochraniacz na głowę eby nie latała ale ja obawiałam się ze jak dziecko przysnnie to i głowa mu na bok poleci miedzy ten materiał to się udusić. to tak jak z tymi ochraniaczami w łóżeczku. trąbia o tym aby nie dawać tych ochraniaczy bo głowa pójdzie między materac a ochraniacz i może się dziecko udusic
-
Witam się z Wami jeszcze z łóżka
Jakoś motywacji nie mam żeby wstać..
Ja z kosmetyków kupuję żel do mycia ciała i włosków- HIPP, oliwkę również HIPP(nie wiem czy ją użyję ale jest na liście do szpitala więc niech stracę),krem ochronny na odparzenia HIPP, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała HiPP. Więcej nie kupuję, będę dokupować w razie potrzeby
-
Tyle co mi wiadomo to octenisept tez jest dobry i w sumie taki najbardziej popularny. Ja np go mialam do odkazania rany po operacji kolana. I sprawdzil sie w 100%. I przy pepuszku tez na pewno sie sprawdzi tylko jest to kwestia czasu. Po spirytusie podobno duzo szybciej kikut odpada co dla Ciebie jest lepiej i dla maluszka
a jak dokladnie rozcienczac ten spirytus to jeszcze niewiem bo to moje pierwsze dziecko i polozna mi wszystko pokaze

-
malvva wrote:ja kupuje gaziki nasaczone juz spirytusem
tylko otwieram i mam gotowe do przemywania. A co do kosmetykow to ja kupie babydream z rossmana tanie i ma barzo fajny krotki sklad, duzo mam poleca.
A uzywa ktoras z was oliwki na rozstepy z babydream?
-
No wlasnie bo nie polecam
ja ogolnie mam sklonnosci do rozstepow ale od poczatku ciazy smaruje sie codziennie kremem z ziaji na rozstepy. I nie wyszedl mi ani jeden! A jak mi sie skonczyl to kupilam ten z babydream i po kilku dniach na "boczkach" wyszly mi takie straszne czerwone rozstepy jakby rany
i teraz kupilam znowu ta ziaje i zaczynaja mi schodzic ale musze sie niezle nameczyc zeby je rozmasowac a brzuch teraz robi sie coraz wiekszy wiec boje sie ze juz nie zdarze sie ich pozbyc
takze zrazilam sie do tej firmy.. moze dla dzieci sa lepszej jakosci kosmetyki

-
Nacia ja używam z babydream dla kobiet w ciąży ale lotion, bo oliwek moja skóra nie toleruje. A z tego jestem bardzo zadowolona szybko się wchłania, zapach delikatny i co najważniejsze jak do tej pory zero rozstępów. Wszystko i tak pewnie zależy od naszej skóry i skłonności do pojawiania się rozstępów..
malvva jak nazywając się dokładnie te gaziki bo kiedyś widziałam je na gemini a teraz jak na złość nie mogę ich znaleźć
-
malvva wrote:ja smaruje wkremami z hebe zwykla oliwka dla dzieci i mam pelno rozstepow
Ja po operacji chodzilam przez 2 m-ce tylko na jednej nodze i smarowalam ja oliwka bo zaczely mi rozstepy wychodzic chyba dlatego ze sie bardziej rozbudowaly miesnie (a w drugiej mialam zanik miesnia bo na niej nie chodzilam) i ta oliwka nic mi nie dawala.. na calym udzie od srodka mam pelno rozstepow a raczej mialam pelno
bo jak zaczelam smarowac tym kremem z ziaji to zaczely schodzic
a no i na brzuszku tez ani jednego
narazie
sprobuj ten z ziaji mamma mia kosztuje ok 18zl a ja bez niego ani rusz