Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo jest ta nadopiekuńczość !!! Matka boi sie dziecko ruszyć!! Spotkałam sie z taka mamusia!! Po narodzinach dzieci nie pozwoliła ojcu wziasc dziecko na ręce !!! Bo ojciec zrobi mu krzywdę
pfff
Jak dziecko spalo koczowala kolo wózka nie odeszla nawet na krok ..
PARANOJA:| -
katarzyna_d wrote:To jest ta nadopiekuńczość !!! Matka boi sie dziecko ruszyć!! Spotkałam sie z taka mamusia!! Po narodzinach dzieci nie pozwoliła ojcu wziasc dziecko na ręce !!! Bo ojciec zrobi mu krzywdę
pfff
Jak dziecko spalo koczowala kolo wózka nie odeszla nawet na krok ..
PARANOJA:|
Ja jestem matka kwoka ale takie koczowanie to juz ostra jazda hehekatarzyna_d lubi tę wiadomość
-
Ale się tragicznie czuje - mdli mnie jakoś tak dziwnie,a jak sobie pomyślę że jeszcze nieprzespana noc przedemna to już mi się odechciewa kłaść spać.
Duże znaczenie w rozwoju dziecka ma kładzenie na brzuszku (podobno dzieci które nie leżą na brzuszku nie raczkuja i pomijają jak by etap rozwoju)[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
I ja dzisiaj mam pozytywne raczej wieści z wizyty
Moje dziecię dzisiaj 30t1dWaga z usg inaczej niż na fb napisałam, bo babeczka powiedziała na początku usg 1850 , ale pomiar osateczny pojawić się miał na końcu, tylko, że padł jej system
Uruchomiłam płytkę w domu, a tam pomiar ostateczny 1926
Więc na jakieś 4 kilo kazała się nastawiać
Bobas przed wizytą obrócił się głową w górę, a siedział grzecznie od 20 tc
i foto bejbika mojego- twarz, pod ustami pępowina, rączki dookoła głowy2D
malvva, Negra, Różyczka, Iwa81, Baronowa_83, Nacia, monilia84, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
A ja mam 4D jutro... Od początku ciąży czekałam na ten 30tc zeby isc i zrobic 3d/4d. I mam taką cichą nadzieje, że maly nie zakryje się akurat stopami albo rączkami albo tym i tym i że będzie widać buźkę
Iwa81 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Marietta- gratuluję udanej wizyty i fotogenicznego maluszka!
Jak dzisiejsza waga wypada w porównaniu do tc? U mnie 1600g wskazywało na 30t3d (-2dni bo byłam wtedy w 30t5d), więc pewnie Twój maluch jest trochę do przodu z tyg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:46
Marietta lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Marietta- gratuluję udanej wizyty i fotogenicznego maluszka!
Jak dzisiejsza waga wypada w porównaniu do tc? U mnie 1600g wskazywało na 30t5d (-2dni bo byłam wtedy w 31t0d), więc pewnie Twój maluch jest trochę do przodu z tyg?
Dziękuję) mój 11 dni do przodu
z 17 maja na 6 przesunął się termin...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:47
-
Negra wrote:No super- wyprzedziłaś mnie!
Heheh
tak na serio, to masz synka, więc niech rośnie na postawnego, silnego mężczyznę!
A co!
Ano chłopak ma ewidentnie geny po ojcu...mąż ma prawie 2 metry, ja 163, więc marzyłam o dzieciaku do 3500
Ale niech sobie na zdrowie przybiera, a nóż grawitacja odwali poród za mnie
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
I pospalam
Marietta gratuluję dużego maluszka-niech rośnie zdrowo ☺
Mam dziwny problem-codziennie rano mam rozwolnienie już od paru dni(to tylko rano jak wstane).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 04:42
Marietta lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Baronowa_83 wrote:to jest tak z johnsonem. Niby jest koszmarnie uczulający, a i tak dużo dzieci na to nie reaguje
nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek
Zgadzam się z baronową, niema reguły, ja też mam rzeczy poprane w Bobini,
nie prałabym na nowo, bp może się okazać że dziecko źle może zareagować na każdy inny produkt nawet te podane przez położną, a podejrzewam tez że co położna to inne zdanie. -
Guem wrote:Jeśli chodzi o psiaki to dla mnie nie ma różnicy czy duży czy mały, każdy powinien być pod kontrolą właściciela. U mnie w klatce mieszka taki mały dziabąg który zawsze podbiega szczękając do nóg. Podobno nie gryzie ale nie wiem czy będę tolerować to kiedy mała zacznie chodzić a on będzie podskakiwał do buzi i nieważne że ledwie go widać. Może mam takie zdanie bo jestem właścicielką 42-kilogramowego czarnego potwora, który ani nie obszczekuje, ani nie obskakuje a i tak jest gorszy bo większy. A jeśli chodzi o sprzatanie kup to bezwzględnie każdy powinien po swoim pupilu sprzątać. Mieszkam w małym miasteczku gdzie sporadycznie widzi sie osobę z torebką na kupę a chciałabym aby moja córka mogła bezpiecznie biegać po trawnikach. Na razie to strefa życzeń, może kiedyś się zmieni
Fajne macie psiakiprzygotowujecie je na przyjęcie nowego członka rodziny? Ja się trochę martwię jak to będzie bo przez ostatnich prawie 8 lat pies był naszym syneczkiem
nasz też jest trochę takim syneczkiem, ale na szczęście dostałam go na urodziny w momencie gdy mojemu bratu urodził się pierwszy syn, a potem drugi, więc od samego początku miłość w oczach do dzieci, a że chłopaki bardzo często u Nas spali to on zawsze przy nich na podłodze spał. Więc nie martwię się o akceptację,
-
Nacia wrote:Ej dziewczyny moj gin nic mi nie mowi na temat ilosci wod i wogole jak tak czytam wasze wpisy to mam wrazenie ze moj gin nie robi mi zadnych badan.. tylko podstawowe krew i mocz.. nawet nie kazal mi robic usg 3 trymestru.. 1 i 2 robilam i to z nich najwiecej sie dowiedzialam.. a gin nic nie mowi...
a twój gin nie robi Ci USG co wizytę ?
-
nick nieaktualny
-
Iwa81 wrote:a twój gin nie robi Ci USG co wizytę ?
Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo.. -
nick nieaktualnyNacia wrote:Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo..
Nacia a chodzisz prywatnie czy na nfz lub masz pakiet med z pracy?
-
Nacia wrote:Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo..
acha, to dziwnie bo ja po każdej wizycie, a co za tym idzie z każdym usg dostaję wydruki z wynikami badania, i dane z wszystkimi wymiarami i danymi.
Wszystko zależy od lekarza