Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nacia wrote:Na nfz.. za tydzien mam w czwartek wizyte i wypytam go o wszystko! Niech powie cos w koncu..
a tu może jest różnica, bo ja chodzę prywatnie to dlatego może więcej robi badań.
u mnie standardowo to wygląda tak:
najpierw fotel i sprawdzanie szyjki.
potem usg
i jeśli coś jej nie pasowało łożyskiem albo z długością szyjki to jeszcze usg docipne.
i zlecenie badań, mocz za każdym razem, morfologia co drugi raz, inne w zależności od tygodnia ciąży i potrzeby.
-
nacia nic sie nie martw nie jestes sama ja tez od polowkowych nie wiem nic . nawet wymiarów czy wagi tak ze i tak wiecej wiesz.
w wielki piatek mam wizyte i wtedy powiedzial ze zmierzy a czy tak bedzie ? nie wiem. chyba go pprzymusze bo w koncu za to płace -
nick nieaktualnyHej Wam , ja dziś do biura nie chce mi się
ja przez moje niereguralne cykle , kazali mi się trzymać terminu z usg ostatniego i tak od 2 miesiecy wyrownał się z terminem ovu.
Justyś miałam tak samo przez 2 dni dziś spokój, mam nadzieję że i Tobie przejdzie.
Dziś po sr wpadają do Nas znajomi Męża z pracydziewczyna jest w ciąży o tydzień młodszej od Nas
także fajnie będzie dużo tematów
życzymy z Amą miłego dnia i udanych wizytIwa81 lubi tę wiadomość
-
zabuszka wrote:nacia nic sie nie martw nie jestes sama ja tez od polowkowych nie wiem nic . nawet wymiarów czy wagi tak ze i tak wiecej wiesz.
w wielki piatek mam wizyte i wtedy powiedzial ze zmierzy a czy tak bedzie ? nie wiem. chyba go pprzymusze bo w koncu za to płace
Żabuszka a Ty prywatnie chodzisz ? -
Carolq wrote:Hej Wam , ja dziś do biura nie chce mi się
ja przez moje niereguralne cykle , kazali mi się trzymać terminu z usg ostatniego i tak od 2 miesiecy wyrownał się z terminem ovu.
Justyś miałam tak samo przez 2 dni dziś spokój, mam nadzieję że i Tobie przejdzie.
Dziś po sr wpadają do Nas znajomi Męża z pracydziewczyna jest w ciąży o tydzień młodszej od Nas
także fajnie będzie dużo tematów
życzymy z Amą miłego dnia i udanych wizyt
Tobie tez miłego dnia życzymyCarolq lubi tę wiadomość
-
Czyli jak sie mialo przed ciaza nieregularne cykle to bardziej realny termin porodu jest nie od ostatniej miesiaczki tylko z usg tak?
Bo ja przed ciaza okres mialam raz na 3 miesiace bo mialam problemy z zajsciem w ciaze.. wiec u mnie raczej byly cykle nieregularne. A ten frajer mi nic nie mowi ze sie termin porodu mogl zmienic czy cos.
Na wizycie nie wyjde z gabinetu dopoki mi nie powie czy termin sie zmienil. Trudno niech zrobi mi jeszcze raz usg.. a i tak pewnie bedzie robil bo bedzie chcial zobaczyc czy maly sie obrocil czy jeszcze nie.. -
Nacia wrote:Czyli jak sie mialo przed ciaza nieregularne cykle to bardziej realny termin porodu jest nie od ostatniej miesiaczki tylko z usg tak?
Bo ja przed ciaza okres mialam raz na 3 miesiace bo mialam problemy z zajsciem w ciaze.. wiec u mnie raczej byly cykle nieregularne. A ten frajer mi nic nie mowi ze sie termin porodu mogl zmienic czy cos.
Na wizycie nie wyjde z gabinetu dopoki mi nie powie czy termin sie zmienil. Trudno niech zrobi mi jeszcze raz usg.. a i tak pewnie bedzie robil bo bedzie chcial zobaczyc czy maly sie obrocil czy jeszcze nie..
Zaprzyj się w drzwiach i powiedz że nie wyjdziesz póki wszystkiego się nie dowiesz
ja w sumie od początku za termin porodu biorę pod uwagę ten termin z usg, a co ma być to będzie,
Marietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacia - mi tak powiedzieli że w moim przypadku lepiej się kierować tym terminem z usg.
Ale na początku też mówili że Maluszek może ale nie musi przyspieszyć do terminu z ovu, i jeśli przyspieszy to wtedy termin z usg i ovu. Mi akurat się potwierdzają te oba terminy teraz, więc raczej szykuję się na 8 maja , Mała tak samo jest z wymiarów od 2 miesięcy jakieś 10-14 dni do przodu. Więc wsyztsko się zgadza. Chociaż ja byłam przenoszona 20 dni więc różnie to może być, narazie raczej szykować się na wcześniejsze terminy bo już tydzień temu miałam łożysko stopnia II, a tak jak sie pytałam dużo dziewczyn ciągle ma I . Tu na pewno ma wpływ moja cukrzyca ciążowa , bo często się szybciej łożysko starzeje. -
Iwa81 wrote:Zaprzyj się w drzwiach i powiedz że nie wyjdziesz póki wszystkiego się nie dowiesz
ja w sumie od początku za termin porodu biorę pod uwagę ten termin z usg, a co ma być to będzie,
Hehhee tak chyba zrobieno wiadomo ze bedzie co ma byc tylko tak wam zazdroszcze ze macie tyle informacji a ja nic..
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyi tak każda urodzi jak Maluch będzie chciał już się wypchać
4 % - rodzi w terminie
25% - rodzi do tydzień do przodu , do tyłu
64%- rodzi do 3 tygodni do przodu , tyłu ( teraz wywołują)
także może 4 z Nas urodzą w terminie biorąc pod uwagę że jest nas powyżej 100i statystyki się pokrywają
dobra idę się szykować do pracybuuuuu nie ceeeee ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:39
-
Super. Zabije tego mojego lekarza. Zero informacji. Buu
Ja nie mam pojecia czy moj maly z wg wymiarw jest do przodu czy do tylu. A o lozysku to nawet nie wspomne! Ehh
Informacje na temat lozyska powie mi gin czy na dokladniejszym badaniu np 3 trymestru?