X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Gratuluje pozytywnych wieść :) mała sliczna jest <3 <3

dziękujemy :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Przyszla kolyska,mąż poleciał od razu ja zlozyc,a ja siedze i mysle,czy aby nie zapeszamy że kolyska będzie już stac

pokaż kołyske :) tez jestem na etapie kupna

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny spotkalam sie z dziwna sytuacja. Moja znajoma ma corke 8 miesieczna. I ona jeszcze nie siedzi. W ogole! Czy to normalne?

Od kilku dni dopiero przewraca sie z plecow na brzuch.. i ona jej za wiele nie pozwala bo podobno szkodzi to na kregoslup :/ no pierwsze slysze.. w szoku jestem..

I takie nosidelko co ma sie na brzuchu lub na plecach to dopiero chce uzyc jak mala zacznie siedziec czyli hmm jak bedzie miala 10 miesiecy?! Takie dzieci juz chyba raczkuja a nie ktore juz puszczaja sie i probuja chodzic..

Poprawcie mnie jak sie myle. Bo troche jestem w szoku..

tb73anlisarvnmt1.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg półroczne maluchy siadają już, niektóre dzieciaczki chodzą już przy 10miesiacach... Ona ją krzywdzi...

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie niektore dzieci maja 10 miesiecy i juz zaczynaja chodzic.. a tutaj taka sytuacja ze mala ma 8 i nie siedzi jeszcze.. i ta kolezanka mowi jeszcze do mnie ze nie moze jej pozwalac siadac bo zepsuje sobie kregoslup.. ehh.. chcialabym jej cos powiedziec ale nie wypada bo powie mi ze bede miala swoje dziecko to bede po swojemu wychowywac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:24

tb73anlisarvnmt1.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze... To może tez niech nie chodzi, bo chodzenie też obciąża kregoslup.. W sumie tylko lezenie odciąża kregoslup wiev moze niech ją przywiąże do materaca... Psychiczna z lekka typiara

Bartuś❤️
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Boze... To może tez niech nie chodzi, bo chodzenie też obciąża kregoslup.. W sumie tylko lezenie odciąża kregoslup wiev moze niech ją przywiąże do materaca... Psychiczna z lekka typiara

Heheheh no bo wiesz tak pisza na internecie co wolno a co nie wolno :) i ona sie tego trzyma..

tb73anlisarvnmt1.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm takiego malego dziecka i ruchy ktore wykonuje są dostosowane do takiego ciałka... Samo sobie takie dziecko reguluje co może a co jest dla niego niewlasciwe, tak samo jak my, gdy np zbyt dlugo sie pochylamy to zaczynaja nas bolec plecy i musimy sie wyprostowac, tak samo, gdyby na dziecko zle wplywala pozycja "siedząca" to by zaczeło płakac i samo by sie polozylo.... Natura tak stworzyla i skoro dziecko chce siedziec to powinno i tyle

Bartuś❤️
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno sadzac jak dziecko nie siedzi stabilnie, nie wolno prowadząc jak dziecko nie chodzi samo. Chyba zle zrozumiala o vo w tym chodzi.
    Dziecko trzeba ćwiczyć i mu pomagać sie rozwijać, zeby właśnie ćwiczyli kręgosłup. A jak nie siedzi w wieku 8 miesięcy to powinien rehabilitant obejrzeć i sprawdzić napiecie:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie jesli bedzie chcialo wypic domestos to nie pozwalamy xD Chodzi tylko o gesty itd

Bartuś❤️
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zdolowana,mam ilosc wód plodowych 7 a to jest dolna granica powinnam miec 10.Z ptenatapnego z mala wszystko w porzadku tylko te wody...A siostra w grudniu urodzila przez malowodzie i mala nie rosla.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś dostac skierowanie na kroplówki do szpitala.
    Leżałam z dziewczyna ktora futrowali kroplowkami i podniosła jej sie iloac do normy.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wt mam wizyte u swojej ginekolog i zobaczyć mamy przeplywy,bo norma wod jest od 5 i mam wiecej pic

• Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny moj gin nic mi nie mowi na temat ilosci wod i wogole jak tak czytam wasze wpisy to mam wrazenie ze moj gin nie robi mi zadnych badan.. tylko podstawowe krew i mocz.. nawet nie kazal mi robic usg 3 trymestru.. 1 i 2 robilam i to z nich najwiecej sie dowiedzialam.. a gin nic nie mowi...

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ej dziewczyny moj gin nic mi nie mowi na temat ilosci wod i wogole jak tak czytam wasze wpisy to mam wrazenie ze moj gin nie robi mi zadnych badan.. tylko podstawowe krew i mocz.. nawet nie kazal mi robic usg 3 trymestru.. 1 i 2 robilam i to z nich najwiecej sie dowiedzialam.. a gin nic nie mowi...

Moja gin na USG sprawdza ilość wód itp.. Mówi ze jest ok a jak nic mi nie mówi to tez odbieram ze jest ok:-) bo jak by nie bylo to chyba by mi powiedziała

• Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak mi robil usg to zapytalam go czy wszystko ok bo nic nie mowil a on ze dlaczego mialoby byc nie ok? Takie wkurzajace troche.. nic nie powie sam od siebie :( za tydzien znowu mam wizyte to go wypytam o wszystko :p

tb73anlisarvnmt1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz zorientowalam sie, ze wkroczylam w 30 tydz. brzuszkowej przygody :-)

katarzyna_d, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też zawsze sprawdza,a ten pow ze ma nowszy sprzet i mogą być rozbieżności i tak samo z waga tydz temu miala 1800 a tu 1850 po tygodniu,bo to było dzisiaj te prenatalne

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ej dziewczyny spotkalam sie z dziwna sytuacja. Moja znajoma ma corke 8 miesieczna. I ona jeszcze nie siedzi. W ogole! Czy to normalne?

Od kilku dni dopiero przewraca sie z plecow na brzuch.. i ona jej za wiele nie pozwala bo podobno szkodzi to na kregoslup :/ no pierwsze slysze.. w szoku jestem..
    I takie nosidelko co ma sie na brzuchu lub na plecach to dopiero chce uzyc jak mala zacznie siedziec czyli hmm jak bedzie miala 10 miesiecy?! Takie dzieci juz chyba raczkuja a nie ktore juz puszczaja sie i probuja chodzic..

Poprawcie mnie jak sie myle. Bo troche jestem w szoku..
    przewracanie - umiejetnosc 2-4 miesiecznego maluszka!!..

yyy nie. to nie jest nrmalne. no ale... moze jednak jest, a to ja jestem jedna z tych co paologie uznaja za norme [ja codzilam majac 9,5 miesiaca, brat w 9 mcy rowniutko poszedl.

generalnie jest tak: sa tzw kroki milowe w rozwoju dziecka. np 3 mc usmiech spolecczny [bodajze!! glowy nie dam uciac nie pracuje w zawodzie fizjoterapeuty, pomimo ze kierunek skonczylam ] 6-siedzi, 12- chodzi. pytanie czy dziecko podejmuje proby [podciaga sie gdy trzyma sie o cos raczkami] czy tez mozna powiedziec bezwiedmi lezy. jesli lezy - dobr rada, skonssultowalabym sie z lekarzem rehabilitacji/fizjoterapeuta/ neurologiem. jsli proby podejmuje ale to matka j`ej nie pozwala,to piep.rznelabym matce w czerep. nikt nie wie lepiej czy moze stawac/siadac etc niz dziecko, bo ono instynktownie czuje, ze nozki ma silne, wic srobuje stanac, ze dupka tez w miare ok, zeby na niej posiedziec. itd. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:50

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    ktos mi powiedzial ze do pupy taki sie wklada ale nie wiem czy to bepieczne ? bo pod pacha to jak utrzymac.
    Ja normalny elemtroniczny trzymałam mu pod pacha minutę przycisnelam i po problemie..
    A temu dużemu to.ciezko.zmierzyc i mam.do ucha 3sekundowke..

Do tylka nigdy nic nie wkladalam w pupe Kacperkowi i malej tez nie będę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 22:51

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ