X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ta nadopiekuńczość !!! Matka boi sie dziecko ruszyć!! Spotkałam sie z taka mamusia!! Po narodzinach dzieci nie pozwoliła ojcu wziasc dziecko na ręce !!! Bo ojciec zrobi mu krzywdę :/ pfff
    Jak dziecko spalo koczowala kolo wózka nie odeszla nawet na krok ..

PARANOJA:|

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    To jest ta nadopiekuńczość !!! Matka boi sie dziecko ruszyć!! Spotkałam sie z taka mamusia!! Po narodzinach dzieci nie pozwoliła ojcu wziasc dziecko na ręce !!! Bo ojciec zrobi mu krzywdę :/ pfff
    Jak dziecko spalo koczowala kolo wózka nie odeszla nawet na krok ..

PARANOJA:|
    Hahah
    Ja jestem matka kwoka ale takie koczowanie to juz ostra jazda hehe

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tragicznie czuje - mdli mnie jakoś tak dziwnie,a jak sobie pomyślę że jeszcze nieprzespana noc przedemna to już mi się odechciewa kłaść spać.
    Duże znaczenie w rozwoju dziecka ma kładzenie na brzuszku (podobno dzieci które nie leżą na brzuszku nie raczkuja i pomijają jak by etap rozwoju)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj mam pozytywne raczej wieści z wizyty ;)

Moje dziecię dzisiaj 30t1d :) Waga z usg inaczej niż na fb napisałam, bo babeczka powiedziała na początku usg 1850 , ale pomiar osateczny pojawić się miał na końcu, tylko, że padł jej system :P Uruchomiłam płytkę w domu, a tam pomiar ostateczny 1926 :D
    Więc na jakieś 4 kilo kazała się nastawiać :)

Bobas przed wizytą obrócił się głową w górę, a siedział grzecznie od 20 tc :/
    i foto bejbika mojego- twarz, pod ustami pępowina, rączki dookoła głowy :) 2D :P

c1f4e7a50625d660med.jpg

malvva, Negra, Różyczka, Iwa81, Baronowa_83, Nacia, monilia84, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 4D jutro... Od początku ciąży czekałam na ten 30tc zeby isc i zrobic 3d/4d. I mam taką cichą nadzieje, że maly nie zakryje się akurat stopami albo rączkami albo tym i tym i że będzie widać buźkę

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta- gratuluję udanej wizyty i fotogenicznego maluszka! :-)
    Jak dzisiejsza waga wypada w porównaniu do tc? U mnie 1600g wskazywało na 30t3d (-2dni bo byłam wtedy w 30t5d), więc pewnie Twój maluch jest trochę do przodu z tyg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:46

Marietta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Marietta- gratuluję udanej wizyty i fotogenicznego maluszka! :-)
    Jak dzisiejsza waga wypada w porównaniu do tc? U mnie 1600g wskazywało na 30t5d (-2dni bo byłam wtedy w 31t0d), więc pewnie Twój maluch jest trochę do przodu z tyg?

Dziękuję :)) mój 11 dni do przodu :P z 17 maja na 6 przesunął się termin...

4ece7e2186cae0d3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 23:47

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziękuję :)) mój 11 dni do przodu :P z 17 maja na 6 przesunął się termin...
    No super- wyprzedziłaś mnie! :-D Heheh :-) tak na serio, to masz synka, więc niech rośnie na postawnego, silnego mężczyznę! :-) A co!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    No super- wyprzedziłaś mnie! :-D Heheh :-) tak na serio, to masz synka, więc niech rośnie na postawnego, silnego mężczyznę! :-) A co!

Ano chłopak ma ewidentnie geny po ojcu... :P mąż ma prawie 2 metry, ja 163, więc marzyłam o dzieciaku do 3500 :P Ale niech sobie na zdrowie przybiera, a nóż grawitacja odwali poród za mnie :P

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pospalam
    Marietta gratuluję dużego maluszka-niech rośnie zdrowo ☺
    Mam dziwny problem-codziennie rano mam rozwolnienie już od paru dni(to tylko rano jak wstane).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 04:42

Marietta lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    to jest tak z johnsonem. Niby jest koszmarnie uczulający, a i tak dużo dzieci na to nie reaguje
    nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek

Zgadzam się z baronową, niema reguły, ja też mam rzeczy poprane w Bobini,
    nie prałabym na nowo, bp może się okazać że dziecko źle może zareagować na każdy inny produkt nawet te podane przez położną, a podejrzewam tez że co położna to inne zdanie.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Malva, ja mam shih tzu ;p niech mi ktoś znajdzie kaganiec dla takiego psa ;p

Domi musiałabyś na szydełku zrobić ;)

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Jeśli chodzi o psiaki to dla mnie nie ma różnicy czy duży czy mały, każdy powinien być pod kontrolą właściciela. U mnie w klatce mieszka taki mały dziabąg który zawsze podbiega szczękając do nóg. Podobno nie gryzie ale nie wiem czy będę tolerować to kiedy mała zacznie chodzić a on będzie podskakiwał do buzi i nieważne że ledwie go widać. Może mam takie zdanie bo jestem właścicielką 42-kilogramowego czarnego potwora, który ani nie obszczekuje, ani nie obskakuje a i tak jest gorszy bo większy. A jeśli chodzi o sprzatanie kup to bezwzględnie każdy powinien po swoim pupilu sprzątać. Mieszkam w małym miasteczku gdzie sporadycznie widzi sie osobę z torebką na kupę a chciałabym aby moja córka mogła bezpiecznie biegać po trawnikach. Na razie to strefa życzeń, może kiedyś się zmieni :)
    Fajne macie psiaki :) przygotowujecie je na przyjęcie nowego członka rodziny? Ja się trochę martwię jak to będzie bo przez ostatnich prawie 8 lat pies był naszym syneczkiem ;)

nasz też jest trochę takim syneczkiem, ale na szczęście dostałam go na urodziny w momencie gdy mojemu bratu urodził się pierwszy syn, a potem drugi, więc od samego początku miłość w oczach do dzieci, a że chłopaki bardzo często u Nas spali to on zawsze przy nich na podłodze spał. Więc nie martwię się o akceptację,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ej dziewczyny moj gin nic mi nie mowi na temat ilosci wod i wogole jak tak czytam wasze wpisy to mam wrazenie ze moj gin nie robi mi zadnych badan.. tylko podstawowe krew i mocz.. nawet nie kazal mi robic usg 3 trymestru.. 1 i 2 robilam i to z nich najwiecej sie dowiedzialam.. a gin nic nie mowi...

a twój gin nie robi Ci USG co wizytę ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile globulki pimafucinu brały bralyscie ile co dziennie czy co drugi dzień? kremu tez uzywalyscie czy tylko globulki?

macie jakieś namiary na kosze wiklinowe na pranie w miarę niedrogie?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a twój gin nie robi Ci USG co wizytę ?

Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole witajcie :) wieczorkiem wybieram sie z mezem do kina :D w koncu troche sie wyrwe z domu :p

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja mam wizyte co 2-3 tygodnie i robi mi usg co druga wizyte.. tylko robiac usg nic nie mowi.. moze i dobrze bo to oznacza ze wszystko ok z malym ale nic nie wiem na temat ilosci wod i jaki termin wychodzi z usg.. nic! Ostatnio jak bylam to robil usg i powiedzial tylko wage no i ze maly jest ulozony miednicowo..

Nacia a chodzisz prywatnie czy na nfz lub masz pakiet med z pracy?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Nacia a chodzisz prywatnie czy na nfz lub masz pakiet med z pracy?

Na nfz.. za tydzien mam w czwartek wizyte i wypytam go o wszystko! Niech powie cos w koncu..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

acha, to dziwnie bo ja po każdej wizycie, a co za tym idzie z każdym usg dostaję wydruki z wynikami badania, i dane z wszystkimi wymiarami i danymi.
    Wszystko zależy od lekarza

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ