X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zdjeciu usg pisze jaki jest termin z usg? Czy na tej dodatkowej kartce od lekarza? Cxy lekarz mowi?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Na nfz.. za tydzien mam w czwartek wizyte i wypytam go o wszystko! Niech powie cos w koncu..

a tu może jest różnica, bo ja chodzę prywatnie to dlatego może więcej robi badań.
    u mnie standardowo to wygląda tak:
    najpierw fotel i sprawdzanie szyjki.
    potem usg
    i jeśli coś jej nie pasowało łożyskiem albo z długością szyjki to jeszcze usg docipne.
    i zlecenie badań, mocz za każdym razem, morfologia co drugi raz, inne w zależności od tygodnia ciąży i potrzeby.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    A na zdjeciu usg pisze jaki jest termin z usg? Czy na tej dodatkowej kartce od lekarza? Cxy lekarz mowi?

ale mówisz o terminie porodu ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ale mówisz o terminie porodu ?
    Tak tak :) bo mowicie ze wam sie termin porodu zmienia.. a ja kuzwa nadal nic niewiem..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na wydruku USG jest termin. A twój Ci daje w ogóle jakieś wydruki po badaniu ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nacia nic sie nie martw nie jestes sama ja tez od polowkowych nie wiem nic . nawet wymiarów czy wagi tak ze i tak wiecej wiesz.
    w wielki piatek mam wizyte i wtedy powiedzial ze zmierzy a czy tak bedzie ? nie wiem. chyba go pprzymusze bo w koncu za to płace

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mi daje tylko zdjecie z usg.. i tyle..

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam , ja dziś do biura nie chce mi się :P
    ja przez moje niereguralne cykle , kazali mi się trzymać terminu z usg ostatniego i tak od 2 miesiecy wyrownał się z terminem ovu.
    Justyś miałam tak samo przez 2 dni dziś spokój, mam nadzieję że i Tobie przejdzie.
    Dziś po sr wpadają do Nas znajomi Męża z pracy :) dziewczyna jest w ciąży o tydzień młodszej od Nas :) także fajnie będzie dużo tematów :)
    życzymy z Amą miłego dnia i udanych wizyt :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    nacia nic sie nie martw nie jestes sama ja tez od polowkowych nie wiem nic . nawet wymiarów czy wagi tak ze i tak wiecej wiesz.
    w wielki piatek mam wizyte i wtedy powiedzial ze zmierzy a czy tak bedzie ? nie wiem. chyba go pprzymusze bo w koncu za to płace

Żabuszka a Ty prywatnie chodzisz ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Wam , ja dziś do biura nie chce mi się :P
    ja przez moje niereguralne cykle , kazali mi się trzymać terminu z usg ostatniego i tak od 2 miesiecy wyrownał się z terminem ovu.
    Justyś miałam tak samo przez 2 dni dziś spokój, mam nadzieję że i Tobie przejdzie.
    Dziś po sr wpadają do Nas znajomi Męża z pracy :) dziewczyna jest w ciąży o tydzień młodszej od Nas :) także fajnie będzie dużo tematów :)
    życzymy z Amą miłego dnia i udanych wizyt :)

Tobie tez miłego dnia życzymy ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czasami mi daje tylko zdjecie z usg.. i tyle..

no to minimum informacji na maxa, nie mam porównania, na NFZ nigdy nie chodziłam, może oni tak mają.
    A swoją drogą to fajnie wiedzieć jak się to co miesiąc zmienia - waga itd.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak sie mialo przed ciaza nieregularne cykle to bardziej realny termin porodu jest nie od ostatniej miesiaczki tylko z usg tak?

Bo ja przed ciaza okres mialam raz na 3 miesiace bo mialam problemy z zajsciem w ciaze.. wiec u mnie raczej byly cykle nieregularne. A ten frajer mi nic nie mowi ze sie termin porodu mogl zmienic czy cos.

Na wizycie nie wyjde z gabinetu dopoki mi nie powie czy termin sie zmienil. Trudno niech zrobi mi jeszcze raz usg.. a i tak pewnie bedzie robil bo bedzie chcial zobaczyc czy maly sie obrocil czy jeszcze nie..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chociaz tyle ze mowi mi wage..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czyli jak sie mialo przed ciaza nieregularne cykle to bardziej realny termin porodu jest nie od ostatniej miesiaczki tylko z usg tak?

Bo ja przed ciaza okres mialam raz na 3 miesiace bo mialam problemy z zajsciem w ciaze.. wiec u mnie raczej byly cykle nieregularne. A ten frajer mi nic nie mowi ze sie termin porodu mogl zmienic czy cos.

Na wizycie nie wyjde z gabinetu dopoki mi nie powie czy termin sie zmienil. Trudno niech zrobi mi jeszcze raz usg.. a i tak pewnie bedzie robil bo bedzie chcial zobaczyc czy maly sie obrocil czy jeszcze nie..

Zaprzyj się w drzwiach i powiedz że nie wyjdziesz póki wszystkiego się nie dowiesz ;)
    ja w sumie od początku za termin porodu biorę pod uwagę ten termin z usg, a co ma być to będzie,

Marietta lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia - mi tak powiedzieli że w moim przypadku lepiej się kierować tym terminem z usg.
    Ale na początku też mówili że Maluszek może ale nie musi przyspieszyć do terminu z ovu, i jeśli przyspieszy to wtedy termin z usg i ovu. Mi akurat się potwierdzają te oba terminy teraz, więc raczej szykuję się na 8 maja , Mała tak samo jest z wymiarów od 2 miesięcy jakieś 10-14 dni do przodu. Więc wsyztsko się zgadza. Chociaż ja byłam przenoszona 20 dni więc różnie to może być, narazie raczej szykować się na wcześniejsze terminy bo już tydzień temu miałam łożysko stopnia II, a tak jak sie pytałam dużo dziewczyn ciągle ma I . Tu na pewno ma wpływ moja cukrzyca ciążowa , bo często się szybciej łożysko starzeje.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Zaprzyj się w drzwiach i powiedz że nie wyjdziesz póki wszystkiego się nie dowiesz ;)
    ja w sumie od początku za termin porodu biorę pod uwagę ten termin z usg, a co ma być to będzie,

Hehhee tak chyba zrobie :) no wiadomo ze bedzie co ma byc tylko tak wam zazdroszcze ze macie tyle informacji a ja nic..

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wg usg 12.05.2016, a wg ovu 16.05.2016 - więc mniej więcej się pokrywa

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak każda urodzi jak Maluch będzie chciał już się wypchać :P
    4 % - rodzi w terminie
    25% - rodzi do tydzień do przodu , do tyłu
    64%- rodzi do 3 tygodni do przodu , tyłu ( teraz wywołują :P )

także może 4 z Nas urodzą w terminie biorąc pod uwagę że jest nas powyżej 100 :P i statystyki się pokrywają :P

dobra idę się szykować do pracy :P buuuuu nie ceeeee ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:39

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    i tak każda urodzi jak Maluch będzie chciał już się wypchać :P
    4 % - rodzi w terminie
    25% - rodzi do tydzień do przodu , do tyłu
    64%- rodzi do 3 tygodni do przodu , tyłu ( teraz wywołują :P )

święte słowa - dziecko zdecyduje :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super. Zabije tego mojego lekarza. Zero informacji. Buu :/

Ja nie mam pojecia czy moj maly z wg wymiarw jest do przodu czy do tylu. A o lozysku to nawet nie wspomne! Ehh

Informacje na temat lozyska powie mi gin czy na dokladniejszym badaniu np 3 trymestru?

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ