X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak niestety to nie od nas zalezy :) tylko sam fakt informacji ja nic niewiem.. to takie wkurzajace..

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy nieregularnych cyklach termin z ovu na 5.05 i z najwcześniejszego usg też 5.05 (12tydz?) potem na każdym się to przesuwało, było 8.05 i ostatnio 12.05. Ale teraz nie ma co na to patrzeć, bo jedno dziecko w 30tyg. będzie mieć 1,5kg, a inne 2kg i jest to normalne, bo jedno się urodzi z wagą 2,5kg, a drugie 4kg więc teraz to chyba nie ma co patrzec na termin z usg. Mi mimo iż zawsze się to przesuwa, lekarz zawsze mówi że 5.05 jest aktualny.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Super. Zabije tego mojego lekarza. Zero informacji. Buu :/

Ja nie mam pojecia czy moj maly z wg wymiarw jest do przodu czy do tylu. A o lozysku to nawet nie wspomne! Ehh

Informacje na temat lozyska powie mi gin czy na dokladniejszym badaniu np 3 trymestru?

Moja o łożysku i szyjce mówi za każdym razem

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze zapytac o termin porodu, o szyjke i o lozysko.. ale sie wkurzy :D

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No to musze zapytac o termin porodu, o szyjke i o lozysko.. ale sie wkurzy :D

ciśnienie atmosferyczne ostatnimi dniami bardzo niskie , więc tylko na korzyść jak mu je podniesiesz :D

Nacia, Carolq lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ale się tragicznie czuje - mdli mnie jakoś tak dziwnie,a jak sobie pomyślę że jeszcze nieprzespana noc przedemna to już mi się odechciewa kłaść spać.
    Duże znaczenie w rozwoju dziecka ma kładzenie na brzuszku (podobno dzieci które nie leżą na brzuszku nie raczkuja i pomijają jak by etap rozwoju)
    Mok nie nie nawidzil leżeć ,spac na brzuchu..ale wszystko bylo z nim ok :-)
    Jednakże warto robić samolocik,przekładać na brzuch dla samej lepszej pracy jelit no i do prowokowania ćwiczeń mięśni karku,pleckow itp..

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    nacia nic sie nie martw nie jestes sama ja tez od polowkowych nie wiem nic . nawet wymiarów czy wagi tak ze i tak wiecej wiesz.
    w wielki piatek mam wizyte i wtedy powiedzial ze zmierzy a czy tak bedzie ? nie wiem. chyba go pprzymusze bo w koncu za to płace
    Ja się dziwie zabuszka ze ty płacisz i nic nie wiesz..jego obowiązkiem jest udzielanie informacji..a nie robienie z tego tajemnicy..
    W koncu chodzi o dziecko....a nie o jakas błahostke..

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja się dziwie zabuszka ze ty płacisz i nic nie wiesz..jego obowiązkiem jest udzielanie informacji..a nie robienie z tego tajemnicy..
    W koncu chodzi o dziecko....a nie o jakas błahostke..

Żabuszka
    dokładnie, jeszcze o ile na NFZ jest różnie, to prywatnie - płacisz wymagasz, to za co on kasiorę bierze ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zmykam , muszę do biura skoczyć i na małe zakupy,

do później, buziaki

km5sdf9h3loowecn.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    I ja dzisiaj mam pozytywne raczej wieści z wizyty ;)

Moje dziecię dzisiaj 30t1d :) Waga z usg inaczej niż na fb napisałam, bo babeczka powiedziała na początku usg 1850 , ale pomiar osateczny pojawić się miał na końcu, tylko, że padł jej system :P Uruchomiłam płytkę w domu, a tam pomiar ostateczny 1926 :D
    Więc na jakieś 4 kilo kazała się nastawiać :)

Bobas przed wizytą obrócił się głową w górę, a siedział grzecznie od 20 tc :/
    i foto bejbika mojego- twarz, pod ustami pępowina, rączki dookoła głowy :) 2D :P

c1f4e7a50625d660med.jpg

Hejka :)

Mariettka gratuluje super syneczka dużego :)

Moja kruszynka w 30+1tc ważył tylko 1414g ehhehe a twój to już duży chłopczyk, super :)

Marietta lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Nacia - mi tak powiedzieli że w moim przypadku lepiej się kierować tym terminem z usg.
    Ale na początku też mówili że Maluszek może ale nie musi przyspieszyć do terminu z ovu, i jeśli przyspieszy to wtedy termin z usg i ovu. Mi akurat się potwierdzają te oba terminy teraz, więc raczej szykuję się na 8 maja , Mała tak samo jest z wymiarów od 2 miesięcy jakieś 10-14 dni do przodu. Więc wsyztsko się zgadza. Chociaż ja byłam przenoszona 20 dni więc różnie to może być, narazie raczej szykować się na wcześniejsze terminy bo już tydzień temu miałam łożysko stopnia II, a tak jak sie pytałam dużo dziewczyn ciągle ma I . Tu na pewno ma wpływ moja cukrzyca ciążowa , bo często się szybciej łożysko starzeje.

carolq ja mam tez 2 st i moja gin mowi, ze na tym etapie ciazy tak jest. gorzej gdyby bylo 3. lozysko im starsza ciaza to sie starzeje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem moja o tym nic nie mówiła ale naczytałam sie o starzejących łożyskach i jakos to mi tkwi w głowie :/ a kiedy dokładnie mialas 2 stopień ? Ja juz w 28i4
    No ale skoro Mała jest do przodu to z wymiarów był to 30i1, moze tez dlatego .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:21

• Marietta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 dziękuję ;) póki co cieszę się, że zdrowo rośnie, za miesiąc pewnie będę lamentować że za dużo :P

Co do porodu, ja mam regularne cykle, ovu napewno 14 dzień cyklu, termin z OM 17 maja, ale od pierwszego usg przesuwali do tyłu, najpierw 13, 12, teraz 6.05... powinnam chyba sugerować się tym z OM, nie? czy z dużym dzieckiem ciąża trwa krócej? :D

monilia84 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko II stopień (to był 28 tydzień) ale podobno w tym okresie tak jest.

Carolq lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz nie myślę sie dać tak zbyc. nie chce go zmieniać bo prowadzać 1 ciąże byl bardziej szczegółowy. Ale właśnie lekarz a lekarz to różnica . Najważniejsze że nic sie nie dzieje złego , teraz może i bardziej wysprawdza bo jak mi ta cukrzyca wyszla to trzeba łożysko kontrolowac no i wage dziecka

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kiedyś powiedział że najbardziej miarodajny termin porodu to ten z pierwszego prenatalnego a kiedy maluszek się urodzi to tak naprwade nie wiadomo.
    Wydaje mi się że większa waga nie ma wpływu na przyspieszenie porodu, jedynie w razie wcześniejszego porodu da sobie radę :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny ile globulki pimafucinu brały bralyscie ile co dziennie czy co drugi dzień? kremu tez uzywalyscie czy tylko globulki?

macie jakieś namiary na kosze wiklinowe na pranie w miarę niedrogie?
    Ja bralam przez 6 dni codziennie

tola2014 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    monilia84 dziękuję ;) póki co cieszę się, że zdrowo rośnie, za miesiąc pewnie będę lamentować że za dużo :P

Co do porodu, ja mam regularne cykle, ovu napewno 14 dzień cyklu, termin z OM 17 maja, ale od pierwszego usg przesuwali do tyłu, najpierw 13, 12, teraz 6.05... powinnam chyba sugerować się tym z OM, nie? czy z dużym dzieckiem ciąża trwa krócej? :D
    u mnie też po każdym usg termin się skracał (w piewszej ciąży) a i tak urodziłam w 42 tygodniu ;) także nie sugerowałabym się usg. Chociaż może akurat twoje dziecko nie będzie takie uparte jak moje ;D

Marietta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    pokaż kołyske :) tez jestem na etapie kupna
    Caly czas pisze z telefonu,więc ani nie mam jak dodać fotki ani jak wrzucic linka.Moge podac ci nr aukcji bo z allegro zamawialam,jezeli ci wystarczy:)

tola2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola globulki brałam na noc jedna i kuracja trwała 6 dni .

Marietta gratuluje zdrowego synusia <3

Mi z USG wyszedł termin na 4 maja haha ale trzymam sie 13 maja, bo pierwszy syn tez jak u Baronowej nie chetnie chciał przyjść na świat

w ponad 42 tyg :P :P

tola2014, Carolq lubią tę wiadomość

‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ