Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ta nadopiekuńczość !!! Matka boi sie dziecko ruszyć!! Spotkałam sie z taka mamusia!! Po narodzinach dzieci nie pozwoliła ojcu wziasc dziecko na ręce !!! Bo ojciec zrobi mu krzywdę :/ pfff
    Jak dziecko spalo koczowala kolo wózka nie odeszla nawet na krok ..

PARANOJA:|

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    To jest ta nadopiekuńczość !!! Matka boi sie dziecko ruszyć!! Spotkałam sie z taka mamusia!! Po narodzinach dzieci nie pozwoliła ojcu wziasc dziecko na ręce !!! Bo ojciec zrobi mu krzywdę :/ pfff
    Jak dziecko spalo koczowala kolo wózka nie odeszla nawet na krok ..

PARANOJA:|
    Hahah
    Ja jestem matka kwoka ale takie koczowanie to juz ostra jazda hehe

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tragicznie czuje - mdli mnie jakoś tak dziwnie,a jak sobie pomyślę że jeszcze nieprzespana noc przedemna to już mi się odechciewa kłaść spać.
    Duże znaczenie w rozwoju dziecka ma kładzenie na brzuszku (podobno dzieci które nie leżą na brzuszku nie raczkuja i pomijają jak by etap rozwoju)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj mam pozytywne raczej wieści z wizyty ;)

Moje dziecię dzisiaj 30t1d :) Waga z usg inaczej niż na fb napisałam, bo babeczka powiedziała na początku usg 1850 , ale pomiar osateczny pojawić się miał na końcu, tylko, że padł jej system :P Uruchomiłam płytkę w domu, a tam pomiar ostateczny 1926 :D
    Więc na jakieś 4 kilo kazała się nastawiać :)

Bobas przed wizytą obrócił się głową w górę, a siedział grzecznie od 20 tc :/
    i foto bejbika mojego- twarz, pod ustami pępowina, rączki dookoła głowy :) 2D :P

c1f4e7a50625d660med.jpg

malvva, Negra, Różyczka, Iwa81, Baronowa_83, Nacia, monilia84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 4D jutro... Od początku ciąży czekałam na ten 30tc zeby isc i zrobic 3d/4d. I mam taką cichą nadzieje, że maly nie zakryje się akurat stopami albo rączkami albo tym i tym i że będzie widać buźkę

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta- gratuluję udanej wizyty i fotogenicznego maluszka! :-)
    Jak dzisiejsza waga wypada w porównaniu do tc? U mnie 1600g wskazywało na 30t3d (-2dni bo byłam wtedy w 30t5d), więc pewnie Twój maluch jest trochę do przodu z tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:46

Marietta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Marietta- gratuluję udanej wizyty i fotogenicznego maluszka! :-)
    Jak dzisiejsza waga wypada w porównaniu do tc? U mnie 1600g wskazywało na 30t5d (-2dni bo byłam wtedy w 31t0d), więc pewnie Twój maluch jest trochę do przodu z tyg?

Dziękuję :)) mój 11 dni do przodu :P z 17 maja na 6 przesunął się termin...

4ece7e2186cae0d3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:47

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziękuję :)) mój 11 dni do przodu :P z 17 maja na 6 przesunął się termin...
    No super- wyprzedziłaś mnie! :-D Heheh :-) tak na serio, to masz synka, więc niech rośnie na postawnego, silnego mężczyznę! :-) A co!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    No super- wyprzedziłaś mnie! :-D Heheh :-) tak na serio, to masz synka, więc niech rośnie na postawnego, silnego mężczyznę! :-) A co!

Ano chłopak ma ewidentnie geny po ojcu... :P mąż ma prawie 2 metry, ja 163, więc marzyłam o dzieciaku do 3500 :P Ale niech sobie na zdrowie przybiera, a nóż grawitacja odwali poród za mnie :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pospalam
    Marietta gratuluję dużego maluszka-niech rośnie zdrowo ☺
    Mam dziwny problem-codziennie rano mam rozwolnienie już od paru dni(to tylko rano jak wstane).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 04:42

Marietta lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    to jest tak z johnsonem. Niby jest koszmarnie uczulający, a i tak dużo dzieci na to nie reaguje
    nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek

Zgadzam się z baronową, niema reguły, ja też mam rzeczy poprane w Bobini,
    nie prałabym na nowo, bp może się okazać że dziecko źle może zareagować na każdy inny produkt nawet te podane przez położną, a podejrzewam tez że co położna to inne zdanie.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Malva, ja mam shih tzu ;p niech mi ktoś znajdzie kaganiec dla takiego psa ;p

Domi musiałabyś na szydełku zrobić ;)

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Jeśli chodzi o psiaki to dla mnie nie ma różnicy czy duży czy mały, każdy powinien być pod kontrolą właściciela. U mnie w klatce mieszka taki mały dziabąg który zawsze podbiega szczękając do nóg. Podobno nie gryzie ale nie wiem czy będę tolerować to kiedy mała zacznie chodzić a on będzie podskakiwał do buzi i nieważne że ledwie go widać. Może mam takie zdanie bo jestem właścicielką 42-kilogramowego czarnego potwora, który ani nie obszczekuje, ani nie obskakuje a i tak jest gorszy bo większy. A jeśli chodzi o sprzatanie kup to bezwzględnie każdy powinien po swoim pupilu sprzątać. Mieszkam w małym miasteczku gdzie sporadycznie widzi sie osobę z torebką na kupę a chciałabym aby moja córka mogła bezpiecznie biegać po trawnikach. Na razie to strefa życzeń, może kiedyś się zmieni :)
    Fajne macie psiaki :) przygotowujecie je na przyjęcie nowego członka rodziny? Ja się trochę martwię jak to będzie bo przez ostatnich prawie 8 lat pies był naszym syneczkiem ;)

nasz też jest trochę takim syneczkiem, ale na szczęście dostałam go na urodziny w momencie gdy mojemu bratu urodził się pierwszy syn, a potem drugi, więc od samego początku miłość w oczach do dzieci, a że chłopaki bardzo często u Nas spali to on zawsze przy nich na podłodze spał. Więc nie martwię się o akceptację,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ej dziewczyny moj gin nic mi nie mowi na temat ilosci wod i wogole jak tak czytam wasze wpisy to mam wrazenie ze moj gin nie robi mi zadnych badan.. tylko podstawowe krew i mocz.. nawet nie kazal mi robic usg 3 trymestru.. 1 i 2 robilam i to z nich najwiecej sie dowiedzialam.. a gin nic nie mowi...

a twój gin nie robi Ci USG co wizytę ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile globulki pimafucinu brały bralyscie ile co dziennie czy co drugi dzień? kremu tez uzywalyscie czy tylko globulki?

macie jakieś namiary na kosze wiklinowe na pranie w miarę niedrogie?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a twój gin nie robi Ci USG co wizytę ?

Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole witajcie :) wieczorkiem wybieram sie z mezem do kina :D w koncu troche sie wyrwe z domu :p

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo..

Nacia a chodzisz prywatnie czy na nfz lub masz pakiet med z pracy?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia a chodzisz prywatnie czy na nfz lub masz pakiet med z pracy?

Na nfz.. za tydzien mam w czwartek wizyte i wypytam go o wszystko! Niech powie cos w koncu..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

acha, to dziwnie bo ja po każdej wizycie, a co za tym idzie z każdym usg dostaję wydruki z wynikami badania, i dane z wszystkimi wymiarami i danymi.
    Wszystko zależy od lekarza

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ